Arvode – svart eller vitt?

På förekommen anledning vill jag förtydliga min roll i de senaste turerna i arvodesfrågorna. Torsdag 26 augusti blev jag intervjuad av radio Sörmland kring dokumentet som visade fördelningen av arvoden och löner för politiska sekreterare inom oppositionen. Jag kunde då svara att jag kände till dokumentet, men kunde inte påminna mej om när exakt jag fick kännedom om det. På en fråga om jag trodde att jag kunde hitta det svarade jag att jag ska rota i min dator.

Fredag den 27 augusti på morgonen kunde jag hitta ett mejl från Jörgen Danielsson, som skickats den 8 december 2006. Mejlet innehöll en bifogad fil, som just var denna fördelning.

Jag har sedan upptäckt att uppgörelsen gick via Janerik Johansson, dåvarande kanslichef, till lönekontoret. Utbetalningarna till Jörgen, Åsa, Fredrik, Lennart och mej stämde inte med underlaget men slutsummorna blev korrekta. Jag kan bara dra slutsattsen att Lennart Clarstedt fick ett arvode motsvarande 30 % av landstingsrådsarvodet plus en halvtidstjänst som politisk sekreterare. Fredrik Pettersson fick cirka 91 % av en heltid politisk sekreterare. Åsa Kullgren och jag fick 70 % av landstingsrådsarvodet. Detta ledde till att Jörgen fick 90 % av landstingsrådsarvodet.

När Radio Sörmland fick besked om att jag hittat dokumentet i min dator ringde jag dem och de var här på 15 minuter. De fotograferade direkt ur min jobbdator, det mejl jag hade hittat och lät mej kommentera detta.

Efter detta ringde jag omedelbart till Fredrik och berättade vad som hade hänt. Han kontaktade Jörgen, som sedan i sin tur ringde upp mej. Jag försökte få honom att inte avgå!

Mitt val har stått mellan att mörka vad jag hittade och därmed kanske i en framtid bli beskylld för att vara ohederlig, eller att vara sanningsenlig även om det kostar på i relationer.

Mitt beslut blev att vara min personliga heder trogen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*