Alla hatar Sverigedemokrater…

Idag såg jag en video där en hiphop-artist sköt prick på en bild av min partiledare Jimmie Åkesson med pistol. Tidigare har Jimmie Åkesson hotats med att bli dunkad gul och blå samt upphissad i en flaggstång och slagen tills han hamnar i koma.

Det är lite märkligt, för de som hotar och hatar Jimmie verkar missnöjda med SD:s politik.
De beskyller SD för både det ena och det andra.

Vän av ordning frågar naturligtvis vilken politik?

Är det SD som ligger bakom problemen i förorterna?

Är det SD som ligger bakom bostadsbristen?

Är det SD som gör att ungdomar inte får jobb?

Är det SD:s politik som ger de usla skolresultaten?

Är det SD som skapat frustationen i förorterna som gör att ungdomar kastar sten och eldar bilar?

Sanningen är den att SD inte har haft och har inget inflytande över de problem som vi har i vårt land utan har blivit utsedda till syndabockar för andra som inte vill erkänna eller försöka göra något åt sina egna misstag.

Sverigedemokraterna får ta ansvar för politiska misslyckanden vi själva är emot…

30 thoughts on “Alla hatar Sverigedemokrater…

 1. Alla hatar Sverigedemokrater? å varför skall man/vi tycka synd om SD, Det kan ju ligga något i historien…kan det vara Pandoras ask? En del hatade Palme på -70 talet…det hela kan nog vara en trend eller en syndabock de är ute efter…Jag tror nog att Thom Zetterström är en tuff kille som klarar tuffa tag, Klart att folk blir irriterande på SD som ligger fööör lååångt ut på höger kanten.
  Varför lägga så förba–at mycket energi på döda ting? är det inte mycket bättre att ta upp kampen för dom svaga i samhället, Då kan man vända på ordleken ”Alla älskar Sverigedemokraterna” då är så lite som skall till…
  (Är lite upptagen med byggnation av växthuset…våren tycker på)

 2. Bra Mikael. Träffar du Thom Zetterström tror jag du kommer fram till samma slutsats som jag. Har även träffat miljöpartister som säger att Thom är en bra kille fast SD:s politik inte håller. Märk väl att Thom är med i kokosnötterna som skall hjälpa folk i Brandkärr. Ibland görs politik enbart svart-vit. Samhället är mer komplext än så. Därför behövs folk som vi tre som törs debattera. Hoppas vi ses klockan 12. Hej mina båda vänner !

 3. Du är hjärtligt välkommen hem till mig Mikael. Tror du kan ta reda på adressen själv annars vet Nicklas precis vart jag bor. JUST NU är väl debatten om dom svaga extra laddad. 30% anses fattiga i Sverige. Stupstocken i sjukförsäkringen är vidrig. Tiggarna på våra gator, som jag tycker jättesynd om. Den psykiska ohälsan ökar lavinartat. Varför måste den rike bli så överdrivit rik? Varför måste alltfler bli så rejält fattiga? Vårt land dras isär. Självklart får vi ett maktskifte i höst. Men blir allt bättre då? Sossarnas ledare vill ju främst sko sig själva. Får SD en ny vågmästar-roll? Nicklas V bygger hyresrätter i Nyköping som folk INTE har råd att hyra. MP bygger P-garage och vill INTE se gratis busstrafik. Politik av idag är knepigt. Jag menar att går att skapa ett samhälle för ALLA. SD vill inte ha med ALAH. Tror vi är överens om mycket Micke. Kanske allt? Jag brukar nyckelskramla på torget i Nyköping på lördagar. Kom dit klockan 12 så ses vi. Alltid kul med dig i debatten. Hej!

