Starta om valrörelsen nu!

Starta om valrörelsen nu!

För mig är det viktigt att man följer Kommunfullmäktiges samt nämndernas beslut, arbetar på ett demokratiskt sätt och använder verklig fakta när man skriver insändare, gör uttalanden i media eller skriver blogginlägg osv. Jag har bara varit med i politiken under denna mandatperiod, men har ändå reagerat vid flera tillfällen på att man inte använt korrekt fakta vid debatter och uttalanden i media etc. Ett par gånger tycker jag att Alliansens kritik har varit befogad, men i andra fall har jag känt att orsaken är att man inte satt sig in ärendena tillräckligt väl och inte läst handlingarna ordentligt. Det är först på senare tid som jag tyvärr insett att man i vissa fall medvetet valt att inte hålla sig till korrekt fakta. Detta har blivit väldigt tydligt i samband med Alliansens påhopp om kostnaderna kring ett renoverat badhus.

Vid flera tillfällen har KF, KS och KoT tagit beslut, där driftskostnaden för ett renoverat badhus framgått i handlingarna. Jag kan inte tolka detta på annat sätt än att skribenterna till fredagens insändare samt i uttalanden de gjorde i SN:s artikel i lördags, medvetet valt att inte hålla sig till korrekt fakta. När man i sin insändare skriver om att majoriteten inte har någon heder kvar, så faller man på eget grepp, när man så uppenbart använder ohederliga arbetsmetoder.

 

För mig är det oerhört viktigt att arbeta på ett demokratiskt och seriöst sätt. jag lägger ner väldigt mycket kraft och tid på att de beslut som fattas är väl genomtänkta och ska vara  bäst för kommuninvånarna och kommunens framtid. Allt oftare tänker jag, hur ska jag orka jobba vidare inom politiken i Gnesta? Valår eller inte, men jag tycker det finns gränser för hur man agerar inom politiken. Om den senaste tidens agerande ska vara starten på en valrörelse, så tycker jag det är dags att vi gemensamt över alla partigränser tar en öppen diskussion om det är på detta sätt vi vill ha det inom politiken i Gnesta. Vi har många stora frågor att jobba och debattera framöver. Låt oss därför dra ett streck nu och börja om valrörelsen och

Istället använda goda argument och fakta varför just mitt parti kan åstadkomma det som kommuninvånarna anser är bästa sättet att politiskt styra Gnesta kommun!

 

Mats Dellrud

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*