Demokratins fiender har agerat igen.

Personligen är jag starkt MOT all form av att förstöra andras material,
ha motdemonstrationer etc…
Föredrar konstruktiva handlingar.

Igår präglades nyheterna om övervåld och andra hemskheter från polisens sida när Svenskarnas parti höll torgmöte. Efter att ha sett bilderna har jag svårt att tycka synd om de som medvetet motarbetade polisen. Flyttar man inte på sig efter att ha uppmanats om detta flertalet gånger så blir resultatet det vi kunde se igår.
Kommer det något emot dig så har du ännu en chans att göra ett vettigt val. Du kan flytta på dig eller stanna kvar. Det är allas rätt att protestera, men gör det inom lagens långa arm!

Natten till idag (söndag) så har demokratins fiender gett sig på Sverigedemokraternas valstuga på torget. Man har rivit ner alla våra affischer. Övriga partiers affischer sitter kvar! Jag tycker det är helt fel att riva ner och förstöra.
Skulle aldrig göra detta. Tvärtom. Skulle jag se en nedvält valplakat eller nedriven valaffisch skulle jag försöka få upp den igen eftersom jag ser det som ett demokratiskt övertramp!
Alla skall ha rätt att få ut sitt budskap.
Vänsterledaren Sjöstedt uppmuntrade ”de sina” genom att ge klara besked om att det är en rättighet att protestera. Jag kan hålla med honom om detta.
Metoderna för protesterna är däremot vidriga när man tar lagen i egna händer och till och med ger sig på djur. Man kastade ammoniakfyllda ballonger på polishästar mm. Så vidrigt! Så avskyvärt!
Jag vet att det inte förekommer auktioner, stöd eller uppmaningar från Sverigedemokraterna eller SDU om att förstöra andra partiers material.
Här går en glasklar skiljelinje inom svensk politik!
Det är beklämmande att man inte kan visa den respekten ömsesidigt!

Har en meningsmotståndare bra argument för sin sak bör man själv kunna ompröva sin ställning. Har meningsmotståndaren fel får man väl upplysa om det.
Tyvärr är det ju lite svårt i det här landet då media inte är av objektiv karaktär.

Hur vore det om alla rev ner allt som dom inte tyckte om?

Vad säger ni ledare för de övriga 8 partierna på torget?
Står ni upp för demokratin och offentligt tar avstånd från antidemokraterna?

3 thoughts on “Demokratins fiender har agerat igen.

  1. Självklart skall man inte förstöra och bete sig på det här viset. Det man uppnår är bara att just förstöra. Inget annat. Politik är viktigare och lite svårare än så.

  2. Här har du min sympati Thom. Skall snart åka till torget. Vad är detta för barnsligheter. Alla har väl rätt till sin åsikt. Sa direkt när Mp kom med sin 70-öring i bensin skattehöjning att nu blir SD tredje största parti. I gårdagen Demoskop mätning verkar jag få rätt redan. Du får INTE min röst och det vet Du. Men du har min sympati för att du är en trevlig kille och står upp för demokratin. Vi ses om inte idag så i morgon.

  3. Våld och förstörelse kan aldrig vara legitima i en demokrati. Jag hoppas att de människor som företräder de andra partierna i sina valstugor på stora torget, självklart hjälper till att få ordning på SD:s material igen. För om inte, så blundar de och medger tyst att det är tillåtet att förstöra SD:s valmaterial. Så till de övriga partierna: Visa att ni tror på demokratin i vårt land!!!

Kommentarer är stängda.