Kan inte Sverige bättre?

När Sverigedemokraterna drag igång en upplysningskampanj ”Sverige kan bättre” går det politiska etablissemanget igång på alla cylindrar.
Men förvånansvärt inte mot problemen som påtalas. Vi har all sett de tiggande romerna i Nyköpings centrum, i Oxelösund,  Stigtomta osv. men PK-etablissemanget vill inte diskutera det utan beskyller Sverigedemokraterna för att säga sanningen, nämligen att Sverige kan bättre.
Vi har nu haft en S+MP regering i snart ett år, innan dess hade borgarna makten i åtta år, innan dess styrde en socialdemokratisk minoritetsregering med hjälp av V och MP  i tolv år. Innan dess, ja ni fattar nog. Hur kan man beskylla SD för att de påtalar brister i vårt samhälle.
Är ni som gör det nöjda? Är ni nöjda med skolan? Är ni nöjda med brottsligheten? Är ni nöjda med äldrevården och försvaret? Om inte varför skjuter ni budbäraren med odemokratiska metoder?

2015-08-05_1910

52 thoughts on “Kan inte Sverige bättre?

 1. Jovisst kan Sverige bättre.

  1. Den rödgrönrosa majoriteten i Stadshuset satsar på att bygga hyresrätter med låga hyror. Inom fem år ska 5000 nya bostäder ha byggstartat – men var är fortfarande oklart.

  Det är kanske inte så många som höjer på ögonbrynen när de får höra att en nyproducerad hyreslägenhet i Stockholm ofta kostar från tio tusen kronor och uppåt. För det är så verkligheten ser ut. Men med ett nytt projekt som kallas Stockholmshusen så vill Stockholms stad ändra på trenden. Nu ska billiga hyresrätter massproduceras. Hemligheten är billig produktionskostad.

  – Det är ju otroligt mycket billigare att gå ut med en stor produktion med kanske 3000-5000 lägenheter mot att bygga några hundra. Det pressar kostnaderna oerhört mycket, säger bostadsborgarrådet Ann-Margarethe Livh (V).

  5000 lägenheter ska byggas
  Stockholmshusen kommer vara en färdig modell och 5000 lägenheter ska beställas. Det här gör att den rödgrönrosa majoriteten i Stockholm stad hoppas på att sänka produktionskostnaderna med ungefär 25 procent. Något som också kommer avspeglas i hyrorna.

  Men var bostäderna ska byggas är inte klart. Just nu letar politikerna efter lämplig mark. Ett alternativ är i Farsta.

  – Vi vill i stor utsträckning bygga där allmännyttan är stark. Men också nära kommunikationer och gärna med hårdgjort mark, alltså mark som inte kommer att vara dyr att bereda, säger Ann-Margarethe Livh (V).

  Alla kommunala bostadsbolag sammarbetar i projeketet och imorgon är Famljebostäder första bostadsbolag att ge klartecken för Stockholmshusen.

  2. Regeringen och Vänsterpartiet är överens om att satsa en miljard om året på upprustning av miljonprogramsområdena. Det är en dubbelt så stor satsning jämfört med den som fanns med i budgeten som föll i vintras.

  Förhandlingarna om regeringens höstbudget är inne i ett slutskede. SVT Nyheter kan nu berätta att regeringen och Vänsterpartiet kommit överens om att satsa en miljard om året till 2019 på att rusta upp och energieffektivisera framför allt miljonprogrammens bostäder.

  – Det innebär att väldigt många lägenheter nu kommer att kunna rustas och få en bättre miljö för de boende och det kommer att skapa väldigt många nya arbetstillfällen, säger Vänsterpartiets ekonomiskpolitiska talesperson Ulla Andersson.

  Vallöfte
  En upprustning av miljonprogrammen var ett vallöfte från samtliga rödgröna partier och fanns med i den budget som föll i höstas. Men då handlade det om 200 miljoner första året och en halv miljard åren efter. Satsningen nu är dubbelt så stor.

  – För oss har det varit viktigt att få upp det här på högre nivåer och vi har lyckats nå en miljard per år. Det kommer att ha stor betydelse för intresset att börja renovera, säger Ulla Andersson.

  Ska stödja omfattande renoveringar
  Stödet ska gå till fastighetsägare som genomför omfattande renoveringar som annars inte skulle bli av. Andra krav är att upprustningen leder till betydande energieffektivisering och att man försäkrar att inte chockhöja hyrorna.

  – Stödet ska kopplas till framtida hyresnivåer så att människor inte ska tvingas lämna sitt hem efter renoveringen, säger Ulla Andersson.

  En miljard om året, hur finansierar ni det?

  – Det kommer skattehöjningar men också genom att prioritera ner andra reformer. Vi kommer att återkomma till hur finansieringen utformas.

