Har dessa länder inget ansvar?

Europa upplever en flyktingkris utan motstycke sedan andra världskriget. Det åskådliggjordes i onsdag med en bild på en drunknad 3-årig syrisk pojke. Det är fruktansvärt tragiskt.

Dock rapporterar inte svensk media om att pojkens familj hade bott tre år i Turkiet och inte var akut utsatta. Familjen var på väg till Sverige efter att Kanada nekat dem asyl eftersom de saknade flyktingskäl. Enligt CNN så var pappan i behov av tandvård och hade hört att det var gratis för asylsökande i Sverige. Så vi har ett stort ansvar med den symbolpolitik som förs med löften om permanenta uppehållstillstånd och fri vård.

Störst ansvar har dock de satans mördargängen som härjar i Mellanöstern.

Vi diskuterar hur många flyktingar olika länder ska ta emot, och vet att länder som Jordanien, Turkiet och Libanon tar den värsta stöten med fyra miljoner syrier på flykt.

Ingen ilska riktas dock mot de stenrika Gulfstaterna dit flyktingarna från Syrien skulle kunna ta bussen i stället för att drunkna i Medelhavet.

Varför ska Sverige ta emot nästan hundratusen asylsökande när de enormt rika oljestaterna och Syriens grannar Saudiarabien, Qatar, Förenade Arabemiraten, Kuwait, Oman Bahrain erbjuder NOLL syriska flyktingar att bosätta sig i länderna?

Har dessa länder inget ansvar?
middle_east

44 thoughts on “Har dessa länder inget ansvar?

 1. Vi ska också komma ihåg att Sd:s ihärdiga önskan om nyval enbart var i egenintresse av att kunna få ett par procent till. Ingenting annat. Det visade de sedan när man försökte sätta käppar i riksdagshjulet så gott det gick. Bland folket så var intresset dessutom N5väldigt svalt för ett nyval. Det visade flera undersökningar.

 2. Hej Leif!

  Du skriver, ”bara för att Sverigedemokraterna fick 12,9 procent i valet betyder inte det att de får styra Sverige. Övriga 87,1 procent är nämligen fler.”.

  Vad härligt att vi är överrens om det. Då blir nästa fråga . Varför har dessa 87,1 % då konstruerat DÖ?

  Ska det verkligen behövas om man har 87,1%?

  Sedan skriver du, ”de hade inget val för ett nyval hade inte förändrat något”. Vadå val? Är det inte det svenska folket som ska få välja. Hur vet du att ett nyval inte hade ändrat på något?

  Det nyval som utlystes skulle naturligtvis ha hållits. Där kunde de 87,1 %, ha kunnat presenterat och förklarat DÖ, så att alla väljare kunde ta ställning till det i ett nyval.

  Det är demokrati , Leif.

  Sedan sjunker du otroligt lågt, som de flesta vänster retorikerna, när du skriver, ” Sverigedemokraterna är inte ett val och då inte bara för att de är rasister utan de har helt enkelt inte samma ideologi.”

  Kan du konkret ge bevis för det , förutom din egna personliga uppfattning, om det finns forskning eller fackmänniskor som bekräftar eller dementerar det?

  Skulle vara kul att få höra fakta av hur du kan benämna SD som rasistiskt.

  Jag citerar Ivar Arpis senaste ledare…..

  ”Just nu, inför den flyktingkris vi ser, duger inte att dela upp folk i goda och onda. Att demonisera högern, som vänstern och vissa liberaler gör, är en ful strategi som bara ökar polariseringen. Att moralisera är förvisso lättare, men det som behövs är konstruktiva förslag. Det gäller att hålla hjärtat varmt men huvudet kallt.”

  http://www.svd.se/halla-hjartat-varmt-men-huvudet-kallt/om/flyktingkrisen-i-europa

  Hälsas från det vackra Oxelösund.

 3. Apropå två sidor av myntet.

  Debatten om decemberöverenskommelsen visar att det finns en grundläggande missuppfattning om vad demokrati innebär.
  Bara för att Sverigedemokraterna fick 12,9 procent i valet betyder inte det att de får styra Sverige. Övriga 87,1 procent är nämligen fler.
  Riktigt hur denna missuppfattning uppstått är faktiskt obegripligt. I vilket annat sammanhang får en minoritet, dessutom en ganska liten, styra?

  Så bestämde sig Sverigedemokraterna för att skriva om regelboken. Trots att de lagt ett eget förslag röstade Sverigedemokraternas riksdagsledamöter för den borgerliga budgeten. Inte för att de stödde alliansens förslag utan bara för att sätta käppar i hjulet för regeringen. Utpressning och klassiskt falskspel

  För att förklara det snabbt så har riksdagen haft som praxis, alltså en oskriven regel att alltid rösta på sin egen budget. Sverigedemokraterna som visserligen har ordet demokrati i sitt partinamn brydde sig inte om denna praxis utan röstade på Alliansens budget. Det gjorde dom enbart för att fälla regeringen för att de inte dansade efter SD’s pipa när det gäller invandrarpolitiken. De lovade också att fälla ALLA regeringar i fortsättningen som inte gjorde som SD vill. Detta är en ren kidnappning av vår demokrati. Denna idé är inget de har övergett utan har kvar efter budgetomröstningen. Ett nyval hade gett ungefär samma siffror och då hade allt fått börja om från början. För att undvika detta av SD skapade ekorrhjul så ingick alla partier utom då SD förstås och Vänsterpartiet. Detta gjorde dom för att det fanns inget val och det hade SD sett till.

  Sverigedemokraternas 12.9% är mindre än 87%. Så enligt de demokratiska reglerna så har SD ingen rätt till inflytande förutom då att de kan vara vågmästare i några frågor. Den matematiken borde de flesta vara med på eller hur?

  Argumentet att MP fick vara med i regeringen men inte SD. Ja, det vinnande regeringspartier väljer vilka de vill samarbeta med och Sverigedemokraterna är inte ett val och då inte bara för att de är rasister utan de har helt enkelt inte samma ideologi. Det spelar alltså ingen roll om partierna är stora eller små.

  De hade inget val för ett nyval hade inte förändrat något och Socialdemokraterna skulle inte kunna regera på en alliansbudget. Det är ju lite skillnad på vänsterpolitik och högerpolitik och det parti som innehar regeringsposten vill nog gärna regera med sin egen politik.

  Slutsats i det hela är att Sverigedemokraterna själva har valt detta och då får de ta konsekvenserna och i det här fallet inte mycket att säga till om. För ger man någon ett helvete så får man räkna med att förr eller senare studsar det tillbaks.

  Sedan PS. Det är lugnt. Jag är inte irriterad (ännu en egenskapsetikett).
  Jag är bara inspirerad av dina argument.

 4. Jag har samma uppfattning som Leif om orsaken till DÖ:s tillkomst. Tycker faktiskt detta är ren fakta bara. Jag borde givetvis stå på samma sida som Leif idag. Men rödgrönas barnsliga stolthet gör det OMÖJLIGT. Envisare människa än jag lär inte finnas. Sen tar jag mig friheten att prata med ALLA. Vad tror ni jag tänker göra nästa vecka vid Ullared när gumman handlar? Just det jag PRATAR med massor av människor. Sen när det gäller inrikespolitiken så får vi ha tålamod tills 2018. Då får var och en åter säga sitt. Anette o jag har gemensamt bestämt oss för soffan. Det kan dom rödgröna partierna ändra på men ALLA vet så sker inte. Sen tänker jag högt ibland. Visst är det en av alla mina svagheter. SD skulle blivit en proteströst från min sida. Nu ville inte min familj det alltså även barnen. Men jag gillar o tänker prata med Thom även i nästa valrörelse. Då får jag arga blickar o kommentarer från dom rödgröna. Fast just DOM är orsaken till min frustration. Att du Leif lägger in mer än jag i ditt röstande så är jag den jag ÄR. Det får ni andra URSÄKTA!

