Det kom ett brev med frågor…

Hej Thom Zetterström, du har startat SD i Nyköping varför?

Vi var ett par stycken som beslöt oss för att starta upp SD Nyköping.
Jag är uppvuxen i Södertälje. De problem som massinvandring och mångkultur fört med sig kunde jag enkelt ignorera. Jag var färdig med den hemska skolgången. Jag hade bosatt mig i ett bra område. Jag visste vilka områden jag skulle undvika osv.
Det var när jag skulle bli förälder som fokus förändrades helt. Det gick inte längre att utgå från mig själv och vad jag kunde välja. Nu handlade det om i vilket samhälle mitt barn skulle växa upp i. Södertälje var uteslutet pga alla problem som en alldeles för stor invandring och splittringspolitiken orsakat. Flytten gick till Nyköping av lite olika skäl. En idyll. Ett större Trosa kändes det som. Det dröjde tyvärr dock inte länge innan idyllen sprack likt en ballong och jag vart presenterad för de problem som massinvandringen orsakat även Nyköping i främst Brandkärr och Arnö.
Det var då jag bestämde mig för att på något sätt vara med att påverka så att Nyköping inte blir ett nytt Södertälje. Alla kan inte sitta hemma och ropa på att någon annan ska förändra.
Nånannanismen måste bort!

Hur var reaktionerna då?

Positiva. Vi bildade föreningen och visade upp oss på torget inför valet. Många var fram och hälsade nyfiket på oss och berättade att man skulle rösta på oss i valet.
Även företrädare för de 2 största partierna var fram och hälsade på oss.
En ledande moderat sa:
-”Tur att ni finns. Hos oss får man inte ens driva en del frågor som ni driver.”.

Ni blev rätt så utfrysta i kommunfullmäktige vad beror det på tror du?

Toppstyre, okunnighet,  och SD-fobi.
Ordförande och gruppledare har säkert informerat de sina om hur de ska förhålla sig till oss samtidigt som många tyvärr lever i tron att Sverigedemokraterna idag är samma sak som Sverigedemokraterna 1988.
Vi Sverigedemokrater behöver bli bättre på att berätta vad vi står för idag.

Har det blivit bättre nu?

Ja, det har iaf varit mycket bättre. Särskilt under 2013 för att tyvärr nu under 2014 frysa till igen.

Ni har fått nytt blod i partiet Anna Magnusson som blev vald till ordförande i Oxelösund och Simon Keller som blev vald till vice ordförande och ställer upp i KF.
Vad kommer det sig? Vad har du förväntningar?

Anna Magnusson är en eldsjäl i Oxelösund som dök upp från ingenstans. Vi hade ett långt samtal på ca 3 timmar om allt mellan himmel och jord innan hon bestämde sig för att gå med i Sverigedemokraterna. Anna brinner för att göra samhället bättre och bidrar redan starkt till att Sverigedemokraterna växer i Oxelösund.
Simon Keller har vart medlem i partiet och lokalt aktiv i Nyköping sedan ett par år tillbaka. Har du fått något flygblad i brevlådan från SD kommer det säkert från min eller Simons hand.
Simon bidrar med energi och engagemang. Både politiskt som organisatoriskt.
Att bägge dessa två ställer upp till valet ger både Oxelösund och Nyköpings kommunfullmäktigegrupper en bredd och kompetens kring sakfrågor som saknas idag.
Jag räknar kallt med att både Anna och Simon kommer att sitta i fullmäktige efter valet.

Sen Sverigedemokraterna kom in i Riksdagen var det mycket problem med uteslutningar, avhopp och interna strider. Hur kommer det sig?

Kort sagt Växtvärk samt att nolltoleransen gäller. Vi växer lite fortare än vad vi mäktar med.
Då media envisas med att beskriva Sverigedemokraterna som rasister så dras rasister till oss. När deras ideologiska övertygelse visar sig så hittar de till andra partier eller utesluts.
Man skulle kunna sammafatta det hela med att för varje avhoppare så står det 10 personer  i kö för att hoppa på tåget.
Gällande interna strider så finns det nog i alla föreningar. När föreningen är liten har man bekymmer med att för få ska göra för mycket och när föreningen växer får man bekymmer med att för många vill ha samma position.
Tycker att vi hittat en bra balans i alla föreningar för SD i Sörmland.

Enligt media och era motståndare beror det på att ni har ingen yttrandefrihet inom partiet kommentar?

Media och motståndare är välkommen att besöka de möten vi har i Nyköping och på distriktet så får de själva bilda sig en uppfattning om hur högt i tak vi har.
Media envisas med att ständigt intervjua bittra avhoppare eller uteslutna som ”experter” på SD. De frågar sig aldrig vad som ligger bakom att deras ”expert” ej längre får vara kvar i SD. Det är märkligt.

Nu har SvP (Svenskarnas parti) flaggat för att ställa upp i ex antal kommuner.  Hur ser du på dom? Vad är det för skillnad på SD och SvP?

Jag är inte alls påläst vad gäller SvP. En stor skillnad är att de inte tror på en ”öppen svenskhet” vilket SD gör.
Enklast är titta på hur SvP själva beskriver skillnaderna. https://www.svenskarnasparti.se/svp-sd/

Bör inte folk ha mer koll på dom än själva SD?

Jag tycker att media och motståndare borde ta sig en fundering kring detta.
Media har ropat ”Vargen kommer! Vargen kommer!” så många gånger så att nu när de riktiga nazisterna kommer fram är det ingen som längre tror på dem.
Folk borde rent generellt hålla koll på alla partier och sätta sig in i vad de olika partierna vill och hur man ska nå dit. Det gynnar hela det demokratiska samhället.

Kommer du ställa upp i kommunfullmäktige igen?

Ja, jag fortsätter även under mandatperioden 2014-2018.

Hur många mandat siktar SD Nyköping på?

Vi har en lista på 5 kandidater och vi siktar på att knipa alla 5 platserna i fullmäktige!
Med vår höga närvaro är det inget större bekymmer att vi eventuellt saknar ersättare.

 

Tack för att du tog dig tid, Thom.

Tack själv, ”Roger”.