30 thoughts on “Antal asylsökande över tid.

 1. Ganska meningslöst med våra debatter Leif. Jag är INTE politiker. Jag talar INTE för något parti. Jag går in i sakfrågor. Jag har blivit sviken av V. Att SD och V aldrig blir sams vet alla. Men vi måste börja prata med varandra och uppträda vuxet. Jag tycker inte V:s skolpolitiker uppträdde vuxet. Kanske därför SD är tre gånger större än V. Tänk efter min vän. Vi måste diskutera SAK framgent och ta varandra i handen efter en debatt. Såg filmen 30.11 igår. Båda sidor bar lika stor skuld till våldet. Att älska sin nästa kan vara svårt. NU FÖRSÖKER VI !

 2. Ifråga om att ta ställning menade jag bara att du i perioder anser att V bara är dörrmatta åt S Roland. När de nu självständigt står på sig och driver frågor så ska dom inte göra det heller.
  Det var bara det.

 3. Problemet med vänsterpartister är att dom HATAR Sverigedemokrater rakt av. Vad vinner man på det? Såg ju debatten om skolan där V bytt åsikt till att förstatliga skolan. Det vill även SD. Ändå märktes hatet från V-killen som vägrade ta SD-killen i handen efter debatten. Trots skolelever på läktaren. V har lite att jobba med i demokrati-frågor. Snart har SD en miljon väljare och dom måste tas på allvar. Skriv nu inte att jag blivit SD:are för det är inte sant. Precis som Peter Skoglund vill jag ha full demokrati. Vi lutar åt att rösta på VFP och C i nästa val, men det är inte helt klart. Men klart är att V INTE får några röster. Ett vuxet agerande och så agerade inte V:s skolpolitiker är grunden för att få ett förtroende av väljarna. Med dessa rader önskar jag: Leif, Peter, Thom o alla er andra på denna blogg: Trevlig Sommar!

 4. Tråkigt detta Leif. Thom brukar låta alla åsikter få komma fram. Var det personpåhopp kan SN tagit bort men jag vet absolut ingenting. Hoppas Thom som jag tycker är en bra kille kan förklara. Högt i tak brukar det vara på denna blogg. Till skillnad från V:s bloggar där man ALDRIG får svar. Det tycker faktiskt jag är tråkigt. Gav ju V rösten i Oxelösund men nu fryser dom ut mig för jag stöttar Carro. Därmed försvinner två röster till nästa val. Klokt eller inte får andra bedöma. Hur vi skall rösta vet vi inte idag. Men berättar alltid efteråt om någon mot förmodan vill veta. Annars har u varit en frisk fläkt här Leif ”Dunder” precis som Roland ”Fisken”. Nu är Juni här. Jippiee!

 5. Tyvärr verkar det som du inte kan ta del av mitt inlägg till dig och ev. kunna svara på det Peter Skoglund.
  Varför kan jag verkligen inte förstå och om det är SN eller Sd som har sett till det.

 6. Jag får bestämma mig skriver du Leif. Nu bor inte du här sen lång tid tillbaks och kanske därför inte läst alla insändare jag skrivit genom åren i SN. Jag skiter igentligen i politiska partier. Jag driver sakfrågor. Här ser jag direkt om partier är med mig. I Carro-fallet har jag INTE V med mig. Då så har vi ingen grund för en närmare relation. Detta är inget jag gråter över utan konstaterar. Att jag brinner för psyk-äldre o tandvård vet dom flesta. Carro var just psykvård. Sen har V bra åsikter om tandvård. Det är ju inte mitt problem att V är ett 5% parti och inte får vara med i regeringen. I stort tycker jag som S gjorde på 60 o 70 talet. Sen kom lycksökarna till S och dom svaga sveks igen. V förstår jag mig inte på längre. Men förstår att jag blivit V:s stora hatobjekt sen jag tog parti för Carro. Tråkigt!

