Regeringen erkänner att SD har rätt!

FN larmar om att pengarna sinar och att hundratusentals flyktingar i Syrien och grannländerna Jordanien och Libanon inte längre får matbidrag från FN:s livsmedelsprogram WFP och i valet mellan att svälta och försöka ta sig till Europa är rätt.


– Vi ser att FN minskar mathjälpen dramatiskt, det är ett bevis på den fruktansvärt ansträngda situation som världen befinner sig i. Vi ser ett behov att ge ytterligare stöd så att inte barn ska behöva gå hungriga,
 säger biståndsminister Isabella Lövin (MP) och anslår 25 miljoner extra till de hungriga barnen. Det är visserligen löjligt lite jämfört med att regeringen tar nästan tio miljarder (tio tusen miljoner) från biståndet för att lägga på Migrationsverket, ensamkommande unga män och Bert Karlssons asylimperium. Men det är bättre än inget.

Statsminister Stefan Löfven (S) sade idag 23/9 till Sveriges Radio att Sverige ska fokusera på att stödja mer i närområdet, stödja UNHCR och World Food program (FN:s livsmedelsprogram). Därmed erkänner statsministern indirekt att Sverigedemokraterna har haft rätt hela tiden om stöd i närområdet.

Fast summan, 25 miljoner, är löjligt låg, för ni minns väl att ett av de första besluten den nya regeringen tog i höstas var att erkänna Palestina och tredubbla stödet till 1 500 miljoner.

Den 22 september registrerades 1 245 asylsökande. Den senaste veckan har 7 147 sökt asyl plus alla som inte hunnits med att registrera ännu.

Man ska inte ställa grupper av människor mot varandra har jag fått lära mig men det är fel. Politik går ut på att fördela resurser och varje dag dör 320 barn i mässling. Vaccination är det enda sättet att helt skydda barn mot sjukdomen och UNICEF är världens största inköpare av mässlingsvaccin. Två doser mässlingsvaccin behövs för att få fullgott skydd.

För 350 kronor, samma kostnad som för en asylsökande man kostar på ett dygn på ett asylboende, kan vi vaccinera drygt femtio biståndsbehövande barn mot mässling som i de länderna är en dödlig sjukdom.

350 kronor räcker till 7 000 vattenreningstabletter eller att rena 35 kubikmeter vatten. Vi kan för vad tio män kostar på ett dygn köpa en vattenpump som kan förse en hel by med rent vatten. Men det tycker sjuklövern är en rasistisk politik…

10 thoughts on “Regeringen erkänner att SD har rätt!

 1. Självklart vill SD ha ett nyval. SD är troligen det enda parti som skulle tjäna på det. Dom andra vill nog invänta ordinarie val 2018. Varken rödgrönt eller alliansen har något att vinna på ett nyval. Visst är det rörigt just nu.

  1. Hej , Roland!

   Roland! Nu glömmer du en oerhört viktig sak.

   Det är väljarna som skulle tjäna på ett nyval. Det är vi som är demokratin och folkstyret. Inte vad en hel del politiska partier kokar ihop EFTER ett nyligen hållet riksdagsval. Som väljarna inte alls har möjlighet att ta ställning till.

   Frågan handlar alltså om demokrati och respekten mot väljarna.

   Att DÖ-nickarna inte vill ha ett nyval är ju ett tydligt bevis på att de är rädda för att demokratin ska fungera. Som då sprider folkets röster på olika demokratiska partier.

   Att spekulera i hur ett nyval skulle sluta är bara larvigt. För det kan ingen idag veta ,efter denna katastrofala regerings första år. Samt den Allians som är lika handlingsförlamad.

   Demokratin är till för svenska folket.

 2. Regeringen erkänner inte att SD har rätt på en enda punkt. S hatar SD, jag VET det. Trots SD:s 13% så har ni ingen makt alls.

  1. Makt och makt. Vi påverkar. Det räcker långt. Ges folket ett nyval så får vi se hur läget ligger.

  2. Roland, i ”Hela Sverige skramlar” galan som var nyligen höll professor Hans Rosling ett bejublat framträdande.

   Rosling förklarade hur lite matpengar – 10 kronor per dag – som FN har till flyktingarna som är fast i Syriens grannländerna, 25 kronor skulle räcka för att ge dem en anständig vardag med skola åt barnen. De som lyckas nå Europa kostar motsvarande 500 kronor om dagen.

   Debatten efter insamlingsgalan har mest handlat om professorn som person, inte om de anmärkningsvärda siffrorna ”att det är galet dumt och grymt att inte ge mer än 10 kronor per flykting”, förklarar Hans Rosling och tillägger att ”Det är det sorgligt”.

   Under ett framträdande för journalister och andra mediefolk på publicistklubben några dagar efter galan sade Rosling att han förberedd det nio minuter långa talet i 3,5 dygn med sina medarbetare …”Jag skulle stå i Globen och tala om att Åkesson haft rätt hela tiden” det var jättesvårt…”

   Rosling avslutade med att säga ”vi kan inte lösa det här med att syrierna flyttar hit och de med svarta flaggan bor kvar. Kriget måste få ett slut”.

