Mona Sahlin kommer ut som Sverigedemokrat?

Rubriken kanske inte stämmer fullt ut men Sahlin säger i varje fall samma saker som SD sagt i åratal.

Mona Sahlin erkänner att myndigheterna abdikerat från ansvaret– ”Dels har en stor del av myndighets-Sverige abdikerat från våra förorter. Dels har vi en beröringsskräck med religion. Debatten gör halt därför att man är för okunnig och för feg för att utmana den extrema tolkning av en religion som IS bygger på, men som också finns i vårt land”.

Mona Sahlin förbannar sig själv och Socialdemokraterna för att de ljugit om invandringen. – ”När det gäller hederskulturen förbannar jag mig själv, den socialdemokratiska rörelsen och samhället i stort. Den var ett exempel på att man medvetet fegade ur en diskussion för att man var rädd för att sammankopplas med fel debattörer. Och därför svek man de utsatta tjejerna”.

Mona Sahlin har kräver att muslimer ska ta avstånd från radikal islam. – ”Tja, om jag skulle vara den värsta rasisten är det väl ganska bra här. Jag ser det som en del av mitt uppdrag är att diskutera sanningar som ingen riktigt vågar uttrycka. Jag tror att det gagnar hela diskussionen”. 

Mona Sahlin tycker att de ”moderata” muslimerna inte tar ansvar. –”Många tar avstånd, men det är för få som är med i den offentliga debatten. Om det nu är en förvriden syn på islam som gör att unga killar reser ner till IS, då måste de religiösa ledarna säga det”.

Mona Sahlin erkänner att mångkulturen misslyckats. – ”Integrationen har också varit ett misslyckande. Där gav det socialdemokratiska partiet en bild av oss, att vi var så mycket mer framgångsrika och duktiga på att motarbeta både klassklyftor och könsskillnader än vad vi faktiskt var. Och det drabbade integrationsdebatten väldigt mycket”.

Mona Sahlin är orolig för framtiden. – ”Jag vet inte. Jag är mer orolig i dag än vad jag var för ett år sedan. Å andra sidan ser jag fler som gör fantastiska insatser. Om jag ska vara ärlig är jag väldigt kluven”.

Mona Sahlin var tidigare styrelseledamot i stiftelsen Expo. – Men har slutat och det kan man förstå. Sverigedeomkraternas och Monas åsikter står inte högt i kurs hos denna vänsterextremistiska organisation…kanske kan hon gå med i SD om hon säger, förlåt, jag har varit dum…

Källa: Intervju med Mona Sahlin på Expressens ledarsida 2015-05-01.

4 thoughts on “Mona Sahlin kommer ut som Sverigedemokrat?

 1. Ärligt talat Leif. När hade sossarna en egen politik senast?

  Frågan är om det är avsaknaden av en egen politik eller om det är den lilla gnuttan av egen politik, som gör att Socialdemokraterna idag ligger på de sämsta opinionssiffrorna i partiets historia?

 2. Leif har kanske rätt, men tänk om det gått upp ett ljus för Mona och hon ändrat sig på riktigt. Det är det fler och fler som gör.

 3. Har man ingen egen politik att ta på allvar så kan man ju ta andras och göra den till sin egen.
  Man vänder s.a.s. på tillvaron, fångar allt som gynnar egen propaganda och retorik för att framställa sig som sanningen.
  En beprövad och rent propagandistisk metod.
  I verkligheten så är ju MS ett hatobjekt för SD.

Kommentarer är stängda.