Rösta i EU-valet för Mors skull

På söndag är det den 25 maj, en dag många av oss ser fram emot. Mors dag är en dag då man kanske samlas över generationsgränserna och firar betydelsen av att ha en familj. Kanske går en tanke även till hela världens kvinnor som gett liv till oss alla. En tanke om hur olika sjukvård ser ut runt om i världen och vilka olika förutsättningar vi har då vi kommer till världen. Vänsterpartiet vill att alla mödrar i Sverige ska kunna känna sig trygga i förlossningsvården och att alla barn ska ha en trygg uppväxt.

Men det är inte bara Mors dag på söndag, det är också val till Europaparlamentet. Ett val över gränser. Mycket av det som beslutas i Europaparlamentet berör dig och mig här hemma i Sverige. En röst på Vänsterpartiet är en röst på ett parti som står upp för kvinnors rättigheter, för mångfald, jämlikhet och solidaritet och som anser att demokrati ska finnas nära medborgarna. Vill du som vi få svenska perspektiv på EU-politiken ska du gå och rösta i valet på söndag.

Moder Svea är ett begrepp som ofta används i patriotiska sammanhang. Att tycka om sitt land och vara stolt över vad vi har byggt upp här i Sverige är inte fel. Det mångkulturella samhälle vi har idag berikar och utvecklar Sverige. Vi behöver arbeta mot främlingsfientlighet och rasism både i Sverige och i hela Europa. Ett tryggt samhälle för både barn och vuxna vilar på en väl utbyggd välfärd. Girighet och nyliberal ekonomisk politik gynnar framväxt av mörka krafter.  Vänsterpartiet arbetar för ett solidariskt Sverige och Europa med en välfärd fri från vinstintressen.

Elinor och Maud

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*