Asylinvandring är omoraliskt.

NRK, den norska motsvarigheten till svenska public service SVT har diskuterat asylinvandringens kostnader.

Nationalekonomen Tino Sanandaji, kurdisk flykting och bosatt i Sverige har med hjälp av den norska statistiska centralbyrån beräknat att 10 000 flyktingar från Syrien kostar minst 20 miljarder över tio år. Det är 200 000 kronor NETTO per invandrare och år och då är alla hederliga skattebetalande invandrare och alla Zlatan borträknade.

NRK visar också att de offentliga utgifterna ökar mycket snabbare än skatteintäkterna och det beror på att flyktingarna i mycket begränsad omsättning kommer ut på arbetsmarknaden. Ett exempel är att hälften av kvinnorna som kommer aldrig har arbetat och inte har någon utbildning, vilken chans har en sådan 40-årig kvinna på arbetsmarknaden. Ett annat exempel är att endast 10 % av syrierna som kommer har gymnasieutbildning, 90 % har det inte och efter tio år har endast 40 % ett arbete.

För de pengarna som 10 000 syriska flyktingar kostar i Norge skulle en (1) miljon kunna hjälpas i Syrien eller i närområdet och det är ett djupt omoraliskt sätt att använda pengar på asylinvandrare.

Det är bara att hålla med norska public service och tänka på att Sverige tar emot många fler flyktingar än Norge.

Den nuvarande nivån i Sverige ligger lågt räknat på 100 000 flyktingar och anhöriginvandrare om året á 200 000 NETTO om året. Det gör 20 miljarder per år för dem, förra årets invandrare kostar också 20 miljarder per år och nästa år års också 20 miljarder. Ni fattar…

Man behöver inte vara professor i nationalekonomi för att inse att det inte kommer att fungera i längden. Vi får välja välfärdsstat eller massinvandring. Väljer vi det senare måste vi fråga oss om vem som ska hjälpa oss när vi också blivit fattiga.

Detta om detta och då är inte moralen inräknat om hur många vi kunde hjälpa i Mellanöstern och Nordafrika för de pengar som nu går till Migrationsverket och Bert Karlssons asylimperium…

Länk till NRK
http://www.nrk.no/norge/beregninger_-syria-flyktninger-koster-20-milliarder-kroner-over-ti-ar-1.12379363

Tino Sanandaji,

2 thoughts on “Asylinvandring är omoraliskt.

 1. Märkligt att det kan skilja så mycket mellan olika länders statliga public service TV-bolag

  I Norge har man även försökt att beräkna kostnaderna för utomeuropeiska invandrare och kommit fram till en NETTOKOSTNAD per person på 4,1 miljoner norska kronor under en livstid.

  Danmark visar liknande siffror och där syns inga förbättringar ens bland andra och tredje generationens invandrare framförallt från muslimska länder.

  I Sverige däremot ska samma sorts invandrare som är en katastrof i andra länder rädda oss.

  Svenska politiker och media påstår till och med att av 28 länder i EU är de 27 länderna som är lite försiktigare med den muslimska invandringen än vi idioter.

  Det är löjligt när svenska politiker bråkar om någon miljard hit eller dit till skolan, vården eller försvaret samtidigt som asylinvandringens kostnader är fridlysta…

  http://petterssonsblogg.se/2013/05/12/invandringens-nettokostnader-2/

Kommentarer är stängda.