 7. Samtidigt som du vid ett flertal tillfällen inte tycker att V ska agera dörrmatta åt S, så ska de nu heller inte kunna stå på egna ben, vara tuffa och driva en fråga efter ideologi och övertygelse. Lite kluvet Roland. Du får bestämma
  Som sagt. Gå in på V:s hemsida så får du lite mer kött på benen i frågan.
  Sedan är Niclas i Nyköping inte hela V. Du får nog se till helheten när du bedömer ett parti.

 8. DÖ och den här uppsalafiguren är två olika saker men berör ändå varandra.
  DÖ är öppet, har sin formella och kända gång. Jag tycker också det finns tveksamheter i denna överenskommelse. Hade du haft samma uppfattning om det hade drabbat något annat parti också PS kan jag ju fråga?
  Angående Pavel Gamov så vet du säkert vem det är och vad/hur han har uttalat sig i olika saker.
  En fotfolksfigur bland ett flertal andra inom SD som har gjort väldigt klara, märkliga och ultrakonservativa ställningstagande. Den här haveristen bekommer du dig inte ens att ha synpunkter på när du gavs chansen utan svarar med en förskingrande och spelmissbrukande V-partist. Humanisten Peter Skoglund tar ställning och viker undan. Den här V-partisten ska naturligtvis ha sin påföljd och har fått det tror jag.
  För mig jämför du också verkligen äpplen och päron. Jag lyfte fram Pavel Gavlov med tanke på hans demokratiuttalande, inte om han äter för mycket hamburgare eller så. Nog tävlat i ansiktskastning.
  Stryker man allt vad Sd (inkl. Pavel Gavlov) är medhårs numera så vill man väl det och har kommit fram till det. Tydligt och klargörande. Det har det ju inte alltid varit.

  Hälsas från Värmdö där havsörnen har glidit in över land på uppvindarna.

 9. Du svarar tvärt emot vad jag framför Roland. Antingen noterar du inte vad jag skriver och bara vill bråka lite med mig eller också är du oinsatt i V:s ståndpunkter här.
  Gå in på deras hemsida och ta del av dom.

 10. Leif vänsterpartiet är helt fixerat vid vinster i välfärden. Klart att en privat aktör vill ha lite vinst. Stadsfjäderns VC i Nyköping blev mest listade när folk fick välja. Även Oxelösundsbor har valt dom. Tror det beror på att folk gillar dom och deras vård. Vi handlar där vi själva vill. Varför skall vi inte få välja VC eller tandläkare? Vi ser nu att folktandvården har bonus som givetvis lockar till mygel. Sen tror jag alla tycker illa om att skattepengar skickas till skatteparadis. Men om en barnmorska vill starta eget så vill inte V det. V har cirka 5% av väljarkåren. Då kan man inte diktera övriga partier. Just därför ville S INTE ta med er i regeringen. Den behandling som Caroline Broberg fått av V i Nyköping visar att NI ej går att lita på. Tyvärr Leif!

 11. Hej Leif!

  Jag förstår att du har problem med bedömningarna när du ger mig ett exempel på vad en enskild SD-politiker har sagt och sedan hur det nu har uttolkats.

  Jämfört med hur DÖ påverkar och slår på hela det svenska demokratiska samhället.

  Lite bättre omdöme trodde jag nog att du hade och definitivt mer respekt för den svenska väljarkåren.

  Här har du en nyhet som många nog inte har läst så mycket om. Bara en enkel sak, om en person som inte har med storhetsvansinne eller DÖ att göra.

  ”En tidigare förtroendevald för Vänsterpartiet döms till två års fängelse för att ha förskingrat över 3,5 miljoner från partiet, uppger lokala medier.

  Pengarna kommer från den lokala partikassan i Sundsvall och Västernorrland. Enligt egen uppgift har han använt dem för att finansiera sitt spelmissbruk.

  Förskingringen upptäcktes 2013 vid en intern kontroll. Den tidigare politikern har nu betalat tillbaka en del av pengarna.

  Han döms för grov förskingring och trolöshet mot huvudman. Han ska också betala ett skadestånd på 1,7 miljoner plus ränta.”

