15 thoughts on “Sveriges extrema asylmottagning.

 1. Roland, man måste räkna pengar. Dessutom flyr långt ifrån alla som är här för sina liv.

  Vad tycker du att män i 25-40 års ålder sitter i TV och gnäller över mat och boende när de har lämnat fruar och barn kvar i Mellanöstern?

  Vad tycker du om att 1,7 miljoner syrier och 3,2 miljoner somalier hotas av svält för att FN saknar pengar till mat samtidigt som den svenska regeringen tar nästan 10 miljarder från biståndsbudget och lägger på Migrationsverket och Bert Karlssons asylimperium?

  FN:s säger att 500 miljoner skulle räcka för syrierna i ett halvår.

  Jag vill påstå att de som vill satsa miljarder i Sverige för att hjälpa förhållandevis få människor är främlingsfientliga rasister jämfört med dem som vill hjälpa några miljoner i Afrika och Mellanöstern.

 2. Roland det jag försöker få fram är att vi som är fattiga borde få samma chans som andra och det blir i realiteten så att grupper ställs mot varandra fast vi är lika mycket värda.

  Jag har det bra tak över huvudet och mat i magen men det saknas lite till ett värdigt liv utan att vara beroende av allt för många.

  Sedan så har jag försökt att hjälpa personer som haft det värre än vad jag haft och ställt upp men det skulle man inte gjort då samhället slog tillbaka hårt pga min snällhet och vilja att hjälpa dem svaga

 3. Roland
  Vi läser om många syrier som i flera år levt och bildat sig ett liv i andra länder, inte minst i arabvärlden, som nu väljer att söka asyl i Sverige. Vi såg det t.o.m. i Agenda när programmet i våras rapporterade om en familjs flytt från Egypten till Sverige.
  Är detta verkligen människor som flyr för sina liv?

 4. Fast kan man räkna pengar när det handlar om människor som flyr för sina liv? Jag tycker faktiskt inte det. I min värld är både hälsan o kärleken större än penningen. Sen VET Thomas Arnell att jag tycker ALLA har rätt till en god tandvård, även om plånboken är tunn. Men det är säkert något fel på mig.

 5. Då jag efter flera års tid äntligen fått det som kallades förtidspension vilket ger mig bra mkt mindre än förra gången plus att kronofogden tar sitt men jag får betala fullt ut för tandläkare osv .
  Hur var det man ska inte ställa grupper mot varandra vilket man gör tyvärr.
  Läste om hur en gammal man blivit utkastad pga att man ansåg att mannen kräver för mkt vård hur står det till i landet lagom trodde i min enfald att vi alla var lika mkt värda.
  Thom har en fråga som psykiskt sjuk pga arbete och andra orsaker hur ser SD på vad för hjälp vi kan tänkas få då andra partier vägrat svara

 6. Christer, att som Thom ta upp invandringen är lokalpolitik.

  Invandringen påverkar alla delar av vårt samhälle och kommunerna får ta de största smällarna, oftast med ekonomiskt bistånd (socialbidrag), där invandrare är enormt överreprenterade.

  Många av invandrarna får visserligen arbete men de är ofta subventionerade till 80 % och slår då ut andra arbetstillfällen.

  Norska undersökningar (svenska görs inte för det kallas rasism) visar att snittkostnaden för en icke-västlig invandrare under en livstid är 4,6 miljoner och det är nettokostnader med alla Zlatan, skattebetald pizzerior och alla justa invandrare borträknade.

  Ta 100 000 gånger 4,6 miljoner i år efter år efter år så inser alla att det inte går i längden.

  Nedan några länkar till statistik över socialbidrag i Nyköping och Oxelösund samt jämförelser mellan asylinvandringen till Sverige jämfört med andra länder. Sverige för en extrem politik.