 5. Hej Leif!

  Det känns som att du är lite ”irri”. Det behöver du inte vara.

  Lite imponerad av att du får med orden, ”moraliserande, egenskapsstämpling och kvasipsykologiserande”, i din kommentar och replik riktad till mig.

  Nu tog du väl i lite mycket , Leif.

  Det finns inget att diskutera om DÖ. Den ska inte finnas och den ska bort så fort som möjligt. DÖ har inget existensberättigande, då det bara finns en sida av den. Den går inte att se från två håll.

  Sedan citerar jag ditt klara påstående och åsikt,” SD var orsaken till DÖ”.

  Nu är du där igen.

  Beskylla SD för något som 6 partier kokar ihop, med stöd av vänsterpartiet. Genom att tillåtas att manipulera med Sveriges demokrati, som ska utgå från hela svenska folkets röst. Genom riksdagens omröstningar.

  Demokrati är respekt för folkets valda röster. Läs ditt partiprogram.

  Trevlig helg, hälsas från det vackra Oxelösund.

 6. 1. Vad bra att du ger Leif. Du är duktig du.
  2. Men snälla, sluta mästra som om du vore den enda på denna blogg som hjälper till med stöd till flyktingar. Skärp dig du gode s.k. socialist.
  3. ”Ju godare vi försöker framstå på den politiska nivån, desto mer egocentriska kan vi agera privat. Ord ersätter handling.”

  Moraliserande, egenskapsstämpling och kvasipsykologiserande. Lägg av med det. I alla fall mot mig. Du har hållit på med sådant tidigare också.

  Jag ställer de frågor jag tycker är relevanta. Det avgör jag.
  Du kallar dig demokrat.
  Det har jag lång erfarenhet av att också göra.
  Du får naturligtvis ha din ensidiga uppfattning om DÖ och kalla andra för DÖ-nickar.
  Jag betraktar det avsnittet som en ensidig partsinlaga för SD.
  Inte en rad om SD:s deklaration om hanteringen av den parlamentariska situationen vid budgetomröstningar.
  Det började redan vid SD:s presskonferens inför budgetomröstningen där man då helt mörkade sin ståndpunkt. Träffen blev istället ett enda långt propagandajippo om invandringen som med råge drog över på tiden. Så arbetar detta parti. Propaganda och åter bara propaganda.
  SD var orsaken till DÖ. Ingenting annat. Vill inte PS ens nämna och diskutera det så är man väldigt fast i sin egen bild.

 7. Hej Leif!

  Jag har inte pratat om dina egenskaper. Jag diskuterar politik, demokrati och hur media bedriver ”kampanj-journalistik”.

  Jag har haft åsikter om dina kommentarer.

  Om du nu kallar dig en god demokrat. Så skulle du aldrig ha ställt den frågan du nu gör, till mig.

  Din fråga var .”Men har du PS skrivit några rader om orsaken/motorn till DÖ, nämligen SD?”

  Men snälla Leif, varför ska jag behöva göra det?

  Om vi har demokratiska partier som säger sig respektera våra svenska väljare. Så ska de aldrig. Jag upprepar ALDRIG, kunna tänka tanken, att konstruera något så respektlöst som DÖ. Direkt efter ett demokratiskt riksdagsval.

  DÖ hör inte hemma i en demokrati. Inte ens i tanken, Leif. Läs ditt partiprogram.

  Vad vore svenska DÖ-nicke politiker om de inte kunde skylla nästan alla Sveriges problem på SD?

  Ett SD som aldrig har suttit i en regering. Ett SD som inte ens tillåts påverka. Fast ändå är det nästan alltid SD:s fel, när vi pratar om tidigare och dagens politiska beslut.

  Kom igen nu Leif och visa att du är en god demokrat. DÖ har inget med demokrati att göra eller inte ens SD.

  Det är bara fega politiker med bristande respekt för svenska folket, som kan försvara DÖ.

  Hälsas från det vackra Oxelösund.

 8. Du får/ska absolut bemöta mig precis som alla andra PS.
  Fast du behöver inte lite moraliserande ge mig olika egenskaper. Bara onödigt.
  Jag tycker också att DÖ långt ifrån är någon hållbar lösning och kommer säkert att upplösas vad det lider.
  Men har du PS skrivit några rader om orsaken/motorn till DÖ, nämligen SD? Deras roll, agerande och tillvägagångssätt innan det här blev till? Vad har dom för ev. skuld/del i det tycker du? Jag vet inte att du har skrivit något om det.
  Det är ju liksom två sidor i det här.

 9. Saudiarabien som vägrar ta emot flyktingar från krigen i Mellanöstern har nu erbjudit sig att bygga 200 moskéer till flyktingarna från Syrien.

  I Sverige finansierar saudierna redan moskéer och muslimska friskolar samtidigt som etablissemanget påstår att det inte pågår någon islamisering av väst.

 10. Är det underligt att vi har politikerförakt? Drog mig till minnes att när jag krävde 50.000 av vårt landsting för dom tänder jag tappade under långvarig medicinering då sa ordf. sossen Jörgen Danielsson: Vi har inte råd. Veckan efter fanns plötsligt 500.000 till honom när han avgick frivilligt efter arvodes-skandalen där han av en vänsterpartist bevisades ha ljugit. Den bästa vänsterpartist jag någonsin träffat. Honom sparkade senare V. Falskheten inom politiken är total. Därför växer SD så det knakar. Men jag är fortfarande sosse, men kräver en upprättelse. Det får jag INTE. Därför återstår bara soffan. Nästa val kan bli en riktig rysare. Kärnväljare finns snart inte längre. Men finns det ärliga politiker? Idag är Thom en av dom ärligaste jag känner.

 11. Jag tar konsekvensen att jag bör skärpa mig o slutar att rösta. Jag o kommun tycker all politik idag är FALSK. Vi tror inte på någon längre. Nu har inte vi det lika illa som Thomas Arnell. Hans fall bevisar att det inte finns någon verkstad. Idag höjer en miljöpartist sitt arvode med 200%. Thomas får inte hjälp med något och skulle behöva 200%. Vi är alla fastlåsta i våra positioner och vi förstår inte varandra. Så ser det ut i verkligheten i dagens Sverige. På måndag lämnar vi Oxelösund för en vecka i Ullared. Skall nog läsa skylten i Fegen igen Peter Skoglund. Vissa saker berör, andra inte. Som fd. sosse saknar jag politisk hemvist idag. Därför blir soffan rätt naturlig. Hej alla glada!

 12. Vet inte om man ska skratta eller gråta då man i OXD pratat med pensionärer som bor ensamma i större lägenheter om att inhysa nysvenskar.

  Det kanske vore på sin plats att dem politiker som skriker högst visar sitt ansvar först då våra gamla redan har det tufft likaså vi sjuka och handikappade som får stå utanför.

  Att inte kunna få hjälp med det mest vitala är skrämmande då man har blivit behandlad på ett sätt som gör mig till en mycket bitter medborgare och nu börjar det bli samma visa för grabben det är mycket snack men ingen verkstad vi som familj har en lösning men här möter vi Olle i grind då man inte kan samarbeta med andra kommuner vilket man kan i andra fall så vart tog vi är alla lika värda vägen jo möjligtvis på papper och tomma ord som inte betyder ett dugg

 13. Hej Leif!

  Jag anser att media har ett mycket stort ansvar för hur man belyser ”bilden” av vad som händer i Sverige.

