Med lögnen som politik.

Med lögnen som politik.
När statsministern i helgen gick ut och vädjade om att det svenska folket skulle öppna sina hjärtan och plånböcker avslöjade han samtidigt att han och Alliansen sedan de tillträdde 2006 har använt lögnen som politik, de har ljugit för det svenska folket. De har påstått att asylinvandringen är en vinst för samhället och de röd-gröna har hjälp till att dölja lögnen.

När statsminister vädjar om förståelse för och ber oss öppna våra hjärtan för att Migrationsverket saknar 48 MILJARDER, utöver redan budgeterade 91 miljarder – alltså 139 miljarder totalt under perioden 2014-2018 så möts det med relativ tystnad. Undrar om något annat statligt verk skulle kunna begära 48 MILJARDER utan att få löpa gatlopp i pressen…förresten det är ingen undran.

Självklart ska vi hjälpa människor som har det svårt efter bästa förmåga men hur ska vi kunna gör det på ett bra och effektivt sätt när politikerna ljuger för oss och media vars uppgift det är att granska makten i stället skyddar den.

Den ekonomiska gränsen för vad vi klarar är för länge sedan passerad, nu är frågan om vi ska fortsätta på den inslagna vägen med massinvandring och nedmontering av den svenska välfärdsmodellen.

Det är bara att välja den 14 september massinvandring eller välfärd.

Dessutom klarar inte Migrationsverket en human behandling av de asylsökande, de som kommer idag får träffa en handläggare och lägga fram sin sak tidigast i mars 2015, medan de väntar får de bo på asylförläggningar av skiftande kvalité och vänta på bostadsbrist och arbetslöshet.

Erik Ullenhag, allas vår ”Bagdad Bob” mannen som med en dåres envishet hävdar att invandringen är lönsam, ivrigt påhejad av PK-etablissemanget borde få förklara varför det behövs 48 MILJARDER EXTRA till något som går med vinst.

Dessa 48 MILJARDER är dessutom bara toppen på isberget. Arbetsförmedlingen kommer snart att yla på grund av kostnaderna för alla ”lönsamma” nyanlända och sedan…vi pratar om hundratals miljarder varje år i all överblickbar framtid.

Även en mindre begåvad borde inse att det inte går att kombinera dagens nivåer av asylinvandringen med en välfärdsstat.

Det är bara att välja den 14 september massinvandring eller välfärd.
Hårda bud men sanningen är sådan ibland…

Minns ni förresten Luciabeslutet 1989, när den socialdemokratiska regeringen med hjälp av Moderaterna stängde gränserna för att Sverige var fullt och då var inte invandringen på dagens nivåer.

…1980-talets invandrare är troligen förlorade för arbetsmarknaden, detta får inte upprepas med 1990-talet invandrare. Det finns anledning till optimism. …de senaste årens invandring har i betydande grad åter blivit en invandring från Europa. Dessa invandrare har ett humankapital och ett etniskt kapital som ligger närmare svensk arbetsmarknad…Det stycket skrev av den socialdemokratiska regeringen 1995.

http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Kammaren/Protokoll/Riksdagens-protokoll-1989904_GD0946/

http://www.regeringen.se/sb/d/108/a/36209

8 thoughts on “Med lögnen som politik.

 1. Skattesänkningar initierade ofärd också !
  Utöver Riksbankens exklusiva maktställning
  har Alliansens maktillträde från år 2006 resulterat i budgetförlust på 172 miljarder/år i genomsnitt fram till år 2014 . Alliansens skattesänkningar har blivit bantad statsbudget i den storleken. Med medlemskapet i EU betalar vi omkring 30 miljarder / år . Kommande år är alltså statsbudget minskad med 200 miljarder pga EU – medlemskap och Alliansens skattesänkningar . Pengar som nu skulle behövas för att ta emot flyktingströmmar . Men Sverigedemokrater fokuserar som vanligt på invandringens kostnader och vill inte se det hål i statsbudget som Alliansen initierat. Sverigedemokrater kanske gillar mer skattesänkningar i det att ofärden accelererar ?

