Vilka ska betala dessa 48 miljarder extra?!

SN hade i går (15/8) en kraftigt vinklad artikel om Jimmie Åkessons besök i Nyköping.
I artikel nämndes bland annat de som SN kallar ”papperslösa” men som ofta är människor som har papper på att de ska lämna landet efter att ha fått sin asylansökan prövad i flera instanser men trots detta uppehåller sig i Sverige illegalt.

SN valde att fokusera på Sverigedemokraternas krav på att de illegala ska betala samma avgifter som alla andra vid besök till vården och hur lite pengar det rör sig om för statskassan totalt.

Det är helt riktigt av SN, de illegalas vårdkostnader är som en droppe i Östersjön jämfört med asylinvandringen i stort men de totala kostnaderna lyser med sin frånvaro i SN som för övrigt redovisar en hel del felaktiga siffror.

Sverigedemokraterna får kraftig kritik för att de vill minska asylinvandring.

Det vore intressant om de andra sju partierna i riksdagen som inte vill minska asylinvandringen ville redovisa hur de 48 miljarderna (fyrtioåtta miljarder) som Migrationsverket begärt i EXTRA anslag under kommande mandatperiod utöver Migrationsverkets nuvarande budget ska finansieras.

Var är besparingsförslagen?

Vilka ska betala de 48 miljarder extra?

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/migrationsverket-behover-48-miljarder-till_3820506.svd

One thought on “Vilka ska betala dessa 48 miljarder extra?!

 1. Migrationsministern: Dagens asylinvandring inte hållbar!

  Moderaterna vill minska invandringen till Sverige. Hur det ska gå till är en av huvudfrågorna för den arbetsgrupp som ska utforma partiets integrations- och migrationspolitik inför den kommande valrörelsen.

  Migrationsminister Tobias Billström, som leder gruppen, menar att ”volymen” måste sänkas för såväl den höga asylinvandringen som anhöriginvandringen.

  Moderaterna har alltid velat ställa högre krav på egen försörjning för den som får ta hit anhöriga.

  Idag är Sverige ett av de länder som tar emot flest asylsökande inom EU, inte per capita utan totalt. Det är inte hållbart.

  Ovanstående är Moderaternas ord i DN den 1 februari 2013.

  Alltså ren Sverigedemokratisk politik och retorik. Varför kallas bara det ena gänget rasister.

  Förra året tog Sverigedemokraterna hjälp av riksdagens utredningstjänst för att se hur mycket det gick att spara på den utomeuropeiska asylinvandringen kommande mandatperiod och summan blev då 125,4 miljarder och då var asylinvandringen betydligt lägre än idag.

  Det är märkligt att sådana summor kan skyfflas iväg utan större debatt när andra områden får slåss för att slippa allt för kraftiga neddragningar och område efter område går på knäa i brist på resurser.

Kommentarer är stängda.