  Då på ett opartiskt, seriöst och respekterande sätt. Vi är inte där idag. Utan tvärtom, så går media mer och mer inför att ”kampanja”, hur vi människor ska tycka, tänka och agera.

  Så länge de håller på med det, så kommer jag att kritisera media.

  För kriget i Syrien och flyktingströmmarna började inte i september 2015.

  Media verkar inte vara speciellt angelägna om att skriva om grundproblemen och hur de ska lösas. Vilket är oerhört märkligt. De verkar tro att man löser grundproblemet, med dessa flyktingströmmar, genom att låta grundproblemet bestå och så kurerar man lite av biverkningarna.

  Om du tycker att jag lägger ut mycket på dig , så får du tycka det, det är ändå dig jag kommenterar.

  Annars kan jag väl lägga ansvaret på vänsterpartiets partiprogram, där det bl.a. står. Läs noga nu.

  Ur vänsterpartiets partiprogram.

  ”En demokratisk författning”.

  ”Några av den politiska demokratins viktigaste byggstenar är föreningsfriheten, yttrande- och tryckfriheten, offentlighetsprincipen och meddelarfriheten.

  I kamp mot kungar och generaler, överklass och politisk reaktion, har folket tillkämpat sig den omistliga rätten att organisera opposition, delta i offentlig debatt, granska makthavarna och mobilisera till kamp genom möten, massmedia och demonstrationer.

  Den rätten skall försvaras, stärkas och fördjupas.”

  Gäller det då bara de som röstar på Vänsterpartiet eller gäller det även alla människor som röstar på andra demokratiska partier?

  Jag menar en överenskommelse som DÖ kan ju inte godkännas om man hård drar och tolkar V:s partiprogram.

  Fast ändå står V bakom DÖ.

  ”Försvara, stärka och fördjupa” demokratin var det prat om. Hyckleri kallar jag det.

  Hälsas från det vackra Oxelösund.

 14. Skyll inte på media nu igen PS. Det börjar bli lite gammalt o tjatigt.
  Jag mästrar inte och vill inte vara den allena gode. Det är väl bara bra att andra också hjälper till och bidrar som du skriver.
  Klart att alla får/ska ha en uppfattning om migrationspolitiken precis som jag har. Jag tycker bara inte som TP och har aldrig sagt att jag har den bästa lösningen på allt det här. Du lägger och drar ut lite väl mycket på mig tycker jag.

 15. Roland, skärp dig lite.

  SD hotade med att fälla alla regeringar EFTER att alla andra partier vägrat prata med dem.

  Leif pratar om människosyn och gillar inte min, det får han stå för. Jag vill hjälpa så måga människor som möjligt och jag anser det gör vi bäst i närområdet.

  Sedan gillar jag inte islam, vi har 1400 års facit av deras krig.

  USA:s och alla de andra ländernas krig mot Saddam var inte så lyckat men vad var alternativet?

  Saddam hade gasat kurderna, startat krig mot Iran, invaderat Kuwait vad var nästa steg för honom om ingen satt stopp?

  Det är knappast USA, Israel eller västvärlden som skapat krigen i Mellanöstern.

  Några av islams krig, som de själva kallar försvarskrig.

  632 e.Kr. (467 år före korstågen): Muhammed dör.

  635 e.Kr. (464 år före korstågen): En muslimsk här erövrar bysantinska Damaskus, huvudstad i kristna Syrien. Tvångsislamisering börjar.

  636: Slakten i Kadesia. Erövring av Mesopotamien samt sassanidska huvudstaden Ktesiphon. Det stora biblioteket i Madâin bränns ner.

  637: En muslimsk här erövrar Jerusalem. Tvångsislamisering börjar.

  640: Erövring och brandskattning av Kairo. Det stora biblioteket bränns ner.

  642: En muslimsk här erövrar Alexandria, huvudstad i kristna Egypten.

  642: Slakten vid Hamadan (Ekbetana) mot Sassaniden. Stora delar av nuvarande Iran erövras.

  645: En muslimsk här erövrar kristna Barka i Nordafrika (Libyen).

  650: Sista områdena i kungariket Armenien plundras och tvångsislamiseras.

  652: Ett angrepp av muslimska pirater (Korsarer) mot Sicilien slås tillbaka.

  667: Flera angrepp av muslimska pirater (Korsarer) mot Sicilien slås tillbaka.

  674: Ett muslimskt angrepp mot Konstantinopel (huvdstad i kristna bysantinska riket) slås tillbaka.

  700: Den italienska ön Pantelleria erövras av muslimer. Ön utvecklas till ett piratnäste.

  708: Det muslimska fälttåget i kristna Nordafrika når Atlantkusten. Alla städer och bosättningar i Nordafrika plundras och bränns ner.

  708: Sicilien erövras tillfälligt av muslimer.

  710: Med erövringen av den sista kristna staden i Nordafrika är hela det tidigare kristna Nordafrika islamiserat.

  711: Muslimska härar går över till Gibraltar och anfaller Europa. Startar erövringen av iberiska halvön (Spanien och Portugal).

  711: Qutaiba ibn Muslim börjar på uppdrag av arabiske Umayyaden, härskare av Chorasan, att erövra Transoxanien. Städerna Samarkand och Buchara plundras.

  711: Den befintliga basilikan Santa Maria, på Tempelberget invigs till al-Aqsa-Moschee av Abd el-Wahd. Idag den tredje viktigaste mosken.

  712: Erövringen av södra Spanien avslutas.

  712: Islamska erövrare når Kinas och Indiens gränser.

  713: Araberna erövrar Barcelona, går över Pyrenéerna och börjar erövra södra Frankrike. Ca 90 år efter Muhammeds död står muslimska härar i kristna Franken. (Frankrike)

  717: Ett muslimskt angrepp på Konstantinopel (huvudstad kristna bysantinska riket) slås tillbaka.

  720: Araberna erövrar Narbonne och belägrar Toulouse i södra Frankrike.

  720: Nytt landstigningsförsök av muslimska trupper på Sicilien.

  731: Islamsk här bryter in i Sydfrankrike. Från Dijon till Sens nära Loire.

  732: Slakten vid Tours och Poitiers (Frankrike): En europeisk armé segrar över en muslimsk. Muslimerna slås tillbaka till södra sidan av Pyrenéerna. De behåller dock stora delar av iberiska halvön (Spanien och Portugal).

  735: Muslimer angriper på nytt södra Frankrike med starka härar.

  751: Vid slakten i Talas besegrar en muslimsk arabisk här en kinesisk här.

  810: Islamska trupper besätter Korsika och använder ön som bas för angrepp på Frankrikes sydkust.

  831: Muslimska trupper erövrar och brandskattar sicilianska Palermo.

  832: Muslimska enheter överfaller och plundrar Marseille.

  835: Från Sicilien går muslimerna mot fastlandet och Kalabrien.

  838: Islamska trupper överfaller återigen södra Frankrike och Rhonedalen.

  840: Tarent och Bari faller i muslimska händer.

  840: Benevent, under frankiskt skydd, angrips av islamister.

  841: Brindisi faller efter häftig kamp i muslimska händer.

  841: Capua (Kampanien/Italien) blir efter kort belägring fullständigt förstört och plundrat.

  843: Muslimska trupper erövrar och brandskattar sicilianska staden Messina.

  843: Arabiska erövringsförsök mot Rom misslyckas. Staden och kringområdet plundras.

