Socialdemokratisk modeskribent i SN.

Ulf-Göran Widqvist, socialdemokratisk vanligt förekommande krönikör i denna tidning recenserade häromdagen delvis herrmodet i sin krönika.
http://www.sn.se/asikter/kronikorer/1.2755561

Konstigt nog nämner han av någon anledning bara ett partis kläder.
Undrar vilket budskap socialdemokraten Ulf-Göran vill sända?
När blev det ”fel” att ta fram kavajen till mandatperiodens första fullmäktige?
Kan Ulf-Göran stilla läsarnas iver att få ta del av övriga ledamöters klädval för aftonen?
sd_ny_2014_2018

18 thoughts on “Socialdemokratisk modeskribent i SN.

 1. Det hade varit mer intressant om Widqvist skrivit om genus, varför det är fem män i gubbkostym. Men gubbiga uråldriga åsikter tilltalar väl inte den kloka halvan av befolkningen. Jag hoppas på mer kvinnor i politiken och på alla ledande positioner, många partier i Nyköping är på rätt väg. Det finns hopp.

 2. Måste faktiskt berömma den här bloggen. Thom släpper fram alla åsikter. Vi tycker olika och det är ju då det blir debatt. Jag skriver ju på alla bloggar. Senast på Trosa S-blogg. Där får jag aldrig något svar. Dom tiger ihjäl mig helt enkelt. Då är Thom betydligt bättre. Här är det högt i tak och långt till golvet. Att få så här många kommentarer på ett klädinlägg var inte dåligt. EN sak är vi tydligen ALLA överens om nämligen att Ulf-Göran skrivit ett trams-inlägg. Fånga dagen mina vänner den kommer aldrig åter!

 3. Hej Peter Skoglund.

  Du får skriva precis vad du vill och var du vill för mig.
  Det var inte det mitt genmäle gick ut på.
  Jag läser och kommenterar denna blogg ibland men har aldrig i första led lanserat ett diskussionsunderlag där. Det är s.a.s. inte min hemmaplan.

 4. Hej Leif Pettersson.

  Om du nu bodde i det vackra Oxelösund så skulle du kunna göra det du vill. Precis som vi som bor här gör. Även jag.

  Här kan vi diskutera öppet med vem vi vill och vart vi vill. Det är ju det som är det fina med vår svenska demokrati.

  Innebörden av det är ju att man som enskild människa väljer och är fri att debattera, som man själv vill. Om då andra vill inskränka/hindra/styra dig i den demokratiska rättigheten, så känns det naturligtvis mycket olustigt.

  Vilket då redan förkommer alldeles för mycket i dagens politiska Sverige och i vår massmedia.

  Sedan behöver du inte oroa dig.

  Vänsterfolk läser även SD:s blogg och har alla möjligheter att kommentera här, du gör ju det själv.

  Angående Ulf-Göran Widqvist tramsiga inlägg, så hade jag redan tidigare kommenterat det på annan plats. Di:s ledarinlägg var intressant tyckte jag. Så jag delade med mig av den.

  Hälsas från det vackra Oxelösund.

 5. Vore jag vänsterpartist/vänstermänniska och boendes i Oxelösund så skulle jag definitivt i första hand skriva ett öppet politiskt anförande på V:s blogg med förhoppning om debatt.
  Därför undrar jag hur du tänker när du nu i första hand lägger ut det här migrationsanförandet på Sd:s blogg Peter Skoglund. Det är ju just öppet utan någon uppmaning eller fråga till Sd specifikt.
  Det vore väl bra om du som vänsterkille gav V:s blogg lite debattmaterial istället.
  Struntar väl egentligen i det men lite märkligt är det.
  Sedan förstår jag inte vad inlägget har med modereportaget att göra, men det är en annan sak.

 6. Tycker det är tråkigt Tommy. Du och jag var ju förr dom som skrev mest o fick in mest. Idag skriver jag mindre o därmed får jag in mindre. Ett tips är att anknyta till en artikel SN skriver. Sånt brukar dom ta in. Jag har sagt det förr o kan säga det igen: Du är mycket kunnigare än jag. Jag går mest på egna känslor. Men vet att folk uppskattar även det. Peter tog upp den ökande psykiska ohälsan. Den har jag berört många gånger. Men vad hjälper det? Idag bytte några invandrargrabbar mina däck. Toppenservice o säkert 100 kronor billigare än på andra verkstäder. Kan berätta att INGEN har ringt idag. Så jag är troligen mer poppis hos vanligt folk än hos politiker. Men skriv du Tommy förr eller senare kommer du med. Lycka Till!

 7. Du har det bra Roland. Mina insändare har SN slutat ta in för länge sedan.

  Budskapet passar tydligen inte.

 8. Kan hålla med Leif Pettersson att det finns vettigare frågor att lyfta. Jag har idag en insändare i form av en annons i SN. Tror inget parti kommer att ringa mig. Det finns helt enkelt inte intresse för mina tankar o planer. Ett samhälle i solidaritet o rättvisa vill nog inget parti ha. Men jag vet ju inte detta säkert. Vi går mot en orolig höst nu. Men regeringen sitter nog kvar hur svag den än är. Det finns ju inga alternativ för dagen. Vad säger SD om mina tankar om en ”kompis” på varje arbetsplats?

