Nedskärningar i Hälso- och Sjukvården och spel för gallerierna!


Vänsterpartiet står fast vid sitt förslag
Vänsterpartiet i Landstinget Sörmland håller fast vid sin uppfattning att det är behoven som ska styra – inte plånboken. Det var därför vi vid budgetbehandlingen i våras föreslog en skattehöjning för 2012 med 65 öre. Inget har förändrats i det faktum att den verksamhet som behövs inom hälso- och sjukvården inte är – och dessutom inte har varit – tillräckligt finansierad. Det är bland annat därför verksamheten dras med ett ökande underskott från år till år.

Nedskärningar gör inte sörmlänningarna friskare – det behövs nya resurser!
Nu börjar det bli uppenbart för allt fler sörmlänningar, inklusive hälso- och sjukvårdens tjänstemannaledning och personal att verksamheten måste tillföras nya resurser!
Hårda nedskärningar i verksamheten, som s+fp+mp-majoriteten nu genomför, skapar inga nya resurser.

Spel för gallerierna (M)
Naturligtvis hjälper det inte heller med förslag till omfördelningar inom landstingets övriga verksamhet eller senarelagda nedskärningar, som den moderatledda borgerliga oppositionen föreslog häromdagen. Det är bara ett av alliansens utslag av spel för gallerierna, när man egentligen hela tiden förordar skattesänkningar.

Vänsterpartiet i Landstinget Sörmland tar ansvar!
Vänsterpartiet tar ansvar för hälso- och sjukvården i Sörmland. Det innebär också att vi är för god hushållning med våra gemensamma tillgångar. Bland annat innebär det att vi måste investera i åtgärder för förebyggande hälso- och sjukvård likaväl som åtgärder för förbättrad hälso- och sjukvård idag. För att spara pengar i framtiden! Därför kommer vi att föreslå sörmlänningar högre landstingsskatt vid budgetrevisionen på landstingsfullmäktiges möte i november.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*