Förtjänar Sverige att gå under?

Ett samhälle som lägger 68 850:- i månaden på en enrumslägenhet åt en fullt frisk människa från Mellanöstern och samtidigt inte bryr sig om de 225 000 fattigpensionärer är allvarligt sjukt och förtjänar kanske att gå under…
…om inte så MÅSTE det till en radikal operation!

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/fattigpensionarer-en-vaxande-grupp

http://www.expressen.se/gt/hyr-ut-ettor-for-68-850-kr-i-manaden/

20 thoughts on “Förtjänar Sverige att gå under?

 1. Jag har över huvud taget inte skrivit något om att inte få yttra sig och göra sin röst hörd. Ytterligare kommentar till det är överflödig.
  Däremot anser jag det fortfarande vara en stor ynkedom att tvåla till enbart sitt eget parti på den politiska huvudmotståndarens egen hemmaplan. Vad finns det för skäl till det över huvud taget? Obegripligt. Detta bortsett från att inlägget också hamnade på en V-blogg där det naturligtvis är naturligast att höra hemma.
  Jag har nu kommenterat lite till av det du skrivit precis som du själv gör med andra. Jag har inte förbjudit dig att skriva och kommer aldrig att göra.
  Sedan behöver du inte citera en filosof för att lära mig tänka kritiskt. Det klarar jag gott själv.

 2. Hej Leif!

  ”Det tycker jag rent ut sagt är för j-ligt och ynkligt.”,skriver du till mig. För att jag har en åsikt om DÖ, DÖ-politiker och vänsterpartiet.

  (Du kan även läsa den åsikten på vänsterpartiets blogg. Är den mer OK där?)

  Vet du vad, Leif ?

  Detta får du gärna tycka. För det fina med yttrandefrihet och demokrati, är att man ska göra sin röst hörd. Man har rätt till det.

  Vilket jag också gör. Fast du tyckte det ”är för j-ligt och ynkligt”.

  Jag betonar igen, ” Att rösta på en DÖ-politiker finns INTE på kartan för mig”.

  Avslutar med några tänkvärda ord.

  Filosofen och sociologen Ernest Gellner påpekade en gång att solidaritet står i omvänd proportion till rationalitet. Ju mer vi vill visa oss solidariska med en idé, desto mindre utrymme har vi för ett kritiskt förhållningssätt till samma idé.

  Hälsas från det vackra Oxelösund.

 3. Om vi skall vara ärliga så bäddade väl SD själva för decemberöverenskommelsen. Man hotade fälla alla regeringar som fortsatte som SD tycker ”den ansvarslösa invandringen” Därmed tecknade S, MP, och alliansen DÖ. Klart att V står bakom denna men var inte särskilt drivande. Nu är ju SD ett borgligt parti i övriga frågor. Därav ilskan från många allians-väljare att Löfven skall få igenom sin politik utan en majoritet i riksdagen. Denna fråga kan vi älta hur mycket som helst. Fast 87% är ju mer än 13%. Sen VET jag att SD fick många röster av trasiga människor som känner sig svikna av både S o M. Kanske blir SD lite mer diplomatiska framöver. Då borde man kunna samarbeta med båda sidor, åtminstone i sakfrågor. Jag har respekt för både Leifs och Peters syn här. Tråkigt att två vänsterkillar skall vara osams om detta. Själv är jag väl sosse i botten, men är inte nöjd med dom för dagen. Tänker berätta om det i kommande insändare i SN. Politik av idag är inte som förr heller. Då hade vi fem partier och alla hade sina fasta väljare. Idag byter folk parti som skjortor o kallingar. Höger o vänster smetas ut till en smetig soppa som ingen förstår längre. God Kväll mina vänner!

 4. Då hade du kunnat skriva om DÖ i allmänna ordalag på den här bloggen. Nu väljer du som vänsterpartist att speciellt välja ut och smocka till ditt eget parti på denna sida. Det tycker jag rent ut sagt är för j-ligt och ynkligt.

 5. Hej Leif.

  Precis som Roland Karlsson skriver, så är detta en ”smocka” till ALLA politiker som står bakom decemberöverenskommelsen. Du får nog läsa om mina inlägg. Du tolkar mitt inlägg väldigt ”partiskt”.

