När SVT visade verkligheten

Titta på reportaget nedan, orkar ni inte se allt så räcker det med med ca 1 minut och 20 sekunder.

Reportaget är från 1999, alltså 16 år gammalt.
Minst så länge har 7-klöverns politiker vetat om att det håller på att gå åt skogen.

Det enda de gjort sedan dess är att hälla mer bensin på elden.
SVT-reportern Bo Holmström som numera bor i Sörmland tordes säga sanningen men han var och är ett undantag. Etablerad media har lagt locket på. Likaså vår lokaltidning.

Hur ska samhället kunna göra något åt problemen när media låtsas att det inte finns?

Del 1 från SVT, de andra delarna på länken nedan.

https://www.youtube.com/watch?t=84&v=hzEbH2qt8Ig

 

Länk till Petterssons blogg där alla fyra delarna ligger:

http://petterssonsblogg.se/2015/06/25/ett-unikt-inslag-fran-1999-da-svt-valde-att-visa-verkligheten/

 

 

16 thoughts on “När SVT visade verkligheten

 1. I går dog före detta riksdagsledamoten och SD-politikern Stellan Bojerud.

  Då visade Aftonbladet varför det behövs alternativa media. AB kunde inte låta bli att förtala hedersmannen och plockade delar av citat hur sitt sammanhang.

  Aftonbladets journalist Petter J Larsson hävdar att SD-profilen ”hamnat i blåsväder flera gånger” på grund av saker han skrivit på internet.

  ”Han har bland annat skrivit att han ”beundrar de insatser som ett antal SS-officerare och frontmän gjorde”, samt att han ”är rasist. Stolt rasist”

  Citatet, där Bojerud ser ut att hylla SS, är taget från en kommentar där SD-politikern fördömer nazisterna – något som Aftonbladet väljer att dölja för sina läsare.

  ”Ja, jag beundrar de insatser som ett antal SS-officerare och frontmän gjorde i ärlig strid mellan nationer och jag fördömer så hårt jag kan de övergrepp som inte blott SS, utan även andra nazi-organisationer gjorde för att åstadkomma Förintelsen”, skrev Bojerud i kommentaren.

  Citatet där Bojerud enligt Aftonbladet säger sig vara ”stolt rasist” är från en kommentar han skrivit i sitt eget namn på alternativa media. .

  ”Jag är rasist. Stolt rasist. Gift i 30 år med en underbar hustru som var Holländsk-Indonesiska. En utlandsadopterad dotter, som är gift med en man från Afrika. De har tre barn, mina älskade barnbarn”, lyder hela formuleringen, som Aftonbladet valde att förvanska i syfte att få en Sverigedemokrat att framstå som rasist.

  Aftonbladets journalist Josefin Sköld (nu på Dagens Nyheter), var först med att förvanska citaten som sedan har spridits som sanning i de media som påstår att de är seriösa.

 2. Jag har ett inlägg som parkerar på granskning sedan ett dygn.
  Jag undrar bara om det har blivit något tekniskt strul från mig eller så?

 3. Du fortsätter att bedöma mig utan vetskap om mig Skoglund. ”Ta det lugnt Klas —”, ”har full förståelse för att du —”.
  Du behöver inte det. Jag klarar själv av det jag läser och varför liksom du säkert klara av ditt.
  Ditt inlägg kanske ändå var någon slags reaktion på mitt. Vem vet.

 4. Det retar mig inte alls Stefan k. Långt ifrån. Jag ser bara bloggen med politiska ögon vilket jag menar att ”pettersson” också gör/vill.
  Allt det material som ”pettersson” väljer ut och tar in, sammanställer och emellanåt själv har egen text till är naturligtvis inget objektivt/neutralt fritt hängande i luften från varandra, utan har ett medvetet upplägg av politisk sprängkraft och synen på människan. M.a.o. ”petterssons” egen.
  Ibland skriver man mycket själv om vad man tycker och står för och ibland gör man som ”petterssonbloggen” där man själv ”gömmer” sig bakom inhämtat färdigt material.
  Jag föredrar det förstnämnda. Det är ärligare.
  Jag tycker inte ”petterssonbloggen” är fulländad på något vis utan extremt ensidig och sönderhackad.
  Min uppfattning om den kvarstår.
  Det skulle väl också vara bra om någon från Sd gav in syn på samröret med bloggen och sin syn på den i största allmänhet. Man är ju ett ickerasistiskt parti säger man.