  Hur många lägenheter kommer kunna rustas upp med den här satsningen?

  – Det beror på intresset från fastighetsägarna men i och med att det är ett årligt återkommande stöd kan det bli omfattande och komma många hyresgäster till del.

  V agerar för vanligt folk.

 2. Så är det bekräftat den svage göre sig icke besvär med att söka hjälp då det bara blir kalla handen ett moment 22 och där är en grabb som vill få en bättre framtid i kläm men det är ju ngt vi vant oss vid

 3. Vi kan ju inte ha 49 kommentarer nu blir det 50. Jo 26.8 måste vi träffas 9-12. Thom är ju inte där på eftermiddagen. Efter vad som hänt denna vecka finns mycket att prata om när det gäller psykiatrins brister. Hur patienter hamnar mellan stolarna. Så Thomas vi ses runt 10 i stället. Givetvis är alla debattörer välkomna. Samtal kan nog ge mer än skriverier TROR jag. Hej alla glada!

 4. Detta är bra Leif. Hörde det på TV igår. Men det är som att pinka i Östersjön. Det behövs förstärkningar i alla led inom den psykiska ohälsan. Nicklas agerande gör V mindre trovärdigt i dessa frågor. Man slaktade ju i stort psykiatrin 1995. Sen finns ingen kontorstids-ångest, inte mig veterligen i alla fall. Jag VET att dom unga mår dåligt. Men det gör även åldersgruppen 20-30 också. Det är för dom jag vill se Rehab-hem. Det Carro stod för var ju omvårdnarsbiten av äldre kroniker. Men jag blev ändå glad att Jonas som enda politiker tar i frågan. Sen vet jag att det tar tid att bygga upp en fungerande psykiatri igen. Det går fortare att rasera. Givetvis spelar sociala faktorer in på vår mentala hälsa. Arbetslöshet, bostadsbrist, utanförskap, dålig ekonomi, dålig tandhälsa ja listan kan göras lång. Sen har jag aldrig varit långsint. Ser Nicklas o politikerna i Nyköping till att Caroline får sitt jobb tillbaka så talar jag gärna med V igen, främst i dessa frågor. Men nu skall jag samtala med Thom och berätta hur verkligen ser ut idag. Sen har jag precis som Sickan: En Plan! Ha det bra Leif!

 5. Vänsterpartiet föreslår stora satsningar på psykiatrin – totalt 287 miljoner kronor.
  – Vi har precis inlett budgetförhandlingar och en av de saker vi kommer ge allra mest tyngd åt är stora satsningar för att möta psykisk ohälsa hos unga vuxna, säger Jonas Sjöstedt partiledare för Vänsterpartiet.
  Vänsterpartiet vill satsa stort på att möta den psykiska ohälsan bland unga berättar partiledare Jonas Sjöstedt och Ung Vänsters förbundsordförande Hanna Cederin i en presskonferens på söndagen.
  – Vi vill göra det enkelt att söka hjälp, säger Jonas Sjöstedt.
  Särskilda mottagningar för unga vuxna
  Det vill Vänsterpartiet göra med två satsningar, en satsning på 130 miljoner kronor från staten på ungdomsmottagningar och 25 procents medfinansiering från de berörda kommunerna. Den andra satsningen handlar om att öppna specifika psykiatrimottagningar för unga vuxna.
  – Då tror vi att steget blir mindre att söka hjälp, säger Jonas Sjöstedt.
  Total satsning på 287 miljoner
  Till de särskilda mottagningarna vill partiet att regeringen ska gå in med 100 miljoner kronor, även där ska berörda kommuner och landsting stå för medfinansiering. Totalt ligger satsningen på 287 miljoner kronor säger Jonas Sjöstedt. För att finansiera förslaget föreslår man bland annat att sänka rutavdraget från 50 procent till 30 procent.
  – Det är viktigare att unga tjejer får stöd än att man får dra av för städning i hemmet, säger Jonas Sjöstedt.
  Inga reaktioner på förslagen
  Förslaget är en del i den pågående budgetförhandlingen. Socialdemokraterna och Miljöpartiet har fått ta del av satsningsförslagen.
  – Ja de har fått se idéerna men jag har ännu inte fått någon reaktion, säger Jonas Sjöstedt.
  Nyheten presenterades två timmar innan Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt ska hålla sitt sommartal i Umeå.

 6. Tror Thom är en tålmodig politiker som har hjärtat på rätt ställe och fötterna på jorden.

  Men du har rätt ang psykiatrin då vi båda upplevt hur det var och är tyvärr skär man där man gör mest nytta och på dem resurser som behövs.

