SD överlägset störst – 27,3 %

2015-09-17_0557
Nu är SD större än de två regeringspartierna S+MP tillsammans.

Enligt vissa media beror det på flyktingkrisen, andra säger att opinionsmätningen inte är seriös. Vi vill påstå att det beror på att fler och fler människor tycker att den förda politiken är usel och att man hittat ett bättre alternativ!

Valresultat

2006 – 2,9 %
2010 – 5,7 %
2014 – 12,9 %

Sveriges ”statsminister” kallade igår återigen SD för ett nyfascistiskt parti.
Det klär inte en statsman. Det visar att Stefan Löfven inte är lämplig som statsminister samt att han inte känner till eller kanske rent av glömt bort Socialdemokraternas mörkbruna historia.

18 thoughts on “SD överlägset störst – 27,3 %

 1. Trodde jag har läst allt men tydligen inte nu så lägger man ner en särskola med boende möjligheter för eleverna för att omvandla den till ett flyktingboende trodde aldrig man kunde skunka så lågt fy fn säger jag tacka att SD vinner mark

 2. Nu är jag sur på SN Thom. Har skrivit två insändare med LOKAL anknytning. Jag vill rädda OK-macken i Oxelösund. Det är den enda som finns här där man kan betala med pengar. Sen har jag ställt frågan till Nyköpings-polisen varför vi inte får stå med släp o husvagn på våran återvändsgata. Här har kommunen gett mig rätten att stå här medans polisen gett mig 400 i böter. Trafikchefen var här o kollade och menar att man kan inte ge en bot om inte en förbuds skylt finns. Därför skriver jag inga insändare mer. Jag skulle kunna säga upp tidningen. Men Anette vill ha den och då får det bli så. Sen beklagar jag Thomas Arnell att NI inte kan få någon hjälp. Just det gynnar SD. Det verkar vara det enda parti som förstår att det finns svenskar som lider. Trots det har jag alltid tyckt vi skall ta emot flyktingar. Thomas tyvärr är det så att drabbas man av psykisk ohälsa är man inget värd. Detta beklagar jag djupt och gör mig till soffliggare. TYVÄRR!

 3. Roland det är en blogg som lever här på SN vissa har ju inte varit i bruk på många år men många politiker skiter i oss sjuka och med handikapp,myndigheter vill inte hjälpa kommuner kan inte samarbeta heter det men i vissa lägen kan man utan att blinka trots att historien är osann men man dömmer hellre ut en psykiskt sjuk som kämpat för sin rätt.

  Man blir inte annat än bitter mot samhället när man talar sanning och när man ser ens barn fara illa men man har lösningen i handen men det får inte kosta ngt men bara vissa får kosta hela samhället är ett skämt vi är alls inte lika värda.

  Har bara hårda ord åt samhället det finns guldkorn men dessa är få och dessa guldkorn ror även dem i motvind och får utstå spe tyvärr

 4. Jag är chokad. Såg nyss reprisen av Uppdrag Granskning. Vi kan inte ha det så här längre. Efter ett oerhört starkt reportage av Sveriges bästa journalist Janne Josefsson ville han avslutningsvis ställa några frågor till statsminister Stefan Löfven. Han hade inte TID ?????

 5. En sak är säker. Thomas Arnell och andra långtids-sjukskrivna blir inte friskare för att dom blir rejält fattiga. Var debatt på morgonen i TV 4 mellan S o M om stupstocken. Självklart har S rätt HÄR. Den psykiska ohälsan dominerar. Här fattas väldigt mycket vill jag påstå. Mina rehabhem i varje län för främst ung människor 20-30 år skulle förhindra långtids-sjukskrivningar eller åtminstone begränsa dom. Detta säger M nej till liksom övriga partier. Men att ta bort stupstocken gör jag tummen upp för.

 6. Ju mer man skär ner på desto fler blir sjuka då få måste jobba mer så till slut finns ingen som jobbar då man skurit och skurit men man anställer inte för att underlätta.

  Pengarna rinner iväg utan att ngn talar om till vad.

  Sveriges mest omdiskuterade och hemligaste är invandringen det hemligaste som finns är kodtnaderna och man påtalar att det finns inget vi och dem.

  Soc går på knäna sjukvården likaså skolan likaså men ingen vill tala om varför vi skär över allt men ingen talar om varför.

  Det sägs att vi alla är lika värda men i realiteten så är det bara bluff och båg.

 7. Något är sjukt i Sverige.

  Ända sedan 2010 har kurvan över antalet sjukskrivna pekat brant uppåt. De senaste prognoserna visar också på att ökningen kommer att fortsätta de närmaste åren. Värst drabbade är kvinnor som arbetar inom offentlig sektor.

  I regeringens höstbudget är bedömningen att kostnaderna för sjukpenning och rehabilitering växer med drygt 6,5 miljarder kronor nästa år.