  Hälsas från en vanlig arbetare i det vackra Oxelösund.

 12. Apropå storhetsvansinne och demokrati Peter Skoglund.
  DÖ verkar vara en mild fläkt här.

  SD-politikern Pavel Gamovs uttalande i UNT om att partiets långsiktiga ambition är att få bort de andra partierna, har fått stor uppmärksamhet på unt.se och i sociala medier.

  Pavel Gamov ringde på söndagen upp UNT och berättade att han fått väldigt mycket reaktioner på ett citat i intervjun som han vill förtydliga. Citatet var ”Vår långsiktiga ambition är att få bort de andra partierna.” Ett citat som han fått skickat till sig och godkänt via mejl innan publicering.

  Hur menar du att citatet misstolkats?

  – Olika politiska motståndare vantolkar citatet som att SD skulle vilja förbjuda andra partier, vilket är helt felaktigt. Jag kunde inte för min värld föreställa mig att folk skulle tolka det så. Vi är det parti som slåss allra mest för småpartier. Vi har själva varit ett litet parti. Det här var snarare ett spelteoretiskt resonemang. Växer man väldigt mycket så tar man väljare från andra partier som då riskerar att falla under fyraprocentsspärren. Jag menade helt enkelt att vi vill bli det största partiet i Sverige, det har Jimmie Åkesson sagt och det har Mattias Karlsson sagt, säger han.

 13. SD-politikern Pavel Gamovs uttalande i UNT om att partiets långsiktiga ambition är att få bort de andra partierna, har fått stor uppmärksamhet på unt.se och i sociala medier.

  Pavel Gamov ringde på söndagen upp UNT och berättade att han fått väldigt mycket reaktioner på ett citat i intervjun som han vill förtydliga. Citatet var ”Vår långsiktiga ambition är att få bort de andra partierna.” Ett citat som han fått skickat till sig och godkänt via mejl innan publicering.

  Hur menar du att citatet misstolkats?

  – Olika politiska motståndare vantolkar citatet som att SD skulle vilja förbjuda andra partier, vilket är helt felaktigt. Jag kunde inte för min värld föreställa mig att folk skulle tolka det så. Vi är det parti som slåss allra mest för småpartier. Vi har själva varit ett litet parti. Det här var snarare ett spelteoretiskt resonemang. Växer man väldigt mycket så tar man väljare från andra partier som då riskerar att falla under fyraprocentsspärren. Jag menade helt enkelt att vi vill bli det största partiet i Sverige, det har Jimmie Åkesson sagt och det har Mattias Karlsson sagt, säger han.

  Håll till godo med en välkryddad portion odemokratiskt storhetsvansinne.

  Nej, nej. Jag är bara missförstådd och feltolkad. Detta ständiga fega slingrande bland SD:s stolliga och farliga gräsrötter.

 14. Hej Leif!

  Du har så rätt i att, ”det finns många som har haft storhetsvansinne genom åren”.

  Det finns det många exempel på, historien är full av den. Man behöver heller inte gå så långt tillbaks i tiden. Man kan t.o.m. hitta detta med ”storhetsvansinne” i nutid.

  Socialdemokratin håller ju på att betala av på sin maktfullkomlighet, som man haft/har inbokad i sin politik.

  Genom att väljare/sympatisörer överger partiet år efter år.

  Sedan att hitta på något som DÖ efter ett nyligen hållet demokratiskt val. Utan att väljarna får ta ställning till detta , betraktar jag som typiskt ”storhetsvansinne”.

  Sedan behöver du inte kalla mig vänsterpartist, det går bra med Peter eller vad som helst.

  Jag är inte medlem i Vänsterpartiet.

  Som jag har skrivit tidigare. Att rösta på ett DÖ-parti eller en DÖ-politiker, finns inte på kartan för mig.

  Demokratin är betydligt viktigare, än att låta DÖ-politiker styra och ställa som de vill med vår representativa demokrati.

  Hälsas från det vackra Oxelösund.

