Var är konsekvensanalysen?

I Sverige törs ingen ens nämna de fasansfulla kostnader som väntar oss. Enligt norska statistiska sentralbyrån så kostar varje migrant 4,3 miljoner kronor under sin livstid.

Detta på grund av icke västliga invandrares lägre sysselsättningsgrad som ligger på 54 procent. Det gör för årets minst 150 000 asyl- och anhöriginvandrare 675 MILJARDER och hör och häpna de syrier som som svenska media påstår är så välutbildade ligger på en sysselsättningsgrad på endast 26 procent! Sämst av alla invandrargrupper.

Då har vi inte ens nämnt det som inte går att mätas i pengar, att tilliten mellan människor håller på att raseras.

675 miljarder under en livstid (30 år) det är 22,5 miljarder per år. Plus förra årets asyl och anhöriginvandring, plus förrförra, plus…plus nästa år, plus nästa osv. och då är inte de löpande extra kostnaderna för Migrationsverket, polisen, arbetsförmedlingen, skolan, sjukvården, domstolsväsendet, energiförbrukning, infrastruktur, bostäder, med många fler.

Så ännu en gång, var är konsekvensanalysen?

19 thoughts on “Var är konsekvensanalysen?

  1. Janne, din kommentar tyder på att du inte lyssnat på de andra partiledarna.

   För övrigt har regeringens budget inte gått igenom ännu så det finns fortfarande möjlighet till det nyval som statsministern lovade att genomföra för knappt ett år sedan.

   Ingen kan längre tro att statsbudgeten är finansierad, den är baserad på invandringsprognosen från juli 2015 och sällsynt inaktuell.

 1. Kan ändå kanske tycka att Stefan Löfven är den minst dåliga partiledare vi har idag. Bra att alla kan rösta som dom vill. Salah vår sossevän i Nyköping tror han kan snacka mig tillrätta och att jag därefter skall bli medlem i S. Handling då har jag lovat skriva in mig som medlem i S i Oxelösund. Men så blir det aldrig. Alliansens lösningar på alla frågor är skattesänkningar. Det prövade vi i åtta år med mindre lyckat resultat.

 2. Tack Thomas. Men vad förändrar det att DÖ inte finns längre Peter? Löfven har ju faktiskt rätt att antingen samarbetar man över blockgränsen eller så samarbetar Alliansen med SD. Dom säger nej till båda alternativen. Nyval, troligen inte. Men visst i någon sakfråga kan SD:s makt öka. Detta kan ju gynna båda blocken. Valet 2014 var tydligt. Alliansen förlorade. Men bara SD vann. Till sist Thomas jag vet inte exakt när jag säger upp bredbandet som redan gått ut. Senast i april lär jag vara helt fri från 3. Blir troligen två kontantkorts-telefoner. Tror inte jag behöver något bredband. SN vill inte längre ha mina insändare så jag börjar ledsna att skriva. Sen har vi för dyr hyra. Därmed måste vi spara. Gumman vill i så fall till Nyköping vilket är knepigt. Jag kan tänka mig flytta inom Oxelösund. Du om någon Thomas vet hur det är med begränsad ekonomi. Man måste välja. S-Moore sportkanaler ger mig mycket glädje men är dyrt. Inom politiken är det för rörigt idag för att vi skall kunna rösta. Sköt om dig o din familj Thomas o hoppas ni hittar rätt framöver. När det gäller tandvård skall jag tjata i nästa valrörelse. ALLA borde ha rätt till en god tandhälsa. Här skall främst S skämmas.

  1. Vår sosse statsminister har sällan rätt, Roland.

   Tyckte Fredrik Reinfeldt var bedrövlig och jag trodde inte Sverige kunde få någon sämre. Tänk så fel jag hade.

   Nu fungerar riksdagen som den ska. Våra politiska partier kan börja fungera som de ska och rösta precis som de vill utan att ta hänsyn till DÖ.

   KD är respekt. S är ett skämt.

 3. Respekt Kristdemokraterna…….respekt.

  Ni stiger ljusår i min aktning, med det oerhört kloka beslut som ni i dag, tog på rikstinget. Ni har röstat för att lämna DÖ.

  Tänk att det är ni som visar vägen bland DÖ-nickarna. Som tar det viktiga beslutet att demokrati handlar om folkstyre.

  Respekt KD…..för all framtid.

  Hälsar en ateist från det vackra Oxelösund.

 4. Någon gång nästa år slipper ni mig. Skall säga upp mitt mobila bredband och telefon-abonnemang hos 3. Vi har skaffat S-Moore och det är dyrt men BRA. Så vi måste spara på andra media. Tror vi behåller papperstidningen men det är inte helt säkert. Sen skaffar vi kontantkorts-telefoner hos trolige Tele 2. Ville bara berätta detta så ni inte tror jag slutar skriva av andra skäl. Sen dröjer det väl 3 månader innan allt släcks ner.

 5. Aftonbladet skrev igår med extra rubriker, ” Kaos hotar- om DÖ faller”.

  Fast de flesta människor, har insett att KAOS redan råder i detta land.

  Vi har en migrationspolitik som har havererat och slukar enorma skattepengar. Som då ”stjäls” från samhällets alla andra viktiga områden och funktioner. Den politiska styrningen av landet Sverige har kört in i väggen och det mycket tack vare DÖ.

  Så riv upp DÖ och få landet att fungera igen. Det är bara då vi kan ta oss ur kaoset.

  För vi har redan kaos i detta land Aftonbladet.

  Hälsas från det vackra Oxelösund.

 6. Hej Peter! Jag förstår ändå inte hennes snack. Hon vill skrota DÖ men absolut inte ha något som helst samarbete med SD. Då sitter ju Löfven kvar. Visst ligger KD risigt till idag. Men dom värnar ju alliansen. Dom kanske kan få makten 2018 i så fall tack vare DÖ. S måste ju då ”bjuda igen” och släppa fram alliansen om dom blir större än dom rödgröna. I morgon får vi svaret. Ebba verkar helgardera sig. Visst är det knepigt och jag förstår inte i alla fall. Antingen samarbetar man med SD eller så fortsätter DÖ. Ser du en annan lösning? God Kväll!

 7. Och nu säger SKL, Sveriges kommuner och landsting att vi kan vänta oss en skattechock på grund av den snabba befolkningstillväxten.

  Skulle inte befolkningstillväxten och asylinvandringen vara en vinst för samhället eller har jag hört fel i så många år?

 8. KDU säger idag att dom vill riva upp DÖ o fälla regeringen. Samtidigt säger Sara NEJ till allt samarbete med SD. Hur får hon då majoritet? Nyval skulle ett sådant gynna KD? Jag tror att bara SD skulle tjäna på ett nyval. Är det någon som förstår Sara för jag gör det inte? Trevlig Helg!

  1. Hej, Roland!

   Jag förstår Sara fullt ut. Hon är Kristdemokrat och då vill hon naturligtvis att hennes parti ska växa och bli ett stabilt och förtroendeingivande politiskt parti för framtiden.

   Så länge KD tyr sig till DÖ, så kommer även KD att sakteligen att dö ut som parti från riksdagen.

   KD:s enda framtid är att så fort som möjligt koppla bort sig själva från DÖ. Detta inger respekt hos väljarna och man visar dessutom att demokratin är en viktig grundsten, som ska respekteras mot väljaren och även inom KD.

   Sara Skyttedal tänker helt rätt.

Kommentarer är stängda.