EU:s fria rörlighet?!

Jag har läst, hört och trott på det som sagts om EU:s fria rörlighet men om man läser reglerna på Migrationsverkets hemsida är det mycket tveksamt om det gäller alla.

Luras vår media eller har de ”bara” låtit bli att kolla?

Där står nämligen,
”Som EU-medborgare har du rätt att vara i Sverige utan uppehållstillstånd om du har pengar så att du kan försörja dig. Du har också rätt att börja arbeta eller studera i Sverige. Vill du stanna längre tid än tre månader ska du registrera din uppehållsrätt hos Migrationsverket”.

Vem har uppehållsrätt genom tillräckliga medel? 

Det kan till exempel vara:

 • du som är pensionär och har en pension från ditt hemland.
 • du som bor i Sverige men arbetar i ett annat land.
 • du som lever på en förmögenhet.
 • ett barn som blir försörjt av släktingar i Sverige.
 • en förälder som ska bo hos och bli försörjd av ett vuxet barn.

Observera att ekonomiskt bistånd (försörjningsstöd) inte kan räknas som tillräckliga medel.

Tiggare har alltså inte rätt att uppehålla sig i Sverige?!

7 tankar om “EU:s fria rörlighet?!

 1. Tiggeriet i sig är inte olagligt, men som medlemmar i EU ska man kunna söka arbete var som helst inom EU, men man måste kunna bevisa att man kan försörja sig själv under de tre månader man får vistas här, och jag har för mig att tiggeri inte är en godkänd inkomstkälla.

  1. Det är riktigt. Dock ingen kommunal fråga utan en fråga för rättsväsendet.

 2. Varför inte lämna in en Sd motion till fullmäktige och kräver svar varför kommunen inte gör något ått tiggeriet, som är ett tydlig brott mot givna lagar? Att sitter här på bloggen och klaga och gorma kommer föga att hjälpa.

 3. EU-tiggarna är oftast romer. De första kända romerna kom till Stockholm 1512 och blev väl mottagna, de fick bostad och 20 daler av staden. Men redan 1515 står det i Stockholms arkiv att ”tattarna ingalunda fick stanna inom stadens hank och stör, och detta för deras skalkhets (skurkaktighet) skull”. Vad hände under dessa tre år?

  Sedan Vasas tid och troligen tidigare har det kommit olika grupper av människor. Hansatyskar, finnar, valloner, Savolax-finnar, judar, fransmän, italienare, skottar och andra.

  Fram till andra världskriget rörde det sig om några tusen per år men efter kriget ökade invandringen kraftigt för att kulminera på 1960 och 1970-talet för att under 1980-talet för första gången ändra karaktär från arbetsinvandring till asyl/bidragsinvandring och anhöriginvandring.

  Varför är det bara en enda grupp som invandrat sedan Vasas tid som har behandlats så fruktansvärt illa. Vitboken löser inga problem så länge ingen törs ta upp varför.

  Helt klart har romerna blivit illa behandlade men det behövs två för att dansa och det gäller troligen i EU-tiggarnas hemländer också…

 4. – Min undran är, varför är alla övriga partier tysta om situationen?
  – Är det Politiskt Korrekt att stoppa huvudet i sandhögen och vänta?
  – Gäller Svenska lagar och paragrafer i Sverige?

  Förväntar mig att
  – Centerpartiet
  – Folkpartiet
  – Kristdemokraterna
  – Miljöpartiet
  – Moderaterna
  – Socialdemokraterna
  – Vänsterpartiet

  Funderar..tänker till och svarar…

  Ifall någon av dessa 7 partier svarar ”Klart vi skall hjälpa till med mat&hyra&kläder&resor&datorer&Internet” vill jag gärna få lösningen hur allt ska finansieras.

Kommentarer är stängda.