Statsfinanserna hotas av asylinvandringen.

Statsfinanserna hotas av asylinvandringen enligt Anders Borg (m).

Finansminister Anders Borg börjar låta som en Sverigedemokrat och det visar att SD haft rätt hela tiden.

Igår sade finansministern i Ekot att kostnaderna för asylinvandring och integration kommer att ÖKA påtagligt. Under 2015 beräknas ÖKNINGEN bli 5,1 miljarder och dessa kostnader kommer att slå igenom på de statliga finanserna.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5934772
– Det handlar om betydande miljardbelopp som också kommer att ackumuleras upp över åren.” sade Borg.

Om kostnaderna ökar med 5 100 000 000 kronor per år undrar man hur stora de totala kostnaderna är?

Eftersom allt ska finansieras så undrar man vem som får betala?
Blir det pensionärerna, sjukvården eller skolan?

Nästa år beräknas enligt Migrationsverkets prognos antalet asylsökande, ensamkommande och anhöriga uppgå till 150 000 personer och det enda vi vet om Migrationsverkets prognoser är att de med jämna mellanrum behövts räknas upp.

Sverigedemokraterna vill begränsa invandringen till en nivå där det finns möjlighet för invandrarna att anpassa sig till det svenska samhället och vill att flyktingpolitiken ska fokusera på att hjälpa så många som möjligt.
Jämför dessa 5,1 miljarder i ÖKNING för asylinvandringen med de 300 miljoner per år Sverige satsar i Somalia för att långsiktigt hjälpa somalierna.

7 thoughts on “Statsfinanserna hotas av asylinvandringen.

 1. Nu är inte Pettersson kristen, men exempelvis franske inrikesministern Bernard Cazeneuve säger att om vi låter irakier och syrier få uppehållstillstånd är det samma sak som att erkänna att den islamska staten har makten och så är det inte.

  Hittills har Frankrike beviljat 11 irakier inresa.

  Med 1,2 miljarder extremt fattiga människor och 50 miljoner på flykt i världen är det bäst att försöka hjälpa några få i Sverige eller mångdubbelt fler i närheten till krigshärdarna?

  Boko Haram, al Shabab, al qaida, Isis, Abu Nidal, Al-Aqsa-martyrerna, Hamas, är bara några av islams fredsmäklare och vi har två val, bekämpa dem på bortaplan eller hemmaplan.

  Islam kör sin steg för steg taktik, lite i taget tills de är tillräckligt starka att slå till. Medan svenska politiker kryper för islam och den så kallade mångkulturen håller islamisterna på att införa monokultur där de är tillräckligt starka.

  Valet är vårt, släpp in tillräckligt många muslimer så blir det samma bråk här som det är från Gibraltar till Filippinerna…

 2. Jag är varken kristen eller konservativ. Jag är ateist. Kanske därför jag tror på människan bakom religionen. Att tro att man kan hjälpa människor på plats i krigshärdar är som att tro man kan stå i elden bara någon sprutar vatten på en. Ateisten Eriksson är för asylinvandring, gärna ökad. Kristna Pettersson är emot. Och jag tror aldrig vi kommer mötas på halva vägen. Så är det ibland.

 3. Sverige tar det ansvar sitt ansvar och mer därtill. Men ett rikt land i en fattig värld kan i längden inte ha en asylinvandring av nuvarande omfattning och samtidigt behålla välfärdsstaten. Det är bara att välja.

  Dessutom går vi extremisternas ärenden när vi hjälper dem tömma Mellanöstern på oliktänkande. Minns att islam genom tiderna har varit betydligt större imperialister än västvärlden någon sin var.

  Hela Mellanöstern och Nordafrika var en gång kristet, vart har de människorna tagit vägen? Hur har det gått för Egyptens ursprungsbefolkning, kopterna?

  Istanbul som en gång hette Konstantinopel var i 1000 år kristet, nu är det bara spillror kvar av de kristna.

  Hela arabvärlden har tömts på en miljon judar, sedan blir araberna griniga för att de bosätter sig i Israel.

  Mellanöstern var kristendomens födelseplats och sedan 600-talet jagas kristna och andra.

  Vi måste stoppa islam där annars får vi om några år slåss med dem i Europa.

  När det gäller asylinvandringen. Hur kan det komma sig att människor som flytt för sina liv åker på semester till Somalia, Irak, Palestina, Libanon tillsammans med sina barn?

  Hur kan det komma sig att mängder med syrier som har arbete i Egypten flyr till Sverige.
  Jag tycker vi ska dra ned kraftigt på asylinvandring och hjälpa mångdubbelt fler på plats och i närheten anledningen till att människor vill till Sverige är det bara en sak och det är inte klimatet som drar.

  Det är välfärdsstaden och den håller på att monteras ned med en skrämmande fart – sossarna började och nu fortsätter Alliansen…

 4. Jag betalar varje månad in en betydande summa i skatt och arbetsgivaravgift. Dessa pengar fördelas till statens löpande utgifter. Såsom ditt arvode Tom, sjukvård, skola, vägar. Och visst måste det sparas ibland. Men vi ska inte spara på asylsökande, de som har det svårast i hela världen.

 5. Varför skall inte Sverige ta SITT ansvar? Folk mördas idag i Irak och vi kan inte blunda för verkligheten. Sen bör givetvis fler länder ta sitt ansvar. Vi har råd att ta emot fler som flyr för sina liv. Samtidigt har jag två rätt stora öron. Jag har hört att många sympatiserar med SD i dessa frågor. Min fråga till dig Thom blir: Skulle inte du vilja fly om döden väntar runt hörnet? Varför skall vi inte ta emot dessa flyktingar? Jag förstår inte längre.

 6. Intressant med en ökning på 5,1 miljarder. Men Migrationsverkets kostnader för invandringen är bara som en piss i Mississippi, det mesta av kostnaderna för asylinvandringen döljs på andra håll.

  Migrationsverkets ramanslag för 2014 är 9,9 miljarder och då har man räknad med 44 000 till 50 000 asylsökande. Nu ser det ut att bli det dubbla.

  Arbetsförmedlingen hade 7 000 anställda år 2006. Nu är de 13 000 trots att antalet arbetslösa i stort sett ligger still. En elak kunde få för sig att de ökade antalet anställda och kostnaderna för dem beror på arbetsförmedlingens nya arbetsuppgifter med invandrare och att ”någon” försöker dölja invandringens verkliga kostnader.

  Arbetsförmedlingens budget för år 2014 är hisnande 72 miljarder kronor. Sjuttiotvå miljarder!!! Cirka 30 miljarder kronor av dessa går till arbetslöshetsersättning och aktivitetsstöd…

  Domstolsverket klagar över att tolkkostnaderna femdubblats på tio år…

  32 % av alla intagna på våra anstalter är utländska medborgare. Andelen utländska medborgare som bor i landet är 7 %.

  Regeringen har förbjudit Kriminalvårdsstyrelsen att registrera intagna med ”utländsk bakgrund”. Undrar vad det beror på?

  Så kan man hålla på men frågan är fortfarande vem som får betala?

  Svaret är alla områden där det sparas och det är samtliga utom regeringskansliet, riksdagen och…

Kommentarer är stängda.