 9. Regeringen måste minska kostnaden för migrationen

  I förra veckan rapporterade Försäkringskassan att sjukskrivningskostnaderna för nästa år ökar från 78 miljarder kronor till 81 miljarder. Om fyra år väntas kostnaden ligga på 87 miljarder kronor.Ökningen beror främst på att fler blir sjukskrivna på grund av psykisk ohälsa. Det har varit en trend i flera år och ökningen är väntad.

  Från att sjukskrivningarna minskade i slutet av Persson-regeringen och en lång bit in i alliansregeringens period har de åter börjat stiga.

  Under många decennier var det mer eller mindre tabu att diskutera kostnadsökningen i sjukförsäkringen. Om man var sjuk hade man rätt till sjukkassa och den som bekymrat hänvisade till budgeten eller tyckte att man måste ha en karensdag hade en hemsk människosyn.

  Alliansregeringens stora förtjänst var att man bröt detta destruktiva mönster och diskuterade de ekonomiska incitamentens betydelse och sjukskrivningarnas effekter på individer och samhällsekonomi.

  Debatten om kostnaderna för flyktingmottagningen liknar den om sjukförsäkringen.

  Den har pendlat mellan att 40 miljarder är en god investering i en bättre demografi och att en solidarisk flyktingpolitik får kosta vad det vill. Den som vill minska kostnaden misstänkliggörs.

  Problemet för ett finansdepartement är att det inte kan räkna med dynamiska effekter på lång sikt eller har råd att fastna i ett lättsinnigt debattklimat.

  Kostnaden döljs delvis av att regeringen ohämmat tar från biståndsbudgeten, men om utvecklingen fortsätter så som Migrationsverket antar kommer kostnadsökningen hindra önskvärda reformer och tvinga fram skattehöjningar.

  Läs mer, i denna ledare från Di.

  http://www.di.se/#!/artiklar/2014/11/10/ledare-regeringen-maste-minska-kostnaden-for-migrationen/?qr=i-dag

 10. Varför kallar UGW Eva Andersson för primadonna men inte Anne-Marie Wigertz ? Båda har avgått och båda är jämngamla. Är det gamla Nyköpings-partiet som spökar. För dom som inte minns så var det S o M som gjorde upp om allt förr. Jag TROR inte UG vill smickra Eva, utan detta är ironiskt skrivit. Inlägget var inte speciellt begåvat skrivet i alla fall. OBS! Jag är ännu sosse fast numera endast i hjärtat. Dom har lite att bevisa för att vara snäll.

 11. Leif, vad är knasigt?

  Den socialdemokratiska modekrönikan eller Thoms inlägg?

  Själv undrar jag hur de andra partiernas representanter var klädda, kanske som sin politik – i rödgröna trasor?

 12. Tänk om jag skulle proteströsta på SD. Då skulle det bli liv i luckan. Vi slutade ju rösta helt på 90-talet. Sen vi började rösta igen på 2000-talet har följande partier fått våra röster: V,FP,C, och M. Ingen av dessa partier är vad vi VILL rösta på. Här finns bara ett, nämligen S. Dom kan vi ALDRIG mer rösta på av orsaker ALLA vet. En granne till oss har väl röstat ungefär som oss. Dom är direkt fattiga, vilket vore att överdriva o påstå att vi är. Dom röstade på SD senast. Tänk om jag gjorde det också i ren protest mot S. Jag delar inte SD:s invandrings-politik. Deras övriga politik har jag ingen aning om. MEN dom röstar ju 9 gånger av 10 med Alliansen så då bör dom vara höger. Tänk om jag röstade med SD. Skulle det ta på S? Jag tror att dom flesta som röstar på SD gör det i protest mot främst S o M. Dom andra partierna har ju inga väljare så en röst på V eller C är ju en bortkastas röst. Nu tänker jag högt, men tänk OM. Trevlig fars dag alla vänner på denna blogg.

 13. …sen undrar jag om Ulf-Göran Winqvists beskrivning av Centerpartiets veteran, Eva Andersson, var menat som en hyllning eller ett hån?

 14. Ett lågvattenmärke av Winqvist, som mest verkar sur över att SD lokalt röstat för borgerliga förslag i majoriteten av de omröstningar som gjorts.

  Kanske Winqvist hellre hade sett fem män iklädda skitiga jeans, flanellskjorta och smutsiga naglar träda in i salen med snuset rinnande från mungipan och en odör av svett och metallspån?

  Jag tror att socialdemokraten Winqvist är sur för att hans parti går så jäv*la dåligt i opinionsundersökningarna, samtidigt som SD slår nya rekord i mätning efter mätning.

  Så går det när man hoppar i säng med Mp, men Ulf-Göran, detta är inte Thoms och övriga Sverigedemokraters fel.

 15. Behöver väl inte använda ordet knasigt om allt. Kan bli lite enahanda. Det här kan man väl placera i klassen allmän idé/politiktorka kanske, för att vara snäll.

 16. Här håller jag med dig fullt ut Thom. Fem stiliga välklädda herrar kan väl inte vara fel. Själv ser jag ut som ett riktigt stolpskott vad det gäller kläder. Men det är en debatt mellan mig och Anette. Att i fullmäktige klä sig snyggt borde inte resultera i kritik. Trots att jag själv i grunden ÄR sosse tycker jag denna krönika var TRAMS. Vad säger Leif Petterson?

Kommentarer är stängda.