Falsk vittnesbörd

Du ska inte bära falsk vittnesbörd står det i tio guds bud och det håller väl de flesta med om även om vi inte är troende.

Du ska alltså inte ljuga. Det är svårt, dagligen förekommer det nödlögner eller vita lögner. Ibland är det oklart vad som är sanning och det kanske finns flera sanningar.
Ofta är dock lögnerna felaktiga som på nedanstående bild med rubriken
”Åtta svenskar misstänks för färjevåldtäkt”
Sanningen är att ingen av männen är svensk. En är svensk medborgare från Irak och de övriga sju är somaliska medborgare boende i Sverige. De fyra häktade är samtliga somaliska medborgare.
Inga rättelser har kommit i de efterföljande artiklarna så vi kan lugnt anta att SN och många andra medier bär falsk vittnesbörd medvetet och beskyller svenska, vita män för något de inte gjort.
2015-02-04_svenskar

63 thoughts on “Falsk vittnesbörd

 1. Då har du haft tur Roland mig har man bara hänvisat till olika ställen och man har aldrig brytt sig om vad jag velat göra eller lyssnat på mina önskemål.

  Vet att du vurmar för fontänhuset men det är för mkt folk för min del då jag klarar av en liten grupp utan att få allt för mycket info i hjärnan.

  Du har helt rätt i att man inte lyssnar på oss både gamla och nya patienter.

  Och Thom är en av dem få politiker som verkligen lyssnar på vad man har att säga så stort tack.

 2. Skall ge några exempel på min TUR när jag var som sjukast på 70-talet. Skötare brydde sig ofta mer om mig än andra. Varför vet jag inte. Jag fick följa med flera hem m.m. När jag skulle arbetsträna följde personal mig till posten. Där satt denne i fyra timmar medans jag sorterade post. Var det ”rätt” folk på posten mådde jag riktigt bra. Vem kan förklara det? Besöker ju Fontän-huset några gånger årligen. Där har jag blivit lite av idol, enligt chefen. Det måste vara kul att bli frisk. Kanske var det min och andras humor som hjälpte mig. Forskning har ju varit en bristvara här. Karolinska har någon Belfrage som varit på rejält, det minns jag. Fast om inte politikerna ger verktygen så kan inte skötarna göra ett bra jobb. På 70-talet fanns pengarna men inte alltid kunskapen. Idag börjar det bli tvärtom. Tror jag fick alla diagnoser med tiden. Till sist så hjälpte bara kärlek o värme från omgivningen. Tror jag åt mitt sista piller i början på 2000-talet. Idag skriver någon tänkvärt om mobbning i SN. Sånt skapar ohälsa. Därför tror jag vi ALLA skall börja vara snälla mot varandra. Sen finns alla andra diagnoser som autism m.m. där jag börjar lära mig lite. Demens är Thom o jag besökte Villa Högbrunn som jag tror vi räddade fast det idag drivs av kommunen. Det finns mycket att belysa om detta. Vi har n lång resa att göra. Men vi fd. patienter har en kunskap som inte tas tillvara idag. Märker när jag talar med experter så lyssnar dom. Vilket inte politiker gör. Varför? Kan det handla om pengar å kort sikt?

 3. Bra Roland.

  Fortsätt att engagera dig i frågan om psykiska sjukdomar/ohälsa. Ligger ju dig varmt om hjärtat och du har ju även en hel del ”kunskap” av frågan, från ditt eget liv och leverne.

  Forskningen inom detta visar ju på nya och mycket intressanta resultat. Som det redovisas i dagsläget.

  Viket gör att behandlingen av den psykiska ohälsan måste förbättras avsevärt, ner på individ-nivå.

  Hälsas från det vackra Oxelösund.

 4. Tack Peter! Jag har läst detta nu. Måste nog smälta detta lite först innan jag ger en kommentar. Jag tror mest på miljöfaktorn men tar givetvis till mig ny forskning inom detta. Pratade med en riksdagsman från Mp som inte gillade min kritik mot dom. Han bad mig ringa deras sak-kunnige i riksdagen. Men det är ju det jag gjort i åratal utan att det gett något. Det går att hjälpa fler. Piller är bara en lösning. Sen behövs ett paket av åtgärder. Alla människor är unika så några standardlösningar finns nog inte. Sen när landstingens mediciner orsakar tandlossning som i mitt och Thomas Arnells fall landstinget stå för gratis tandvård. Det vill socials-styrelsen men INTE vårt landsting. Sjukpension är ingen bra lösning, men ett måste ibland. Kan till sist berätta att jag ställt upp för Karolinska med blodprover och min berättelse. Dom är nog på.

 5. Kan bara hålla med dig Roland att vi två som brukar kladda ner gott och blandat får skriva av oss här hos Thom vilken är en politiker som svarar på mail från en som mig.

  Sedan så är den psykiska sjukdomen inte det lättaste att nysta i bara ta mig som exempel som har en blandning och även jag har ju visat att vi finns men er än så blir det aldrig då man fortfarande verkar skämmas

 6. För det första vill jag tacka Thom. Jag håller mig aldrig till ämnet. Har försökt detta på andra bloggar utan framgång. Skall ta två exempel från den gångna veckan. Först kom dagsmeja och direkt kom min våroro. Detta satt i 2-3 dar. Sen kom 9-åringen på fredagen och mina känslor svallade. Detta var vidrigt. Nu har jag samma uppfattning som Rädda Barnens chef m.m. Varför jag reagerar så starkt vet jag inte. Vädret vår och höst är vanligt. Det var kanske detta som gjorde att en Nyköpings-läkare sa gråtande: Du är lite FÖR frisk. Jag vill att ALLA skall ha det bra. Alla skall få den vård dom behöver liksom allt annat som tillhör ett gott liv. Plånboken skall inte styra utan mer efter behov. Så att jag är vänster är väl solklart. Ändå är jag mest osams med sossar. Ta Thomas af Bjur (som lämpligt slutar snart) o går till facket som behöver mer självgoda empatilösa människor. Åsa Kullgren som svarade mig i TV att landstinget skulle sätta in några extra bilar i kampen mot den psykiska ohälsan. Vad begriper dom två? Har ju en kompis som är lite chef på psyket i Nyköping. Han litar inte ett skvatt på landstinget. Något större tryck underifrån kommer inte. SN har ju belyst bältesläggningar o andra avarter. Visst skrev några patienter men något större tryck blir det aldrig. Jag som själv har det så oförskämt bra idag tycker jag är skyldig att skriva om detta. Vet inte om någon här kan minnas när jag ”vek ut mig” i Hemmets Journal 1995? Fick brev o telefonsamtal från hela landet då. Det är med detta som bostads-byggandet. Det snackas mycket men görs väldigt lite. Önskar ALLA en trevlig helg!