  848: I augusti blir staden Ragusa på Sicilien plundrad och förstörd.

  848: Muslimska enheter överfaller och plundrar Marseille.

  851 – 852: Det kortfristigt befriade Benevent (Kampanien/Italien) blir åter erövrat av muslimerna.

  856: Araber attackerar och förstör katedralen i Canossa i Apulien.

  859: Muslimska trupper överfaller och plundrar åter sydfrankrike.

  868: Araberna erövrar slutligen staden Ragusa på Sicilien.

  870: Araberna erövrar Malta.

  878: Muslimska trupper erövrar och brandskattar Syrakusa.

  880: Muslimska trupper erövrar och plundrar Nizza.

  882: Muslimer når mynningen av Garigliano mellan Neapel och Rom.

  888: Muslimska trupper når in i Provence till Fraxinetum, ett nytt brohuvud. Därifrån plundrar de till Arles (huvudstad kungariket Burgund), även längs Rhone till Avignon, Vienne (vid Lyon) och Grenoble.

  902: Muslimska trupper erövrar och brandskattar sicilianska staden Taormina.

  911: Biskopen av Narbonne kan inte resa från Frankrike till Rom, då muslimer besatt alppassen.

  918: Muslimska trupper erövrar och brandskattar, från Sicilien, Reggio på fastlandet i Kalabrien.

  920: Muslimer går från Spanien över Pyreneerna, mot Gascogne och Toulouse.

  934: Genua och La Spezia blir överfallna av muslimer.

  935: Genua och La Spezia blir återigen överfallna av muslimer.

  939: Muslimer går norrut över Genf till schweiziska alppass.

  942: Muslimska trupper marscherar genom sydöstra Frankrike och mot Italien.

  942: Nizza överfalls av muslimer.

  952 – 960: Från alppassen erövrar muslimska trupper under nära 8 år Schweiz. De plundrar och förstör Wallis, delar av Graubündens och östra Schweiz. Mellan 952 och 960 behärskar araberna, efter slakten vid Orbe, stora delar av södra och västra Schweiz. Slutligen når de stora St. Bernhard-Passet och stöter i nordost fram till St. Gallen, i sydost till Pontresina.

  942 – 965: Muslimska trupper erövrar Savoyen.

  906 – 972: Muslimska trupper erövrar Provence.

  964: Muslimska trupper erövrar och brandskattar, från Sicilien, det på fastlandet liggande Rometta.

  979 – 988: Sebük Tegin förklarar heligt krig mot Hindu-Schahis. Alla fästningar i Afghanistan till indiska gränsen faller i muslimska händer.

  997 – 1029: Mahmud från Ghazni genomför 17 fälttåg mot Indien.

  1002: Bari blir åter erövrat och förstört av araber.

  1002: Genua blir åter erövrat och plundrat av araber.

  1004: Pisa blir erövrat och plundrat av araber.

  1009: Kalif Al-Hakim anordnar systematisk förstörelse av samtliga kristna helgedomar i Jerusalem. Även gravkyrkan förstörs.

  1018: Mahmud av Ghazni erövrar den indiska staden Mathura, dödar 50 000.

  1025: Mahmud av Ghazni erövrar den indiska staden Somnat, dödar 50 000.

  1070: Seldjukerna, ett turkiskt muslimskt nomadfolk från inre Asien, vinner kontroll över Jerusalem.

  1071: Slakten vid Mantzikert – en kristen bysantinsk här blir utplånad. De muslimska seldjukerna erövrar kärnan i det kristna bysantinska riket: mindre Asien.

  1094: Den muslimska generalen Aibak erövrar den indiska staden Anahilwar Patan, dödar 50.000.

  1095: Den kristna bysantinske kejsaren Alexios I Komnenos skickar ett sändebud till påve Urban II med begäran om militär hjälp.

  1099 till 1293: Efter drygt fyrahundrafemtio år av islamsk expansion med svärdet, börjar två århundraden med kristna korståg för att ta tillbaka kristna områden.

  1202: Den muslimska generalen Aibak erövrar den indiska staden Kalinjar.

  1206: Sultanatet Delhi. General Qutb-ud-Din Aibak övertar genom lönnmord makten i landet vid Indus och grundar där slavdynastin (1206-1290). Landet tvångsislamiseras.

  1389: Slakten vid Amselfeld: En kristen här av serber, bosnier och bulgarer blir förintad av en muslimsk här. De kristna balkanstaterna blir muslimska vasallstater.

  1453: Erövring av Konstantinopel (Istanbul). Slutet av det kristna bysantinska riket.

  1479: Osmanska trupper erövrar efter häftig kamp den venetianska ön Euboia.

  1480: En muslimsk här erövrar Orranto in Italien. Återtas 1481 genom av en kristen här.

  1492: Efter att spanjorerna 1492 i Granada återerövrat det sista muslimska riket i Västeuropa, bosatte sig de flyende morerna i Maghreb. Tillsammans med inhemska araber och maurer rustas stora flottor. Ett permanent krig påbörjas mot det kristna Europa, särskilt mot skeppsfarten och kusten.

  1499 – 1503: Turkiska enheter tränger in i italienska Friaul. Den apuliska staden Otranto (ca 100 kilometer sydöst från Brindisi) erövras och blir brohuvud för vidare krigståg.

  1521: En muslimsk här erövrar Belgrad.

  1526: Slakten i Mohács – en kristen här blir förintad av en muslimsk här. Muslimska härar erövrar större delen av Ungern.

  1526: Staden Ragusa (Dubrovnik) erövras av osmanska trupper.

  1526 – 1530: Stormogulen Babur erövrar, från nuvarande Uzbekistan och Afghanistan, sultanatet Delhi och även det indiska landet runt nordindiska Indus-Ganges-Ebene och städerna Delhi, Agra och Lahore. 100 till 150 miljoner människor hamnar under muslimskt styre.

  1529: Den första belägringen av Wien av en muslimsk här misslyckas. Städerna Komorn och Preßburg (Bratislava) brinner.

  1534: Med 84 galärer överfaller och brandskattar muslimska pirater den sydliga västkusten i Italien vid Reggio, med början nordöver genom Tyrrheniska havet till Sperlonga.

  1537: Muslimiska pirater erövrar de venetianska öarna Naxos, Kasos, Tinos och Karpathos.

  1543: Muslimska berberpirater belägrar och plundrar Nizza.

  1544: Chair ad-Din överfaller ön Ischia (vid Italiens kust), tar 4 000 fångar

  1551: Turgut Reis förslavar hela befolkningen på den maltesiska ön Gozo.

  1554: Muslimpirater överfaller och plundrar den italienska staden Vieste.

  1555: Turgut Reis överfaller Bastia på Korsika.

  1558: Pirater från berberkusten erövrar staden Ciutadella (Minorca).

  1563: Turgut Reis går iland i provinsen Grenada (Spanien). Han erövrar och plundrar samtliga kustorter.

  1565: Belägring av Malta av en osmansk här börjar 18 maj och pågår till truppernas avresa 8 september 1565. 42 000 soldater och civila dödas.

  1658 – 1707: Sydlig expansion av mogulriket och tvångsislamisering av erövrade områden.

  1609 – 1616: England förlorar 466 handelsskepp (15 000 till 40 000 människor) till muslimska berberpirater.

  1617 – 1625: Attacker av berberpirater är vanliga. Överfall i södra Portugal, södra och östra Spanien, Balearerna, Island, Sardinien, Korsika, Elba, den italienska halvön (särskilt Ligurien, Toscana, Lazio, Campanien, Kalabrien och Apulien) vidare överfall på Sicilien och Malta. Större överfall, som krigståg, riktar sig mot iberisksa halvön. Vid berberpiraternas attacker faller städerna Bouzas, Cangas, Moaña och Darbo.

