Är SD seriösa?

Inför valrörelsen 2014 påstod vi Sverigedemokrater att det under kommande mandatperiod skulle gå att spara 120 miljarder genom att dra ned på asyl- och anhöriginvandringen eftersom vi menar att Sverige har världens mest extrema invandringskostnader.

Förslaget sågades av mängder med så kallade ”experter” och SD hånades som oseriösa.

Samtidigt påstår statliga Konjunkturinstitutet (KI) att det behövs skattehöjningar på 120 miljarder kr för att nå statens överskottsmål fram till 2018.

Nu har nationalekonomen Joakim Ruist, som är forskare vid Institutionen för nationalekonomi med statistik på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, räknat på kostnaderna för flyktingar, alltså enbart flyktingar, och kommit fram att kostnaden är 1,35 % av BNP varje år. Det blir ungefär 200 miljarder under mandatperioden.

Lägger man sedan till anhöriginvandring, “ensamkommande”, illegala, tiggare, ambulerande ligor, diverse samhällskostnader med mera blir det ofattbara siffror.

Ta bara en sådan sak som arbetsförmedlingen som kostar mellan 70 och 80 miljarder per år och där en stor del av kostnaderna beror på invandring.
Ex: Instegsjobb, etableringslotsar, nystartjobb osv.  osv. osv…

I Sverige finns 174 000 personer i jobb där Arbetsförmedlingen betalar minst halva lönen med skattemedel, nära 46 000 av dem i nystartsjobb.
Vad är undanträngningseffekten här?
Alltså arbetsgivare som utnyttjar bidragen i stället för att anställa arbetskraft utan bidrag.

Man kan undra vilka det är som är de verkligt oseriösa…
2015-02-27_1322

9 thoughts on “Är SD seriösa?

 1. Jag förstår din frustration Thomas Arnell. Man får ingen hjälp när man befinner sig i nöd, så är det bara TYVÄRR. Jag har gjort samma resa som du. En vacker dag kanske även du fått ihop nödvändiga pengar till tandvård. Tills dess får du lida. TYVÄRR! Som jag skrev tidigare: Detta är ingen lyxkonsumtion precis utan en nödvändighet för att leva ett bra liv. Sen förstår jag att orken o kampviljan tar slut. Det är heller ingen tröst, jag vet det, men du är inte ensam. Jag gick sex år helt tandlös så jag förstår dig min vän. Lycka Till Thomas!

 2. Frågan är för mig är Nyköpings komun seriös.

  Då jag blev utförsäkrad en andra gång och var tvungen att söka soc bidrag för 1-2 månader men blev nekad.

  Nu kanske jag är tvungen att söka hjälp för att få tänder men jag vet redan svaret ett stort hån skratt då man från vissa politiker håll motsätter sig hjälp och man anser nog fortfarande att jag är en simulant och avskräde.

  Att vi alla är lika värda är lika med NOLL då min undersökning kostar en del innan jag ens kan få ett kostnads förslag.

  Man försöker rätta till sina misstag här i livet men det blir bara skit i slutet.

  Så mycket är man värd i samhället eller inte man satsar hellre på andra en dem som är som mig.

  Tack för mig och lycka till i framtiden Thom och ni andra med som kladdar ner edra synpunkter lite varstans.

  Men jag ger upp då man inte kan slåss som liten mot dem stora drakarna trots bevis i mängder så blir man bespottat av den instans som ska hjälpa.

 3. Ibland finns inte ens de jobb man får bidrag för.

  I Södertälje pågår just nu en utredning med bedrägerier med nystartsjobb och liknande.

  Ett sådant jobb kan ge 50 000 i månaden eftersom det inte finns något lönetak men så höga löner är ovanliga.

  I Södertälje är bland annat den syrisk-ortodoxa kyrkan inblandad, det går till som så att kyrkan ”anställer” en person med en påhittad lön på säg 30 000 kronor i månaden. Den nyanställde är invandrare från Syrien och har aldrig haft ett jobb i Sverige. Arbetsförmedlingen blir överlyckliga över att få ett problem mindre och att kunna förbättra statistiken lite.