 7. Jag läser ALDRIG böcker Peter. Kommer aldrig ner i varv för det. Sen har jag träffat patienter o läkare över hela landet. Min favorit är socialstyrelsens sak-kunnige förre övl. Mårten Gerle. Han och RSMH har i stort samma syn. Men så länge våra politiker skall spara pengar på denna grupp, blir det som det blir. Har bara träffat EN politiker i Sörmland som förstod. Denne sparkade V och han heter Lennart Clarstedt. Han jobbar inom detta, just nu på Karsudden. Idag är frågan komplex då folk blir sjuka på jobbet. Mobbning, utanförskap o stress orsakar givetvis ohälsa. Vi är inte snälla mot varandra o det kostar pengar. Men att diskutera detta med politiker känns meningslöst. Jag har ett helt livs erfarenhet. Blev sjuk i 18-19 årsåldern, vilket är vanligt vid ”min sjukdom”. Att jag sen blev frisk STÖR politiker och experterna. Nåja så märkvärdig är inte jag utan fler skulle kunna lyckas med RÄTT stöd.

 8. Hej Roland Karlsson!

  Susanne Bejerot är psykiater, leg psykoterapeut och docent vid Karolinska institutet. Hon har skrivit en mycket intressant artikel om psykisk sjukdom och dess koppling till kroppens immunförsvar. Tycker du ska läsa den.

  Livet är mycket av ”djupa dalar och höga berg”, fast det är bara att vandra på. Att stanna upp är inget bra alternativ. Så känner nog de flesta på något sätt. Vet att du brinner i frågan om den ökande ”psykiska ohälsan” i vårat land. Så läs gärna Susannes intressanta artikel/debattinlägg.

  ”Nu visar neurobiologisk forskning att flera psykiska sjukdomar kan bero på en koppling mellan ett stört immunsystem och hjärnans utveckling”, skriver hon och fortsätter,
  ”Fram tills relativt nyligen ansåg man att psykiska sjukdomar orsakas av antingen mödrars försummelse, inre konflikter, feltänkande och felinlärning eller bara otur i genlotteriet. Men den neurobiologiska forskningen hittar i rask takt andra orsakssamband. Inte ens vi som är satta att behandla patienterna hinner med. Det förefaller som om flera av de tillstånd som vi traditionellt betecknar som psykiska sjukdomar har en immunologisk komponent.”
  Läs hela hennes inlägg från SvD, på länken nedan.
  http://www.svd.se/kultur/understrecket/psykisk-sjukdom-under-lupp_8824574.svd

  Hälsas från det vackra Oxelösund.

 9. Förstår att jag INGA vänner har inom politiken längre. Men jag tänker INTE byta åsikter för det. Meningslöst att skriva mer när ändå ingen bryr sig om vad jag tycker. Det var FEL att behandla 9-åringen på detta viset. Han borde få permanent uppehålls tillstånd nu. Jag fortsätter min kamp för dom SVAGA. Sen att alla politiker verkar hata mig kvittar. Rätt o fel är enkelt för mig. Liksom moral o etik. Kanske är det mig som det är fel på som tänker på andra än mig själv. Jag har en vän: GUD!

 10. Nu är ju jag vänster. Om man kan räkna S som vänster förstås. Men jag kommer ALDRIG mer att rösta vänster så länge surdegarna är olösta. Sen är väl inte allt vänster o höger, eller? Jag vill av-veckla landstingen. Det anser jag är vänster. Vi tar från rika landstingspolitiker o ger bättre vård till fattiga medborgare. Konkret: Vård för pengarna. När det gäller invandring så kan vi inte ta emot fler än vi kan ta hand om idag. Börja Bygg är lösningen. Sen i min värld har ALLA samma värde. Svart, vit eller gul kan vi gemensamt ha KUL. Varför bråkar vi idag om ALLT?

 11. Man måste kunna hålla två bollar i luften samtidigt Pettersson. Sen säger en ledande trafikforskare att det är fel att bedriva bil-jakter inom tät stat trafik där risk finns för tredje man. Men visst var detta djupt tragiskt.

 12. Känslorna är upprörda över 9-årings öde men motsvarande sympatier visas inte för mamman som blev överkörd med sitt spädbarn i Malmö igår och inte ett ljud hörs om att gärningsmännen var fyra arabiska invandrarmän med ett gediget brottsligt förfluten som påverkade körde en kokainracer i 100 knyck inne i centrum.

  Varför är inte Twittervänstern igång?

  Om mamman överlever så blir det på ett ben.

 13. Fast börjar vi bygga Thom så skapar det jobb. Varför inte bygga ihop Nyköping och Oxelösund? Den vackra staden och den vackra naturen. Skulle detta genomföras tror jag turismen skulle öka. Även detta nya jobb. Vi slipper höja skatten också framöver. Idag skulle vi inte bygga som på 60-talet heller. Alltså inga nya Brandkärr eller Stenkulla.

 14. Finns visst en ny mätning där SD får 19%. I denna mätning får V 5%. Klart att det är flyktingfrågan som får genomslags-kraft. Men hoppas ändå vi kan få en balans i denna debatt. Rätt eller fel är alltid svårt att bedöma. Det stora problemet i vårt land idag är att vi inte har bostäder. Här har inte politikerna någon lösning.