 2. Gunnar, plussidan är inte utesluten. Givetvis finns det mängder med invandrare som arbetar och betalar skatt.

  Men exempelvis storstaden Malmö, som är ett mångkulturellt paradis går back drygt 12 miljoner om dagen, 4.5 miljarder om året och det ökar år från år. 70 % av socialbidragen går till de 15 % som är utrikes födda så kostnaderna är betydande även när allt på plussidan räknas in.

  Den norska motsvarigheten till SCB har undersökt och kommit fram till att varje icke-västlig invandrare under sin livstid kostar 4,6 miljoner SEK, även om man räknar in alla skatteintäkter från arbetande invandrare, alla pizzor och hela Zlatan så kvarstår röda siffror och det blir inte bättre i andra och tredje generationen.

  Så hur kan något som regeringen och de rödgröna sa för några veckor sedan var så lönsamt behöva 48 miljarder extra.

  Vi talar om tusentals miljarder på sikt och det får knappt debatteras seriöst.

  För övrigt läste om att Stockholms läns landsting skröt över att nästan var fjärde anställd hade utländsk bakgrund. Jag mejlade och frågade hur många fler det var än antalet patienter med utländsk bakgrund men fick inget svar…antar att det också är ett svar.

 3. Det är EU som står för ofärd !
  Sverigedemokrater lägger som vanligt krut på invandringens kostnader och ställer denna kostnad i relation till välfärden .
  Plussidan utesluts medvetet. Plussidan inkluderar skatteintäkter när invandrare startar företag och/eller när invandrare får jobb . Jo , nysvenskar betalar också inkomstskatt när de får jobb.
  Det är anpassningen till EU som har gjort att välfärd vänts till ofärd . Bland annat anpassningen att svenska Riksbanken ska vara fristående från politik . Riksbanken fick därmed makt att med räntevapnet styra arbetslösheten i tron att inflationsbekämpa. Jämviktarbetslöshet på 8 procent är dess mål . Ökar arbetslösheten än mer så sänks räntan. Minskar arbetslösheten under 8 procent så ökar räntan. Alla vet att om fler sätts i arbete , så förstärks samhällelig budget. Men EU – anpassning sätter käppar i hjulet för välståndet i Sverige . Sverige ut ur EU !

  1. Gunnar, visst har Alliansen sänkt skatter men de har höjt också så det kommer in mer skattekronor till staten nu än 2006 och statsskulden är ungefär densamma.

   Så hålet i statsbudget är du nog tämligen ensam att se.

   1 juli 1991 överlämnade dåvarande statsminister Ingvar Carlsson Sveriges officiella medlemsansökan till EG. Den 13 november 1994 folkomröstade vi och 1 januari 1995 gick vi med i EU. Så de 25,2 miljarder netto vi betalar till EU är knappast alliansens fel.

   Sverigedemokraterna vill omförhandla EU-avtalet för att begränsa kostnaderna och Bryssels inflytande och när det blir möjligt hålla en ny folkomröstning om medlemskapet.

   Men om du inte vill fokusera på invandringens kostnader så kanske vi kan diskutera brottslighet.

   32 % av de intagna på svenska anstalter är utländska medborgare och de utgör 7 % av befolkningen i landet. En skaplig överrepresentation om man är försiktig.

   Sedan får vi inte veta mer för regeringen har förbjudit kriminalvården att föra statistik på etnicitet och utländsk bakgrund som det görs på andra områden.

   Vad tror du regeringens förbud beror på?

