Budgeten.

Alliansen kan lägga ned sina röster och regeringen kan begära att budgetförslaget skickas tillbaka till finansutskottet för omarbetning.

Hur som helst är läget inte bra, när två småpartier, V+MP, som tillsammans är mindre än SD har ett avgörande inflytande på regeringspolitiken.

Sverige har bland de högsta skatterna i världen även om det på lönebeskeden för anställda ser skapligt ut efter alliansens jobbskatteavdrag.

Men tjänar du 25 000 i månaden betalar du 110 000 i arbetsgivaravgifter och arbetsmarknadsförsäkringar om året. Den rena löneskatten är 70 000 kronor om året. Dessutom moms, punktskatter, energiskatter m.m. med runt 50 000 om året.

Så totalt betalar en vanlig knegare ungefär 230 000 kronor om året i olika skatter och avgifter.

Men, det ska erkännas. Vi får oerhört mycket för våra skattepengar, exempelvis…

 • Ett försvar som är totalt slaktat och enligt ÖB bara kan försvara en liten del av Sverige i max en vecka.
 • Vi hörde nyligen om en socialvård som inte fungerar och där de anställda sjukskriver sig på löpande band.
 • Skolresultaten och lärarlöner behöver knappast nämnas.
 • Polisen löser allt färre brott.
 • Vägar och järnvägar förfaller.
 • Sjuksköterskor skippar semester och sliter med övertid, men patienter som väntat länge på operation eller annan vård får ofta beskedet – fortsätt vänta.
 • Arbetsförmedlingen som kostar 80 miljarder om året fungerar inte, men hur ska den kunna göra det när tillgänglig arbetskraft inte passar behoven på arbetsmarknaden. Däremot skulle 80 miljarder med hänsyn tagen till skatteeffekter räcka till 400 000 nya poliser, sjuksköterskor och lärare.
 • Dagligen läser vi om gamlingar som inte får komma ut i friska luften, om indragen sylt till pannkakorna, om hemtjänst som har ett par minuter per ”brukare” som det kallas.

Jag har säkert glömt något, men är det så här vi vill ha samhället? Vart tar de 2-3 hundra tusen som vi alla som är lyckliga nog att ha ett jobb betalar i skatt per år vägen?

Sju partier i riksdagen har gemensamt under de senaste 30 åren skapat det samhälle vi har idag.

Skulle det vara så hemskt att ge det åttonde partiet lite inflytande?

28 thoughts on “Budgeten.

 1. FÖRLÅT om jag kastat paj eller varit otydlig. Jag vill bara att ALLA skall ha det bra.

 2. Tack för att ni finns SD!

  Ni gör det möjligt att de ”vanliga” partierna tar upp invandringsfrågan på ett bra sätt i framtiden!

  Ni fyller en viktig funktion och utan er skulle ev. broms aldrig finnas!

  Med vänlig hälsning.

  Björn Eriksson AKA Björn De Sezzon.

 3. För mig känns det lite konstigt när du först lägger en massa saker/analyser på mig som jag inte skrivit eller står för och sedan önskar God Jul.
  Sedan skriver du att vi aldrig kommer att förstå varandra. Det kanske vi inte kommer att göra men vi har väl förstått varandra i väldigt många grundbultar. Stå upp för de svaga o utsatta, humanism och en hel del andra frågor med vänsterlösningar.
  Fast numera kanske det är viktigare för dig med långkallingar till herr Zetterström.

  Pettersson har inlett valrörelsen märks det och där Sd i stort kommer att se valet som en folkomröstning om invandringspolitiken.
  Det är väl bra då politiken/valet innehåller så mycket mer man måste ta ställning till.
  Många röstade senast på andra saker än invandringen så dessa kommer förhoppningsvis då att gå till andra partier blir ju den enkla logiken.

 4. Ställer nu en fråga till Leif Pettersson. Måste jag alltid hålla med dig o tycka som dig? Annars är jag tydligen en dålig kompis. Jag har bara EN riktig kompis, nämligen Anette. Sen har jag många vänner. Vänner i alla partier som jag respekterar o dom respekterar mig. Tycker kanske detta är charmen att man har lite olika åsikter, men att man även kan ha gemensamma åsikter i olika frågor. Jag har aldrig varit kommunist o kommer aldrig att bli. Tror på frihet o har alltid gjort det. Jag är inte o har aldrig varit rik. Men jag är inte avundsjuk på folk som har stålar. För mig är hälsan o kärleken större än penningen. God Kväll Leif o jag menar det!