  1. Klas, Pettersson med bloggen här. SD får naturligtvis svara för sig men jag är inte aktiv Sverigedemokrat eller medlem i SD och har inget organiserat samarbete med Sverigedemokraterna.

   Däremot är jag sympatisör eftersom det bara finns två alternativ. SD eller DÖmokrati.

   Du har naturligtvis rätt att jag är partisk men jag är inte rasist bara för att jag vill minska invandringen till samma nivå som i övriga Europa. 27 länder i EU har en vettig invandring, det 28:e är det extrema undantaget.

   Läs gärna OM bloggen på länken…

   http://petterssonsblogg.se/om/

 5. Ta det lugnt Klas. Du behöver inte läsa det.

  Det var ett lästips till alla.

  Inlägget handlade inte om det du ”påstår”.

  Utan om att det är viktigare att välja rätt fiender än att göra rätt.

  Har full förståelse för att du inte vill läsa om sådant.

  Trevlig sommar hälsas från det vackra Oxelösund.

 6. Självklart tittar/läser jag där ibland för att få insikter. Annars blir det lite svårt att uttala sig.
  F.ö. är ditt konstaterande av bloggen inte så lite naivt Stefan k.

  1. Insikter = nyfikenhet?

   Om det är naivt eller inte, får var och en ha en uppfattning om. Sanningen är likt förb…at att Petterssons bygger på nyheter och artiklar från det verkliga livet, såväl sådant som tas upp i etablerad media och som självupplevts i verkliga livet.

   Det som retar många och uppenbart också dig Klas, är att Petterssons tar upp fakta som etablerad media ”råkar” glömma och uppenbart tycker kunderna (läsarna) att en fulländad produkt är bättre än en halvfärdig. Alternativa medier går som tåget, etablerade medier blöder allt mer.

 7. Helheten av alla dina kommentarer, sammanställningar, referenser och analyser är politiskt och mänskligt extremt rasistiska ”pettersson”. Man ska benämna saker vid dess rätta namn. Det får även en rasist tåla.
  Varför ska jag läsa din hänvisning Skoglund? Tillhör jag vänstern? Vad vet du om det. Inlägget du hänvisar till gör inte ”pettersson” mindre rasistisk eller utbytet med Sd mindre tydligt. Det var det jag tog upp. Inget annat.
  Vänstern får klara ut och förklara själva vad de menar i denna sak.

 8. Klas Jansson besöker alltså den ”extrema rasistbloggen petterssons”.
  Intressant, men då kanske Klas Jansson lärt sig att ”den extrema rasistbloggen petterssons” bygger sina artiklar på verkliga händelser och det som etablerad media skrivit om.

 9. Så Klas Jansson tycker det är extremt rasistiskt att citera Janne Josefsson och visa program från SVT.

  Det är också ett klargörande om att sakfrågan inte är intressant att diskutera. Stämpla rasist på alla till vänstern oliktänkande så slipper man besvär.

 10. Varför diskutera verkligheten med vissa politiker då dem struntar i att svara nu menar jag inte SD då man oftast får svar i mån av tid.

  Vet att jag är bitter men när man lovar och lovar men man ser inte verkligheten tydligen även om den finns framför näsorna

 11. Nedanstående uttalanden gjorde Janne Josefsson år 2007 och sveket fortsätter…

  – ”…Flykting och invandrarfrågan är det största journalistiska sveket som min generation journalister genomfört i det här landet. Vi har inte på ett seriöst och trovärdigt sätt beskrivit vilka oerhörda problem som finns i ett mångkulturellt samhälle. Jag tillhör dem som försvarar det mångkulturella samhället. Men vi som försvarat det har ju förskönat det…”

  – ”…Det är otroliga saker som har hänt i arbetarförorterna, där en trappuppgång på några år kunde förvandlas, medan vi stämplade rasist i pannan på de som protesterade och sedan själva förskansar oss i områden långt bort från flyktingar och invandrare…”

  – ”…Jag jobbade på Sveriges Radio från mitten av 70-talet och det var fantastiskt. Men jag var med om att man svartlistade folk. De som ville föra ett resonemang om flyktingmottagning var rasister. Var man emot dagis var man en fascist. Det var skrämmande…”

  – ”…Journalistskolan kallades för Kommunistskolan på den tiden. 68-andan var levande och studenterna hade inte sällan politiska bevekelsegrunder för sitt yrkesval. Det fanns något otäckt i det…”

Kommentarer är stängda.