12 thoughts on “Nyval?

 1. Här finns helt klart två läger Tommy. Ett med SD och ett med dom övriga partierna. S har bjudit in alla partier för överläggningar om detta. Alla utom SD. Ett nyval skulle nog framtvinga en S o M regering. Bert Karlsson gör nog inget gratis precis. Klart han tjänar pengar på detta. Att bygga brukar ju gagna hela samhället. Snurr på hjulen om man andvänder andra ord. Sen rår väl inte vi över dom krig som råder just nu. Min dröm är FRED på jorden. Tror inte folk vill bo i vårt kalla land då.

 2. Roland, det är inte Berts fel att han tjänar pengar på detta, om han nu gör det. Det är människorna som gör det möjligt som är ansvariga.

  Varför bygger inte staden bostäder undrar du, svaret är att staten, det vill säga du och jag, inte har råd för att invandringen kostar så mycket och tror du att statliga nybyggda bostäder skulle bli billigare en Berts gamla på landsorten så…

  Dessutom kommer du med felaktigheter – Sverige har aldrig tagit emot så mycket människor som nu, vi tog emot många från Balkan några år men det var en kort period och då fanns det massor med lediga bostäder.

  Dessutom totalstängde socialdemokraterna med hjälp av moderaterna gränsen 1989. Sverige var fullt.

  Var Ingvar Carlsson en lika stor rasist då som SD är idag?

  Nu är Sverige ännu fullare och ändå fortsätter det och ökar år efter år. Det är ohållbart.

 3. Är inte problemet att staten lovar det kommunerna sen skall infria? Vi ser dagligen nu på TV att flera kommuner går på knäna. Medans andra inte tar emot några. Men varför bygger inte staten bostäderna? Det är åt helsicke att Bert skall bli stormrik på detta. Ett alternativ är ju att staten kompenserar kommunerna fullt ut ekonomiskt. I Filipstad kan inte skolan ta emot fler elever. Intregrationen har helt klart misslyckats. Varför byggs det så litet när behoven är så stora? Jag fattar inte detta längre. Ändå vidhåller jag att vi skall ta emot dom som flyr krig o terror, precis som vi alltid har gjort. Det ÄR Sverige.

 4. Citat från V-tidningen i Bromölla.

  ”Omröstningen var uppgjord på förhand. Det bekräftar representanter för både Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna som Dagens Arena pratat med. Vänsterpartiet, Moderaterna, Miljöpartiet och det lokala partiet Alternativet hade bestämt sig för att samarbeta, men saknade egen majoritet.

  För att få in två kandidater från den egna gruppen i presidiet till kommunfullmäktige valde Vänsterpartiet att förhandla med Sverigedemokraterna. V skulle rösta på SD:s kandidat om SD röstade på partigruppens två kandidater.

  – För att få SD att rösta med oss, så att vi kunde få in våra kandidater, så var vi tvungna att rösta på Laurentzson (SD). Annars hade SD röstat på S och de vill vi ha bort, för de har varit en katastrof, säger vänsterpartisten Leif Pettersson”.

  Jag tycker det för j-ligt även om det ”bara” verkar att vara en teknisk kohandel. Vi får se hur V agerar centralt. Ska bli intressant.

  Bert m.fl. ska bort. Det har jag skrivit flera gånger tidigare. Det måste till en nationell handlingsplan med olika offentliga boenden och där också alla kommuner tar sitt ansvar.

 5. Leif, två korta frågor.

  Läser idag att Vänsterpartiet i Bromölla röstat fram en Sverigedemokrat som vice ordförande i kommunen. Kommentar!

  Vad anser du som vänsterpartist om det faktum att Bert Karlsson tjänar 56 miljoner i år och räknar med att omsätta 1 miljard nästa år? Asylindustrin är den snabbaste vägen till mångmiljonerna, varje intjänad krona är en skattekrona. Kommentar!