  Sedan vet nog de som följer mina skriverier, ”här och där”, att jag ”dömde” ut DÖ redan från den dag i december, som den kom till.

  Som ”gammal” arbetarkille håller jag som sagt, på de demokratiska spelreglerna högst av allt, oberoende av partipolitik.

  Det skulle fler behöva göra…………

  Bra att du ställer upp för Carro,Roland.

  Hälsas från det vackra Oxelösund.

 6. Även jag skriver som privatperson. När V i stort lagt ner sina bloggar så hittar vi skrivglada andra bloggar. Här är det högt i tak. Tycker kanske inte PS gav just V en smocka utan alla politiker som står bakom DÖ. Nu finns både Peter o jag på Patriks blogg. Vi tar upp olika saker. Men vi KRÄVER svar på våra frågor. Jag har ingen EGEN vinning i fallet Carro. Nej jag vill bara försöka hjälpa en utsatt medmänniska som blivit verkligt illa behandlad av kommunen. Jag vet rätt mycket om detta fall kan jag säga. Till sist menar jag om kommunens tjänstemän skött detta så illa så måste politikerna ta över. Nicklas är ordf. i personalutskottet och frågan kan behandlas där. Han har inte samlat till ett enda möte, trots märkliga personal-ärenden. Skolchefen som slutade efter ett halvår är ännu et märkligt ärende där sanningen inte kom fram. Sen kan det aldrig vara en kommuns uppgift att kränka o bryta ner sina anställda. Kan du göra något Thom? Så här får det inte gå till utan Carro ska ha sitt jobb tillbaks. Punk slut.

 7. Sedan kan man spekulera varför du väljer att ge V en smocka i politiskt fiendeland.
  Om inte annat så ler nog SD gott. Men det kanske är det som är syftet.

 8. Hej Leif!

  Jag skriver även som privatperson.

  Som jag skrev i mitt första inlägg, ”Att rösta på en DÖ-politiker finns INTE på kartan för mig”.

  Vilket naturligtvis innebär att så länge dessa politiker och deras partier försvarar decemberöverenskommelsen och låter den leva. Så är de/deras partier inget att ens fundera över.

  Demokratin och yttrandefriheten är betydligt viktigare att stå upp för, än politiker som bara ser till sitt/partiets egointresse.

  Som dessutom utan betänkligheter, ”manipulerar” med vår representativa demokrati, efter förra årets riksdagsval.

  Hälsas från det vackra Oxelösund.

 9. Jo, men jag skriver som privatperson och inte officiell representant för V.
  Själv skriver jag här ibland och då uteslutande i polemik mot Sd eller personer närstående deras politik.
  Det bjuder de hela tiden in till så det räcker och blir över.
  Du får väl som V:are ta reda på om/varför V är så ogenerös mot dig. Det skulle inte jag finna mig i.

 10. Du svarar ju Leif…………..

  Mitt inlägg är även skickat till V-bloggen. Så du behöver inte oroa dig.

  Fast de verkar inte vara så intresserade av att ta in mina inlägg eller ge svar/kommentar.

  Har hänt rätt många gånger det senaste året.

  Tyvärr.

  SD:s blogg är därför ett bra alternativ. För där får åsikter framföras. Vilket du själv kan konstatera.

  Sedan är det mycket stor garanti att V-folket även läser SD-bloggen.

  Hälsas från det vackra Oxelösund.

 11. Jag tror inte att du får något svar från någon V-ansvarig på den här bloggen Peter S.
  Lägg ut dina funderingar på ex. Oxelösunds V-blogg så finns möjligheten i alla fall. Den skall ju vara igång igen.
  Det här är ju också mest funderingar om V så den kanske landar bättre där om man säger så.

 12. Vänsterpartiet har inte någon trovärdighet överhuvudtaget, så länge man står bakom och stödjer decemberöverenskommelsen.

  Alla DÖ-politiker som står upp och försvarar den. Har helt missat vad representativ demokrati, går ut på.