 15. Apropå juristen Anders Lagerwall…………….

  ”- För en uppsats som på ett ovanligt kvalificerat sätt har speglat riskerna med statlig övervakning, fördjupat förståelsen för det rättsliga skyddet för den personliga integriteten samt nått ut till en bredare publik än de närmast sörjande juristerna.”
  Så skriver Centrum för rättvisas, Gunnar Strömmer, 2009.

  Regering och riksdag tar för lätt på Europakonventionens skydd för den personliga integriteten. Det konstaterar Anders Lagerwall i en ny examensuppsats i juridik.
  Då han tog han emot Midander-Lönnstipendiet på 25 000 kronor vid ett välbesökt arrangemang i Stockholm, år 2009.

  Jag förmodar att Anders Lagerwall inte ger så mycket för AB och Expressens samarbete med Researchgruppen. Utan att han entydigt tar avstånd från denna typ av journalistik och odemokratiska metoder, även idag, år 2015.

  Vilket jag och många andra skulle uppskatta.

  http://centrumforrattvisa.se/blog/2009/11/25/25-000-kronor-till-uppsats-om-statlig-overvakning-och-personlig-integritet/

 16. Naturligtvis är Anders Lagerwall en part i den här saken precis som du själv är Tp.
  Om man som du Tp själv ser sig som den som hela tiden lägger fram den absoluta sanningen och det med rena sanna fakta, då är man nog väldig mycket fånge i sin egen tröja och huvud.
  Och blir dessutom väldigt föraktfull, nedlåtande och löjliggör alla andra som Pk maffia och annat stolligt.
  Även här lyser den snedvridna synen på andra igenom.

 17. Hej Roland Karlsson!

  Att media har ”förstorat” upp denna händelse är helt uppenbart.

  Jag delar din uppfattning att man så långt det går, inte ska behöva bruka ”våld” mot barn. Man ska vara humanist ut i fingerspetsarna.

  Fast det finns faktiskt tillfällen när man måste ta i med ”hårdhandskarna”, tyvärr händer det även ibland, när barn är inblandade.

  Att massmedia inte berättar allt om dessa ”pojkar” och lägger fram hela bakgrunden till denna tråkiga händelse , är bara att beklaga.

  Nu har ju denna historia, som det mörkas en hel del i, inte fått något slut, utan fortsätter.

  De två pojkarna som omhändertogs av vakter på Malmö Central i fredags är sedan i måndags spårlöst försvunna.

  Efter att de förts tillbaka till hemmet i Skåne, skulle de köras till Migrationsverket i Malmö.

  ”– När de kom till Malmö så avvek pojkarna. De är nu efterlysta, säger Anders Lindskog på polisen i Malmö.”

  Men någon egentlig sökinsats efter de två barnen pågår inte.

  ”– De fördes till Malmö i måndags. De skulle väl ordna papper eller något på Migrationsverket, och då avvek de, säger Anders Lindskog på utredningssektionen i Malmö som jobbar med att hitta försvunna personer.”

  Han kan inte svara på omständigheterna när pojkarna försvann.

  ”– Men vad jag har hört drog de som en avlöning”

  Så då är frågan.

  Vem är det tidningarna egentligen ska granska?

  Väktarna som gjorde sitt jobb eller Statens Migrationsverk som inte håller koll på barnen?

  De senaste fem åren har 1 465 ensamkommande flyktingbarn försvunnit enligt siffror från Migrationsverket.

  Hälsas från det vackra Oxelösund.

 18. Till Magnus Kroon: Du är välkommen till vänster-partiet. Jag vet det. Dom tycker du har rätt åsikter. Jag fortsätter mitt sökande och sitter allt jämt i utvisnings-båset.

 19. Ge gärna din och SD:s syn på fallet med 9-åringen Thom. Har på nu kollat med både höger o vänsterpartier ang. detta. Deras svar är att dom har samma åsikt som jag i denna fråga. Sen blev jag glad att höra att SD var kritiska till Saudi-avtalet. Som sagt ni blandar bra och dåligt.

 20. Jag tog verkligen illa vid mig av 9-åringens öde. Har ju ett barn-barn som är 9 år och har autism. Sen och detta skyller jag inte Pettersson för men en kommentar var: Synd att inte vakten vred nacken av han. Varför måste vi HATA? Sen att vi kanske tar emot för många invandrare som vi inte kan ta om hand om är en annan debatt. Men vi som bor i Sverige måste hålla ihop o hjälpa varandra.

 21. Magnus Kroon behagar skämta ser jag för att använda Anders Lagerwall som fakta är inget annat än ett skämt.

  Han är kanske jurist men inte opartisk. Det är synd att det är så svårt med fakta i integrationsdebatten.

  Det finns helt enkelt inga opartiska käller inte Magnus Kroon, inte Anders Lagerwall och inte jag som kämpar mot PK.

 22. Just sånt här gör att jag ALDRIG kan rösta med SD. Jag har i över 20 års tid fört en kamp för dom svaga. Självklart ställer jag mig på 9-åringens sida här. Om inte har jag ju ingen trovärdighet kvar. Sen att det finns svenskar som lider ursäktar inte att vi behandlar barn på detta viset. KÄRLEK mina vänner är en bristvara i vårt samhälle.

 23. Nu lever jag med en kvinna som är klokare än jag. Hon har sagt dom senaste 10 åren minst: Vi slutar rösta för det finns inget att rösta på längre. Inget parti orkar ta tag i dom utmaningar vi har idag. Magnus Kroon som verkar sympatisk skrev nyss vad V ville i tandvårdsfrågan. Men tillade att det gäller att få med sig övriga partier. Det är just där skon klämmer idag. Vi har TRE block där ingen vill samarbeta med någon. Som jag skrev i min insändare idag: Vart tog Satsjöbads-andan vägen? Det borde gå att resonera sig fram till lösningar i alla frågor. Men att hävda att det var rätt att dunka ett barns huvud i marken var LÅGT.

 24. Apropå åldersundersökningarna på flyktingbarn i Norge och Danmark.

  SD sprider myter om flyktingbarn
  MIGRATION: Felaktig statistik från vantolkad norsk studie presenteras som fakta.
  Likt en visklek på förskolan spred sig påståendet att nio av tio ensamkommande barn i Norge ljugit om sin ålder. Från en norsk kvällstidning till Sverige via främlingsfientliga forum, vidare till ledarsidor och hela vägen in i riksdagen. Det fanns vetenskapliga bevis hette det, skriver Anders Lagerwall, jurist.