   Alltså kunde vi för summan som en asylsökande ung stark man kostar hjälpa 20 människor i flyktinglägren. Det är vad Rosling och Åkesson säger i klartext men tyvärr tycker 87 procent att det är bättre att hjälpa de unga starka männen än dem som inte har råd att ta sig hit.

 3. Media bedriver just en ren propaganda i området asylinvandring och det andra partiet (7-klövern) står och rabblar floskler vid varje framträdande.

  Samtidigt är det svenska samhälle som generationer av svenska medborgare byggt upp, på väg att förändras på ett ytterst påtagligt sätt och den svenska välfärden lär snart vara ett minne blott.

  Senast i raden av kommuner i ekonomisk kris är Eskilstuna som nu tvingas till besparingar.

  http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sormland/fortsatt-svart-ekonomiskt-lage-for-eskilstuna

  Är det inte dags för det andra partiets representanter att inse allvaret och att det bara kan gå utför, istället för att rabbla upp väl inövade floskler.

  Landet Sverige är på väg mot något riktigt tråkigt och de politiker som styr över situationen borrar ned huvudet allt längre i sanden för att inte visa skammens röda färg i ansiktet.

  När nu media och det andra partiet gör gemensam sak och propagerar för ett Sverige i förändring, är det dags för SD att på allvar ta tag i taktpinnen.

  Ut och informera det naiva folket om det som är på väg att ske framför våra ögon och snåla inte på resurserna.

  1. Ja. De har svårt för vår inställning att alla kan bli svenskar. Öppen svenkhet tucks vara farligt.

 4. För några dagar sedan presenterade regeringen sin budget. Då vägrade statsminister Stefan Löfven svara på Jimmie Åkessons fråga om varför budgeten byggde på en gammal, betydligt lägre, prognos om asylinvandringen.

  Det är mindre än en månad kvar till nästa prognos men vi vet redan nu att det kommer att bli en mardröm för finansministern och därmed för det svenska folket.

  Men låt oss hoppas att vi klarar den är asylkrisen, men nästa år kommer än ny, ännu större våg, och nästa och nästa…desto fler vi tar emot, ju fler kommer att komma och vi talar om hundratals miljoner på sikt.

  Tror någon att vi på allvar klarar av att flytta Afrika och Mellanöstern hit?

  Det kommer tusen asylsökande om dagen till Sverige nu. I Norge räknar man med att varje asylsökande kostar 4,3 miljoner under en livstid.

  Kostnaden på 4,3 miljoner per migrant och livstid beräknas på att 54 procent av dem kommer i jobb vilket är den genomsnittliga sysselsättningsgraden för icke-västerländska invandrare i Norge.

  Syrier har trots att många, bland annat SVT och SR påstår att de är högutbildade en betydligt lägre sysselsättningsgrad, den är sämst av alla och ligger på 26 %. Det innebär en snittkostnad på sju miljoner.

  Sju miljoner för en syrier samtidigt som sex miljoner barn under fem år dör varje år på grund av svält, vattenbrist och andra saker som borde vara lätta att åtgärda om pengarna användes lite annorlunda…

 5. Jag betalar varje månad in pengar till Läkare utan gränser.

  På deras avi kan följande läsas:

  540 kronor räcker till mässlingsvaccin till 234 barn.

  370 kronor räcker till 15 impregnerade myggnät i skydd mot malaria.

  180 kronor räcker till stelkrampsvaccin till 38 gravida kvinnor.

  270 kronor räcker till energirik specialmat till ett undernärt barn i fem veckor.

  I regeringens nyligen publicerade budgetproposition för 2016 kan vi läsa att ämnesområdet migration/integration tilldelats 40 miljarder.

  Den matematiskt begåvade får räkna ut hur många specialdieter till undernärda barn eller mässlingsvacciner denna summa skulle räcka till.

  Vi ser nu ett Sverige under en förändring vi aldrig tidigare skådat och var denna förändring slutar i, vet ingen idag.

  Det vi vet när vi läst utländska medier, är att vi förmodligen bara sett början av vad som komma skall. Är det hållbart? Finns det någon som tjänar på detta, förutom alla asylentreprenörer som täljer guld?

  Svaret är nej. Den förändring Sverige står inför kommer att drabba alla, såväl etniska svenskar, invandrade svenskar som nyanlända.

  Vad som sker när allt kollapsat vill jag inte veta. Har jag tur sker detta när jag inte längre finns i livet. Har jag otur sker det när mitt treåriga barnbarn precis vuxit upp.

  En turkisk invandrare vid namn Suat Cisek, var oerhört kritisk till svensk invandringspolitik redan 2004. Ingen lyssnade och nu står vi inför en snar kollaps.

  Varför lät man Suat Ciseks ord klinga tomt och varför lyssnade inte ni politiker till en invandrares varning?

  http://www.aftonlognen.se/debatt/article10485140.ab

Kommentarer är stängda.