  Och att få stå och titta på utifrån när andra får leka är ett hån mot dem svaga då jag varit mellan stolarna då många år utan att ngn bryr sig och det jag är mest rädd för är att grabben hamnar där tidigare i åldern än vad jag gjorde vilket är skrämmande.

  Man säger sig vilja lyssna men när man pratar är det för döva öron.

  Vore intresant och höra hur SD ser det hela då jag vet att Thom följt med dig till vissa ställen vilket är mer än andra gjort.

  Men som min överläkare sa ”du borde jobba med psykiskt sjuka elr barn med särskilda behov” men vem vill ha en utan utbildning men med stor erfarenhet av dem båda.

  Har ju en 10 månaders hund som gör att jag kommer ut den bästa medicin jag har ha en trevlig söndag alla

 7. Vill nu efter sjutti-elva inlägg svara på Thoms fråga som var: Kan inte Sverige Bättre? Självklart kan vi det.

 8. Det finns mycket att göra framöver Thomas. Jag har ju tjatat om den psykiska ohälsan i minst 20 år nu. Det blir bara sämre. Skrev nyss en insändare till SN i ämnet. Jag har aldrig fått något gensvar från varken S eller M i dessa frågor. Men prata kan dom. Därför hoppas jag SD tar sig an dessa frågor. Ett exempel: Killen från Växjö som mörade sin fru och sitt lilla barn kom innan detta hem från tjänst i Afganistan. Att han mådde dåligt förstod inte försvaret. En granne till mig som också jobbat i FN-tjänst har berättat hemska saker och att många av hans vänner blev psykiskt sjuka när dom kom hem. Han har skrivit till ÖB o Mona Sahlin om detta. Det behövs massor av upplysning för att lösa detta. Sen behövs en skärpning av samhället. Psykologerna skryter med att dom kan se på dagis vilka som blir kriminella. Vore bättre dom gjorde något åt det kan jag tycka. Hoppas din son får det bättre framöver o hittar sin plats i livet. Men man måste få åtminstone hjälp till självhjälp. Innan ett barn kan gå faller dom ofta. Det borde inte vuxna människor behöva göra. Vi spar både pengar o lidande att hjälpa i tid. Hoppas inte Thom ledsnar på allt mitt skrivande om vår mentala hälsa. God Söndag på ER!

 9. Tråkigt att se Roland då du var en nyckel person men nu så har man ju valt att vi svaga och dem med bokstavs kombinationer ska bara vara tysta och vi ska nöja oss med det lilla vi kan tänkas få.

  Man höjer skatter och annat men likt förbannat så hamnar personer med handikapp långt utanför och man får kämpa i motvind för att få sin rätt.

  Sonen är förbannad då han vill mkt men det tar lång tid och det lär ta ännu längre tid bara för att få genom enkla saker.Men då han har sina handikapp så är han inte prioriterad i samhället det har vi märkt utan man stoppar hellre undan dem elr som i sonens fall när han slutade gymnasiet och gjorde som man sig bör gick till AF och han fick en Sius konsulent som ska jobba för honom men han blev avskriven det var väl för jobbigt.

  Den nya tilltänkta kommunen blev förvånad över hur man behandlat både honom och oss så det är skillnad på vart i Sverige man bor.

  Men när vissa politiker tror att dem står över alla andra och tror saker och ting om andra som inte stämmer så får man skylla sig själv om man tappar förtroende.

  Att det råder stort politiker förakt är deras egna fel det finns rakryggade politiker men dem fryses ut för att dessa talar sanning hur var det nu ”vi har demokrati”och ”alla är lika värda” konstigt att verkligheten ter sig annorlunda i mina ögon och i många andras.

  Och Roland har rätt Thom SDs blogg är en levande och kokande gryta med massa olika inlägg som handlar om allt mellan himmel och jord men återigen stort TACK för att man får skriva av sig

 10. Eftersom detta är enda bloggen som är aktiv vill jag berätta att vi för ett par timmar sen var på torget. Jag informerade nyckel-skramlarna varför jag slutat skramla. Drog i korthet hela Carro-storyn. Många blev upprörda och några skulle snacka med Nicklas. Någon sa: Sånt här gynnar ju SD.

 11. Roland vi drar från Södermanland till ett län där man visar empati och sympati och där den tillfrågade kommunen tyckte det var anmärkningsvärt att det tagit så lång tid att få diagnos på sonen dem fixade tom en tilltänkt arbetsplats och lyssnade på vad sonen vill göra visst så har grabben fått hjälp här men det tar mycket kraft då det går långsamt men det viktigaste är att han kan få ett socialt umgänge med riktiga vänner och inte bara sina föräldrar och hunden och 2 katter.

  Vi ser ljust på framtiden om man bara från Nyköpings sida inte paragraf rider som det tyvärr verkar vara mer regel än undantag.