  2019 väntas kostnaderna ha stigit med ytterligare 8 miljarder kronor till en slutnota på 51 miljarder kronor.

  Motsvarande 5 % av statsbudgeten.

  Då förstår du vart pengarna går, Roland Karlsson.

  För det som vi vill ska gå till våra fattigpensionärer, de psykiskt sjuka, bostadsbyggandet, skolan och omsorgen, de fattiga i världen m.m. tar ju vägen någon annanstans genom politiska beslut.

  Migrationspolitikens kostnader skenar, arbetslöshetens kostnader skenar genom AF:s slöseri,regeringen stjäl pengar ur biståndsbudgeten och listan kan bli betydligt längre.

  ”Fattiga ska inte betala flyktingmottagandet”

  Regeringen för över rekordmycket pengar från biståndsbudgeten för att finansiera svensk asylmottagning. Trots att redan var femte biståndskrona i dag förs över räknar regeringen redan med att mer behövs under 2016.

  FAKTA:
  2007 – 1 miljard
  2008 – 2,5 miljard
  2009 – 2 miljard
  2010 – 2 miljard
  2011 – 2,6 miljard
  2012 – 3,2 miljard = 9% av totala biståndsbudgeten eller var tionde krona
  2013 – 4,4 miljard = 11,6% av totala biståndsbudgeten eller var tionde krona
  2014 – 4 miljard = 10,5% av totala biståndsbudgeten eller var tionde krona
  2015 – 8,4 miljard – 21% av totala biståndsbudgeten eller var femte krona
  2016 – 8,2 miljard – 19% av totala biståndsbudgeten eller var femte krona – men baserat på gammal prognos och väntas stiga

  Vi vet även vilka politikerna är som har styrt och idag styr över detta.

 8. Jag är nog rätt mycket vänster förstår jag. Jag tycker regeringen sköter sig rätt bra just nu. Fast brunkolet skall vara kvar i marken. Men NU sänks pensionärsskatten och äntligen börjar man ta ut mer skatter för högavlönade. Men när kommer tandvårds-reformen? När får vi en psykiatri i tiden? När byggs bostadsbristen bort? M.m. Knepigt att just jag har så många konflikter med vänsterpartierna. Dom enda partier jag INTE har någon konflikt med är KD och SD. Förklara det den som kan!

 9. Lite info om östra Sörmlands lokaltidning SN.

  EK-koncernen slår ihop redaktionerna och viker cirka 20 av 115 tjänster för att jobba med sociala medier. Det är vår största digitala satsning någonsin, säger huvudredaktören Peo Wärring.

  – Vi kommer att jobba som en redaktion, med en redaktionsledning men med verksamhet på totalt nio orter*, säger Peo Wärring, huvudredaktör och ansvarig utgivare för Sörmlands Media till Medievärlden.

  EK-koncernens samtliga 115 journalisttjänster kommer alltså alla att ingå i samma redaktion.

  Den stora förändringen blir att cirka 20 av den nya redaktionens totalt 115 journalisttjänster enbart kommer att arbeta med sociala medier.

  EK har värvat Jens Werner och Janna Holmqvist från Expressen, som kommer att vara med och leda arbetet med sociala medier.

  Redaktionsledningen består av Peo Wärring samt chefredaktören och ytterligare en redaktionell medarbetare från Eskilstuna-Kuriren, Katrineholms-Kuriren och Södermanlands Nyheter.

  Hur har det här tagits emot internt?

  – Det är det som är så roligt, att det finns en väldigt stor entusiasm inför att se oss som en enda redaktion.

  Och facket har inte varit kritiskt?

  – Nej, vi har haft en väldigt god samsyn på de här frågorna så här långt.

  * Utöver Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping: Strängnäs, Flen, Vingåker, Oxelösund, Trosa och Gnesta.

  http://www.medievarlden.se/nyheter/2015/09/ek-koncernen-slar-ihop-redaktionerna

  ”Väldigt stor entusiasm”, verkar det inte vara när fackklubbarna uttalar sig.

  ”EK-klubbarna rasar – fick läsa om omgörning i medier.”

  http://www.journalisten.se/nyheter/ek-klubbarna-rasar-fick-lasa-om-omgorning-i-medier

  Hälsas från det vackra Oxelösund.

 10. En sak är säker Pettersson. Vi har förtroende-kris idag. Annie Lööf har ”störst” förtroende med 27%. Hon företräder ett 6% parti. Folk verkar INTE ha stort förtroende för varken SL eller AKB. Normalt våra statsminister kandidater. Bara 21% från Syrien låter anmärkningsvärt. Ja vi får följa utvecklingen men folket verkar ha tappat hoppet om våra politiker idag. SD får många röster från svikna svenskar. Där är jag rätt säker då många berättat det för mig. GW sa ju vad jag sagt till ”mina vänner” att dom övriga partierna bäddar för SD. Vilen jäkla röra det är just nu i flyktingfrågan. Rena kaoset mellan Sverige, Danmark o Finland. När inte ens vi tre kan enas hur skall vi då få en enad värld?

