VILL DU SAMMA SAK SOM KRISTDEMOKRATERNA?

Staten bör ta över ansvaret för sjukvården.

Barngrupperna i förskolan och på fritids ska bli mindre.

Den som fyllt 85 år ska ha rätt till äldreboende?

Jämställdhet utan könskamp, jämlikhet utan klasskamp och frihet utan egoism.

Vi har ett ansvar för våra medmänniskor, oavsett om de är våra grannar eller om de bor på andra sidan jordklotet.

Många barnfamiljer säger också att de behöver hjälp att få vardagen att gå ihop. De är tacksamma för ROT och RUT som gör att husen kan underhållas så de kan få ytterligare några timmar ihop med familjen. RUT- och ROT- avdragen skapar förutsättningar för nya företag och jobb och avlastar samtidigt barnfamiljer och äldre. Vi Kristdemokrater vill värna och utveckla avdragen.

Vi vill behålla den låga arbetsgivaravgiften för alla unga under 26 år och den låga restaurangmomsen då detta gynnar anställning av arbetslösa ungdomar och invandrare.

Valfriheten är viktig. Vi får bättre välfärd med fler aktörer, dessutom anser vi att elever och föräldrar själva ska få bestämma vilken skola barnen skall gå i och att äldre själva ska få välja äldreomsorg. Dålig kvalitet ska vi däremot bekämpa – oavsett utförare.

Skolan skall vara trygg och trivsam plats att lära i. Lärare är viktigast för lärande därför vill vi Kristdemokrater minska administration och öka den lärarledda undervisningstiden. Vi vill ha mindre klasser så att lärarna får mer tid med varje elev. Vi vill även inrätta fler karriärtjänster och öka lönen för duktiga lärare.

Många lider av psykisk ohälsa, där en del tonåringar har lättare att gå in i ett kriminellt gäng än att få ett arbete, och där äldre har svårt att få ekonomin att gå ihop, är det extra viktigt att ta ansvar för de mest utsatta. Att vara en klar och tydlig röst för människovärdet.

NATO-medlemskap bör prövas utan skygglappar.

Marita Göransson (KD) Gruppledare i Nyköping

6 tankar om “VILL DU SAMMA SAK SOM KRISTDEMOKRATERNA?

 1. Hej do vänner. Nu får ni palta på er i valstugan i mars. Men hoppas ändå lite sol finns då. Jo Anette o jag börjar bli överens om att byta allians-parti till nästa val. KD har en mycket trevlig partiledare. Det har Nyköping också. Sträck på dig Marita! Vi lär komma o hälsa på i stugan o hämta lappar. Ingen allians utan KD. Sen blev jag impad av kristdemokraten i Vingåker. Men illa berörd av moderaten där. Tänker givetvis på SD. Sen har alla partier frågor jag gillar och ogillar. S o jag blir aldrig sams mer. Sen var det ju Hägglund som fixade mina gaddar det kan ingen ändra på. Hans kommentar till mig: Att bli trodd av en kvinna är stört omöjligt bevisar hans härliga humor. Vi ses!

  1. Tack för din kommentar!
   Just nu förbereder oss för att dra igång en ny valrörelse och vi kommer att fortsätta jobba för ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman och vi är ett alternativ som står för jobb och företag, kunskap och bildning i skolan, kvalitet och tillgänglighet i välfärden och valfrihet.
   Alla som delar våra värderingar och sympatiserar med våra förslag är välkomna att rösta på oss och engagera sig i partiet så vi ses i valstugan.

   Marita Göransson

 2. Nu är jag tillbaka på ruta ett igen, efter KD:s utspel idag i flyktingfrågan. Sen tror jag alla vet att jag är SOSSE, efter 20 års skrivande i SN. Men dom kan vi aldrig rösta på mer. Jag har hoppat en del sen 80-talet. Soffan hela 90-talet. V 2002. Sen olika allians-partier 2006, 2010 o 2014. Nu vet vi varken ut eller in längre. Hoppas det klarnat tills valdagen 22.3. Jag berättar alltid HUR jag röstat. Min äldste son gör det aldrig, inte ens för mig. Kan bero på att han vet att pappa aldrig kan vara tyst. Mina två andra barn röstar på MP och det är deras sak. God Jul mina vänner !

 3. Jag tar tillbaka min kritik mot Hägglund. Han har nog mycket rätt även i denna fråga. Sen statlig sjukvård tilltalar oss mycket. Vi läser om psykiatrin i SN just nu. Den är otillräcklig. Efter 1995 har den bara blivit sämre. Vi ska som vanligt inte rösta i nästa val. Det har vi sagt hela 2000-talet men ändå alltid röstat. Anette sa idag ”i så fall på KD för att du Marita är så trevlig”.
  Folk blev missnöjda med alliansen, därför röstades ni bort. Troligen sitter S i åtta år nu. Åtminstone om dom slänger ut MP. Sen kommer folk att vara missnöjda med S. DÅ kan alliansen komma tillbaks 2022. Om ni lyssnar in vad folk vill förstås. Trevligt 2015 på er alla glada kristdemokrater hälsar: Anette o Roland o Bamse!

 4. Hej igen! Nu är farbror Fisken arg. Arg för att kommunen burit sig väldigt illa åt gentemot uskan Caroline Broberg. Ni har säkert läst om fallet i SN. Jag har träffat Carro o hennes kollegor. Jag är glasklar hon skall behålla sitt jobb. Det blir ett möte om detta i personal nämnden framöver. Jag har bett Nicklas att fara åt h…..e. Han kör byråkrat språk gentemot mig o försvarar kommunen. Saken ligger på Do:s bord nu. Det är en tuff tjej skall ni veta. Hon har bandat samtalen med chefen som bytte ståndpunkt direkt när hon berättade om sin adhd. Det lär komma mer i SN framöver. Jag eldar på som jag brukar när storebror trampar på den lilla människan. Jag räknar med ert stöd är också. Tror Axel vet en del o tala med honom. Nyköping skämmer ut sig o detta kan bli riksmedia framöver. Det var ”allt jag hade på hjärtat” för dagen. Hej!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*