  Tom med jag kan ha hittat en plats i livet med mkt natur runt husknuten på det nya stället om allt klaffar.

  Vi har ju super hyresvärd i dag likaså grannar men då det gäller sonens framtid och välstånd så väljer vi hans linje framför allt annat

 12. Tråkigt Klas att du vill avsluta nu. Jag tror VI har mycket gemensamt. Jag hade nog varit sosse än idag om inte verkligheten kommit ifatt. Hoppas ändå du kommer 26.8.
  Thomas ditt öde är grymt och omänskligt. Jag o gumman trivs bra i Oxelösund. Fast vi behöver en billigare lägenhet framöver. Vår hyra på dryga 8000 tär på vår ekonomi. Våra barn bor i Nyköping o Stockholm. Så en billig tvåa i Nyköping skulle smaka. Jag kommer troligen att rösta på SD till riksdagen nästa gång. Det är ju V som tvingat mig dit. Vart tänker NI flytta då? Jag önskar av hela mitt hjärta att du och din familj får det bra framöver. Tänderna tillhör kroppen o är en mänsklig rättighet. Sen Thomas skitsnack är inget att bry sig om. Det säger mer om mobbarna faktiskt. Trevlig Helg på Dig! Kanske du vill fika 26.8 med Thom o mig. Jag tar mig friheten att bjuda in dig kl. 15 vid Högbrunnsvägen 2. Hej!

 13. Roland mycket har hänt sedan vi träffades jag har idag stadigvarande så den biten är löst sedan så har jag äntligen fått skuldsanering så jag är på rätt väg men mycket återstår innan alla bitar faller på plats och det tråkiga är att det lär bli jag som får skulden till att sonen vill flytta med sina föräldrar trots att jag peppar sonen att stanna kvar så är han fast i sitt beslut om att vi alla 3 ska flytta.

  Den nya tilltänkta kommunen fixade fram massor innan vi ens fått bostad så nu är det upp till Nyköping om vi får hjälp då vi inte fick mycket hjälp när jag blev utförsäkrad andra gången.

  Vet att jag spyr galla men när man tvingas slåss för varje rättighet som borde gälla så blir man bitter.

  Det är ju en mänsklig rättighet att ha tänder sas det ju på mötet du drog ihop så det är därför jag fortfarande sitter utan då man kategoriskt nekade oss hjälp vid min utförsäkran så jag fick låna pengar för att klara hyran och det var bara en månad vi behövde ha hjälp men fick bara skit.

 14. Roland jag läser denna blogg varje dag då den är den enda som lever.

  Ang politiker i landstinget så skrev jag för över 1 månad sedan om psykiatrin hos ett landstings parti men ännu inget svar.

  Denna blogg får man svar oftast hela tiden kanske inte alla gånger man gillar svaren men man får svar från olika debattörer.

  Har en son som har ADD,autism och mental retardation(lättare cp skada).Han hade vänner och flickvän fram till han var 21 då han fick sina diagnoser men efter han fick diagnoserna så flydde alla och idag sitter han ensam utan vänner.

  Sonen hade Fia men på brandstationen och han älskade det jobbet men det påminde för mycket om branden vi var med om förra året så han orkade inte längre.

  Det har gått så långt att han bett mig att söka ny kommun då han vill börja om ett nytt liv förhoppnings vis med vänner då den lilla klick som finns här i staden pratar skit och tittar snett på honom.

  Psykiatrin har monterats ner till knappt ingenting idag jag talar om egen erfarenhet.

  Vet att detta inlägg blir långt men har så mycket att tala om då Thom är en av dem få som svarar på den svages klagan

 15. Får jag till sist försöka vara lite Putte Kock och både gissa och förklara det politiska läget i Sverige av idag. På 60-talet då jag började rösta, hade vi fem partier och S fick cirka hälften av rösterna. Sen kom 70-talet o kriserna började i vår värld. S började tappa o vi fick borgerliga regeringar ibland. Idag har vi åtta partier. SD växte fram för att allt fler började inse att Sverige tog emot för många flyktingar samtidigt som välfärden urholkades allt mer. Jag tar upp psykvård där jag har lite kunskap. Andra skulle lika gärna kunna ta upp äldrevården, skolan, försvaret, infrastrukturen, den försämrade sjuk o A-kasseförsäkringen, m.m. Vi fick vid förra valet in VFP i vårt landsting som blev största parti av väljarna i Nyköping-Oxelösund. S har ju bäddat för SD o VFP. Det är inte den vanliga vänster-höger debatten längre. Nu tar jag verkligen inte mätningar tre år före ett allvar. Mycket kan hända. Men den offentliga sektorn håller på att förfalla. Sen om vi skall vara ärliga är skillnaden inte speciellt stor mellan S o M heller. Den lilla människan får stryk, medans politiker skor sig själva. Det blir politikerförakt helt enkelt. Jag har nog i stort samma åsikter idag som jag hade när jag började rösta S på 60-talet. Självklart sitter S kvar om problemen löses till nästa val. Alliansen fick 8 år men löste inte problemen. Jag har bråkat med båda blocken i min kamp för dom svaga. Jag förlorade mot både rödgrönt o borgare. Nu vill jag pröva något nytt. Sen får vi utvärdera det. Leif Pettersson VET vad jag tycker och det tror jag även du gör Klas. Tycker Thoms förslag om kaffe och ett samtal 26.8 låter klokt. Tror inte vi tre skulle bli osams alls. Alla goda ting är ju tre. Klockan 15 vid Högbrunnsvägen 2 (Simons gummiverkstad) Trevlig Helg önskar jag ALLA debattörer !