  Anders Lagerwall, jurist
  Ur ett västerländskt perspektiv är ålder en självklar uppgift som enkelt kan kontrolleras. Men för många som söker sin tillflykt till Europa är kunskap om födelsedatum ingen självklarhet. I Afghanistan, ett land som står utan fungerande folkbokföring, saknar många kunskapen om sin exakta ålder. Sedan flera år är just afghaner den vanligaste nationaliteten bland ensamkommande barn i Sverige.
  Hur myndigheter och domstolar bedömer unga asylsökandes ålder kan få avgörande betydelse för om ansökan utmynnar i utvisning eller uppehållstillstånd. Det beror på att den som bedöms ha fyllt arton år prövas enligt de högre krav som gäller för vuxna. Sverige, Norge och flera andra länder erbjuder därför medicinska åldersutredningar när det finns tvivel om unga asylsökandes ålder. Medicinska åldersutredningar ger en uppskattad ålder men inget säkert svar.

  Vantolkad studie
  Studien som den norska kvällstidningen hänvisade till omfattade inte alla ensamkommande barn utan bara de som erbjudits och genomgått en medicinsk åldersutredning därför att deras påstådda ålder kunde ifrågasättas. Denna viktiga information utelämnades i artikeln. Kvällstidningen berättade inte heller att norska migrationsmyndigheter bedömde att den påstådda åldern var riktig för nästan två tredjedelar av dem som valts ut för medicinsk utredning. Artikeln fokuserades i stället på att åldern som uppskattats efter tandröntgen bara överensstämde med påstådd ålder för knappt en av tio i studien. Den låga överensstämmelsen kan förklaras av att röntgenundersökningar av personer i övre tonåren alltid har en åldersmässig felmarginal på upp till fyra år i båda riktningar. Men inte heller den upplysningen fick något utrymme i artikeln. Fröet till åldersmyten var sått.
  I reportageboken De förlorade barnen visar journalisterna Jens Mikkelsen och Katia Wagner att många har spridit kvällstidningens vantolkning men att få verkar ha läst den underliggande studien. I en riksdagsmotion den 7 november 2014 hävdar sverigedemokrater med hänvisning till studien att nio av tio ensamkommande barn i Norge i själva verket var över arton år. Situationen med att ljuga om sin ålder lär inte skilja sig speciellt mycket i Sverige från den i Norge eller Danmark […] påstås samtidigt. Det är inte första gången företrädare för Sverigedemokraterna sprider denna vantolkning inför riksdagen.

  Saklig debatt behövs
  Vad vet vi då om unga asylsökande i Sverige? Migrationsverket har under 2013 ändrat åldern för knappt en tiondel av de unga asylsökande som påstått sig vara under arton år. I den begränsade grupp som utretts medicinskt, eftersom de hävdat men inte lyckats visa att de är under arton år, har två av tre bedömts vara äldre än påstått. Trots detta sprider sverigedemokrater en helt annan bild av verkligheten.
  När myndigheternas eget material så tydligt motsäger denna mytbildning måste vantolkningarna lämna plats för en saklig debatt om den värld de unga asylsökande lämnar och den värld de möter. Ett ärligt och fördomsfritt förhållningssätt är en bra början.

  Anders Lagerwall
  jurist
  Copyrig

 25. Ni blandar o ger inom SD. Bra att ni kickade han i Bryssel. Men läser på Petterssons att ni inte ser något fel med ordningsvakten i Malmö. Jag tycker det är vidrigt när en vuxen karl måste misshandla ett barn. Det hade väl bara varit att hålla fast honom tills polisen kom. Brotta ner honom och dunka hans huvud i golvet. Detta var FEL!

 26. Rättelse: De beräknade kostnaderna för ensamkommande mellan år 2015 och 2019 är inte 40 miljarder.

  RÄTT SIFFRA SKA VARA 55 MILJARDER!!!

  I Finland och Norge har det vid åldersbedömningar av påstått minderåriga asylsökande framkommit – även när bedömningarna gjorts ”generöst” – att ca 66 procent bedömts vara vuxna, och i Danmark befanns 75 procent av de påstått minderåriga asylsökande som kom till landet under de tre första månaderna 2013 vara över 18 år gamla.

  Att det skulle vara stor skillnad mellan Sverige och övriga nordiska länder vad gäller asylsökande ensamkommande ”barns” ålder ter sig högst osannolikt.

  Man bör därför i större utsträckning lyssna på modersmålslärare, HVB-hemspersonal och verksanställda, och kontroller bör också göras i Sverige i betydligt större omfattning än Migrationsverket hittills gjort.

  Kan man göra det i våra nordiska grannländer så borde det även gå att göra i Sverige i stället för att lita på ”barnens” egna uppgifter.

  Sverige bör inte släppa in vuxna personer, vilkas skäl att söka sig till Sverige är oklara och sker på falsk grund och absolut inte släppa in vuxna män bland barn vilket sker idag.

  Dessutom: har vi bestämt oss för att lägga stora summor på mottagandet av ensamkommande asylsökande minderåriga, bör vi också säkerställa att resurserna går till dem de är avsedda för.

 27. Om vi håller oss till rubriken finns det en del att tillägga.

  Det handlar främst om trovärdighet.
  Redan i SN:s satta rubrik ser vi en ren lögn. Om lögnen är medveten eller bygger på dålig kunskap vet bara SN, så det överlåter jag åt dem att besvara.

  SN har många gånger hävdat att etnicitet inte är av vikt när brottsliga handlingar tas upp i artikelform, men redan i ovan nämnda rubrik använder man ett etniskt ord, nämligen ”svenska”.

  Motsatsen är när någon av utländsk härkomst gör något bra eller drabbats av något negativt. Då plötsligt är det relevant att nämna personens etnicitet och väldigt sällan används då ordet ”svensk”.

