Bråttom, bråttom.

Idag kommer alliansen i Gnesta att klubba igenom två beslut, det ena gäller godkännande av köp av centrala fastigheter i Gnesta tätort för 45 miljoner, det andra gäller att lägga ut va-drift på en extern entreprenör. Man har eld i baken. För bara en vecka sedan var besluten uppe till behandling förra gången.

När det gäller fastigheterna, som man planerar att sälja igen om några år, finns inte utredning som stöder budet. Har vi tur, kanske kommunen får tillbaka det man köpt fastigheterna för. Hur mycket de då har kostat kommunen, är det ingen som ens börjat gissa om. Några närmare planer om, vad man ska göra med fastigheterna finns inte. Att det finns en del att göra åt tätortens centrum kan man hålla med om men sådana planer lär inte bero på, om man äger just de här två fastigheterna.

Va-driften i Gnesta ska nu skötas av en privat entreprenör. Det skulle väl kunna fungera. Men ett återkommande fel i offentliga upphandlingar är att det offentliga tror att entreprenader sköter sig själva. Så är det inte. Det krävs en sakkunnig beställarorganisation, som kan följa upp, kontrollera, förhandla o.s.v. Det har inte Gnesta.

Mikael

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*