  De erbjuder ett lönebidrag på 80 % av de 30 000, alltså 24 000 i månaden. Den ”nyanställde” får 1/3 av detta, alltså 8 000 för ingenting. Jobbet finns bara på papperet och arbetsgivaren behåller 24 000. Så blåses samhället gång på gång i en omfattning som hotar hela vårt välfärdssystem. (även om exemplet är lite mer komplicerat än vad jag visar).

  Södertälje är för övrigt en katastrof med organiserad brottslighet ända från riksdagen, genom kommunen till krogvakterna vid entrédörrarna.

  Läs gärna på länken där det finns massor med exempel påvad invandring och klansamhället kostar Sverige.

  http://petterssonsblogg.se/?s=sagan+om+s%C3%B6dert%C3%A4lje

 4. En seriös och etablerad arbetsgivare vill ha kvalificerad arbetskraft för att möta konkurrensen och betalar också därefter.
  En mindre seriös och inte så etablerad arbetsgivare kanske nöjer sig med mindre kvalificerad arbetskraft och tar med glädje emot det faktum att 80% av den lön han/hon betalar, finansieras av skattebetalarna.

  Låt säga att en arbetsgivare med rötterna i annat land låter anställa en asylsökande anhörig eller bekant och tar sedan del av det instegsjobb som våra skattepengar finansierar, då har han/hon slagit två flugor i en smäll.
  Dels får den anhörige åka snålskjuts förbi kön av asylsökande, dels kan arbetsgivaren driva sin verksamhet med en ekonomisk fördel många andra i samma bransch inte ges.
  Vi får naturligtvis inte glömma att de jobbet borde ha gått till någon av de över 400 000 som saknar jobb i Sverige, infödd- som invandrad svensk.

  Å andra sidan kan politikerna stå i debatterna och hävda att integrationen är lyckad och att allt fler utrikesfödda sysselsätts.

  Det är ingen överraskning att asylinvandringen är en rejäl kostnad. I åratal har politiker och myndigheter försökt inbilla svenska skattebetalare att det är en vinst…i längden. Det resonemanget håller inte, då det skulle bygga på att asylinvandringen upphörde nästan helt. Det tar i snitt 7 år för en asylinvandrare att komma i jobb och under dessa 7 år hinner hundratusentals nya asylinvandrare få uppehållstillstånd.

  Redan 2010 presenterade forskningsinstitutet NYFER (Forum for Economic Research), en undersökning om kostnaden för Nederländernas asylmottagning. 64 miljarder i nettoförlust.
  Att Sverige med sin mer generösa och större asylinvandring inte skulle ha ännu högre kostnader, låter helt osannolikt.
  Bra att vi nu fått svaret, då kanske fler inrättningar i Sverige förundras över varför de inte får pengar till sin verksamhet.

 5. Måste få berätta detta: Igår fick Carro sparken som boendestödjare. Chefen var angelägen att hon skulle komma till deras lokal idag och ta farväl av sina kollegor. Självklart ville inte Carro det. Hur mycket skulle hon förnedras. Sen fick hon vetskap om att chefen var där med blommor o choklad med ett kort om hur duktig hon varit. Hur falsk får en chef i Nyköping vara. Det kommer mer om detta i SN nästa vecka Thom. Nu vet alla att en boxningsmatch innehåller flera ronder. Hon är inte knockad ännu o allt fler förstår idag hur svinaktigt man burit sig åt. Så här får det inte gå till!

 6. Roland dem i vita huset skiter fullkomligt i oss sjuka vilket man erfarit under dem åren man gått.

  Man bryr sig inte att hjälpa oss som kanske har tandskador pga medicin utan man får ta pengar ur egen ficka som man inte har.

  Vet fler som röstar SD just pga att dem röstat annorlunda men blivit svikna år efter år så frågan är vem kan man lita på

 7. I förra veckan presenterade regeringen sin åtgärdsplan för integrationen. Utmärkande för den åtgärdsplanen var att den inte innehöll några åtgärder. De bjöd på en önskelista om att barn ska få en bra utbildning, att vuxna ska ha ett jobb att gå till och att civilsamhället ska hjälpa till att ordna detta.

  Det största problemet med integrationen, förutom antalet som ska integreras, är att flyktingarna har för låg utbildning.