  Dilemmat för SN och etablerad media är att lögnerna är lätta att genomskåda. Med dagens digitala utveckling finns andra medier att vända sig till, såväl alternativa som sociala. I fallet med gruppvåldtäkten på Amorella, lade vänner till den drabbade kvinnan och vittnen upp sina berättelser till allmän beskådan redan dagen efter. Vi har liknande fall här i trakten där SN undanhållit fakta som vi sedan kunnat läsa utförliga beskrivningar av i både alternativa- och sociala medier, inte minst från de drabbade själva.

  En leverantör som inte levererar en fullvärdig produkt förlorar snart kunder. Detta är något som SN redan märkt av och kommer att märka av i framtiden.

  Hade SN velat behålla sin trovärdighet, eller möjligen förbättrat den, hade man helt enkelt utelämnat ordet ”svenska” helt och hållet, alternativt skrivit ut förövarnas rätta identiteter i rubriken.
  Sanningen finns där ute och sanningen sprids, vare sig etablerad media som SN vill det eller inte.

 28. Istället för svepande tyckande och moraliserande så undrar jag vad du bygger din text på för källmaterial och forskning Tp?
  Det finns en hel del sådan på området.

 29. Roland, du måste tänka på att SD behandlas inte på samma sätt som andra media.

  Har du till exempel hört om Miljöpartisten ”Ett stort grattis till alla i Landskrona, en kriminell blatte mindre… Den bästa julklappen. Nu hoppas jag på en trevlig nyårspresent också”, skrev han och mycket mer efter en skottlossning i staden.

  Det finns några rader här och där men inga stora rubriker och inga krav på avgång.

  När det gäller skatteaffärerna tror jag, utan att veta, att medias vinkling är kraftigt överdriven. Det händer då och då att företag har kontroverser med myndigheterna men normalt blir inte de uthängda som brottslingar, så vi får se om inte detta rinner ut i sanden…

 30. Håll med om Thom att när jag finns på en blogg så blir det många kommentarer. Detta måste vara bloggen som toppar idag. Förr skrev jag mycket på V:s Nyköpingsblogg då var denna etta. Men varför inte andra partier utnyttjar detta mer fattar jag inte. Sen hur många som läser vad som skrivs vet jag inte. Vet Du? Här borde man kunna ställa frågor till lokal-politiker om allt. Frågade folk mer o politiker svarar så blir ju debatten levande o vital. Sen skall det vara högt i tak. Alla åsikter skall fram. Magnus Kroon är inte medlem i V som jag trodde. Men han är en frisk fläkt o han skapar debatt.

  1. Jag har absolut ingen insikt i vad som sker i det aktuella bolaget som är under granskning. Vi sköter vårt här i Nyköping så får andra se till att sköta sitt, vilket jag är säker på att man gör.

 31. Ensamkommande ”barn” finns knappast. Det är oftast ljugande unga män som tagits sig över halva jorden utan ett öre på fickan som kommer fram i fina, moderiktiga kläder med en Iphone på fickan så de kan hålla kontakt med den släkt som inte finns enligt deras berättelser för att få PUT.

  Ja, de ensamkommande borde stoppas till i varje fall 90 %, det kan finnas undantag men ingen kan få mig att tro att barn tar sig genom ett dussintals länder utan resurser eller hjälp till ett land som ingen pekat ut för dem.

  Unga driftiga män behövs hemma, hos sina föräldrar och syskon.

  Dessutom beräknas dessa ”barn” kosta 40 miljarder under de närmaste fem åren.

  FYRTIO MILJARDER! Ska Sveriges gamla betala detta eller vem?

  Detta samtidigt som FN vädjar om 10-12 miljarder till 2,5 miljoner svältande i Sydsudan.

  Vilket är bäst? Hjälpa några tusen unga starka, ljugande män eller miljoner svältande.

 32. Är då lösningen TP att ensamkommande flyktingbarns ankomst till Sverige bör stoppas helt eller delvis p.g.a. att de förmodligen kommer att begå våldtäkter?
  Ska man bortse från deras behov av att komma hit och hur ska man veta att den eller den kommer att begå detta brott? Hur har du tänkt det hela TP?

 33. Jag vet det Magnus. Det hedrar V. Men det vill inte husse S så det kvittar. När jag bråkade som mest med landstinget åren 2003 tills 2010 så hade jag endast stöd av V. Det var Lennart Clarstedt som verkligen stöttade mig. Han kunde psykiatri. Han jobbade inom detta själv. Honom sparkade senare V. Jag var med om ”arvodes-skandalen” från början genom Lennart. Då var jag på väg in i V. Dåvarande bossen Jörgen Danielsson var inte direkt mysig. Någon sosse ringde Lennart o påstod att V utnyttjade en psykisk sjuk man från Oxelösund. Det skulle var jag. Lennart blev ursinnig. Han bedömde inte mig som psykisk sjuk. Jag ringde senare upp S ombudsman Roger Ljunggren o frågade om han var kompetent att bedöma min hälsa. Karl bad om ursäkt minst sex gånger. Lennart är leg. psykoterapeft. Därför är min kritik enbart varför ni sparkade Lennart. Självklart borde tandvård ingå i sjukförsäkringen. Tänderna tillhör ju kroppen. S skulle ha 130.000 för att fixa mig. Jobbet gjordes senare med allians-regeringen 2009 för 52.000. Vi hade fått ett litet arv då. Lennart ville även utveckla psykiatrin. Idag agerar V endast dörrmatta år S. Tyvärr! Idag är tandvård en klassfråga, tyvärr. Jag lider med alla som har trasiga tänder idag. Vet inte riktigt var Sd står här men sämre än S kan om inte vara. Min granne röstar med Sd. Dom är fattiga o har inte råd med tandläkaren. Men här håller jag helt klar med V. Sen dom som p.g.a. sjukdom och medicinering skall landstinget ge gratis tandvård. Det vill socialstyrelsen tex. Innan detta är löst o Thomas Arnell fått sin tandvård kan vi inte rösta V. MVH: Roland , Anette o Bamse !

 34. Ang. tandvården Roland Karlsson så vill faktiskt V jämställa den med vanlig sjukvård och den ekonomin.
  Det är också handling och inga ord. Sedan är det förstås en parlamentarisk sak att få igenom det.