  Det kanske redan är försent men garanterat får vi säga nej till vårt välfärdssamhälle om det fortsätter som det gör nu och då försvinner våra möjligheter att hjälpa både oss själva och andra.

  http://petterssonsblogg.se/2012/09/20/ekonomiskt-bistand-i-nykoping-och-oxelosund/

  http://petterssonsblogg.se/2014/12/05/sverige-ar-extremt/

 7. Christer
  Varje dag lånar vi 240 miljoner för att finansiera vår välfärd, vilket Anders Borg dagligen fick höra av de röd/gröna.
  Trots detta aviserar den nya regeringen stora skattehöjningar, trots att Sverige i decennier tillhört länderna med det absolut högsta skattetrycket.
  Trots dessa fakta, kan vi nästan dagligen läsa om en krackelerande välfärd med en nyfattigdom, ökande klyftor, hur 20% av Sveriges befolkning inte har råd med tandläkaren (tandhygienistföreningen, november 2013), äldreboenden som stängs, vårdpersonal som går på knäna, nedskärningar, neddragningar, uppsägningar, en skola i förfall etc.
  Vill du jag ska fortsätta räkna upp exempel på en icke-fungerande välfärd så gör jag det?

  På vilket sätt är du stolt, när tiotals miljoner verkligt utsatta går miste om de svenska biståndspengar som numera går till att finansiera svensk asylindustri? Är du stolt över de människor som lurar sig in i landet med falska id-handlingar och köpta historier? Är du stolt över det faktum att både IS, Hizb ut-Tahrir och andra extrema organisationer finns i Sverige? Är du stolt över att dina skattepengar går till en mångmiljonär som Bert Karlsson och en mångmiljardär som Roger Akelius som håvar in hundratusentals kronor på sina asylanläggningar, VARJE DAG?

  Visst ska vi prata arbetskraftsinvandring, men den diskussionen bör föras först när de 400 000 svenskar som saknar jobb, kan få ett. Högutbildade och högkompetenta experter undantagna.

 8. Är det inte dags nu att alla tre blocken börjar att prata med varandra? Så här kan vi inte hålla på längre. Man måste inte vara överens om allt, men ett samtal mellan samtliga partier kan vara ett första steg mot ett trevligare tonläge. Tycker kommun o landstingspolitik är totalt ointressant just nu. Vad löser hårda ord? Ingenting faktiskt. Vi har haft två politikermord i Sverige. Nu räcker det. Samtal o respekt för motståndaren kan vara en god början. Jag tycker tiden är mogen nu, innan folket åter skall gå till valurnorna. Folk skall veta vad dom väljer på. Sen borde alla partier först o främst tala om SIN politik. Nu pratas det bara hur hemska dom andra är. Jag vill se ett vuxet beteende från alla håll nu. Även jag skall skärpa till mig o vårda språket. Kan vi tumma på det?

 9. Heja Sverige. Jag är stolt att vi tar emot dessa människor. Jag känner aldrig igen mig i er bild av vårt land. Att vår välfärd skulle vara över som ni hela tiden försöker säga, om och om igen. Jag har verkligen inte sett det. Sedan tycker jag att ni borde debattera arbetskraftsinvandringen, det känns viktigare än att prata om asylrätt, som faktiskt är en mänsklig rättighet. Och du Thom, borde inte du intressera dig lite för dina kommunala åtaganden, inte ofta jag ser såna frågor i bloggen. Vad vill du med Nyköpings kommun? Hur ser budgeten ut? Är du glad eller ledsen när du speglar dig? Om inte glad, vad tynger?

 10. Nu säger Magdalena Andersson att ni är fascister för att ni röstade ner deras budget. Men i våras när ni stöttade S var ni inte det. Jag förstår inte. Kanske för liten hjärna. Trevlig Helg alla på denna blogg!

 11. Glöm inte bort att regeringens budget för asylinvandringen är lagd efter Migrationsverkets prognoser.
  Anhöriginvandringen har de ingen budget för, men även de ska ha bostäder, jobb och tillgång till vår välfärd.
  Anhörigkoefficienten är för närvarande 2,1 och då får ni själva räkna ut hur många som egentligen beräknas komma nästa år då Migrationsverkets prognos i dagsläget ligger på 95 000.

 12. Det ser ännu värre ut resten av året och anhöriginvandringen syns inte i staplarna.

  Pengarna till mat i flyktinglägren i Jordanien och Libanon är slut, men de 87 % tycker det är bättre att lägga tio miljarder på Berts asylimperium…

Kommentarer är stängda.