  1627: Island plundras flera gånger av turkiska pirater. 400 slavar tas i en räd.

  1631: Murat Reis överfaller med algeriska pirater och osmanska soldater Irland. De stormar kusten nära Baltimore (County of Cork).

  1677 – 1680: Ytterligare 160 brittiska handelsskepp (8 000 till 20 000 människor) kapas av algeriska pirater.

  1683: Den andra belägringen av Wien av en muslimsk här misslyckas. Efter nederlaget vid Wien blir islam militärt försvagat, så att de inte längre kan föra stora krig. Därför opererar de efter en längre stagnationsfas med terror.

  1700 – 1750: Över 20 000 europeiska fångar (inte slavar). Även danskar, tyskar, engelsmän, svenskar och tom islänningar tas.

  1822: På öarna Chios och Psara slaktar turkarna 50 000 greker och förslavar ytterligare 50 000.

  1842 – 1846: Mord på 10 000 kristna assyrier av turkarna.

  1894 – 1896: Mord på 150 000 armeniska kristna av den turkiska sultanen Abdul Hamid.

  1914 – 1923: Utrotning av 300 000 till 730 000 greker av turkar, framför allt i nordturkiska Pontus-Regionen.

  1915 – 1918: Utrotning av armenier. Den islamska regeringen i Turkiet utnyttjar virrvarret efter 1:a världskriget för att utplåna kristna armenier. 1,5 – 2 miljoner armenier slaktas. Dessutom mördas 750 000 kristna assyrier i Irak av turkarna.

  1922: Vid massakern i Izmir blir 25 000 kristna (armenier och greker) mördade, 200.000 fördrivs.

  1933: Vid massakern i Simmele/Irak mördar turkarna 3 000 kristna assyrier.

  1948-några år framåt: 860 000 judar fördrivs från arabvärlden. Deras tillgångar beslagtas.

  1955: Pogrom i Istanbul (plus Izmir och Ankara), bara 15 döda. Skador för upp till 500 miljoner US-dollar, exodus av ca 100 000 greker från Turkiet.

  Nu är vi framme i modern tid med Arafat, flygkapningar, självmordsbombare, fortsatt terrorism men islam är densamma. Våld och åter våld. Fördrivning och mord på oliktänkande pågår alltjämt av organisationer som idag kallas Boko Haram, al Shabab, al qaida, Isis, Abu Nidal, Al-Aqsa-martyrerna, Hamas och allt vad fredens ambassadörer kallas, Afghanistan, Irak, Libanon, Gaza, Somalia, från Gibraltar till Filippinerna…

 16. ”den akuta situationen med flyktingarna i Europa just nu.” , skriver Leif Pettersson.

  Du menar naturligtvis den mediala akuta flyktingkatastrofen. För hur länge har kriget pågått ?

  Vilka är det som kommer , Leif?

  Är det verkligen bara folk från Syrien eller är det kanske många andra människor, som har uppfattat Sverige och Tysklands signalpolitik, som då också tar rutten upp hit?

  Vad bra att du ger Leif. Du är duktig du. Men snälla, sluta mästra som om du vore den enda på denna blogg som hjälper till med stöd till flyktingar. Skärp dig du gode s.k. socialist.

  Vi är många som har ställt upp och ställer upp och hjälper flyktingar. Fast man måste även kunna få ha en åsikt, att hjälp och svensk migrationspolitik, inte bedrivs på helt rätt sätt.

  Vad är det som säger att din uppfattning är den bästa lösningen på problemen i andra länder, med tillhörande flyktinströmmar?

  ”Ju godare vi försöker framstå på den politiska nivån, desto mer egocentriska kan vi agera privat. Ord ersätter handling.”

 17. Har facket eller de ”solidariska” inget ansvar?

  VD för LO-kursgård åtalas.

  ”Mannen var tidigare chef för ett LO-förbunds konferensanläggning utanför Stockholm. Åtalet tar också upp trolöshet mot huvudman, medhjälp till försvårande av skattekontroll och grov tagande av muta. Den åtalade nekar till brotten.
  Det var personalen på kursgården som slog larm och vände sig till styrelsen.
  – Då personalen ifrågasatte varför kursgården skulle betala vd:ns 40-årsfest blev de mer eller mindre beordrade av vd:n att hålla tyst, säger Thomas Forsberg, kammaråklagare vid Riksenheten mot korruption.
  Facket lurades att betala vd:ns privata fest, spabad och ljud- och bildanläggning till bostaden. Nu åtalas chefen, som varit vd för ett LO-förbunds kursgård.

  Två byggföretagare åtalas också för givande av muta. De har levererat spabad och möbler till vd:n. Företagarna krävs på 1 miljon och 250 000 kronor i företagsbot.
  Då vd:n beställde bubbelpool till kursgården köpte han enligt åklagaren två och behöll den ena själv.
  I födelsedagsfesten ingick partybåt, mat dryck, underhållning och hotellövernattningar. Vd:n påstod att det var ett kundevent med värdefulla affärskontakter och han har lämnat en påhittat deltagrlista.
  Enligt styrelsens ordförande styrde vd:n personalen med järnhand och han beskrivs som ”otroligt elak”.

  http://arbetet.se/2015/09/09/vd-for-lo-kursgard-atalas/

 18. Jag känner inte TP som person och har ingen anledning att inte respektera honom som en. Jag är ganska fördomsfri och generös så till vida.
  Däremot står jag långt ifrån hans människosyn och åsikter. Men det är ju en helt annan sak.

  En tänkt konfrontation och samtal vid en motorväg eller på Medelhavet med MÄNNISKOR. Inte med platt statistik och siffror.
  Jag kommer inte att bidraga med något direkt från mig som person till er här och nu och det gäller även alla barn. Jag försöker påverkar det svenska skattesystemet så ni kanske kan få något den vägen i framtiden. Men det är högst osäkert. Dessutom vet jag att ni är välbärgade så ni behöver förmodligen inget. Ni får lösa det här själva. Och sök er verkligen inte till Sverige Där har vi stängt gränsen. Tack för ordet.

  Jag kan också så här lite i marginalen tala om för TP att jag tillgodogör mig det jag behöver på din blogg utan att själv behöva gå in på den och registrera mig som besökare. Och det känns ju bra.

 19. Fast Pettersson hotar man med att fälla ALLA regeringar så underlättar inte det. Vi har tre block idag. 40-40-20. Dom tre älskar inte varandra precis. Ska vi ha det så här? Kom nu inte med att det är dom andras fel Leif o Tommy.

 20. Tror det finns högst 5% rasister inom SD. Resten är trasiga svenskar som svikits av både rödgrönt o alliansen o vill se något nytt. Fast i denna situation måste vi självfallet ställa upp o hjälpa dom som befinner sig i flykt i Europa. Jag ger ingenting för jag har inget att ge, så enkelt kan det vara. Visst kan jag lägga en tjuga i någon bössa. Men hjälper det? Sverig e är ett humant land. Men det måste även gälla vår egen befolkning. Tänk på Sonja Hedenbratts fina sång: Låt hjärtat va med! Känner jag Leif o Tommy rätt kommer ni fortsätta att träta. Ni skulle ta en fika ihop precis som Thom o jag gjorde. Vi pucklade inte på varandra utan pratade i en lugn samtalston. Vi respekterar varandra. Gör det NI med!