 15. Om du menar att allt privat skall bort med V så är det bara fel och enbart argumentationspropaganda för att komma åt dom och hela frågan Roland. Kort handlar det om vem/vad våra skattepengar går till, att vinster skall återinvesteras till verksamheten och att flera olika driftsformer absolut skall få finnas.
  Skiljelinjerna är ganska tydliga i den här frågan som man kan ställning till.
  Den parlamentariska situationen är ju som den är och känd för alla. Där återstår det att se vad som händer.

 16. Nu är röran total inom inrikespolitiken. Kan detta hålla tills 2018? Jag tvivlar starkt. Även jag börjar tycka att ett nyval är det enda rätta nu. Svenska folket måste få en chans att säga sitt nu. Lämnar V samarbetet får regeringen mindre mandat än alliansen. Bryter S samarbetet med V bryter dom. Gör han det inte kan det bli misstroende. Stackars Stefan hur han än agerar blir det fel. Jag som inte hunnit mig skaffa ett parti. Å andra sidan lär många vara kluvna idag. Men skall all privat vård, skola o omsorg bort ja då blir det bråk. Vem fan kan man lita på nu?

 17. Att SD skulle bli lika stora eller större än S o M tror jag inte för ett ögonblick på. Visst kan man nå 15-20% men sen är det nog stopp. Både S och M får minst 25% vardera. Sen dom andra fem partierna har målat in sig i sina hörn och lär inte nå 10%. Så regeringsfrågan är nog helt öppen i nästa val. Sen tar ju krig slut en dag och då minskar flyktingströmmarna. Ingen vill nog lämna sitt land, tror jag. Sverige kan ju inte erbjuda jobb och bostäder heller och vårt klimat är nog heller inget som lockar.

 18. SD är Sveriges tredje största parti, de är större än V och MP tillsammans så det är väl inte mer än rätt och riktigt att de får lite inflytande över politiken.

  Snart är SD Sveriges näst största och så småningom det största partiet i landet. Det kommer inte att hålla i längden att agera odemokratiskt som de andra sju partierna i landet gör.

 19. Istället för att runda av sitt inägg med Richard Jomshof som vänsterpartisten Peter Skoglund av någon anledning gör, så ger här Anders Sundell själv lite synpunkter och förklaringar till Sd:s röstande. Hämtat ur Aftonbladet.

  Under den förra mandatperioden röstade SD oftast med Alliansregeringen i riksdagens voteringar. I cirka 70 procent av fallen stödde SD stödde Moderaterna – i bara 10 procent av voteringarna röstade partiet med Socialdemokraterna.
  Nu är förhållandet omvänt, visar statsvetaren Anders Sundells genomgång på bloggen Politologerna. I de 371 voteringarna som har betats av sedan i höstas har SD oftare röstat som Socialdemokraterna och Miljöpartiet än som Allianspartierna.
  Ännu tydligare blir mönstret om man isolerar de frågor där Socialdemokraterna och Moderaterna röstat olika, vilket de gjort 129 gånger, skriver Anders Sundell. I 51 procent av fallen där S och M var oense röstade SD med S, i 22 procent av fallen med M.
  Blev mindre offensiv
  Men vad beror då den drastiska förändringen på?
  – Det kan bero på att regeringen och Alliansen har ändrat sin politik på något sätt, vilket inte känns jättetroligt. Det kan också bero på att Sverigedemokraterna vill undvika att fälla regeringen alltför ofta, det skulle göra situationen ohållbar om de sänkte regeringen varje gång de hade möjlighet. Eller så är det för att regeringen undviker att lägga fram förslag där man misstänker att man kommer att åka på en förlust, säger Anders Sundell.
  Den stora omsvängningen i röstningsmönstret tyder på det senare alternativet.
  – Det är ganska tydligt att Alliansregeringen blev mindre offensiv mellan sin första och andra mandatperiod, då de gick från majoritet till minoritet. Under den andra la den fram färre propositioner, troligen för att det inte fanns ett stöd för dem då. Det är den situationen som den rödgröna regeringen är i nu.
  ”Betydande vågmästarmakt”
  Siffrorna innebär att Sverigedemokraterna rimligen har fått en ”betydande vågmästarmakt”, skriver Anders Sundell i bloggen Politologerna.
  ”Även om de inte så ofta avgör omröstningar, så har de troligen ett indirekt inflytande som grindvakter. Det verkar helt klart som att både den nuvarande och den förra regeringen har tagit hänsyn till hur Sverigedemokraterna förväntas rösta när de valt frågor att lägga fram.”
  – Om man vet att Sverigedemokraterna och Alliansen kommer att rösta emot ett förslag finns det ingen poäng att lägga fram det. Det är nesligt att åka på en förlust, säger Anders Sundell.