 4. Nej Tommy jag vill inte offra vår välfärd. Men jag vill se lite vidare. Solidaritet kan inte bara gälla Sverige utan måste gälla hela världen. Sen om flyktingar kommer hit o begår grova våldsbrott o terrorism skall dom utvisas. När jag ser på TV hur människor slaktas, kvinnor våldtas, barn lider oerhört så menar jag att de fåtal som kommer hit borde vi ha råd att hjälpa. Finns många invandrare i Frösäng där jag bor. Många från Chile tex. Pratade med en igår. Duktigt folk som jobbar o bidrar till ett bättre Sverige. Vi har olika uppfattningar här Tommy. Men låt oss ha det. Jag träffar ju dig ibland på stan liksom Thom. Jag gillar ER båda. Denna fråga är orsak till att jag skramlar i Nyköping så ofta jag har möjlighet. Men jag VET att många sympatiserar med SD. Därför blir ni 3:e största parti och troligen vågmästare även framöver. Sen är vi helt överens i tex. äldrefrågor. Dom som främst bäddat för SD är S. Sviker man gamla o sjuka så blir utvecklingen den vi ser. Ni får många missnöjesröster, jag vet det. Vi kommer att rösta på VFP i landstinget. Samma sak här. Hade S skött sig hade inte VFP behövts. Sen hur många dom kommer att få kan jag INTE bedöma. Men jag vill inte riva ner vår välfärd som vi skall vara stolta över. Trevlig Helg mina vänner. Vi har dubbla födelsekalas idag så det blir lugnt på torget idag. Nästa vecka skall vi nog ses Thom. Hägglund kommer då. Precis jämte dig. Hoppas kunna få ställa några frågor till honom. Det är ju ER granne så du kan säkert höra mig.

 5. Jag var på ett politiskt möte på Gustavsgårdens äldreboende om vård och äldrepolitiken i Värmdö kommun igår.
  Efter en inledande presentation så sade SD:s representant ingenting. Han hade absolut ingenting att framföra, svara på eller kommentera om de av SD så omhuldade vård och äldrefrågorna.
  För mig är det SD i ett nötskal. Det är lätt att samla poäng på frågor som angår de här grupperna men som de egentligen inte har något som helst intresse av och ännu mindre någon politik för. Syftet är bara att genom propaganda, retorik och lite skrämsel komma åt invandringspolitiken och invandrare. Det är det deras strategi och politik går ut på. I övrigt är det tomt.

 6. Fisken, ett av problemen med att ta emot flyktingar är att vi gör precis som de olika islamska terroristorganisationerna vill. De vill tömma Mellanöstern på oliktänkande.

  Ett annat är att vi inte har en aning om vad det är för människor som kommer. ”Papperslösa” är en bluff, de har rest över halva världen med papper och tappat dem vid svenska gränsen, sedan har de fått sin sak prövad i flera instanser och fått papper på att de inte har skyddsbehov och ska åka hem.

  Ett tredje skäl är att när drygt 90 % av dem som kommer saknar giltiga id-handlingar hur vet vi att det inte gömmer sig en mördare, krigsförbrytare och terrorister bland dem.

  När du säger att du kan offra vår välfärd för att hjälpa flyktingar tänker du inte långt. När vi offrat vår välfärd, vilket inte är långt borta, vem ska då hjälpa dem som då har det svårt…och hur ska vi göra när vi har Mellanösterns inbördeskrig på våra gator….

 7. Rubriken tände mig rejält. Trodde det var ett inlägg från S eller M. Då hade jag gett svar på tal. Nu var det du min vän och jag sansar mig. Ber du mig att välja så väljer jag flyktingarna före vår välfärd. Varför skulle jag vara mer värd än dom? Fast M:s alla skattesänkningar skulle behövas nu. Thom vi får aldrig ställa svaga grupper mot varandra. Jag har denna debatt med vänner som håller med Dig. Min uppfattning grundar jag på min kristna TRO. Vi har krig NU. Det är NU vi måste hjälpa det fåtal som kommer hit. Hoppas Reinfeldt har rätt att på sikt är dom lönsamma för Sverige. Jag lär få mothugg nu. Någon vitsare skrev fisken är inte rädd för mothugg. Men bäste Thom kan vi inte både hjälpa flyktingar och dom sämst ställda i vårt land? Därför röstar vi på V lokalt i år. Mer vård för pengarna i landstinget för att slippa slöseriet här med våra skattepengar. Riksdagen håller vi helt öppet ännu. Trevlig Helg Thom o lycka till !

Kommentarer är stängda.