 4. Ja,du Roland Karlsson…kampen för dom svaga…är nog ett kapitel för sig själv. Jag var inne på en kort visit (Nyköings teater) i måndags å träffade Jonas Sjöstedt och inte minst vår egen kommunalråd Nicklas Franzen…härliga killar…så nästa tur blir nog Herr Thom Zetterström få se om han är lika trevig som de andra kommunalpolitikerna ? (jag har träffat många kommunpolitiker genom årena). Får nog ta en svänga mot Oxelösund framöver …klar jag måste träffa hunden din…

 5. Att jag gillar Thom är för att han vid TVÅ tillfällen bett honom komma i frågor som gällt psykiskt sjuka. Jag kan väl inte tycka illa om en person som i stort har samma åsikter i kampen för dom svaga. I så fall skulle ju även JAG vara en hycklare. Sen är INTE Thom och jag överens i frågor som rör invandring. Det har väl framkommit rätt tydligt här eller hur? Jag är inte ovän med någon lokal politiker vad jag vet. Man måste kunna skilja på sak o person, eller hur Mikael? Sossarna hatar mig för att jag INTE glömmer hånskrattet o tandlösheten. Jag ger någon tjuga ibland till tiggarna, senast igår. Det gillar inte heller SD. Väljarna är mycket lättrörliga idag. Tiden är förbi när S nästan hade varannan väljare. SD är ett missnöjesparti med främlingsfientliga åsikter. Jag tror INTE ett sånt parti överlever på sikt. V ökar också mycket just nu och det kan bero på att S glidit åt höger. I MITT samhälle har vi ett starkare golv. Alltså sjuka, arbetslösa, fattigpensionärer, invandrare m.m svaga grupper stärks. Min hjärtefråga är att hjälpa FLER psykiskt sjuka. För dessa åsikter är jag hatad av ALLA partier. På det personliga planet har jag gumman o hunden det bra. Det unnar jag mina medmänniskor också. Varje gång jag tar upp frågan om varför vi måste ha fattigpensionärer blir jag osams med våra politiker. Jag tycker om Kjell Wiklund, men han tycker inte om mig. Skulle kunna fortsätta bra mycket längre men slutar här. Med dessa rader önskar jag dig Mikael Sund och Thom Zetterström och alla andra en: TREVLIG HELG !

 6. Roland Karlsson skriver: Men Thom är en bra kille…kan nog vara en sak… men partiet som Thom Zetterström företräder är något helt annat…ALLA som jag träffar å som håller på SD uttrycker sig negativt om innvandrere och är mer eller mindre invandrarfientliga…Hur en Thom Zetterstöm vänder och vrider på orden kommer det inte ett enda ”sött ord ur munnen”…Jo men visst skall vi rädda Sverige men från vem?
  Jag skall fråga min omgivning under en vecka vad de först tänker på när jag säger SD…återkommer med resultatet nästa vecka.
  icebreaker

 7. Jaha! nu har SD tagit på sig rollen som ett rent missnöjesparti…Hallå! kast in skit på andra¨
  ”den som graver en grav for andre faller selv i den”
  icebreaker

 8. Helena Trotzenfeldts kommentar är intressant av flera skäl.

  1. Hon har läst SD:s partiprogram i flera upplagor. Det som står i de olika partiernas partiprogram är också partiernas ställningstaganden och idéer om hur partiet vill föra landet Sverige framåt. Det är alltså inte enskilda politiker och människor som kommenterar artiklar på nätet som är partiernas språkrör. Jag har också läst SD:s partiprogram och finner ingen rasism i det.

  2. Den typiska inställningen hos personer som Helena är att SD är och förblir ett enfrågeparti. När SD sedan för fram synpunkter och idéer i andra ämnen än i invandringsfrågan kallas det att man bara polerar fasaden och att förslagen är populistiska och inget annat. M.a.o. en ytterst märklig ingång i debatten. Helena nämner också den mörkhyade flicka som utsågs till Lucia och påstår att partiet hånade henne för detta. För det första tror jag att väldigt få hånade henne och de som gjorde det är inget annat än patetiska skitstövlar. 99% av kommentarerna jag läste vände sig mot det politiskt korrekta i dagens Sverige när man i alla sammanhang måste visa det mångkulturella för att på så vis knäppa invandringskritiska partier och personer på näsan. Att partiet skulle hånat tjejen är givetvis en lögn.