 6. Jag är en man som kan ha flera bollar (partier) i luften vet du.
  Väntar med spänning på nästa inlägg. Kan det vara något nytt på den politiska kartan månne tro? Jag är så nyfiken.

 7. Tyck Till här skriver den gode Thom. Mig kvittar det om det blir nyval eller inte. Tror inte att resultatet skulle bli så mycket annorlunda. Folk har ju sagt nej till fortsatt allians-politik. Det funkade i början med alla skattesänkningar. Men nu körde man i diket. Sen hur det går för S-MP efter fyra år återstår att se. Det är spännande idag. Inget är längre givet. Politikerna måste vara på tårna numera. Jag minns ju 60-talet när S alltid vann. Ibland fick man 50% eller strax därunder. Man hade alltid stöd av kamrat VPK, utan att dom fick något inflytande. 2006 hade S svikit så många svaga att utanförskaps-folket röstade på alliansen. 2014 hände samma sak med alliansen man svek dom svaga. DÅ blev SD den stora vinnaren. Man fick många missnöjda. Tro inte att 13% är rasister, för så är det inte. Jag känner flera som röstade på SD. Det är vanligt folk. Många väldigt fattiga. Om någon inte skulle tro mig så välkommen hem till mig så får ni prata med en granne. Men ett nyval kostar stora pengar o vi har nyttiga hål att stoppa dessa i idag. Kul debatt annars. Jag skriver överallt för att jag är debattglad. Nu skall Bamse o jag göra det vackra Oxelösund. God Kväll!

 8. Förmodligen tycker dom bara att dom är tuffa o kraftfulla när dom inte kan eller har något politiskt vettigt att leverera. Då blir det lätt sådana här utspel där huvudet inte hänger med.

  1. Leif Pettersson tycks ha alldeles för litet engagemang inom Vänsterpartiet med tanke på all sin tid här på Sverigedemokraternas blogg.
   Kanske skulle bli skribent där? Tid och engagemang tycks ju finnas. Lycka till!

 9. NYVAL???. Vill verkligen SD det? Självklart kan man öka några procent, men risken är ju överhängande att det bildas en S-M regering då. I så fall med över 50% av väljarna bakom sig. Kanske tar dom in MP o C vad vet jag? Men då förlorar ju SD ALLT inflytande. Idag är man ju vågmästare. För att något annat parti vill samarbeta med SD verkar inte troligt. Jag förstår inte ! Förklara detta!

 10. Den nuvarande regeringen har minst sagt haft en usel start och förtroendet ligger lågt, mycket lågt. T.o.m. ansedda Socialdemokrater har ifrågasatt om det här är så lyckat, men vad att vänta med Miljöpartiet inblandat.

  Misstänker starkt att många socialdemokrater idag ångrar den utsträckta handen, precis som många moderater idag ångrar sitt samarbete i den känsligast av känsliga frågor.

  Ett nyval skulle tvinga Löfven till ytterligare en utsträckt arm och då till borgerligheten. Vill centerpartister och folkpartister sitta i samma regering som miljöpartister och hur ser vänstersossarna på ett sådant samarbete?

  Måste också hålla med Pettersson. Tänk om Sverigedemokrater begått de brott som personer i nuvarande regering gjort. Då hade drevet gått och journalisterna hade fått nya rubriker att spika upp på löpsedlarna. Förresten hade journalisterna agerat annorlunda om personerna i fråga tillhört något av Allianspartierna.

 11. Vilket gäng vi fått i Rosenbad. Det är inte utan att man undrar vad som hade hänt om några Sverigedemokrater hade visat upp den meritlistan.

  Sex ministrar som erkänd att de knarkad, där finns skattesmitare, folk som Säpo inte godkänner, islamister som ska befria Jerusalem, en miljöminister som skiter i miljön, konkurser, kvittomygel, lägenhetsaffärer, SSU-mygel, m.m. ändå går inte drevet igång.

  Det märks var journalisterna har sina sympatier, men alla har visst betalt TV-avgiften…

Kommentarer är stängda.