  Att man får några att reagera här när man inte kammar Sd medhårs är lugnt. Det är samma varje gång, samma personer och ganska förutsägbart.
  Partierna inkl. Sd pratar och argumenterar ju faktiskt med varandra fortlöpande redan nu i olika sammanhang i riksdag, kommun och landsting.
  Sedan är det väl bara bra att den gode KW och TZ vill prata med varandra på tu man hand. Inte tu tal om det.

 35. Enligt FN-organet UNODC anmäldes 66,5 våldtäkter per 100 000 invånare i Sverige 2012. 2012 års siffror täcker inte alla länder så för att jämföra tvingas man gå tillbaka ett par år i undersökningen.

  Då finner man att Botswana och Lesotho, båda i södra Afrika, är värst. Därefter kommer Sverige, långt ”före” våra grannländer.

  Att invandrare generellt, och invandrare från Mellanöstern och Afrika i synnerhet, är överrepresenterade när det kommer till sexualbrott är väl känt genom de Brå-rapporter som publicerats på området.

  Att unga män är de som huvudsak begår sexualbrott är ett annat obestridligt faktum. Av just de skälen är de senaste årens storskaliga invandring av ensamkommande flyktingbarn från Mellanöstern och Afrika extra destruktiv.

  Tystnaden i offentligheten måste brytas kring våldtäktsvågen och dess orsaker. Utrikesminister Margot Wallström har kämpat för våldtäktsoffer och mot våldtäktsvågen i krigets Kongo. Hon borde kunna göra samma sak för sina olyckssystrar i Sverige.

  Många efterfrågar en ny Brå-rapport om invandrares brottslighet, då den senaste är tio år gammal och bygger på data som i vissa fall är nästa är 20 år gammal. En ny rapport vore förstås välkommen men skulle inte förändra något i sakfrågan. Tystnaden beror inte på kunskapsbrist. Fakta finns sedan länge. Det är mod och politisk vilja som saknas.

 36. Du är rolig du Stefan. Spillt öl!! Själv har jag vår ångest nu och har tagit en Whisky-grogg så nu känns det bättre. Dessa dyra droppar har jag inte råd att spilla ut. Men en bra debatt blev detta. Tror och hoppas vi är mogna att samtala med varandra allihopa framöver. Det går att bygga ett bättre o rättvisare samhälle om vilja finns. Idag står att läsa på SN på nätet att Greger Tidlund fått ett nytt toppjobb. Han är folkpensionär idag. Fick 500.000 i avgångsvederlag av landstinget också. Dessa pengar hade räckt till Thomas Arnells tandvård. Men det är tydligen skillnad på folk o fä. Vänstern har lite att jobba med för att bevara sin trovärdighet. God Kväll!

 37. Du får en del mothugg här av flera Magnus. Både Peter Skoglund o jag är ju vänsterkillar. Fanns säkert en del bra saker som Sd röstade ner. Höjd A-kassa tex. Men Sd ville ju höja mer. Jag fattar ändå inte varför Thomas Arnell skall tvingas leva nästan tandlös. Tänderna tillhör kroppen och detta gör så ont i mig. Själv har jag implantat idag. Jag har även en hyfsad ekonomi. Men alla har inte det. Detta gör så ont i mitt hjärta som sitter till vänster. Jag känner många ledande vänsterpartister och det gör inte saken bättre. Börja prata med SD dom har faktiskt en del att komma med. Kjell Wiklund pratar ju med Thom Zetterström tex. Vi måste faktiskt gemensamt lösa dom problem vi har. Åter har Sd fått 13% så tro inte alla dessa är rasister. Det finns många humanister här också. Skall vi få det goda samhälle vi alla vill ha så börjar vi med dialog. Om inte blir allt som Israel o Palestina då kommer vi inte framåt.

 38. Hej Magnus Kroon!

  Jag tror att du inte kan så mycket av något partis politiska program. Eller hur?

  Solidaritet har inte något parti, någon som helst ensamrätt på. Då pratar vi alltså om riktig solidaritet, som utgår från rättvis fördelningspolitik, som har ett ursprung ur det hårt arbetande folket.

  Solidaritet är definitivt inte något teoretiskt, som man lär sig på folkhögskolor eller hos vissa s.k. ”solidariska ” partiers/fackföreningars sammankomster/studiecirklar.

  Är solidaritet något av detta , Magnus Kroon?

  – Sänka pensionärernas skatt till samma nivå som löntagare.

  – Höja garantipensionerna med minst 10 %. Det motsvarar ungefär 800 kronor i månaden.

  – En stor satsning för god och näringsrik mat med hög kvalitet i äldreomsorgen.

  – Många fler anställda inom vård och äldrevård inom ramen för Fler händer i vården.

  – Rätt till heltid för personal inom offentlig sektor

  – Fler händer i vården

  – Stärkt högkostnadsskydd för vård och mediciner

  – Ingen patientavgift för personer över 85 år

  – Riktade statliga anslag för att åtgärda bristen på vårdplatser

  – Sänkta arbetsgivaravgifter för mindre företag
  – En ny anställningsform: Lärlingsanställningar för unga

  – Stärkt a-kassa så att fler får ut 80 % och förlängd tid för deltidsanställda.

  – Krafttag mot den obalanserade konkurrensen inom åkerinäringen

  – Statlig investering för rätt till heltid för alla inom offentlig sektor.

  – Avskaffad karensdag för de som arbetar med vård och omsorg.

  – Avskaffade delade turer för de som så önskar.

  – Ökat stöd till företagshälsovården.

  – Utökade resurser till Arbetsmiljöverket

  – Ett väl utbyggt välfärdssystem av hög kvalitet för alla.

  – Förstatliga a-kassan, en central del i det sociala trygghetssystemet

  – Ja till skattesänkningar när ekonomin tillåter

  – En folkomröstning om EU-medlemskapet.

  – Nej till Turkiet i EU.

  – Fortsatt nej till EMU.

  – Ett återupprättat gränsskydd genom omförhandling av Schengen-avtalet

  – Inför frivillig sambeskattning.