  3. Nu kommer det verkligt intressanta. Helena erkänner att hon både besöker och kommenterar på Avpixlat minst två gånger i veckan. Förstår jag Helenas kommentar rätt, så är hon ingen Sverigedemokrat. Trots det besöker hon detta rasistiska och hatiska forum för Sverigedemokraterna varje vecka och inte bara en gång. Är det nyfikenhet Helena eller vill du läsa om verkligheten i Sverige på ett mer ocensurerat sätt än den etablerad media visar upp? Här får vi också veta att inte bara Sverigedemokrater kommenterar på Avpixlat. Nu besöker jag Avpixlat varje dag och kommenterar också emellanåt, men jag har aldrig sett signaturen Helena Trotzenfeldt kommentera en artikel. Kanske det skrivs under synonym? Frågan efter Helenas avslöjande är då hur många icke-Sverigedemokrater som kommenterar med osmakliga inlägg och vad som är syftet med detta? Att det ibland skrivs osmakliga kommentarer är jag den förste att tillstå och inget jag överhuvudtaget sympatiserar med. Så hur många av dessa osmakliga kommentarer skrivs av ”motståndare” i syfte att svärta ned?

 9. Helena Trotzenfeldt

  Är Sverigedemokraterna ansvariga över vad Avpixlat och Exponerat skriver i sina artiklar?
  Är Sverigedemokraterna ansvariga över vad kommentatorer skriver på dessa sidor?
  Är Socialdemokraterna, Vänsterpartiet ansvariga över våldet som AFA:s medlemmar är skyldiga?
  Är Moderaterna och Alliansen ansvariga över brott som invandrare begår?

 10. Precis så säger S o M och V till mig också. Slutsatsen blir: Tycks som vi annars har du fel o saknar fakta. Tror du att det är just därför som folk på stan främst i Nyköping ber mig fortsätta att skriva i SN? Jag är nog en väldigt vanlig människa som tycker o tänker som dom flesta. Villa, Volvo o Vovve kan man bli mer Svensson? Sen att jag vill ALLA väl verkar störa många partier. KNEPIGT !

 11. Valet i höst handlar främst om S och M som vanligt. Båda dessa tar rejält avstånd från SD. Jag TROR S får mellan 30-35% . 35 är ju målet vilket var ett katastrof-resultat 2006. M lär få mellan 25-30 % vilket är högt och en frukt av Reinfeldts Nya Moderater. Sen TROR jag både SD o MP hamnar runt 8-9% Resten om dom överlever runt 5%. Jag har inte läst något partiprogram. S och M har vi väl tydliga erfarenheter av så det räcker. OM SD skulle bli vågmästare med en S-ledd regering kan det bli knepigt. Då kan alternativet att bryta blockpolitiken övervägas. FP ligger väl närmast till hands. För dagen verkar en rödgrön regering med EGEN majoritet mest trolig. Jag vet att det kan skifta snabbt, som det gjorde 2010. SD åker troligen UR riksdagen i valet 2018. Alltså samma sak som hände Ny Demokrati. Att driva politik på endast en fråga håller inte i längden i vår globaliserade värld. Men Lycka Till !

  1. Du har väldigt starka åsikter, men du missar att kolla upp fakta. Tråkigt.
   https://www.sverigedemokraterna.se
   Klicka på ”Våra åsikter”. Läs vid nästa kaffepaus och återkom sedan gällande ”driva politik på en fråga”…

   Någon rim och reson får det väl iaf vara?!

 12. Rubrikens fråga kvarstår. Varför skyller dagens politiker, journalister och många andra på SD?

  Det är inte SD som skapat problemen i förorterna, det är inte SD som har ansvar för att ungdomar eldar bilar och kastar sten på polis och räddningstjänst.