 5. Det var lite ot i mitt inlägg men ang budgeten så är det inte mkt som visar dem rereella kostnaderna men när man inte ens har råd att ge dem gamla sylt till pankakorna så är ngt fel och många i min sits som blev utförsäkrade har förlorat stora belopp utan att få tillbaka en krona och skyddsnätet som ska hjälpa funkar inte

 6. Vad är det för fel att önska God Jul? Jag har inte o kommer inte att rösta på SD. Jag vill helst inte rösta på M heller. Men både Anette o jag känner oss tvungna till det. Fast vi två ÄR sossar inte vänsterpartister. Tror aldrig vi kommer att förstå varnadra Leif. Nu får vi välja på nytt 22.3. Hur det går vet ingen. Men SD lär vara fortsätt vågmästare. Någon gång måste man även tala med dom. Jag gör det o dom är faktiskt rätt trevliga. Sen finns det väl ingen människa som gillar allt hos ett parti. Folket får åter makten nästa år. Men vi måste även då gilla läget hur det än blir. Det är DEMOKRATI! Sen är min kamp att stärka dom svaga. Det var därför jag gick in i Thomas fall tex. Det finns många som lider idag och dom hjälps inte av enbart vackra ord. Detta är EN förklaring till SD:s framgångar. Märk jag har inte berört invandringen. Löses våra surdegar röstar vi helst på S. Men vem tror det. M-folk säger till mig att dom löser aldrig detta. Nu är detta bara två röster. Men det finns många surdegar att lösa. Jag TROR valresultatet blir ungefär som senast. Vad har vi då vunnit? Har du långkallingar Thom för det kan bli kallt i valstugan.

 7. Ingvar Carlsson, den tidigare socialdemokratiske statsministern stängde gränsen 1989, Sverige var fullt men han visade SD-tendenser så sent som 1995 i sin tredje regering.

  …läs …”de senaste årens invandring har i betydande grad åter blivit en invandring från Europa. Dessa invandrare har ett humankapital och ett etniskt kapital som ligger närmare svensk arbetsmarknad”…

  Vad tror ni han tyckte om icke-europeiska invandrare?

  Detta stod att läsa i en skrift om ”Läs Invandring, sysselsättning och ekonomiska effekter, nedanstående står i slutet på del 5” utgiven av den socialdemokratiska regeringen.

  I samband med Luciabeslutet 1989, när gränsen stängdes för alla utom FN:s konventionsflyktingar lät det som nedan i riksdagen…

  Statsrådet MAJ-LIS LÖÖW (S) 1989:

  ”Herr talman! Jag har bett att få ta kammarens tid i anspråk för att infor­mera om ett regeringsbeslut i dag, föranlett av att det svenska flyktingmottagandet befinner sig i en kris…”

  Gullan Lindblad (M) 1989 som svar på ovanstående:

  ”Herr talman! Det är bara att konstatera att verkligheten nu har nått rege­ring och riksdag även när det gäller flykting- och invandrarpolitik. Vi mode­rater ställer oss bakom regeringens beslut, inte minst eftersom det är ett gammalt moderat krav som regeringen nu gör till sin politik – nämligen att man ska ta emot flyktingar enligt FN konventionens bestämmelser med en generös tillämpning…”

 8. Det är väl bara bra om ni fortfarande kan vara kompisar.
  All annan text får du ta ansvar för själv då det är något du lägger på mig lite som en klisterlapp.
  Att sedan avrunda det med God Jul känns något konstigt. Lite ihåligt.
  Thomas svar förstår jag men däremot inte som något svar till mitt lilla inlägg.

 9. Sen vill jag minnas Leif att du inte var så glad när V INTE fick vara med i regeringen. Många har frågat mig vad jag tror hänt OM rödgrönt fått 51% som siffror länge visade. Hypotetiskt och omöjligt att besvara. V får inte vara med o styra i landstinget. S tar hellre in FP o C. Så varför V alltid måste krusa S är närmast obegripligt. Jag känner många vänsterpartister ska du veta. Troligen blir det nyval i mars nu eller så sitter S själva i Rosenbad, detta skulle nog göra framtida samarbeten med både V o MP rätt knepiga. Sen Leif TRO inte att 13% är rasister som röstat på SD. Nej många svaga alltså mina kompisar har gjort det. Sen har jag skrivit i SN i dryga 20 år nu och dom flesta vet vad jag tycker. Ändrar oss o backa och ge efter för tarvligheter är liksom inte vår stil. Sen tycker jag vi två kunde träffas någon gång. DU o din fru är välkommen hem till oss, vilket du vet. Lättare att prata mellan fyra ögon än att skriva så här. Vi KAN ändra oss men ALDRIG innan surdegarna är lösta. God Jul!

 10. Leif…Roland är en av få som trott och hjälpt mig vilket jag är mkt tacksam för.

  Ang vissa politiker så trodde vissa av dem att jag ljög elr simulerade vilket mina utredningar bevisar att jag inte gör.

  En av dem få som tagit sig tid att svara på mail är Thom vilket jag tackar för.