 16. Fallet har väll gått färdigt fackligt och hos DO menade jag? Jag är inte V-are utan allmän vänster.
  Skriver inget mer då jag upplever att jag bara blir svarad med en arrogant och förutfattad messerschmittstil. Så kan ett samtal också avslutas. Tråkigt.

 17. Jag svarar inte på dina frågor skriver du. Jag har inte uppfattat några frågor. När jag ställer frågor till vänstern får jag aldrig svar. Du påstod att det som kunnat göras i Carro-fallet är gjort. Där råder en krondike mellan oss. Man har inte gjort ett skvatt varken från politiskt eller facklig håll. Man gav upp o offrade Carro för tjänstemännens skull. Största förlorarna är som vanligt brukarna. Men jag är van med stor okunnighet när jag diskuterar psykiatrin. Men jag får medhåll av ledande experter. Sen när politikerna skall åstadkomma verkstad är alltid pengarna slut. Dom har tur minsann för denna grupp orkar inte protestera. Fick höra av en journalist att den politiker som tar i frågan blir utfryst av sina kollegor. Kostnad på kort sikt JA. På lång sikt spar vi både pengar o mänskligt lidande. Det som förvånar mig är att V och M tycker precis likadant. Knepigt!

  1. Klas är välkommen upp på en kaffekopp han också. Alla är vi inte överens men alla har vi två öron att lyssna samt en munn att tala med. Välkommen.

 18. Jag är inte tillräckligt insatt i fallet med Carro så jag har lite svårt uttala mig helt glasklart.
  Det som kan prövas verkar vara gjort.
  Men visst har tjejen lidit och det har jag den yttersta empati för. Rent mänskligt är det aldrig bra när ett fall drar ut på tiden så här.
  Sedan svarade du mig inte utan med att du alltid får skit och med Carro.
  Du måste ju kunna ta tillbaka något om du sveper till lite för mycket. Det är inte farligt. Jag är också en människa.
  Jag har inte gett Sd någon skuld för nuvarande psykvård. Det faller ju på sin omöjlighet då de inte sitter vid makten.

 19. Sen vill jag bara säga Klas att SD har INGEN skuld till att svensk psykvård inte fungerar. Folk som arbetat i FN har berättat för mig att vi inte hjälper flyktingar heller med svåra psykiska besvär. Dessa har dom fått i sina krigshärjade länder. Psykvården las i stort ner 1995. Psyk-ädel. Carro vårdade en av mina kompisar sen 70-talet. Har bett Nicklas följa med till honom för att se eländet. Det vill INTE Nicklas. Jag drar slutsatsen att V skiter i psykiskt sjuka. Jag kan ändra mig om jag får se konkreta bevis, inte floskler som idag. Tänker fråga Thom om han vill följa med på en ”psykrunda” i höst. Då kan vi besöka det som finns. Jag skall förklara vad som fattas därefter. Men varken alliansen eller dom rödgröna gör ett skvatt för dessa människor. Ni borde skämmas att sen använda ordet solidaritet. SD är det enda parti jag inte utforskat inom detta. Det tänker jag göra framöver. Detta är vår tids stora folksjukdom idag o samhället vill spara pengar. Thomas Arnell skriver här ibland. Kom in i debatten även du Thomas. Men värst är givetvis S. Sen följer M. Har träffat EN vänsterpartist i Sörmland som kunde detta. Honom sparkade sen V från sin roll i landstinget. Jag tänker besöka Thom 26.8 i partilokalen. Då skall bla. detta diskuteras. Om detta kan jag prata hur länge som helst. Har besökt allt som finns i Sörmland. En förkämpe lämnade Sörmland och bedriver idag ett eget behandlingshem i Västmanland. Han motarbetades trots allt han gjorde för brukarna. Han var med i TV många gånger på 90-talet. Men vi som vill hjälpa vi skall ha skit. VARFÖR???

