Besök idag av rikspolitiker i Gnesta!

Idag hade vi i Gnesta förmånen att få besök av två av Miljöpartiets rikspolitiker: Anders Wallner, vår partisekreterare, och Maria Ferm, vår migrationspolitiska talesperson.
Orsaken till att man valt att komma just till Gnesta är det arbete vid haft i många år kring jämställdhet och likabehandling i förskola och skola och haft många framgångar i.
Vi besökte bland annat Frejaskolan och Björkbackens förskola och som politiker i Gnesta är jag mycket stolt och glad över att få presentera det arbete man gjort både där och i andra verksamheter i kommunen. När en personal säger med värme och passion ”Jag vill förändra världen” då kan jag inget annat än att känna tacksamhet över det engagemang och det arbete som utförs varje dag i våra verksamheter.

Miljöpartiet lade idag fram ett förslag i sin skuggbudget som bygger på Gnesta exempel!
Förslagets konkreta åtgärder kan du läsa om nedan.

Miljöpartiet vill:

• Inrätta ett nationellt centrum för normkritisk pedagogik så att goda idéer kan spridas till fler skolor. Miljöpartiet avsätter 10 miljoner per år för detta ändamål.
• Tillföra resurser till kommunerna för att anställa jämställdhetssamordnare med uppdrag att arbeta i skolorna och/eller till att ge befintlig jämställdhetssamordnare utökade möjligheter att driva utvecklingen framåt. Miljöpartiet avsätter 75 miljoner per år i form av ett stimulansbidrag till kommunerna för detta ändamål.
• Totalt satsar Miljöpartiet 340 miljoner över en fyraårsperiod.

Vi vill tacka alla som deltog i besöken på olika sätt. Tillsammans kan vi förändra världen, var och en på sitt sätt.

Kukkamariia Valtola Sjöberg


Maria Ferm och Anders Wallner på Frejaskolan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*