  – Fler lediga dagar för föräldrar: För att vara hemma med sina barn och för att följa med dem på dagis.

  – Höjt bostadsbidrag för barnfamiljer.

  – Stärkt finansiering för att öka tillgången på s.k. Nattis

  – Stegvis höja anslagen till försvaret – rejält.

  – Minskat fokus på internationella insatser

  – Återupprättad försvarsförmåga: Hela Sverige ska försvaras.

  – Återinförd värnplikt.

  – Trygga framtiden för svensk vapenindustri

  – Att avsätter 5,9 miljarder för att möjliggöra heltid för alla inom offentlig sektor, där majoriteten är kvinnor.

  – Kraftigt skärpta straff för grov och upprepad brottslighet

  – Avskaffa mängdrabatten för flerfaldigt dömda brottslingar.

  – Krossa den grova, organiserade kriminaliteten genom särskilt åtgärdspaket (SMOK)

  – Garantera brottsoffers skadeståndsersättningar

  – Investeringar gruvnäring och skog skapar 25 000 nya jobb på landsbygden

  – Höjning av milersättningen för att underlätta företagande på landsbygd.

  – Storsatsning på svensk matproduktion och matkultur.

  – Stränga krav på import.

  – Rejäl utbyggnad av järnväg, motorväg och bredband

  – Bred satsning på Sverige som matland.

  – Mer närodlat och ekologiskt, färre långa transporter

  – Stoppa föroreningen av Östersjön

  – Ökad satsning på kunskaper i svenska språket

  – Handlingsplan för ordning, reda och studiero i klassrummen

  – Höja lärarnas befogenheter och yrkesstatus.

  – Återförstatligande av skolan och skärpta krav på friskolor.

  – Stoppa massinvandringen

  – Fokus på gemenskap och nej till mångkulturalism

  – Gästarbetarsystem inom specialist- och bristyrken

  – Använd temporära uppehållstillstånd istället för permanenta

  – Försörjningskrav för att ta in anhöriga

  – Ett generöst återvandringsbidrag

  Hälsas från det vackra Oxelösund.

 39. Det fanns flera V-punkter i budgeten för grupper som verkligen behöver förstärkning, men de röstades ner. Det var handling och inga ord Roland Karlsson.

 40. Roland den som hjälpt mig mest om jag bortser från vänner och familj är DU sedan kjell(präst).

  Men man hjälper inte dem svagaste längre tyvärr jag fick erfara detta då jag hjälpte personer med lite och trots styrkta bevis och handlingar så fick jag bära hundhuvudet.

  Det ska se fint och låta fint men när det kommer till verkligheten så blev jag sviken igen så min tilltro till politiker är inte stor.

  När man från vissa håll både anklagar mig för att vara simulant och att inte vara sjuk trots att jag har gjort långa resor för att få svart på vitt.

  Tänder lär jag få vara utan fram tills jag vinner på lotto eller något annat då man säger en sak vid möten sedan när det väl gäller så får man bara ett hånskratt.

  Så för egen del så kan dem som hånar och misstänker mig leva mitt liv i 25-26 år med hjärnskador och annat och med den inkomst jag haft och utan riktig hjälp som borde funnits

 41. Media ljuger Magnus Kroon och det är det som allt handlar om. I det aktuella fallet är det SN som skriver ”svenska män” trots att sju av de åtta inte ens är medborgare i landet.
  Om du nu anser att etnicitet är oviktigt i brottsliga sammanhang är väl ordet ”svenska” lika oviktigt, så varför skriver då inte SN bara orden ”åtta män våldtog”?
  SN tycker i det här fallet att det är viktigt att poängtera ”svenska” trots att förövarna, med ett undantag, inte är svenskar. Att bo i ett land innebär inte med automatik att man kan titulera sig med ”svensk”, ”engelsman”, ”kines”, eller ”amerikan”.
  Det krävs nog mer än så och den givna frågan är då varför SN skriver ”somalier” om bandyspelarna i Borlänge eller ”svenska kurder” som strider i Kobane eller om ”syrierna” som startat eget företag i någon svensk kommun.
  I dessa sammanhang är personernas ursprungliga etnicitet av vikt, men inte i sammanhang när någon begått ett rott.
  Är det detta man kallar hyckleri?

 42. Varför tvingar då Nyköpings rödgröna styre Thomas Arnell att leva nästan tandlös? Varför tvingades jag leva tandlös i sex år trots intyg att psykofarmaka tog mina tänder. Vårt landsting styrs främst av S. Trasiga människor hjälps inte med vackra ord Magnus. Dom behöver konkret hjälp NU. Vet inte vart du jobbar men vore kul att träffas någon gång o prata om DET GLÖMDA SVERIGE!

 43. I ett bra samhälle borde medborgarna ha rätt till information om vilka som begår grova våldsbrott för att kunna göra en egen bedömning av vilka risker de vill utsätta sig för.

  Hur ska svenska kvinnor och unga flickor kunna skydda sig mot våldtäkt om de inte får reda på vilka förövarna är och att invandrare är överrepresenterade som gärningsmän med 4,5 gånger?

  Det visade Brå, Brottsförebyggande rådet i sin rapport 2005:17, som alltså nu är tio år gammal.

  Det påstods också i utredningen att kulturarv ligger bakom invandrares brottslighet. Förhållandena i Sverige kunde inte förklara varför de mest brottsbenägna kom från Mena-länderna medan invandrare från exempelvis Kina, Thailand, Vietnam begår färre brott än svenskar.

  Det är också märkligt att det ofta talas om att utan invandrare stannar vården, så många invandrare är läkare osv. Jag har mejlat och frågat hur stor handel av patienterna som är invandrare och vad nettovinsten är men aldrig fått något svar.

  När det gäller kriminalvården är 32 % av de intagna utländska medborgare medan de utgör 7 % i befolkningen i stort.