 20. Jag får alltid skit när jag kämpar för dom psykiskt sjuka. Tycker du att kommunen behandlade Carro schysst Klas?

 21. ”Visst är jag knäpp Klas. Det är väl alla som kämpar för dom svaga tex, dom psykiskt sjuka. Varför skall vi bry oss om dom?”
  Jag har verkligen inte skrivit eller antytt det här Roland Karlsson. Det känns inte ok och rätt ska vara rätt tycker jag.
  Med Putte K menar jag bara att politik inte är något tips.
  Trevlig helg.

 22. Vill ge lite bakgrund till Carro-fallet. Redan efter första artikeln i SN om detta tog jag mig an fallet. Besökte Carro och hennes kollegor. Kollade med brukarna och fick all insyn. Carro som likt mig har vårdats på psyket. Givetvis kortare tid än jag men hon fick ändå insyn i den psykiatriska vården. Min kunskap om mediciner o dess biverkningar och konstiga diagnoser som ingen förstår. Jag hade nog alla som finns. Skulle inte kunna leva ett liv utan mediciner sa ”experterna”. Tänk så fel dom hade. Jag har genom RSMH fått en kunskap att det är vi fd. patienter som är dom verkliga experterna. Carro jobbade inom social-psykiatrin. Jag sa till Nicklas redan i våras får hon inte behålla jobbet kan jag aldrig mer rösta på vänstern. Sa även att Nicklas sviker mig i min hjärtefråga, detta är oförlåtligt. Sen blir vänsterfolket besvikna på mig för att jag står vid mina ord och försöker nu förlöjliga o förminska mig. Jag tänker fortsätta denna kamp så länge jag lever. Om nu SD vore så onda varför lyssnar dom på mig? Troligen får SD över 20% vid nästa val och V 5%. Då är det inte smart att läxa upp mig längre. Visa i handling att ni stöttar mig. Ge Carro jobbet åter så kanske vi kan prata med varand ra igen. Men prestigen är viktigare TYVÄRR!

 23. Klas jag har inget behov av att läsa partiprogram. Verkligheten ger mig den info jag behöver. Har nog V:s partiprogram liggandes i någon byrålåda. Schyman o Ohly var flitiga med att skicka sådana förr. Bra att du delar min uppfattning om att Thom är en trevlig person. Jag väntar med spänning på nästa stora mätning. TV, SN o Petterssons blogg ger mig den info jag behöver.

 24. Jag menar inget elakt Roland Karlsson. Tyckte bara att det var ett lite originellt sätt att resonera politik.
  Men det måste ju finnas utrymme för det också.
  Med risk för att bli lite tjatig, läs Sd:s principprogram. Det är det som är Sd. Inte TZ.
  Trevlig helg själv.

 25. Klas tycker jag har humor o jämför mig med Putte Kock. JA humor har jag nog, det säger andra. Men att byta parti vid val är väldigt vanligt idag. S hade ju 50% på 60-talet. Idag ligger man runt 25%. Många Putte Kock inom det partiet. Anna Kinberg-Batra sa att i inte hade svar på väljarnas frågor. Det verkar inte nuvarande regering inte heller ha. Leif Pettersson som jag känner sen barndomen är övertygad vänsterpartist. Det blir jag aldrig. När Nyköping kickade Caroline Broberg var det droppen som fick mig att överväga att rösta SD. Allt talar idag för att så blir fallet. Men visst ä det kul Klas. Tror vi har humor alla fyra. Klas, Leif, Thom och Roland. Den har vi gemensamt och den skall vi vårda. Trevlig Helg på ER!

 26. Visst är jag knäpp Klas. Det är väl alla som kämpar för dom svaga tex, dom psykiskt sjuka. Varför skall vi bry oss om dom? Efter denna fruktansvärda vecka med mord varje dag tror jag folk börjar förstå att vänsterns politiker mest ägnar sig åt vackra ord o floskler. Folk börjar inse att vänsterns politiker mest vill sko sig själva. Problemen löser dom inte i alla fall. Nej jag längtar inte efter alliansen. Jag vill leva i ett samhälle där vi bryr oss om varandra. Thom är den politiker som lyssnat mest på mig genom åren. Vi måste väl ta hand om vårt eget folk också. SD behöver inte bedriva någon valrörelse alls framöver. Den sköter vänsterpartiet bättre. Trevlig Helg Klas!

 27. Vilka politiska pantersprång och slutsatser Roland Karlsson. Det har jag aldrig stött på förut. Nästan lite roligt. Du måste vara ganska unik i ämnet politik.
  Förstår att herr Zetterström också försöker vara lite rolig tillbaka.
  Gör som Leif Pettersson rekommenderar istället; Läs principprogrammet. Det förskräcker i synen på människan och samhället så det räcker och blir över.

