När eller om du blir synskadad

På tisdag lägger majoriteten fram ett förslag om avgifter på vissa hjälpmedel för synskadade. Vänsterpartiets hållning i landstinget har hela tiden varit att det är rimligt att ta ut en avgift men inte att det ska kosta extra att vara synskadad. Förslaget är dåligt underbyggt, man kan ta sej för pannan. Varför ska en termometer med svenskt syntetiskt tal kosta 200 kronor men med engelskt tal kosta 469:-? En tumstock som är märkt med punktskrift föreslås kosta 531:-. Fler frågor kan ställas kring hur detta förslag har tagits fram och hur politikerna i nämnden Habilitering och hjälpmedel har kunnat godkänna det.
Vi i Vänsterpartiet kommer i de församlingar där vi har förslagsrätt att fortsätta kampen för rättvisa prissättningar av hjälpmedel!

Tycker du som majoriteten så kommentera gärna!
Läs hela förslaget § 166 på:
http://www.landstinget.sormland.se/Politik/landstingsfullmaktige/Kallelse-med-handlingar/Samamntrade-med-landstingsfullmaktige-15-och-16-juni/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*