Erkänn Sverige!

Vår nya minoritets regering har erkänt staten Palestina trots att de inte har kontroll över sitt territorium, trots att en stor del av deras politiker (Hamas) klassas som terrorister av EU.
Detta erkännande sker mot riksdagsmajoritetens vilja, mot våra nordiska och baltiska grannars vilja, mot EU:s vilja. Kort sagt det verkar inte klokt och den enda begripliga anledningen är att det är inrikespolitiska skäl som ligger bakom. Socialdemokraterna vill väl ge extremisterna i V och MP ett köttben att gnaga på. Märkligt är också att beslutet togs så fort trots att det så vitt jag vet inte diskuterades i valrörelsen.
Däremot har Sveriges regering inte erkänt ett demokratiskt land som Republiken Kina som är Taiwans officiella namn medan man gillar att kram den kommunistiska diktaturen Folkrepubliken Kina.
Men gjort är gjort och nu kanske det är dags att erkänna ett betydligt äldre land även om det landet knappt har kontroll över sina gränser.
Det är dags att erkänna Sverige och det svenska folket åsikts- och yttrandefrihet. Liksom att erkänna och respektera svensk kultur och svenska traditioner.
Det är dags att sluta låta två minoritetspartier som tillsammans är mindre än Sverigedemokraterna styra landet mot en allt mer extrem politik.
Sverige och svenskarna förtjänade ett erkännande långt före Palestina och om detta inte går att genomföra kanske herrar och damer i etablissemanget, inkl. denna tidning kan förklara vad som är bra med den så kallade mångkultur som vi importerar från Mellanöstern medan svensk kultur inte finns…

11 thoughts on “Erkänn Sverige!

 1. Ett samhälle är i ständig utveckling. Vi har på goda grunder haft ”mångkultur” i alla tider. Vad vil ni konservativa ha? Leva efter bibelns budord? Leva som en same? Äta falukorv på måndagar och ärtsoppa på torsdagar? Vill ni detta, så får ni det. Ni tycks ständigt missa att Sverige (en erkänd stat, Thom) är ett fritt land. Vi får inom lagens gräns göra vad vi vill. Och eftersom Sverige är ett vackert land så hjälper vi människor på flykt. Det får det aldrig ändras på.

 2. Leif Pettersson,

  Om vi ska prata ”knasiga” saker.

  Så ligger den nya minoritetsregeringen bra till, för att minst bli kallad ”knasig”.

  Jag stannar vid det utrycket ,eftersom du själv använder dig av det och tydligen vet den exakta innebörden av ordet.

  Hälsas från det vackra Oxelösund.

 3. En sak är jag övertygad om. SD:s framgångar beror inte enbart på invandringsfrågan. Missnöjet i samhället är stort i dag. I minst i frågor rörande vård o omsorg. Inte minst alla med psykiska sjukdomar. Jag menar att det är S:s fel att SD blivit så stora. Dom i sin tur göt det lätt för sig o ger M hela skulden. Men tänk till nu gott folk. 31% är det verkligen vad S drömde om efter 8 år med högerstyre som dom själva sa? S svek har helt enkelt bäddat för ett starkt SD. Jag försöker finna sanningen inte bara elda på i den ena eller andra riktningen. Rödgrönt fick inte 50%. Fundera på varför! Jag o Anette är två levande exempel på två förlorade röster för S i evighet. Man skäller på mig man nästan hotar mig ibland. Men vi kommer aldrig att ändra oss. Därför kommer vi två att fortsätta att ge M våra röster på riksnivå. S får stå där med sin stolthet och sin klubb för inbördes beundran. Ju mer folk som S sviker, ju större blir SD. Har ju lovat att bli medlem i S o vara aktiv i kommande valrörelse. Om vi får dom ”kaffepengar” vi begär. Nu kommer stolta sossar att i stort bli regerings odugliga för att SD kommer att rösta på Alliansens förslag. Hur länge orkar S o MP ha det så innan dom slänger in handuken? Jag vill alltså bredda debatten lite. Thom vet o stort vad jag tycker. Så vi kan gott sansa tonläget lite och försöka orka se helheten.

