Förändringar i kollektivtrafiken som leder till sämre tillgänglighet

Förändringar i kollektivtrafiken som leder till sämre tillgänglighet. Det är konsekvensen av de nya tidtabellerna för bussar i Sörmland. Linje 701 stannar inte längre vid hållplatsen Magasinsgatan i Nyköping. Än värre är att linje 801, som är expressbuss mellan Eskilstuna och Nyköping, inte går via Nyköpings central. Jag trodde vi skulle eftersträva att de olika färdmedlen ska så långt möjligt sammankopplas. Hur man tänkt, är för mej en gåta.

På förfrågan till Länstrafiken har jag fått svaret att det gäller att få så kort restid som möjligt, men det gäller inte för alla trafikanter som ska byta mellan tåg och buss! Man hänvisas till att byta buss vid Lasarettet.
Hur mycket tid har man nu sparat mellan Eskilstuna och Nyköping? Tidigare gick resan på 2 timmar och 35 minuter, nu 2 timmar och 32 minuter. 3 minuter snabbare med sämre tillgänglighet ska öka resandeströmmen!

Till detta ska läggas indragningen av busslinjen Pulsen. Ett beslut, som drevs fram av den Folkpartieledda Nämnden för Habilitering och Hjälpmedel. Rent kontraproduktivt för landstinget då det missgynnar flera vårdcentraler som drivs av landstinget. Dessutom försvåras resandet för de som har orienteringssvårigheter eller för många invandrare som har svårt att läsa tidtabeller och annan information om bussresorna. Vi i Vänsterpartiet kommer fortsätta kämpa för en bättre kollektivtrafik och att Pulsen återinförs!

Du som kan försvara och förklara de ovan nämnda försämringarna ber jag att kommentera detta inlägg så mina bristande kunskaper kan förbättras!

Bild: Länstrafiken

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*