 21. Roland, jag är inte politiker och vet inte vem jag ska kompromissa med.

  När det gäller Sverigedemokraterna så var de villiga att förhandla innan valet men ingen ville prata med dem varken före eller efter valet och det är knappast SD:s fel.

 22. Högt ansedda Wall Street Journal har publicerat en mycket viktig nyhetsartikel om ”den andra vågen” av ekonomiska migranter, dvs alla de som nu har börjat lämna Mellanöstern, inspirerade av de senaste dagarnas massinvandringspropagandakampanj i nordeuropeisk media, och de därtill hörande reaktionerna från naiva medborgare.

  Att storma de nu redan forcerade och vidöppna gränserna till Europa benämns allmänt som ett ”gyllene tillfälle” i Mellanöstern just nu, enligt den högt ansedda tidningen.

  ”Baghdad travel agents report surging demand for plane tickets, prompting airlines to add three more daily flights to Istanbul – on top of the five packed flights already”.

  — Wall Street Journal (Sept 8, 2015 i tidningen)

 23. Mer bensin på elden. Löser det något? Tips till Leif: Ägna er åt: Surdegs-lösning så vinner ni nästa val. Tips till Tommy: Försök att kompromissa och samarbeta med andra partier då ökar även ni. Den här debatten är total MENINGSLÖS. Hur tror ni medel-Svensson tänker?

 24. Leif, jag uppmanar nästan dagligen till att vi ska använda våra gemensamma skattepengar så effektivt som möjligt och hjälpa så många som möjligt.

  Men jag bidrar inte till något extra utöver skatten för att jag anser att det lockar hit ännu fler människor som har råd att betala för resan och inte dem som har det sämst.

  Trevligt att du läser min blogg, det är det många som gör.

 25. Tänkvärd politisk analys av Göran Greider.

  Flyktingkatastrofen är ingen naturkatastrof
  När jag ibland nämner att den amerikanska invasionen och den irakiska statens och samhällets kollaps är huvudförklaringen till IS framgångar märker jag att människor stirrar förvånat på mig, skriver Göran Greider.
  Annons
  En googling av ordet flyktingkatastrof ger etthundratusen träffar. När ett enskilt ord genererar så många sökresultat vet man att det är med och murar upp en världsbild – i det här fallet en ytterst pessimistisk sådan.

  De flesta delar nog min känsla av ett tilltagande mörker vid praktiskt taget alla världshorisonter. Ur radio, tv och nät väller katastrofbilderna över oss som berättar om miljoner på flykt och tusentals som omkommer när de flyr. Samtidigt når oss den ena mer bestialiska rapporten än den andra om IS grymheter och till och med förstörelse av historiska minnen. Det förtvivlade läget i Mellanöstern fogas till andra katastrofer: smältande glaciärer, växande högerextremism och europeisk massarbetslöshet på grund av åtstramningspolitiken.

  Det är svårt att se mycket annat än mörker just nu. Men jag fruktar att själva definitionen av de väldiga flyktingströmmarna som en ”katastrof” i sig tenderar att göra oss än mer vanmäktiga. Flyktingströmmen beskrivs egentligen som ett slags naturkatastrof (som mest drabbar Europa) och som ett resultat av bland annat den ondska som IS står för. Ändå har mycket av denna ”flyktingkatastrof” identifierbara politiska orsaker och det förvånar mig djupt att de inte oftare dras fram i ljuset.

  Vi lever i skuggan av det folkrättsvidriga invasionskrig som den amerikanske presidenten Georg Bush inledde mot Irak våren 2003. På gatorna världen över strömmade otaliga människor ut för att demonstrera mot Bushs planer; det kan ha rört sig om de största demonstrationerna i modern tid. Massor av människor kände på sig att dessa krigsplaner skulle få enorma, världshistoriska effekter. Krigshetsarna vann emellertid. Även i Sverige trädde starka röster fram som hett förordade kriget och även ville att Sverige skulle delta.

  Saddam Husseins militärapparat krossades ganska snabbt. Bush deklarerade att Operation Iraqi Freedom var över och i Bagdad slets statyer av den avskydde diktatorn Saddam Hussein ner.

  Därefter öppnades alla helvetets portar. Före invasionen var terrororganisationer som Al-Qaida knappt närvarande i landet. Efter några år fanns de där och fångade skickligt upp besvikelsen hos Iraks sunnimuslimska befolkning, vars elitskikt tidigare styrt landet men nu förödmjukades. Ändå var det Islamska staten i Irak och Syrien som skulle bli barbariets avantegarde och massrörelse och några år senare plötsligt träda fram med en våldsam kraft och omdefiniera praktiskt taget hela världspolitiken. Mellanösternreportern Alexander Cockburn har i en bok nyligen pekat på USA:s skuld till IS framväxt – det är ingen tvekan om att IS snabba expansion och ofta chockerande militära effektivitet aldrig hade kommit till stånd utan den amerikanska invasionens ödeläggelse av det irakiska samhället.

  När jag ibland nämner att den amerikanska invasionen och den irakiska statens och samhällets kollaps är huvudförklaringen till IS framgångar märker jag att människor stirrar förvånat på mig. Det har nästan blivit tabu att nämna detta orsakssammanhang; det kan avfärdas som sedvanlig antiamerikanism. Då hjälper det heller inte att man försöker påvisa komplexiteten i skeendet: Ett verkligt positivt resultat av såväl Gulfkriget 1990 som invasionen 2003 blev ju det irakiska Kurdistans i det närmaste självständiga roll.

  I söndags var jag på Sergels Torg på en demonstration mot IS massmördande. Journalisten Mustafa Can höll ett fantastiskt tal. Han hade nyligen besökt Kobane. Bland åhörarna stod jag och pratade med svenska kurder som jag träffat i åttiotalets början när de flydde från Turkiet. Sedan steg folkpartisten Fredrik Malm upp på scenen. Han höll ett engagerat och på många sätt initierat tal mot IS. Men hans återkommande slagord var att det nu finns en tydlig gräns mellan ”barbari” – de andra – och ”civilisation” (vi). Självklart kan de allra flesta ställa upp på karaktäriseringen av IS som barba. Men samme Fredrik Malm stod 2003 på barrikaderna och försvarade USA:s invasion av Irak, den avgörande handling som bidrog till att föda IS, och det sade han förstås inget om.

  När inga förklaringar ges till de monstruositeter som hemsöker världen smälter de ner till en slags ondska inför vilken vi står än mer vanmäktiga. Flyktingsströmmarna blir till ”katastrofer”, utlyfta ur all politisk historia.

  Numera pågår det bland statsvetare världen över en växande diskussion om hur IS bör förstås och en analys är att terrororganisationen faktiskt är i färd med att bygga en regelrätt stat. (I SvD 5 maj skriver Per Jönsson, på Utrikespolitiska institutet, om detta). Jonathan Powell, som tidigare arbetat för brittiska Labourregeringar, menar i boken Talking to terrorists att förr eller senare måste västvärlden sätta sig ner och förhandla med IS. När man först hör sådana tankegångar ryggar man onekligen tillbaka men på lång sikt är det kanske där västvärlden hamnar.

  Det hjälper inte en enda flykting att vi försöker förstå varför IS växte fram. Och inga förklaringar av IS ursäktar vad de gör. Samtidigt är det helt avgörande att flyktingströmmar och övergrepp inte reduceras till uttryck för en ondska som vi inte kan begripa. När orsakssammanhang uppdagas tänker vi klarare och kanske blir vi också litet mindre pessimistiska.