  Vänsterpartiet hycklar precis lika mycket som alla de andra partierna som står bakom DÖ. En överenskommelse som vi väljare inte fick ta ställning till och som inkräktar så mycket på riksdagens värdegrundade mål och demokratiska funktion.

  Respekten för de svenska väljarna, riksdagen som demokratins förvaltare, genom/av majoritetsbeslut, är helt satt ur spel.

  Vänsterpartiet som pratar om demokrati och allas rätt till den , borde skämmas.

  Att rösta på en DÖ-politiker finns INTE på kartan för mig, så länge detta elände gäller. Vet att många tycker likadant i vårat samhälle, genom dagliga samtal med alla de människor som är grunden för det goda och humanistiska samhället.

  Hälsas från det vackra Oxelösund.

 13. Idag skriver SN åter om Carro. V har posten som ordf. i personalutskottet. Men man törs inte agera. Nicklas gör ingenting för denna utsatta kvinna. Icke feminism som jag ser det. Sen rasism för att hon sparkades när hon berättade om sin adhd. V väljer som vanligt att rösta på V eller C. Nu diskar ju V sig själva för ALL framtid. Så här bär man sig bara inte åt. tvi vale för fega politiker.

 14. Jag bryr mig faktiskt inte så mycket om hur Löfven bäddar Roland. V är först och främst ett oppositionsparti och ingår inte i regeringen. Det tycker jag inte minst framgick ganska tydligt i partiledardebatten där JS inte höll tillbaka.
  Sedan tycker jag faktiskt att V verkligen har fått genomslag i budgeten med reformer som är till för de som inte har det så fett.

 15. Svenska folket är inte nöjda med varken dom rödgröna eller alliansen idag. SD växer som missnöjesparti. Detta exempel är givetvis orimligt. Läser att Sven-Otto Littorin skall gå in i branschen också. Borde inte STATEN ta sitt ansvar snart. Tar vi emot måste vi också ta om hand dessa människor. Att dom rödgröna idag sviker dom fattiga i Sverige liksom alliansen gjorde under sin tid vid makten bäddar för SD. Tyvärr Leif Pettersson som man bäddar får man ligga. När skall Löfven begripa det? Han får väl fråga Åsa, hon verkar ”smart”. Trevliga Helger mina vänner!

 16. Politik är att man inte alltid får igenom så mycket som man skulle vilja. V hade önskat mer. Politik är att V inte är tillräckligt stora för det. Politik är också att lägga ihop flera delar och försöka få igenom det. Här har V lyckats ganska bra.
  Jag skyller inte på någon utan konstaterar bara hur SD röstade. SD har naturligtvis bara eget ansvar för sitt agerande. Betraktar du svensk politik som en sandlåda så får du naturligtvis göra det. Det säger kanske mer om dig själv.

 17. @Leif Pettersson

  Inte är du väl så okunnig? Vore du lite mer intresserad av politik, skulle du veta att i SD:s höstbudget var mer pengar vikta för pensionärerna än hos något annat parti, V inkluderat.

  I den sandlåda som kännetecknar svensk politik anno 2000-tal är det som bekant förbjudet att samarbeta med SD och rösta ja till deras motioner. Hade partierna i 7-klövern uppträtt som man förväntar sig att våra folkvalda gör, hade nuvarande regering kunnat rösta igenom en budget som gett pensionärerna betydligt mer än idag…så skyll inte på SD…skyll på 7-klövern.

 18. Oj vad Pettersson ömmar för pensionärerna bara för att komma åt invandringen. Det är rörande.
  Det märktes inte så mycket av det när SD röstade ner senaste budgeten med bl.a. förstärkningar för den gruppen.
  Nu hoppas vi att V ändå får igenom det framöver här tillsammans med andra bra sociala reformer.
  Det är det som är politik och inte enkel propaganda.

 19. Det borde du begripa Thom att det inte går att lägga 4-5 miljarder på fattiga pensionärer när Migrationsverket ska ha 172 miljarder de närmaste åren och Arbetsförmedlingen måste ha nästan 80 miljarder om året för nystartsjobb och etableringsstöd för våra nya svenskar som är så oerhört välutbildade.

Kommentarer är stängda.