Prioritering

Miljö- och klimatfrågorna är de viktigaste frågorna i vår tid. Vi har inte råd med politiker, som av taktiska skäl undviker dessa frågor eller ännu värre politiker, om sådana finns, som inte förstår vikten av dem. Häromdagen påstod TV4 att man i en egen undersökning funnit att de viktigaste valfrågorna är skola, omsorg och jobb, medan miljöfrågorna inte ens nämndes. Jag tror att en majoritet av väljarna tycker att miljö- och klimatfrågorna är av allra största vikt. Men som man frågar, får man svar. Politiker av alla slag har en viktig uppgift framöver, när det gäller information och åtgärder rörande miljö- och klimatfrågor. En borgerlig politiker påstod nyligen i radio att miljöfrågorna inte prioriteras, därför att väljarna inte är intresserade. Uppåt väggarna, säger jag.

Miljöengagemang innebär inte att man inte samtidigt kan arbeta med andra viktiga frågor, t.ex. dem som nämndes i TV4-undersökningen.

Mikael

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*