 26. Du har ju inget att komma med här och nu TP. Gå ut på din ambitiösa blogg och uppmana dina läsare/vänner att göra någon form av humanitär insats eller stödja de som redan är igång med olika projekt.
  Då kanske du skulle kunna hysa någon form av seriös respekt.
  Vad bidrar du själv med? Pengar, kläder eller något annat? Jag gör det.

 27. Sverige lägger ungefär 37,1 miljarder kronor på att hjälpa nödställda, antingen genom att ta emot dem som asylsökande i Sverige, eller genom humanitära insatser på plats, eller att genom att ta emot kvotflyktingar.

  Av dessa pengar går 34,3 miljarder till budgetområdena ”migration” och ”integration” i statsbudgeten. Migration kostar 17,9 miljarder och integration kostar 16,4. I migrationsdelen ingår också kostnader som har med arbetskraftsinvandring och in- och utflyttande svenska medborgare att göra.

  Men den största biten handlar om asylmottagningen.
  Det humanitära biståndet där kvotflyktingdelen ingår uppgår i år till 2,8 miljarder. Det är alltså så mycket pengar Sverige lägger på att hjälpa människor på plats plus att hjälpa kvotflyktingar att få komma till Sverige.

  Av dessa pengar går i år 885 miljoner kronor till FN:s flyktingorgan UNHCR. Denna organisation ansvarar för systemet för kvotflyktingar. Under förra året tog Sverige emot 1 900 kvotflyktingar.

  Inbördeskriget i Syrien är en av de värsta flyktingkatastroferna just nu. Hur mycket pengar går till att hjälpa dem som bor i flyktingläger i grannländerna? Sida skriver på sin hemsida: ”Sidas stöd till Syrienkrisen uppgick 2014 till ca 320 miljoner kronor, varav ungefär 40 procent gick till insatser i Syriens grannländer, där syriska flyktingar sökt skydd.” Det blir 128 miljoner kr.

  Vad betyder då allt detta? Jo, att Sverige lägger 34,3 miljarder kronor på att hjälpa de asylsökande som kommer hit på egen hand medan vi lägger 128 miljoner på dem som bor i flyktingläger utanför Syrien och inte har någon möjlighet att åka någonstans.

  UNHCR räknar med att i december i år ha hand om 4 miljoner flyktingar från Syrien.

  Leif Pettersson får fundera på vem som är ynkligast, vem som vill hjälpa flest och mest och vem som är humanast.

  De som lägger 128 miljoner på att ta hand om fyra miljoner utanför Syrien eller de som vill höja den andelen.

 28. Mina förslag är följande.

  1. Jag tycker att det är omoraliskt att hjälpa människor i Sverige och Europa när vi för samma summa som 10 000 personer kostar här kan hjälpa en miljon i närområdet.

  2. Vi kan mycket väl ta emot människor till vårt land, men det ska ske genom att de söker asyl på plats och i den takt vi själva bestämmer och klarar av. Då kan de dessutom flyga hit för ett par tusenlappar i stället för att drunkna i Medelhavet.

  3. De 10 miljarder som tas från biståndet och läggs på Bert Karlsson asylimperium behövs bättre av UNHCR som inte ens har pengar till mat i lägren.

  4. För kostnaden av en enda, ensamkommande ung man som kallas barn i Sverige kan vi hålla 3 000 barn i ett av FN:s flyktingläger i skola ett år.

  5. De senaste dagarnas propaganda går ut på att hjälpa dem som har råd att ta sig hit. Det verkar som vi glömt orsakerna till att människor flyr och dem som inte har pengar nog att fly.

  6. Mitt förslag är att stänga gränsen och koncentrera oss på att hjälpa dem som har det svårast. Endast 51 % av de asylsökande i Europa är från Syrien enligt UNHCR. Stora grupper är unga män från Gambia och där råder inget krig, de skall tillbaks bums och hjälpa till att bygga upp sina egna länder.

  Vad som är ynkligast tycker jag Leif får bestämma.

 29. Konstaterar att T.Pettersson och L.Pettersson aldrig kommer att mötas. Även jag som befinner mig i ett ingenmansland lär få några kompisar i framtiden. Vi TRE är nog FÖR raka för att kunna mötas. Men jag erkänner att dom båda Petterson är bet ydligt mer begåvade än mig. Jag har bara ett hjärta men ingen hjärna. Ingen bil än Thom. Börjar få abstinens nu. Fast kanske borde jag vara glad då det är ett tecken på att jobbet blir bra. Ibland är det bra att heta Roland Karlsson o vara känd genom SN. Rätt ofta säger folk till mig: Skriv en insändare! Nu går det inte att skriva om allt. Sen vill jag aldrig någon illa, snarare tvärtom jag vill ALLA väl. Hej!

 30. Har definitivt inget att erinra mot dessa här odemokratiska, fascistoida, primitiva, patriarkala och stenrika stater. Och att de inte vill emot flyktingar.
  Men att lyfta och ta den diskussionen precis nu tyder bara på att Pettersson vill avleda hela den akuta situationen med flyktingarna i Europa just nu.

  1. TP har inga egna direkta och konkreta förslag/idéer att bidra med beroende på att han helt enkelt inte vill ha in fler flyktingar i Europa/Sverige. Det är den krassa sanningen i hans syn på omvärlden.
  2. TP kanske är så empatilös att han inte vill/kan ta in och kännas vid det som pågår utan startar därför upp denna avledande diskussion? Det kan jag väl inte tro att det är så men vem vet.

  När människor dör och har ett helvete som vi inte kan sätta oss in i så lyfter TP denna avledande diskussion.
  Det är en ynkedom och ett fattigdomsbevis.

 31. Man kan också undra vad FN gör åt den verkliga orsaken till flyktingkrisen?

  FN:s främsta uppgift är att bevara den internationella freden och säkerheten. Detta var huvudsyftet när man skrev FN-stadgan 1945. Varför går inte FN in i Syrien/Irak och gör slut på ISIS och de andra mördarsekterna?

  Varför tar FN inte i med hårdhandskarna med de oljerika arabiska monarkierna som pumpar in miljarder till de stridande parterna men inte tar hand om några flyktingar.

  Sverige är i förhållande till folkmängden FN:s jultomte men USA betalar de riktigt stora pengarna, 22 % av FN:s budget. Det är svårt att veta hur mycket Sverige betalar men runt tio miljarder om året, varav det mesta i kontantbidrag, andra länder vill helst bidra till specifika hjälpprojekt, men Sverige sätter en stolthet i att inte ställa några frågor eller krav, utan litar på att FN gör av med pengarna på bästa vis. Utöver de ordinarie bidragen till FN ger Sverige varje år omfattande frivilliga bidrag till FN:s fackorgan, utvecklingssamarbete och humanitära insatser.

  Det gör oss uppskattade inom FN, eftersom Sverige, som en ambassadör uttrycker det, uppträder som deras ”jultomte”. Det brukar dessutom bli en extra bonus just runt jul, när UD panikskickar miljarderna som blivit över i biståndsbudgeten rakt in i detta FN:s svarta hål.

  1. SD:s ansvar i frågor om de stenrika Gulfländernas motvilja att ta emot flyktingar från grannländerna?

   Ser väl inget direkt lustigt i det.