 20. 500 000 nya svenskar de närmaste åren innebär tio nya Nyköping med tio gånger Nyköpings vårdcentraler, sjukhus, polisstationer, domstolar, vägar, parkeringsplatser, energiförbrukning, telekommunikationer, skolor, ålderdomshem, lärare, osv.

  Detta utan att majoriteten av de nyanlända under de närmaste åren inte kommer att kunna tillföra någonting till statskassan eller personellt.

  Vi håller medvetet och i full fart på att halal-slakta den svenska välfärdsstaten…

 21. Då vet vi att 90% av dessa saknar pass och andra id-handlingar. M.a.o. kan ingen bevisa vilka personerna är, varifrån de kommer och varför de kommer.

  Håller Migrationsverkets prognos på 80 000 asylsökande i år, är alltså 72 000 av dessa personer myndigheterna inte vet vilka de är och varifrån de kommer.

  Grovt kriminella, extremister, terrorister, krigsförbrytare, asylmissbrukare?

  Åren 1984 till 2014 beviljades 1 867 953 personer uppehållstillstånd i Sverige. 56 326 av dessa (2,9%) uppfyllde FN:s flyktingkonventionen, alltså den som 7-klövern hänvisar till när de försvarar svensk asylpolitik. (Källa: Ledarsidorna)

  Det finns en mycket läsvärd blogg som heter just Ledarsidorna. Bloggägaren är socialdemokrat och f.d. ledamot i Norrtälje kommun.
  Den 5:e mars skrev han en mycket läsvärd artikel som borde få 7-klöverns representanter att blekna och fundera över vad de ställer till med.

  http://ledarsidorna.se/2015/03/en-social-bomb/

  Johan Westerholm är alltså socialdemokrat, eller som han skrev i en annan artikel…tillsvidare.

 22. Diagrammen visar väl vinstkurvor?

  Förmodar att våra DÖ-politiker ser dem som sådana. Fler och fler medborgare har nog en annan uppfattning.

  Apropå att SD skulle vara ett ”extremt högerparti”. Läs om detta.

  Sverigedemokraterna har sedan valet röstat oftare med regeringen än med de borgerliga – i motsats till hur de agerade när de borgerliga satt vid makten.

  – ”Det innebär rimligen att Sverigedemokraterna utövar betydande vågmästarmakt” säger statsvetaren Anders Sundell.

  Anders Sundell har på bloggen politologerna gått igenom hur SD röstat i sammanlagt 371 voteringar sedan valet. Genomgången visar att SD nu oftare röstar med S och MP, än med Allianspartierna.

  I 51 procent av fallen där S och M var oense röstade SD med S, och i bara 22 procent av fallen med M.

  Richard Jomsof, Sverigedemokraternas partisekreterare, menar att det här inte beror på en politisk förändring inom det egna partiet.

  – För oss är det viktigt att ta ställning i de enskilda sakfrågorna. Det är det som är vägledande, inte vem som lägger det enskilda förslaget.

  Han fortsätter.

  – Vi är ett mittenparti och det här tillbakavisar påståendet att vi skulle vara ett stödparti för Alliansen, säger Richard Jomshof.

  http://www.dn.se/nyheter/politik/nu-rostar-sd-oftare-med-s-an-med-alliansen/

Kommentarer är stängda.