Mat

Jag upptäckte nu att alla mina inlägg denna vecka handlat om mat på olika sätt. Det var inget jag planerat men kanske helt naturligt med tanke på att vi har sommar. Det är mycket grillat och glass. Eller kanske kan min fixering bero på att jag själv håller igen lite för tillfället 😉
Nej, skämt åsido, det är helt enkelt så att Miljöpartiet är intresserade av och också verkar för att vår mat ska så god som möjligt ur ett miljö-,djur- och människoperspektiv.

Exempel på vad Miljöpartiet på riksplanet kommer att verka för när det gäller mat:

Onödiga tillsatser, såsom azofärgämnen, ska inte vara tillåtna.”
”Försiktighetsprincipen ska tillämpas, inte minst när det gäller genmanipulerade livsmedel, antibiotika och bestrålning. ”
”Sverige ska våga vara ett föredöme när det gäller förbud både mot livsmedelstillsatser och kemiska bekämpningsmedel.”

Tidigare i år bjöd vi i Miljöpartiet i Gnesta på en gratis föreläsning för Gnestaborna om mat. Då kom Mats-Eric Nilsson, mannen bakom boken ”Hemlige kocken”, och berättade om de onödiga tillsatser som finns i mycket av den mat som säljs i affärerna.
Jag har sedan tidigare även berättat att MP Gnesta kommer att verka för att öka möjligheterna att ha mer miljöanpassad och ekologiskt inriktad upphandling så att vi tillexempel kan ha en större andel ekologisk och närproducerad mat i skolor och äldreboenden.
Vi kommer även få besök av Miljöpartiets Gunvor G Ericsson som har mat som en av sina hjärtefrågor och om detta kommer vi få anledning att återkomma.

Kukkamariia Valtola Sjöberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*