Statsministerns valtal

I lördags gav statsminister Fredrik Reinfeldt (M) ett klart besked.
Massinvandringen av asylsökande ska fortsätta och utökas, till enorma kostnader.
Det är det viktigaste av allt. Statsministern bad oss öppna våra hjärtan men han menade att vi på statlig order ska ha vidöppna gränser, öppna plånboken och vänta upp och ned på den.

Vi talar om hundratals miljarder och en fortsatt nedmontering av den svenska välfärdsmodellen. Ett litet rikt land kan inte ha vidöppna gränser i en stor fattig värld.

Statsministern fortsatte med att säga att Sverige ska fortsätta vara en ”humanitär stormakt” utan att nämna att det kommer att innebära att den svenska kassakistan blir så tom så vi vår vara glada om vi får behålla dammet i den.

Sedan kan man undra om det är speciellt humant att hjälpa islamisterna (Islamska staten-IS) att tömma mellanöstern på alla de vill bli av med eller om det är humant att ta emot 6 500 ensamkommande ”barn” under 2014 till en kostnad av c:a 6 miljarder när 50 000 barn i Sydsudan hotas av svältdöden, är det inte bättre att omdirigera en del av pengarna dit?

Självklart ska vi hjälpa dem som har det svårt men de allra värst drabbade har ingen möjlighet att betala flyktingsmugglare och ta sig till Sverige. Därför är det bättre att dra ned här och hjälpa fler där.

Sju av åtta partier i riksdagen är för fortsatt massinvandring och nedmontering av den svenska välfärdsmodellen.

Endast Sverigedemokraterna är emot.

Politik är att välja och söndagen den 14 september väljer svenska folket sina politiker.

5 thoughts on “Statsministerns valtal

 1. Då förstår jag Thom. Man kan ju inte klona sig heller. I MITT fall är nog många glada för det. Det är mycket valrörelse kvar och självklart lär vi ses. Lycka Till !

 2. Det är märkligt hur fort det ändrar sig. För bara några veckor sedan behövdes asylinvandringen för att rädda välfärden på grund av en kommande arbetskraftsbrist.

  Nu kommer samma asylinvandring att innebära avsevärda kostnader, vi får dock inte veta hur stora dessa kostnader totalt är. Bara att Migrationsverket begärt 48 miljarder extra och det innan den senaste prognosen som talar om 160 000 asylsökande och anhöriginvandrare i år.

  I Norge har man undersökt vad asylinvandringen kostar och kommit fram till att en icke-västlig invandrare kostar samhället hela 4,6 miljoner svenska kronor netto under sin livstid.

  Invandringen är enligt alla beräkningar en nettokostnad, d.v.s. även om man räknar in alla skatteintäkter från arbetande invandrare, alla pizzor och hela Zlatan så kvarstår likt förbannad bara röda minussiffror.

  År 2012 hade Sverige 665 296 utrikes födda från icke-västliga länder. Om vi hade stoppat invandringen totalt vid årsskiftet 2012/2013 så hade nettokostnaden för de icke-västliga invandrare som befinner sig i Sverige idag stannat på drygt 3 082 miljarder svenska kronor. En bra bit över 3000 miljarder, nettokostnad, när man tagit hänsyn till alla intäkter. Det är en svindlande summa, det motsvarar 10 miljoner kronor i timmen, dygnet runt, i över 35 år och räkningen hamnar i knät på svenska skattebetalare.

  Värre är att det sker utan debatt medan PK talar om ”ordning och redan i de offentliga finanserna”.

  Nu stoppade vi inte invandringen helt 2012/2013, tvärtom den ökar. Vi har dessutom utökat rättigheterna för illegala och diskussionen rör mer Sveriges ”inhumana” asylpolitik. Igen kostnaden tickar på med 4,6 miljoner svenska kronor per icke-västlig invandrare som vi tar emot. 100 miljarder om året – minst utan debatt och detta för överblickbar framtid.

  Det finns dock ett litet problem för er som tror att kostnaden stannar vid drygt 3000 miljarder, det förutsätter att den andra och tredje generationens invandrare blir 100 % integrerade och når samma sysselsättningsgrad som infödda svenskar och det stämmer som vi vet inte, andra och tredje generationens invandrare klarar sig fruktansvärt dåligt i utbildningssystemet enligt danska undersökningar så hur många tusen miljarder räkneverket skulle stannat på kommer vi aldrig få veta, eftersom det aldrig kommer stanna…

  Men som bland annat chefredaktören på denna tidning säger – Man ska inte ställa utsatta grupper mot varandra – men det är precis det politiken går ut på så länge vi inte har obegränsat med resurser…

 3. Vi kunde igår se hjärtknipande bilder på barn som lider efter islamisternas härjningar i Syrien och Irak. UNHCR, Rädda Barnen, Röda Korset har länge vädjat om mer resurser. Sveriges regering har sedan något år tagit pengar från det bistånd som är ämnat för just denna hjälp och lagt dem på asylinvandringen till Sverige. Problemen kvarstår där problemen uppstått och läs på Läkare utan gränsers webbsida vad man exempelvis kan göra för barn i nöd på de platser där behövande barn finns.
  http://www.lakareutangranser.se/vad-racker-pengarna

 4. Frågan lär bli stor i valrörelsen. Jag vet genom mina stora öron att väldigt många tycker som NI. Själv sitter jag fast i ”godhets-träsket” Vi ses vid stugorna. Saknade er i lördags. Alla andra var där. Du har säkert en bra förklaring Thom. Hej från: Roland, Anette o hunden Bamse.

Kommentarer är stängda.