Intressanta seminarier på Vänsterpartiets sommarläger

Den 5-6-7 augusti har Vänsterpartiet sommarläger i Frustuna by. Det blir massor av intressanta föreläsningar och seminarier där även allmänheten är välkommen. Speciellt intressant blir det fredagen den 5 aug kl 16:00 då journalisten och författaren Kajsa Ekis Ekman och Deniz Tütüncü kommer att diskutera EU efter Brexit. På lördagen inleder Marta Aguirre kl 10:00 ett seminarium om fackligt arbete och kl 15:00 berättar Tove Pehrsson om radikal klimatomställning. Kl 16:00 på lördagen är det dags för Ida Gabrielsson, f d ordförande i Ung Vänster.
På söndagen kl 10:00 kommer Måns Vestin att prata om antirasistisk argumentation och kl 13:00 Lars Ohly om socialistiskt ledarskap.
Vi ser fram emot en givande helg!

15 thoughts on “Intressanta seminarier på Vänsterpartiets sommarläger

 1. Ni behöver verkligen synas o höras MER nu. Hela politiken har blivit höger med ökande orättvisor. Främlingsfientlighet. Miljöförstöring. Fler fattigpensionärer. Ökad psykisk ohälsa men mindre vård. Bostadsbristen ökar m.m. Nog behövs det mer vänster-politik allt. Lycka Till!

  1. Du har så rätt, Roland! Dina ord ger inspiration att kämpa ännu hårdare mot orättvisorna.

 2. Jag var ju på väg att bli medlem i V 2010. Då sparkade ni Lennart Clarstedt. Den enda politiker i vårt landsting som kunde psykiatri. Han ringde mig förra veckan. Han jobbar nu på psyket i Västerås. Han berättade att Västmanland har en tandvådsreform för medicinskadade. Han gillade min tanke på ett rehabhem i varje län. V är ju utfrysta i landstinget, precis som ni är i Gnesta och har inget att förlora på att bli lite tuffare. Ökar V så minskar SD, bara det. Du får gärna ringa mig Lena. Har 076-1935404. Söker kontakt med Nicklas nu. ”Någon jävla ordning får det ändå vara”

  1. Detta med Lennart Carlstedt känner jag inte till. Allt som sker i Nyköping mår inte fram till Gnesta. Känner mig inte direkt utfryst i Gnesta även om s och m valt att samarbeta. Nu tillhör v en aktiv opposition som sätter tumskruvar på majoriteten.

 3. Lennart Clarstedt finns i Eskilstuna. Tror han fortfarande är medlem i V. Han var ledande politiker i landstinget fram till valet 2010. Det finns en chism inom V angående honom. Det hindrar mig att bli medlem och rösta på V. Prata med Lotta Back som jag tror du känner. Hon verkar bra. MVH: Roland från Oxelösund!

 4. Jag vill se ett starkt vänsterparti som inte får under 10% i val. Ett V som tar klart ställning för dom svaga i samhället. Dit räknar jag även flyktingar. Att bara agera dörrmatta åt S stärker inte den samlade vänstern. Den dagen ni är mogna för det kan jag tänka mig att bli medlem. Det här med S o M-styren är ju mer regel än undantag i Sörmland. Flen o Gnesta. Eskilstuna o Katrineholm. Är nästa Nyköping?

 5. Sen är det kanske inte mer talare och seminarier samhället behöver idag. Det behövs VERKSTAD. Alltså att gå från ord till handling. Vi vet vad som behöver göras. Då tycker jag att vi tillsammans gör det. Om inte växer SD oss över huvudet. Dom får alla missnöjesröster idag. Dom skall V ha. Punkt slut.