 28. Skulle jag lägga min riksdagsröst på SD i nästa val kan Thom tacka vänster-partiet. Landstinget där står jag nog fast vid VFP. I Oxelösund byter jag bort v-rösten mot kanske C. Jag gillar Bo Höglander. C behöver röster. Idag är jag övertygad om att SD blir största parti i nästa val. Oj vad mina vänner sossarna blev besvikna. Men det avgör ju inte jag utan svenska folket. Mitt tips grunnar jag på samtal med många människor och den röra som vårt land nu befinner sig i.

 29. Till Leif och Thom: Jag är en människa som läser lite överhuvudtaget. Aldrig böcker tex. Däremot lever jag i verkligheten o följer debatter via olika medier. När det gäller V så läser jag idag i SN att Carro förlorat sin kamp mot Nyköpings Kommun. Här bevisar V att det behövs vinster i välfärden och privata vårdbolag. Carro jobbar nu i ett sådant. Hon skall även lämna facket. Sådana storys bevisar att missnöjespartier som SD och VFP verkligen behövs. Tänk om V haft 51% i Nyköping då hade inte Carro haft något alternativ. Därmed har V hos oss hamnat i samma bås som S o MP. Alltså inget alternativ. Sen har vi tre år på oss att hitta ett parti som har någorlunda våra värderingar. Lyssnar ju även på debatter i TV och läser SN o även Petterssons blogg. Jag slåss främst för dom svaga, men får inget gehör hos dom rödgröna partierna. Är inte det lite märkligt? Trevlig vecka Leif och Thom!

 30. Jag rekommenderar att läsa principprogrammet istället. Det säger mycket mer om partiet än partiprogrammet. Man får tänka till lite mer men det är väl bra.

 31. Jag är en man som närmar sig 70. Är sosse sen barnsben. När sen S svek mig o min familj så totalt på 90 o 2000-talet så hamnade vi i soffan hela 90-talet. Vi röstade på V 2002. Sen övergick vi till olika allians-partier. Jag pratar ju ofta med folk jag inte känner. Folk är oroliga för den ökande invandringen. Sen tar vi inte om hand om dom som kommer hit. När sen SD bara växer o växer så förstår jag att den frågan är viktig för många. Jag har heller inte läst något partiprogram. Att V och M skulle ha gemensamma ståndpunkter faller på sin orimlighet. Skall SD minimeras måste en S-M regering bildas. Vill man det? Annars röstar ju SD ibland även på rödgrönt, men kanske mest med alliansen. Min o gummans dröm är att vi kan rösta S igen 2018. Men det lär inte gå, prestige? Vi kräver kaffepengar. Men att alltfler väljer SD är ställt utom allt tvivel. Träffade en bilhandlare förra veckan som inte ville sälja en bil till min son, men ville prata om den som han sa den sanslösa invandrings-politiken. Nu köpte sonen sin bil av en annan handlare som inte pratade politik. Klas folk ser det ökande våldet i samhället som en frukt av invandringen. Rätt eller fel vet inte jag. Jag o gumman har jämnt skägg att hitta ett parti tills 2018. DÖ håller säkert tills 2018. Men vinner rödgrönt även då kanske DÖ bryts. Men SD förblir vågmästare. Visst är det rörigt. Men skyll inte på mig som endast värnar dom svaga. Men vi kan inte leva på vackra ord. Hej Klas!

  1. Tycker du ska ta och läsa partiernas program och sen välja parti Roland. Vem vet, du kanske blir överraskad.

 32. Jodå, jag har läst programmet i de stora delarna och har en helt annan ideologisk syn och lösningar på samhällets olika delar än Sd.

  Mitt bla, bla, bla, var ang. inlägget ovan.
  Ska Sd upplysa de andra partierna/svenska folket? Eller vad är tanken med denna pompösas rubrik?
  Lite underförstått att andra inte vet eller kan bättre? Vem vill gå in i något med det upplägget. Jag kan förstå att andra har reagerat på formerna och upplägget.
  Sd säger sedan sanningen att Sverige kan bättre. Vem kan inte säga det? Det säger ingenting utan är bara typisk Sd- retorik.
  Sedan radas det upp område efter område som vem som helst egentligen kan säga och ställa upp på.
  Titta vad ni har ställt till med genom åren. Vi är inte skyldiga till det. Men släpp fram oss så ska vi ändra på det. Enkel och tilltalande propaganda.
  Klar att Sd ska få påtala brister i samhället som alla andra. Det centrala är vilka orsaker och lösningar man har kring dessa.