  Det är inte SD som har bestämt att två områden är befriade från besparingar och kritisk granskning i samhället – regeringskansliet växer okontrollerat och invandring får kosta hur mycket som helst utan debatt eller riktig kontroll.

  Så länge som vår gemensamma kassa inte är obegränsad så innebär ökade utgifter på ett ställe minskade inkomster på ett annat.

  Varför får invandringen kosta när det är ständiga besparingar i äldrevården?
  Politik är att välja…

 13. Vill bara berätta följande för dig Stefan. Jag gillar Kjell Wiklund. Men han gillar inte mig. Jag har kritiserat S och det ogillar Kjell. Annars tycker jag han är en fantastisk människa som på helt frivillig basis hjälper utsatta människor. Jag är passiv medlem i kyrkan. Har dålig koll på vad dom gör idag. Men när jag hade många samtal med dom främst på 90-talet tyckte jag dom var bra. Vi har inte SN idag. Men jag gillar SN:s starka artiklar, som den i lördags om tiggarna t.e.x. Min hjärtefråga är ju som du vet psykiatrin. Här har jag svårt att få komma till tals i SN idag. Sen blev gumman fattigpensionär med 8000 netto. Vi lever inget lyxliv idag precis. Det var därför och mina ständigt stora öron som jag belyste ett samband mellan SD goda siffror som gjorde att jag tog upp detta. Fick ju massiv kritik av en vänsterpartist för det. Precis som SD får av kvinnan här innan. Vilket samhälle JAG vill ha vet jag mycket väl. Tyvärr finns inget parti för oss idag att stödja. Sen har dom svåra åren lärt mig att själv är bäste dräng. Att bli sviken av S vid sjukdom och arbetslöshet får t.o.m. Kjell Wiklund ursäkta. Sånt köper vi ALDRIG. Men att en sån som jag skall rösta på SD krävs nog rätt mycket. Men jag har en familjemedlem som kan tänkas göra det. Därför är min kritik mild och som jag skrivit SD är ett demokratiskt parti och skall respekteras som det. Thom vet att jag gillar honom. Jag kan skilja på person o politik. Jag vill i stora drag ha den invandring vi har idag. Tycker den i stora drag är rätt sympatisk. Centern som fick min röst senast får den inte i år. Kanske mer för att fru Lööf ställt sig till höger om M. Vore kanske nyttigt för S att få SD som vågmästare. Stöddigare folk än sossar finns INTE. Som alltid önskar jag alla: Lycka Till ! Men jag o gumman vill INTE vara med i år. Ha det bra Stefan !

 14. Jag är ledsen Roland, men tyvärr tror du på de lögner som sprids om SD och inte på de faktiska lösningar man har på olika samhällsfrågor. En av de mest lögnaktiga formuleringar som politiska motståndare, viss media och ”de goda antirasisterna” predikar är just det du skriver i ditt första inlägg. ”SD hatar invandrare”.

  Detta är givetvis inte sant, utan sanningen ligger i att partiet är emot den migrationspolitik som skapat och fortfarande skapar enorma problem. Problem som t.o.m. uppmärksammas och framförs av invandrare som bor i förorterna. Även många av dessa har öppet reagerat mot Sveriges vansinniga migrationspolitik och framfört detta i både radio och TV.

  Dessutom råkar jag veta att SD innehar många med invandrarbakgrund i sina led, både bland politiker och medlemmar. Personligen har jag också många med invandrarbakgrund i min bekantskapskrets. Gemensamt är att samtliga har rötter i den arbetskraftsinvandring som Sverige hade på 50- 60- och 70-talen, antingen de själva eller deras föräldrar. Huruvida de röstar på SD vet jag inte, men jag vet att de är mäkta förgrymmade på dagens kravlösa och generösa migrationspolitik som är något helt annat än den som mötte dem när de och deras föräldrar kom till Sverige.