  1. Seminarier kan vara bra för att skaffa fakta och argument som gör oss bättre rustade i diskussioner. Men självklart måste huvudsidan ligga på det utåtriktade arbetet. Jag tror absolut att V har potential för att få 10 procent eller mer. Jag tycker att Jonas Sjöstedt gör ett mycket bra jobb. Han är allt annat än dörrmatta rill S och alla förslag ät ordentligt genomtänkta. När det gäller landstinget så ska jag prata med Lotta Back som du föreslår.

 6. Jo Lena jag har tänkt på en sak. Varför skall jag o Anette överhuvudtaget rösta framöver? Anette ville inte det i förra valet heller. Men vi kokade ihop en soppa med V, M o Vfp. Kändes inte jättebra precis. Allt jag driver får jag nobben för. Skrev just en insändare om det och den falskhet som råder inom politiken idag. Det går inte att ändra på något längre. Orsak: S o M lika som bär, den fattige göre sig icke besvär” Lycka Till Lena på era dagar o hoppas något gott kommer ut av det. Jag kan inte bli politiker är alldeles för ärlig för det. Hej!

  1. Jo, jag tycker det är viktigt att rösta. Rösträtten har folket kämpat för så den ska vi slå vakt om. Om inte ledande politiker behövt ta någon hänsyn till dem som röstar så hade nog världen sett ännu värre ut än i dag. Sedan måste man inse att den parlamentariska demokratin har sina begränsningar. Det går inte att bara rösta vart fjärde år och sedan tro att det är bra med det. Det som brukar leda till förändringar är när det blir stort folkligt tryck i någon fråga och man organiserar sig på annat sätt. T ex prndeltågsföreningen här i Gnesta. Pensionärsföreningarna är aktiva och trycker på i pensionärsfrågor. Föreningen ”Ingen människa är illegal ” trycker på i flyktingfrågor etc. Sedan kan man tycka att de inte uppnått så mycket med tanke på hur det ser ut men det gäller att vara ihärdig och inte låta ledande politiker slå sig till ro. Jag brukar läsa dina insändare i SN och håller med om mycket i dem. Fortsätt, ge inte up!

 7. Vart tar alla besvikna sossar vägen? Dom borde ju gå till V. Tyvärr verkar dom gå till SD. Däremot får V idag röster från besvikna miljöpartister. Minns du när Schyman fick 12% i ett val. Ingvar Carlsson skällde ut henne och sa: Tro inte att ni är några bättre sossar”. Sen fick hon fingrarna i syltburken och jag har full förståelse att ni inte kunde ha henne kvar. Men dom höjderna når aldrig V mer. Ökar MP igen så minskar V. Fast av nyckel-skramlarna gillar många Jonas Sjöstedt. Men bara SD blir vinnare i nästa val. TYVÄRR!

 8. Det finns två partier i riksdagen som inte får vara med i någon regering. V och SD. Båda dessa vill lämna EU. Knepigt! Tror faktiskt SD ligger lite närmare att nå Rosenbad. Om läget skulle bli så. Att inte V får vara med är tydligt. Är ni för flummiga?

  1. Nej, jag tror snarare att vi är för konkreta! Vi talar tydligt om hur man bör omfördela rikedomarna i samhället så det kommer fler till del.Och det faller inte i god jord hos ledande sossar.

 9. Lite halvroligt är det med Anettes o mitt röstande. Du och troligen hela V tycker vi ska rösta. Dom sossar vi känner tycker INTE det. Dom vet att i så fall röstar vi på alliansen och troligen C. Några moderater och sverige-demokrater har sagt att vi aldrig får någon uppgörelse med S. Dom känner nog S bättre än jag o troligen är det så. Sen visst kan vi i kommunvalet ge V åter våra röster. Hade inte alliansen vunnit valet 2006 hade jag levt tandlös idag. Nu tvingas andra göra det och detta liksom vår psykiska hälsa är MINA frågor. Jag känner för dom svaga. Förlåt mig för det! Ha det nu så bra på era dagar Lena. Vi hörs nog o kanske även ses innan nästa val. MVH: Fisken!

Kommentarer är stängda.