  Sen detta PK tjat. Det visar på Sd:s syn på de andra partierna som någon slags politisk homogen samling. Vi mot dom. David mot Goliath. Det stämmer ju inte alls utan är bara en propagandistisk konstruktion.
  Alla andra sju tar steg mot Sd säger Pettersson. Vad då alla andra sju? Tillsammans med ett gemensamt program på alla områden du nämner? Jag tycker du ska redovisa resp. partis program på nämnda områden och visa hur de har närmat sig Sd. Intressant.
  Också det en bild av sig själv att vi står för upplysningen, sanningen och lösningarna som alla till slut kommer att förstå.

  1. Klas, det finns exempel i tidigare inlägg på den är bloggen.

   Exempelvis om försvaret, där sju partier gemensamt slaktat det, ett har varit emot. Sedan när Tsar Putin börjar brumma anser de sju att förslaget behöver större anslag.

   Ett annat är skolpolitiken där regeringen försöker härma det SD sagt hela tiden osv.

   Sedan har vi förstått att du inte gillar SD:s ideologi. SD vill minska invandringen, inte stoppa den.

   Inte alls långt bort i tiden, 1989 införde regeringen Carlsson (S) med hjälp av bland annat M ett totalstopp mot invandring. I det s.k. Luciabeslutet konstaterades att Sverige var ”FULLT” Redan då tillhörde en numera inte helt okänd socialdemokrat som heter Mona Sahlin partiets toppskikt och var tänkt att bli Carlsson efterträdare om inte en chokladbit kommit i vägen. Ingen kallar S, Carlsson eller Sahlin för rasister.

   1995 skrev den dåvarande socialdemokratiska regeringen (Carlsson 3) så här ”de senaste årens invandring har i betydande grad åter blivit en invandring från Europa. Dessa invandrare har ett humankapital och ett etniskt kapital som ligger närmare svensk arbetsmarknad än den utomeuropeiska invandringen…

 33. Klas har tydligen inte läst Sverigedemokraternas politiska program.

  Tre viktiga punkter är:

  INVANDRING:Det är nog ingen som undgått att se de sociala problem som uppstått i massinvandringens spår. Den har också medfört oerhörda ekonomiska kostnader – så höga att vi idag tvingas välja mellan invandring och välfärd.

  BROTTSLIGHET: Brottsligheten ökar i Sverige. Allt fler, inte minst kvinnor känner sig otrygga på gator och torg efter mörkrets inbrott. Vi behöver ta krafttag mot kriminaliteten, beivra fler brott och se till att låsa in brottslingarna.

  ÄLDREVÅRD:Pensionärerna är vår tids kanske mest eftersatta grupp. Vi måste ta bort straffbeskattningen av pensioner. Vi måste satsa stora resurser för att våra pensionärer ska få en värdig och högkvalitativ äldrevård.

  Här finns SD:s politik från arbetsmarknad till äldrepolitik i alfabetisk ordning. Ta dig en liten stund Klas och tala sedan om vad som är fel på den politiken i stället för att bla, blaa

  https://sd.se/var-politik/

 34. Till Roland Karlsson kan jag säga att jag också rör mig mycket bland folk ute i samhället.
  Där möter jag tvärtom en väldigt utbredd oro och olust över Sd:s åsikter, värderingar och framväxt.
  Och det är gudskelov den stora, stora majoriteten fortfarande.
  Detta såväl bland konservativa, liberaler, socialister, kristna och humanister. En uppfattning som skär rakt igenom befolkningen.

 35. Jag skjuter på Sd:s åsikter, värderingar och lösningar Pettersson.
  De andra partierna tar inte efter Sd:s politik steg för steg. Det visar bara på vilken sned självbild och omvärldssyn Sd och dess anhängare har.
  Det går heller inte att ta efter Sd:s politik då de inte har någon sådan utarbetad värd namnet.
  Den bygger i stort enbart på ensidig propaganda, retorik och andra oväsentliga kommentarer/hänvisningar.

 36. Klas Jansson gör som de flesta andra. Skjuter budbäraren när argumenten tryter.

  Annars ser vi att de andra sju partierna tar steg för steg mot SD:s politik.

  När det gäller skolan, vården, försvaret, brottsligheten, invandringen osv.

 37. Jag brukar ju överdriva ibland. Men SD får ännu mer och är idag Sveriges största parti. Läs Pettersson o konstatera själv. Både V och Mp fick 5%. Trevlig lördag-kväll Thom!

 38. OM det vore bara bla-bla som Jansson skriver så verkar det konstigt att SD bara växer. Man har snart 20%. Deras motpol V ligger kvar på 5%. Knepigt. Just det som skrivs här är vad vanligt folk pratar om. Jag hör det ofta som den pratkvarn jag är.

Kommentarer är stängda.