  Jag vet Roland att du vänt Socialdemokraterna ryggen och också varför. Jag vet att du var sosse 1989 och då vet du vilket beslut Ingvar Carlsson och hans regering tog? Just det, Luciabeslutet.
  Jag tror inte att du, Ingvar eller någon annan socialdemokrat ansåg att det beslutet var rasistiskt och ingen idag levande sosse skulle ens kännas vid ordet främlingsfientlighet, trots att Luciabeslutet byggde på exakt samma politik som SD vill föra.

  Det handlar inte om att tycka illa om människor Roland. Det handlar om att ogilla en politik som är på väg att förändra Sverige och som dagligen skapar problem för alla hederliga skattebetalare, inklusive de allt fler invandrare som väljer att rösta på SD.
  Du måste sluta läsa SN och lyssna på Kjell Wiklunds predikningar. Ta del av verkligheten Roland och inse att den är något helt annat än den som media och Svenska Kyrkan försöker förmedla.

 15. Jag har läst SDs partiprogram. Även tidigare versioner. Har följt partiet sedan tidigt 2010.

  Och jag tycker det är mycket märkligheter i det.

  Men problemet är att alla mer polerade sverigedemokrater är av den bestämda uppfattningen att enbart det som står där räknas. Inget annat.

  Jag läser (och kommenterar) på Avpixlat och tidigare PI ett par gånger i veckan. Jag gör det trots att jag äcklas över den nakna rasismen, det oförställda hatet mot alla som är muslimer, oavsett vad de tar sig för. Senast idag kommenterade jag en artikel där en man av okänt ursprung blivit arg i Danmark (!) för att han blivit serverad skinka. Han hade inte begått ett brott. Det var inte alls klarlagt att han var muslim. Själv är jag vegetarian sedan många år (och det är även många danskar), och har full förståelse för att man bli lack om man blir felaktigt serverad, men det oförställda hatet verkligen flödar i kommentarerna. Alla muslimer är aggressiva. Alla muslimer anser att de ska få precis vad de pekar på. Alla är äckliga. Vidriga. Ja. Så håller det på.

  Ett parti som tycker det är helt i sin ordning att tusentals relativt vuxna män hånar en fjortonårig flicka för att hon blivit Lucia förtjänar faktiskt någon sorts avståndstagande från alla oss som inte tycker det är acceptabelt.

  Även om hon inte hånas i partiprogrammet.

  Så på någon fläck måste SD välja färg. Men det vill inte partiledningen. För man behöver rasisterna, och så behöver man kunna låtsas utåt att man inte känns vid dem för att även attrahera vanligt folk. Så därför tiger man still.

  Och då säger man saker som ”hur kan man hata SD – vi som har ett så fint och snällt partiprogram?”

  1. Hur mycket folk än försöker smeta Avpixlat på SD så kvarstår dock fakta att Avpixlat är något som står helt bortom SD:s kontroll. Hade Avpixlat vart ett SD-organ hade det sett helt annorlunda ut. Den enda koppling som finns är att Kent Ekeroth lånat ut sitt bankkonto till sajten när de hade problem med att få ett eget.

   Definiera ”Sverigedemokrat” i din text ovan.
   Räcker det med att personen röstar på SD vart 4:e år?
   Eller måste man vara medlem i partiet?

   Min uppfattning är att de som kommenterar på avpixlat med största sannolighet inte finns att hitta i SD:s medlemsregister.

 16. Men Pettersson det är ju Thom som ställer frågan: Varför hatar alla SD, inte jag. Jag är helt emot allt hat mot Åkesson tex. Som demokrat anser jag han har lika stor rätt som andra partiledare att få tala i fred. Jag försöker bara förstå vilket inte alltid är så lätt. Sen tar jag helt avstånd från dom vänstergrupper som brukar våld mot SD:s politiker. Sen skall vi aldrig underskatta folket. Eller hur?

 17. Roland – ”Jag vet INTE vad SD tycker” – men ändå påstår du att SD hatar invandrare.
  Även av dig kan vi kräva lite faktakontroll och verklighetsförankring.