  Denna sanning förnekas av etablissemanget som går på om alla läkare och civilingenjörer som är arbetslösa eller kör taxi för att det svenska samhället inte klarar av att ta hand om dem.

  Glöm bara inte bort skillnaden mellan invandrare och flyktingar. Invandrare har något lägre utbildningsgrad än inrikes födda medan flyktingar har avsevärt lägre genomsnittlig utbildningsnivå än inrikes födda.

  Flyktingar från Syrien har fyra gånger fler extremt lågutbildade och mindre än hälften så många med högskoleexamen som inrikes födda och då ska man tänka på att människor från Syrien har en hög utbildningsnivå jämfört med Eritrea, Somalia och Afghanistan.

  Att endast var tionde nyanländ från Syrien har högskoleutbildning hindrar inte etablissemanget att självsäkert påstå motsatsen.

  Migrationsminister Morgan Johansson menar således att ”Det är läkare, lärare, sjuksköterskor och ingenjörer. Det handlar om att snabbt lära dem svenska och sen få in dem på arbetsmarknaden. Många av de här yrkena är bristyrken i Sverige”.

  Sveriges Radio målar bilden att ”Allt fler flyktingar som kommer till Sverige är högutbildade. Många har utbildning inom bristyrken som läkare, tandläkare och ingenjörer”.

  Aftonbladets ledarsida hävdade nyligen att ”De människor som nu kommer till Sverige från krigets Syrien har ungefär samma höga utbildningsnivå som den svenska befolkningen.”

  Folkpartiets Cecilia Wikström gick ännu längre än Aftonbladet och kritiserade i mästrande ton andra folkpartister för att de inte ”fattar att syrienflyktingarna är mycket mer välutbildade än svensken i gemen”.

  Men bara 10 procent av nyanlända från Syrien och 5 procent av nyanlända från det näst största flyktinglandet Eritrea har alltså en minst treårig högskoleexamen. Ändå fortsätter regeringen att låtsas att problemet är byråkratiskt krångel med att översätta examina från hemlandet till svensk motsvarighet.

  Ett annat sätt att utrycka det är att 91 procent av de Syrier i Sverige som inte förvärvsarbetar saknar högskoleutbildning och inte skulle hjälpas av åtgärder som fokuserar på de högutbildade.

  Regeringen snackar skit när de ska lösa den ”påstådda” arbetskraftsbristen med flyktingar från icke-västliga länder. Allt blir bara värre när de förnekar sanningen, det kommer för många och de allra flesta har för låg utbildning…

  När man dessutom nås av prognoser av att hälften av alla enkla arbetaren, där det inte krävs någon högre utbildning kommer att vara försvunna om tjugo år så ser framtiden inte ljus ut för Sverige.

 8. Frågan är fel ställd. Frågan borde vara hur kan man lita på politiker. Jag tror inte vänstern förstår kraften i SD som protestparti. Jag nämnde ju Thomas o Kicki i ett tidigare inlägg. Kicki vet jag röstade på SD senast. När inte Oxelösund ställer upp för henne alls valde hon att ge sin röst till SD. Allt fler jag talar med tycker att vi tar emot fler flyktingar än vi har råd med och kan ta hand om. Allt fler ogillar tiggare precis överallt. Jag bygger ofta mina inlägg efter många samtal med den lilla människan på gatan. Sen hyckleriet från främst vänster-politiker att just dom är garanten för ett rättvist Sverige känns kymigt. Åter psykiskt sjuka. Fattigpensionärer. Ökat våld i samhället. Brist på personal inom vården. Hörde någon Thomas af Bjur på radion? Han sa att det är svårt att hitta sjuk-sköterskor, i nästa andetag påstod han att det inte fanns personalbrist. Jo tala kan dom, men vad åstadkommer dom konkret?

 9. Såg att dem som är handikappade och över 55 kommer att ha svårt framöver att kunna bidra till samhället i form av att betala skatt.

  Hur skall dem som är handikappade kunna känna gemenskap med ett samhälle som sparar på just dem svagaste känner ett par st som är den sitsen.

  Det är 2015 men man har fortfarande en snedvriden syn på handikappade.

Kommentarer är stängda.