 4. Peter. Jag vidhåller att Sd skriver knasiga inlägg och är ett knasigt parti. Skulle kunna använda många andra och fler vokabulär om det partiet och kommer också att göra så om det är befogat. Vad använder t.ex. Sd om andra och vad använder du om andra?
  Det har väl inget med demokrati och åsiktsfrihet att göra.

  1. Och när argumentationen är dålig och sakliga argument lyser med sin frånvaro – då är det ju bra att lägga in samma inlägg två gånger… För säkerhets skull, eller?

 5. Peter. Jag vidhåller att Sd skriver knasiga inlägg och är ett knasigt parti. Skulle kunna använda många andra och fler vokabulär om det partiet och kommer också att göra så om det är befogat. Vad använder t.ex. Sd om andra och vad använder du om andra?
  Det har väl inget att göra med demokrati och åsiktsfrihetatt göra.

 6. Vad är det för konstigt med detta inlägg?

  ”Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån.” Det sade förre statsminister Fredrik Reinfeldts efter ett besök i invandrartäta Ronna i Södertälje 2006.

  ”Jag har ofta fått den frågan men jag kan inte komma på vad svensk kultur är. Jag tror att det är lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana ”töntiga” saker”

  Ovanstående är bara två av dem som tycker att Sverige och det svenska inte duger. Jag har frågat mig själv och många andra vad som är bra med den så kallade ”mångkultur” vi har infört i landet Sverige. Inte någonstans i hela världen finns det mångkulturella länder som fungerar bra, inte ens invandringens förlovade land, USA. Där förekommer det än idag regelbundet rasupplopp och människor bosätter sig enligt principen lika barn leka bäst och jag tror inte att Amerikas ursprungsbefolking är så imponerad av invandringen.

  Erkänn Sverige och det svenska. Vårt land har ju trots allt fungerat rätt så bra med våra värderingar och den tillit vi känt för varandra…

  Nationalism är bra rätt använd och kan likrikta krafterna och minska friktionerna ge en positiv inverkan på samhällsutvecklingen.

  Motsatsen ser vi i dagens Mellanöstern…

 7. Som vänsterkille kan jag bara beklaga Leif Petterssons tramsiga kommentar. Bottennapp.

  Som helt motsäger det han tydligen säger sig stå upp för, respekten för det demokratiska systemet och väljares åsiktsfrihet.

  Själv anser jag att demokrati går ut på att man samtalar med alla valda demokratiska företrädare och organisationer.

  Oavsett om det rör sig om de kommunvalda, riksdagsvalda i Sverige eller alla de demokratiskt valda partier som verkar, samt finns runt om i världen.

  Frågan om att erkänna Palestina är ju en oerhört komplex fråga. Där det definitivt inte är en självklarhet, att ta det beslut som denna minoritetsregering har gjort.

  Om detta är rätt eller fel i själva sakfrågan och det tvivelaktiga i att en minoritetsregering deklarerar ut ett sådant viktigt beslut , känns inte speciellt förankrat, trovärdigt och fullt ut demokratiskt.

  Hälsas från det vackra Oxelösund.

 8. Erkänn Sverige var det ett skämt? Israel-Palestina verkar vara en helt olöslig konflikt. Att erkänna Palestina kanske kan skynda på en tvåstats lösning. Alla vill väl ändå att det en dag blir fred där och att dessa båda folk kan leva sida vid sida i harmoni. Men bollen har väl USA och Sveriges röst i världen är inte som förr heller. Alla vi fredsvänner hoppas ju alltid.

 9. Ännu ett knasigt inlägg som bara ytterligare förstärker andra partier att inte vilja ha något att göra med detta knasparti.
  Förmodligen vill de också isolera sig själva mer och mer så de slipper ha något att göra med de andra.
  Man är sig själv nog. Och tur är väl det.

Kommentarer är stängda.