 18. Sen har jag aldrig sagt att jag hatar SD. Har en nära bekant som jag vet gillar SD. Samtidigt har jag två STORA ÖRON. Folk är inte nådiga i sin kritik mot SD. Ni har ett hästjobb framför er att tvätta bort främlings fientlighets stämpeln. Lycka Till!

 19. Ojdå nu trampade jag på en öm tå. Förklara då VARFÖR folk hatar SD ! Tror inte SD har sämre politik än andra partier när det gäller valets huvudfrågor alltså: Jobben, vård, skola och omsorg. Rubriken var ju: Alla hatar SD! Ställer då frågan till er vad tror ni är orsaken?

 20. ”SD hatar invandrare. Därför hatar 90% SD. I övrigt har säkert få läst SD:s partiprogram. Jag vet INTE vad SD tycker men diskar ändå SD för att man inte vill välkomna folk hit som flyr från krig o förtryck.”

  Roland Karlsson, du har fel. Många av Sverigedemokraterna är invandrare eller dela livet med invandrare. Sverigedemokraternas politik handlar om att Sveriges resurser inte räcker till.

  Dålig utbildning i skolorna, vården är otillräcklig och inga bostäder.
  Vi har passerat gränsen när kommunerna börjar att flytta på hyresgästerna som bott åratal för att få plats till flyktingar eller köp av villor i två miljoners klassen för att skaffa boende.

  Ett ensamkommande barn kostar samhället mycket och tyvärr har man konstaterat att många av dessa är vuxna, inte barn. Problematiken är stor gällande våld och hot mot personalen.

 21. Roland, vart finner belägg för ditt påstående om att ”SD hatar invandrare”?
  Under mina år i SD har jag träffat många partikollegor med invandrarbakgrund!

 22. SD hatar invandrare. Därför hatar 90% SD. I övrigt har säkert få läst SD:s partiprogram. Jag vet INTE vad SD tycker men diskar ändå SD för att man inte vill välkomna folk hit som flyr från krig o förtryck. Men Thom är en bra kille. Hej!

  1. ”Flyr från krig och förtryck”??
   Enligt den statistik som finns är det endast ca. 7% som är verkliga flyktingar. Riktigare benämning på resten är bidragsturister och det är xxx med samma tänk som dig som får betala för kalaset.

 23. Hatet mot SD är påklistrat och kommer främst från människor som aldrig läst partiprogrammet och de som går på lögnerna som sprids i media och det politiska rummets talarstolar.
  Vi känner väl alla till lögnerna om att SD vill stänga Sveriges gränser från all invandring och även kasta ut alla utomeuropeiska invandrare ur landet. Rena lögner som många köper rent av.
  Hatet mot SD har också tillkommit för att människor inte har andra sätt att argumentera på. De klarar inte att med ord försvara Europas och kanske världens mest extrema migrationspolitik, utan tar istället till andra metoder.
  Jan Guillou skrev i helgen en tänkvärd krönika. Vi som läser andra forum än de i etablerad media läser ofta tänkvärda texter, så därför är det skönt och ovanligt att ta del av Guillous alster trots vetskapen om att han innerst inne avskyr SD som parti.
  http://www.aftonlognen.se/nyheter/kolumnister/janguillou/article18422912.ab

 24. Tyvärr är det så som du skriver. Hatet växer i samhället orsakad av dålig politik. Vansinnesfärden i Sverige fortsätter genom att man inte inser att resurserna tagit slut. Den lilla människan drabbas hårt, vården är dålig, äldre människors liv är knapert i ensamhet, skolan havererat, finns bostäder till våra barn som vill flytta hemifrån? Står partiledaren Jimmie Åkesson ansvarig för detta? Är det lämpligt att uttrycka sina känslor med våld?
  Är det inte bättre att man tar fakta till sig istället?
  Det är bra att börja med att kontrollera sin kommuns soliditet, bra siffra är 100, sedan finns förstås http://www.statsskulden.com

Kommentarer är stängda.