  Att bli misstrodd är inget som man blir glad över när man redan ligger på marken och jag har kämpat i motvind men tagit mig upp mkt tack vare familjen och ett fåtal personer som trott på mig och min historia

 11. Så vitt jag vet Leif är Nicklas o jag fortfarande kompisar. Men det här med dörrmatta är V:s stora problem. Därför växer ni inte. Om du visste vad jag VET. Sen är det inte V jag har konflikter med, det är S. Tycker kanske jag kunnat fått lite mer sympati o stöd från V o Nicklas. Folk med lite empati förstår att vi inte hade det så kul på 90-talet då vi inte hade mat för dagen o kläder till våra tre barn. Folk med lite empati förstår att det inte var kul att tvingas leva tandlös i sex år på 2000-talet för att vi var fattiga. Magen pajade och jag har än idag problem. Har tvingats bli i det närmaste nykterist. Jag har diskuterat detta med Nicklas många gånger. Anette o jag röstar idag inte som vi skulle vilja. Sen måste även jag berömma Thom. Han lyssnar o känner empati för oss som farit illa. DÄRFÖR har vi nu regeringskris. Den dagen våra surdegar är lösta kan vi mycket väl tänka oss rösta på V, men helst S förstås. Nicklas VET att jag kallar V för dörrmatta. Han är INTE sur på mig och det borde inte du vara heller. Hej Leif!

 12. Kul att titta på tv ikväll. Alla harklingar, bekymmer, stora problem. När t om mr luciabeslut tyckte det var hemskt. Snacka om maskar som krälar, hur svårt kan det vara? Vi kan inte ta emot tiofaldt så många invandrare som alla liknande länder.

  Snälla ge upp, följ svenska folkets önskan för en ansvarsfull invandringspolitik.

 13. Du är en riktig kompis du Roland.
  Från att ha varit tjenis och vad jag förstår lite polare med Nicklas så förlöjligar du honom nu till bakgrundsmusik av Thom och Sd. Så kan det gå.

 14. Såg i tidningen idag Thom att du kallar V för dörrmatta. Den sanningen har jag känt till länge nu. Någon i Nyköping sa till mig vill du veta vad Nicklas tycker så fråga Urban. Annars driver ju JAG v:s frågor men dom törs inte stötta mig. Dom är skraja för Husse. Till sist Thom: JAG orkar med en valrörelse till o du tvivlar inte en sekund.

 15. Självklart tycker jag inte om det Tommy. Dom insändare jag får in nu i en rasande takt är skrivna för rätt längesen. Anette o jag och ett av barnen har fört rätt djupa diskussioner om vårt land o vår omvärld nu. Mycket är väldigt FEL idag. Jag tjänar givetvis under 20.000 i pension. MEN jag har en tjänstepension som gäller i fem år. Kåpan och därför drabbas av en skattehöjning. Hoppas jag fattat detta fel. En sak är vi ganska överens om SD har inte fel i allt som det påstås från vänsterhåll. Våra konflikter med S som även V tvingas aceptera som dörrmatta åt S gör att alternativet V inte finns för oss längre. Kan berätta att sonen som lärare stöter på stora problem med invandrarbarn som han o skolan skall hjälpa medans dom inte får pengar av staten eller kommunen för att verkställa detta. Idag mina vänner har vi en ödesdag. Vi får se vad vi hamnar. I detta läge är positionerna helt låsta. Inget av dom tre blocken rubbar sig en millimeter. Är det att ta ansvar för Sverige? SD försöker i alla fall, vilket vore att överdriva att säga om rödgrönt eller alliansen. Jag får ont i magen av detta.

 16. Roland, vad tycker du om att mathjälpen till 1,7 miljoner syriska flyktingar i Syriens grannländer stoppas på grund av det inte finns pengar enligt FN:s livsmedelsprogram, WFP.

  Det fattas för närvarande 64 miljoner dollar vilket motsvarar 476 miljoner kronor.

  Samtidigt vet vi att sjuklövern tar nästan 10 miljarder från biståndet som går till Migrationsverket och Bert Karlssons asylimperium.

  Endast ett parti i riksdagen tycker det är bättre att hjälpa många flera på plats och i flyktingarnas närområden. Det partiet kallas rasister.

  Är det rimligt att 1,7 miljoner får svälta för i sammanhanget småpengar, 476 miljoner, när vi använder 20 gånger mer biståndspengar i Sverige.

  Att sjuklövers politik gör att ännu fler ger sig av mot Europa gör inte saken bättre…

 17. Detta gäller för de som har en sammanlagd pension på 20000 och däröver.
  Men visst behöver pensionssystemet totalt ses över för att få ett mer rättvisande utfall.

 18. Sossarnas pensionärsförbund, PRO, har gått ut hårt mot SD och sagt att regeringens budget gynnar pensionärerna och därför får den inte fällas.