 32. Vilken djup spricka det är i politiken idag. Jag har påstått att psykiatrin är undermålig. Här får jag alla partier emot mig.Men verkligheten börjar ge mig rätt. Ansvar handlar detta om. Alla har väl ett ansvar att hjälpa människor på flykt. Därför ser Merkel som vår tids störste politiker. Att skylla kriget i Syrien på USA som vissa kommunister gör är bara löjligt. Det är ju deras egen president som dödar sitt eget folk. Plus alla andra terror-organitioner som gett sig in. NU är ansvaret ditt o mitt att hjälpa dom som tagit sig till Europa. Vi kan inte skicka hem dom till dödens Syrien. Sen Ungern att dom inte skäms. Vi tog ju emot dom när dom flydde hit på 50-talet. Nu saknar jag Martin Luther King, Olof Palme o andra världspolitiker. Svetsarn räcker inte till. Men det gör ingen annan svensk politiker heller idag. Avslutar med Sven-Bertils vackra sång: Bygg en värld att leva i !

 33. Situationen kräver här och nu.

  Sätt ihop ett gäng nyanlända flyktingar, några hundra jämtar och olika sportaktiviteter.

  Så jobbar man med att lösa integration i lilla Nälden.

  – Integration är inte teoretiskt utan praktiskt, säger Anna Berkestedt.

  Det är trångt i paret Ebys lilla bakstuga strax utanför jämtländska Nälden, några mil norr om Östersund. Mjöliga bord täcks av tunnbröd. Det är varmt från vedeldade ugnen och doftar nygräddat.

  Anita Nilsson, som bakat tunnbröd i över 40 år, lär Qadir Zakery, 26, och Maria Teraki, 59, från Afghanistan att vända sina utkavlade degar med rätt teknik.

  – Ta inte i degen med händerna, då går den sönder, säger Anita.

  Qadir kavlar entusiastiskt på.

  – Det går bra det här, säger han.

  Det är internationell aktivitetshelg i byn. Qadir och Maria bor på asylboendet Grytan några mil bort och därifrån är ett 70-tal inbjudna att övernatta. Många bor i ishallen, där det finns sovsalar med våningssängar en trappa upp. Andra är inkvarterade lite här och där hos Näldenborna. Även ensamkommande är inbjudna.

  Aldrig åkt skridskor

  Det var i ishallen dagen började för Qadir.

  – Jag har bara sett hockey på tv innan. Jag fick låna all utrustning, tröja och allt, säger han.

  Det var Näldens hockeyklubb som höll hockeyskola för nybörjarna.

  – Jag kanske inte var ett proffs, men det var kul. De var sa att vi är välkomna tillbaka när vi vill, säger Qadir.

  För sport är i fokus under helgen. Ridning, pingis, tennis, karate, yoga och golf bara för att nämna några. Spelare från succélaget Östersunds FK höll träning med de som ville.

  Nadia Kayak, 33, gör flera mål i fotbollen, trots att hon bara spelat en gång innan. Då var det till och med snö.

  – Det är roligt. Men jag tycker också om aerobics, som jag brukade träna hemma i Syrien, säger hon.

  Viktigast är att alla kan vara med, oavsett språk. Det är två år sedan integrationsprojektet Hej Främling startade.

  – Vi såg ett stort behov av sysselsättning på Grytan. Många kände sig isolerade. Eftersom vi gillade idrott så började vi med en skidskola, säger Emma Arnesson.

  ”Mycket glädje”

  Projektet har växt. Fotbollslaget Grytan Stars tränar varje måndag och numera jobbar hon heltid med integrationsprojektet över hela Jämtland.

  – Integration är lätt som en plätt. Det finns otroligt mycket glädje i Hej främling, säger Emma.

  Inspirerade av projektet startade Näldens IF och byalaget en filial för att integrera nyanlända.

  – Vi märkte att de 35 personer som fått sitt första boende i Nälden hade sin egen del, och vi andra hade resten. Det är ju inte bra, alla ska känna att de är välkomna, säger Tove Hester, 22, som också fixat upp flaggor på stan med nästan alla 20 nationaliteter som finns i byn.

  ICA Nära har skänkt all mat och sängarna i ishallen var bäddade med hotellakan och chokladbit på kudden. Många är engagerade i helgen.

  – Integration är inte teoretiskt utan praktiskt. Det handlar om att människor möts. Du behöver inget språk för att baka tunnbröd, säger Anna Berkestedt, 41, integrationsansvarig i Näldens IF.

  Mixad matfest

  Och visst hjälper alla varandra. Språkkunskaperna varierar, men ständigt översätter någon arabiska till svenska, eller dari (afghanska varianten av persiska) till engelska. Som Qadir, han jobbade som tolk innan han flydde till Sverige. Nu vill han bli jurist eller sjuksköterska.

  – Jag vill lära mig svenska snabbt och då är det bästa att få kontakt med människor, säger han.

  Någon timme senare är det internationellt knytkalas i bygdegården.

  – Jag tror att hela byn är här, helt otroligt, säger en kvinna i farten medan de letar reda på fler bord och stolar.

  I köket dukas mat fram från alla världens hörn – allt från persiskt ris till Janssons frestelse, eritreanska injeras och givetvis dagens tunnbröd.

  Snart är kön lång i köket, och då är det bara ett av de fem fulla långborden som väntar.

  – Vi tänkte att kommer femton vore det bra. Det här är så underbart, säger arrangören Ulrika Ring.

 34. Nu är du elak Thom.

  Inte ska araberna behöva ta något ansvar för något. Allt är ju Västvärldens och judarnas fel det vet varenda muslim. Det räcker väl att Gulfstaterna finansierar en massa mördargäng som krigar och mördar i området.

  För övrigt har inte ett enda av de muslimska staterna, 57 st, undertecknat FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. De tycker att sharia, allahs lag är bättre.

  Det finns 22 arabiska länder. Dessa länder tillhör världens rikaste med enorma oljeresurser och inkomster från oljan, trots det har den arabiska regionen världens högsta arbetslöshet. Den ekonomiska tillväxten är så långsam att det tar 140 år att fördubbla inkomsten för invånarna mot 10 år på andra ställen på jorden.

  De arabiska länderna ligger långt efter andra delar av världen när det gäller vetenskap och forskning. I regionen finns endast 371 forskare på 1 miljon invånare medan snittet i världen ligger på 979.

  Både utbud, efterfrågan och spridning av vetenskap är präglad av ineffektivitet och brist på innovation. I de arabiska områdena bor c:a 5 % av världens befolkning men bara 1 % av världens böcker produceras här. När det gäller patent och uppfinningar är de arabiska länderna så gott som helt frånvarande. Det finns inte fria medier eller oberoende domstolar.
  I den arabiska regionen drömmer hälften av alla unga om att emigrera. Anledningen är brist på möjligheter.

  De arabiska länderna rankas sist när det gäller medborgerliga fri- och rättigheter, särskilt för kvinnor är situationen svår men även minoriteter och oliktänkande förföljs.

  I alla dessa länder har islam ett avgörande inflytande och märkligt nog finns det fortfarande folk som tror på denna religion.

 35. Bra frågeställning.

  Kan vi få ett svar från någon av riksdagens ledamöter? Som till och från anklagar länder uti världen för diverse felaktigheter/brott.

  Vi har ju några lokala riksdagledamöter i Sörmland , som läser SN. Så ni är välkomna att diskutera och förklara.

  Detta är ju en mycket intressant fråga att debattera.

  Här är ett annat mycket intressant förslag och tänka på. Läs om det på länken.

  http://www.svd.se/egyptisk-miljardar-vill-kopa-o-till-flyktingar

  Hälsas från det vackra Oxelösund.

  1. Jag väntar mig hellre svar från de lokala kommunpolitikerna. De finns ju på betydligt närmare håll och ser sina väljare i ögonen varje dag, exempelvis de socialt utslagna svenskar som bor i baracker vid Hemgården och sitter i parkerna utan hopp om framtiden.

Kommentarer är stängda.