Behövs Miljöpartiet?

Miljöpartiet i Sörmland har fått låna en bil och det har talats om mutbrott. Tja, värdegränsen för bestickning och mutbrott går i Sverige så lågt att väldigt mycket egentligen är brottsligt. Vi talar om hundratals kronor inte några jättesummor. Men jag är inte klar över, hur detta billån skulle påverka någon att fatta tokiga beslut. Jag är väl lite partisk men tycker att det finns viktigare saker att diskutera. Tydligen har Miljöpartiet också olovligen använt någon annans varumärke på en valaffisch. Personligen kan jag bli lite förvånad över både att vårt parti gjort ett så pass klantigt fotfel och över att organisationen bakom Krav klagar. De här historierna gagnar inte Miljöpartiet men å andra sidan lär de inte skada särskilt mycket heller. Ingen kan väl vädra någon riktig skandal här.

Men jag såg på nätet en kommentar till SNs reportage om “mutbilen”. Någon anonym hade skrivit: Miljöpartiet behövs inte i svensk politik. Intressant. Varför skriver någon så? Vad är det som gör att man är rädd för ett parti, som värnar om miljön? Kanske är man i största allmänhet reaktionär. Kanske är man rädd för att konsumtionsmönstren ska störas. Kanske, även om det låter osannolikt, är det någon från något annat parti som tycker att det egna partiet gör tillräckligt för miljön. Hursomhelst, ger den här typen av oreflekterade synpunkter anledning att fundera lite.

Det är i alla fall glädjande att fler och fler inser att Miljöpartiet behövs.

Mikael

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*