  DN presenterar idag nya fakta som säger att 33% av Sveriges pensionärer går miste om sänkt skatt nästa år och så många som 45 000 pensionärer får t.o.m. höjd skatt.

  Jag vet inte om PRO talar för pensionärernas bästa eller om de står bakom S i alla väder?

  http://www.dn.se/ekonomi/manga-pensionarer-missar-sankt-skatt/

 19. Roland – 1989 stängde socialdemokraterna gränsen med hjälp av moderaterna. Sverige var fullt, sedan öppnade borgarna (Bengt Westerberg) gränsen igen 1991.

  Det berodde på etnisk rensning på Balkan, för första gången sedan andrar världskriget var rekordstora människor på flykt i Europa. C:a 100 000 f.d. jugoslaver fick ett nytt hemland i Sverige.

  1992 sökte 84 000 människor asyl i Sverige. Före och efter var det betydligt beskedligare siffor.

  De som påstår att Sverige tog emot lika många flyktingar då som nu ljuger. I år kommer ungefär 150 000 inkl anhöriginvandringen och det fortsätter år efter år och ökar stadigt.

  På 1990-talet var arbetsmarknaden dålig men det var betydligt lättare för relativt välutbildade jugoslaver att etablera sig jämfört med exempelvis lågutbildade afrikaner.

  Bostatssituationen var betydligt bättre än idag.

 20. Tänkte ställa en ny fråga. Det finns så många kunniga skribenter här så jag räknar med ett bra svar. På 90-talet under Jugoslavien-krisen kom ju nästan lika många flyktingar som idag. Då fanns inte SD. Tog vi bättre hand om dom då? Jag menar fanns bostäder o jobb ? Sen ser jag fram mot denna vecka. Det börjar närma sig sanningens minut. MEN idag är båda blocken jämstora och SD förblir en stark vågmästare. Kan blockpolitiken spricka? Kan S slänga ut MP? Men en S o M regering kan väl aldrig bli aktuell, eller? För ett samarbete med SD som skulle lösa knuten verkar inte sannolik. Vad tror Ni? Vet det blev många frågor. Var så goda om någon känner sig manad att svara.

 21. Sverige är även bäst i världen per capita på att betala till FN:s gröna kimatfond.

  Nästa år satsar regeringen 500 miljoner kronor på fattigare länders klimatomställning.

  Totalt ska FN:s gröna klimatfond få fyra miljarder kronor i regeringens första budget enligt miljö- och klimatminister Åsa Romson (MP)

  Pengarna tas inte från den ordinarie biståndsbudgeten utan från något annat, oklart vad.

  Vi är bäst på det mesta utom att ta hand om oss själva…

 22. Jag var hatad tillsammans med min Anette av S igår. Efter vår insändare idag är vi dubbelt hatade. Tänk vad lite sanning kan ställa till med. Ser fram emot budget-omröstningen. Verkligheten börjar komma ifatt.

 23. Bara lilla Aruba i Västindien har högre marginalskatt än Sverige.
  Sveriges skattetryck ligger 10% över snittet i OECD.
  Trots detta sa statsminister Reinfeldt och finansminister Borg, att vi i Sverige inte längre har råd med annat än asylinvandring.
  Nuvarande regering i form av finansminister Andersson sa att ”ladorna är tomma”.
  Den avgående regeringen gick till val på höjda skatter och den nuvarande lovar ännu större höjningar.

  Hur är det möjligt att man i landet som i decennier toppat listan över världens högskattesamhällen, nu måste höja skatterna ännu mer?

  Visst, vi har inte längre världens bästa skola, vi har inte längre världens bästa vård, vi har inte längre världens bästa omsorg, ja vi har inte längre världens högsta välfärd. Allt detta ser vi bevis på dagligen från kommuner runt om i landet.

  Däremot är vi EU:s största nettobetalare, vi är ett av de länder som ger mest i bistånd, vi är ett av de länder som nu ger mest pengar till att bekämpa Ebola-epidemin, vi är ett a de länder i Europa som satsar mest på Östeuropeiska tiggare, vi är ett av de länder i världen där man har generösast asylregler, vi är ett av de länder i världen där papperslösa från andra länder får gratis vård, gratis tandvård och t.o.m. socialbidrag, vi är ett av de få länder i världen som ständigt ställer oss upp och utropar ”vi kan, vill vill, vi har råd”.

  Samtidigt i Sverige får hederliga medborgare allt svårare att klara vardagen ekonomiskt, fattigdomen växer, allt fler hamnar mellan stolarna m.m. m.m.

  När ska en svensk regering och riksdag börja prioritera landet Sverige och svenska skattebetalare?
  Säg mig den väljare som inte går till val vart fjärde år och röstar på det parti man tror kan föra skattebetalarnas talan och som väljer att se till landet Sveriges bästa i första hand.

Kommentarer är stängda.