Vårkampanj.

Under lördagen så återupptog Sverigedemokraterna Nyköping sitt lördagsmanifesterande på torget.
Per, Inna, Thom och Yael dammade av SD-jackorna och vandrade upp till stora torget.
En välkommen känsla att åter få träffa Nyköpingsborna. Flygbladen tog slut innan avsatt tid så vi avslutade med en fika i lokalen och samtal kring dagens aktivitet. Yael som var med för första gången tog en bild av oss övriga tre samt sammanfattade dagen så här:

”Den 22 maj 2015 fick jag ett meddelande från Thom där jag fick frågan om jag ville delta i lördagendagens aktivitet där vi skulle dela ut flygblad på torget. När jag såg detta meddelande vart jag alldeles till mig av glädje eftersom jag nu fått en inbjudan till att öppet hjälpa mitt parti, men på samma gång kände jag mig nervös och rädd.
Jag har varit SD-sympatisör under flera år, men endast varit aktiv medlem i några månader och jag hade ingen aning om hur jag skulle bli bemött av allmänheten då de skulle få reda på vilket parti jag tillhör. Visst är det underligt att jag som 23-årig tjej i dagens Sverige skulle vara rädd för att ha en åsikt på grund av hur jag skulle bli bemött av omvärlden? När jag ser hur hårt alla mina vänner och politiska förebilder kämpar för vad de tror på, trots alla de påhopp och hot de dagligen måste stå ut med, så blir jag berörd. De har satt så mycket på spel, varför skulle då jag sitta stilla och vara tyst? – Endast döda fiskar följer med strömmen.

Vi planerade att dela ut flygbladen under tre timmar. Innan tiden var ute så hade vi lyckats ge ut alla de flygblad vi tog med oss! Vissa människor passerade förbi oss och undvek ögonkontakt. Andra stannade upp, tog sig en titt innan de förstod vilka vi var och vände då på klacken. Men mitt bland alla förbipasserande fanns det personer som tog sig tid att tala med oss. Många var sympatisörer som ville ge oss positiv feedback, en man berättade glatt för oss om Nyköpings långa historia. Man lär sig något nytt varje dag! Dagen slutade med en fika i partilokalen med några av mina favoritpersoner – pricken över i:et på en suverän dag!

Allt som allt tycker jag att det var en mycket speciell upplevelse – inte bara dagen i sig, utan även insikten av att jag nu aktivt fått stödja mitt parti och inte endast i teorin. /Yael”

varkampanj

3 thoughts on “Vårkampanj.

 1. Helt OT men anledningen till att jag bara kladdar på SDs blogg är just att här är taket högt man respekteras av Thom oavsett vad man skriver om.

  Dem andra partierna tappar folk mkt pga att dem inte ser hur vi vanliga små lever och hur lite man får röra sig med och i mitt fall blir misstrodd av dem flesta partier och man anses vara simulant och annat.

  Det sägs att det inte finns vi och dem men hur ser verkligheten ut jo man ställer grupper mot varandra hela tiden och beskyller SD för att göra det.

  Trodde att småbarns stadiet var över när man blev myndig men tydligen inte

 2. ”Väljarna dömer ut DÖ-pakten”.

  Fler svenskar tycker att decemberöverenskommelsen (DÖ) är ”dålig” än ”bra”.

  Samtidigt anser en majoritet av väljarna att sakfrågorna är viktigare än vem partierna samarbetar med. Det visar en undersökning från Novus.

  Skrota decemberöverenskommelsen (DÖ) och samarbeta med Sverigedemokraterna (SD) i viktiga sakfrågor. Den åsikten dominerar bland Alliansens väljare, enligt en färsk opinionsundersökning från Novus.

  Totalt sett tycker endast 32 procent av alla väljare att decemberöverenskommelsen är ”bra”.

  Det ska jämföras med 41 procent som tycker att uppgörelsen är ”dålig”.

  Övriga 26 procent svarar ”vet ej” på frågan.

  http://www.di.se/artiklar/2015/5/28/valjarna-domer-ut-pakten/

 3. Tänker ge en kommentar till vad jag TROR är orsaken till SD:s framgångar. Idag sas på TV att var femte svensk har inte ens 10.000 för en oväntad utgift. Alltså cirka 20% av befolkningen. Visst av dessa är säkert många sjuka o arbetslösa. Dom jag känner ex. en granne stämmer bra in här. Dom är båda sjukpensionärer. Dom har inte råd med tandläkaren tex. Hur tror ni dom röstar? Dom röstade båda på SD senast. Sen berättar jag det för självgoda sossar och får svaret: Tror dom att dom skall få det bättre med SD. Alltså en motfråga. Det skall ni inom SD vara glada för. Så länge självgoda sossar inte förstår så växer ni. Att dom svikit eller gjort något fel känner dom inte till.??

Kommentarer är stängda.