  Antalet interner med utländsk bakgrund och svenskt medborgarskap är det av någon anledning förbjudet att föra statistik på…

 44. Trasiga, fattiga och på andra sätt utsatta människor har jag den största förståelse och empati för. Jag jobbar t.om. inom en del av den sektorn.
  Däremot har jag ingen som helst förståelse för Sd som inte på något vis står upp för de här grupperna med någon politik utan använder sig enbart av dessa som slagträ och egen propaganda. Deras människosyn och samhälle förskräcker.
  Inte minst vid budgeten där många bra saker för svagare grupper sopades undan p.g.a. Sd:s egen makthunger.
  Det stämmer verkligen inte att alla partier håller på att anpassa sig efter Sd. Möjligtvis de som saknar ryggrad.
  Solidaritet är inger skämt. Det är viktigare och mödosammare än så.
  Invandringspolitiken är viktig och måste justeras och förbättras på många vis, men inte med Sd. Dom har faktiskt inte någon politik ens där, utan bara en massa floskler och propaganda.

 45. Det finns en anledning till att SD växer så det knakar. Jag träffade flera trasiga människor i valrörelsen som sa till mig att dom skulle rösta med SD. När övriga partier inte ser dessa människor så vänder dom andra partierna ryggen. Reinfeldt tog över efter Persson 2006. Därför att S svek dom svaga. När sen Reinfeldt i senaste valet bad svenska folket ”öppna sina hjärtan” så sa folket nej. Bara SD vann valet. S fick 31% o vann inte valet. V fick inte vara med och hur länge står Mp ut? Trots 13% av väljarna så vill ingen tala med SD. Demokrati? Min vän Arnell här är en som far illa, men det finns fler. Så vänsterns solidaritet och att alla skall med ser allt fler som ett skämt. Det är dom sju andra partierna som gjort SD starkt. Förr sa arbetar-rörelsen: Enade vi stå söndrade vi falla”. Nu tror inte jag SD får 51% men dom förblir vågmästare. NU börjar andra partier kopiera SD:s politik i jakten på fler väljare. Som man bäddar får man ligga. Det är så lätt att se andras fel. men svårare att se sina egna. Lugn jag tänker inte dra STENEN igen. Hoppas verkligen du får ordning i munnen Thomas!

 46. Magnus vi det är ju redan ett vi och dem samhälle många som är gamla och sjuka får betala full pris hos tandvården medans andra grupper får det för 50 kr det är ett exempel på vi och dem.

  Det finns massa olika vi och dem tänk i samhället idag där för att uttrycka sig på ett sätt som kan tänkas se rasistiskt ut.

  Men så är inte fallet att det man kallar för svenskar får mindre hjälp än det som kallas nysvenskar för min del ska samhället vara likvärdigt och samma lagar och hjälp ska gälla alla men så är det tyvärr inte idag

 47. Förstår hur du tänker Magnus. Men vi måste orka ha två bollar i luften samtidigt. Idag ser inte samhället alla fattiga svenskar som finns mitt ibland oss. Jag har ju erbjudit flera vänsterpartier att bli medlem. Men det spricker alltid på att jag sviker ALDRIG dom psykiskt sjuka. Sen har SD en stor poäng. Brottsligheten har ökat med en ökad invandring. Och jag tror dom flesta tycker att flyr vi från krig o terror kan man inte sen bedriva detta här. Min bästa granne är en negress. Finare människa finns inte. Hej!

 48. För mig är det överordnade att inlägget bygger på ”vita svenska män” kontra några andra. Det är det som är det återkommande och som Sd bygger sin människosyn på. ”Det homogena stabila samhället” och vad som döljer sig bakom det.
  Klart att det inte legitimerar någon var den än kommer ifrån att begå sådana här brott.
  Men man bjuds verkligen in till att dra ut och måla lite när inlägget är uppbyggt som det är, på vi och dom där andra.

 49. Magnus Kroon, inlägget ovan handlar om att journalisterna ljuger. De beskyller oskyldiga för något de inte gjort.

  Journalisterna även bryter mot sina egna pressetiska regler som säger att de ska förmedla sanningen.

  De ska ge korrekt och allsidig nyhetsförmedling. De ska även vara återhållsamma med personers etniska ursprung, kön, nationalitet, osv.
  Ändå skriver media SVENSKA MÄN i kraftiga rubriker. Ett bra alternativ hade kunnat vara utländska medborgare boende i Sverige.

  Sen är det faktiskt så att de återkommande gruppvåldtäkterna i vårt land är en ny företeelse som kommit med invandringen från Mellanöstern och Nordafrika, det hjälper inte svenska tjejer att dölja sanningen.

 50. Magnus Kroon har en märklig åsikt av vad som är rätt eller fel. Det är väl ingen som försvarar en vit mans våldtäkt. Detta är avskyvärt helt enkelt. Jag har alltid varit positiv till invandring. Men börjar vakna nu för att det får svåra konsekvenser för vårt samhälle. Ökad brottslighet är bara en. Tro inte att 15% är rasister. För så är det inte. Gissar att du står långt till vänster. Varför tror du att tex. V o Mp tappar väljare? Sen måste vi kunna föra en sansad debatt även om dessa frågor annars växer ju Sd ännu mer. Folk på gatan har åsikter var så säker. Den som själv är felfri kan kasta första stenen !

 51. Och det legitimerar då vita svenska mäns våldtäkter och hatbrott om man drar ut det? Ytterligare bara en rasistisk och snurrig reflektion i samhällssverige av Sd.
  Det är gärningen i sig som är vidrig och grovt kriminell oberoende av vem som gjort den. Och vad denna kvinna fått/får utstå.
  Sd kanske vill upprätta olika straffskalor efter hudfärg och medborgarskap i sitt idealsamhälle? Och kanske också sätta igång en kartläggning och inventering av presumtiva ickevita våldtäktsmän? Indelning vita ickevita tycks vara central för Sd. Det var den för Sydafrika också för inte så länge sedan.
  Eller helt enkelt bara köra ut så många ickevita män som möjligt ur landet. Då blir ju risken mindre för våldtäkter i vårt land. Utrensningar av folkgrupper på olika sätt är en beprövad metod.

 52. Först söker dom skydd i Sverige. Sen bär dom sig åt så här. Säger som gamla tanter: SKÄMS!

Kommentarer är stängda.