 11. Om det stämmer att man ska konfiskera lägenheter så lär nog SD växa mer jag fattar inte hur man från politiker håll tänker

 12. Det är ett riktig falskspel som pågår med ”flyktingarna” Roland.

  Har du sett att EU släppt siffror som visar att endast 21 % av de som kommit det senaste kvartalet är syriska medborgare och av dem har många bott på andra håll i flera år.

  Ytterst få av dem som kommer är riktiga flyktingar från krig.

  Man flyr från krig i Syrien till exempelvis Turkiet, sedan kanske man stannar i 1,2 eller 3 år för att sedan dra vidare. Då är man ingen flykting utan illegal invandrare.

 13. Tror ändå vi skall ta mätningar tre år före nästa val med en nypa salt. Idag får SD dryga 17% hos sifo. S får 27%. Men detta kommer att svänga fram och tillbaka innan valdagen då ”domen” kommer. Tack Pettersson för ditt svar !

 14. Roland, jag vet inte men tror att invandringsfrågan är så laddat för att invandringsförespråkarna vet att SD och de som vill minska invandringen har rätt.

  När de inte har några argument som håller så blir vi andra kallade rasister, islamofober, främlingsfientliga och fascister m.m.

  För de vet innerst inne att det är bättre att för samma pengar hjälpa fler i närområdet av kriserna än i Sverige.

  De vet att det inte är någon lösning för Sveriges åldrande befolkning att importera arbetslöshet och brottslighet.

  De vet att det inte finns ett enda land som är mångkulturellt med en betydande del muslimer som fungerar bra.

  Samtliga, muslimska länder, har problem på ett eller annat sett trots att många av dem är stenrika i grunden.

  Det påstås att det är brist på sjuksköterskor, brist på lärare och det ena med det tredje men det finns fler sjuksköterskor och lärare en någonsin. Det kommer helt enkelt hit för mycket folk som tar för stora resurser.

  De närmaste åren kommer 600 000 asylsökande och anhöriginvandrare. Politiker, journalister och andra vet att det inte går. Det är tolv nya Nyköping eller 50 nya Oxelösund vem ska finansiera det på 3-4 år?

  Tyvärr så kör etablissemanget hellre landet i botten än erkänner att SD har haft rätt hela tiden…

 15. Kan Pettersson förklara för mig varför invandrings-frågan är så laddad. Man får inte ens säga att invandrarna begår för många brott utan att bli kallad rasist. Trots att det är sant. Du ser själv hur din namne Leif läxar upp mig när jag påtalar att även V gör fel. I mina samtal med folk lär jag mig mycket. Jag OGILLAR debattklimatet idag. Först sju mot en. Sen skall dom sju börjar träta inbördes. Thom har ju bjudit in till kaffe o samtal med V-folket. Dom kommer inte för Thom är rasist. Tänk att inte jag märkte det när vi träffades senast. Frågan är till dig Pettersson: Varför kan vi inte mötas och som vuxna människor prata om dom samhällsproblem vi har idag? Debatt JA. Smutskastning NEJ. Trevlig Helg på Dig!

 16. Moderaterna vill rikta en större del av biståndet mot Syriens närområde. Det är rätt tänkt men flera år senare än SD.

  Det är obegripligt att världen låter flyktingar i lägren svälta och tar emot några få av de rikaste av dem i Sverige.

  EU tänker också som SD och har beslutat satsa 200 miljoner euro i Eritrea. Syftet är att få människor att stanna kvar i stället för att ge sig av till Europa.

 17. Missnöjet är totalt i dagens Sverige. Jag är inte överraskad över SD:s siffror. Såg ni debatten mellan företagarna o facket? Företagaren pratade med SD. Det störde fackpampen rejält. Men hallå varför ska vi inte prata med varandra? Företagsfrågor har väl inget parti monopol på, eller? Varför skall facket lägga sig i allt? Det dom SKA sköta som löner o arbetsvillkor är dom inte särskilt bra på. Medlemmarna skiter dom i. Så sätt dig o rulla tummarna Thom. S o facket bedriver valrörelse åt DIG. Grattis!

 18. Marcus Oscarsson sa i TV4 inför förra valet att sossarna är nere o kör på fälgarna. Dessa fälgar slits allt mer. Kom hem glad igår. Idag har POLISEN lappat mig. Där har vi stått sedan 1998. Alla grannar med släp eller husvagn likaså. Igår skrev jag en insändare och berömde den polisman som polisanmält psyk-kliniken. Herrens vägar äro outgrundliga.

Kommentarer är stängda.