Miljardrullningen!

Det är svårt att ta in vilka kostnader som Migrationsverket utgör av statens budget.

Tittar man på Migrationsverkets kontoplan så kanske det klarnar något men tänk på att det är siffror från 2014 och i år blir kostnaderna extremt mycket högre.

Glöm eller inte alla kringkostnader som är enorma för kommuner, skolor, sjukvård, infrastruktur, polis osv.

Fundera sedan på vem som får betala eftersom ladorna är tomma.

Klicka och läs: Migrationsverket 2015-09-07 Konton

9 thoughts on “Miljardrullningen!

 1. Apropå miljarder, saknade sådana.

  ”I ett försök till svar på vår genomgång av SD:s välfärdspolitik hävdar Oscar Sjöstedt att de nedskärningar på 90 miljarder som finns i SD:s budget inte alls finns. De ska nämligen kompenseras av ”besparingar på en minskad invandring”.
  Problemet för Oscar Sjöstedt är bara att ingen utanför SD tar partiets ”beräkningar” på allvar. ”Sverigedemokraternas beräkningar över invandringens kostnader är amatörmässiga och bygger på rena spekulationer”, som Svenskt Näringsliv tidigare påpekat.
  Inte ens om vi helt skulle stänga gränserna och alla utlandsfödda plötsligt skulle försvinna vore det möjligt att göra de stora besparingar på invandringen som SD påstår. Tvärtom.
  LO-medlemmar med utländsk bakgrund är med och bär upp den svenska välfärden, både genom att bemanna den och betala skatt för den. De kör bussen när vi åker till jobbet, tar hand om våra barn på förskolan och ger omsorg om våra gamla på äldreboendet.

  Att analysera invandringens betydelse för svensk ekonomi kräver seriösa beräkningar. SD har inte ens försökt. Partiets budget är ungefär lika klargörande som att räkna till sju på fem fingrar. Den hänger helt enkelt inte ihop. Lika lite som Oscar Sjöstedts försök att förklara bort SD:s nedskärningar på 90 miljarder i svensk skola, vård och omsorg.”
  Tobias Baudin
  LOs förste vice ordförande

 2. Regeringens höstbudget för ämnesområdet migration/integration sattes till 40 miljarder inför 2016.

  Problemet var att den budgeten redan var inaktuell när den presenterades i september. Budgeten för migration/integration var nämligen baserad på Migrationsverkets prognos från april som sade att antalet asylsökande skulle minska till cirka 70 000 i år. Förvisso en hög siffra i sig, men i veckan fick vi höra att hela 190 000 kommer att anlända i år och säkerligen minst lika många nästa år, anhöriginvandrare, kvotflyktingar och papperslösa ej inräknade.

  Man behöver inte ens vara ekonom för att begripa att en budget på 40 miljarder som baseras på 70 000 asylsökande inte räcker på långa vägar när det kommer 190 000 och redan i förgår krävde Migrationsverket ytterligare 29 miljarder för nästa års verksamhet och då har vi drygt 2 månader kvar på året.

  Samtidigt kan vi läsa att polisen och gränspolisen inte klarar sin verksamhet p.g.a. bristande resurser. Landstinget i Dalarna ska spara 700 miljoner årligen med hjälp av neddragningar, uppsägningar och stängda avdelningar. En sörmländsk kommun som Eskilstuna ska nästa år spara 53 miljoner på skolan och den kommunala verksamheten i stort måste omprioritera 100 miljoner.

  Nog rullar miljarderna alltid, men samtidigt tjänar mångmiljonärer och miljardärer som Bert Karlsson och Peter Wallenberg JR tiotals miljoner på sina asylboenden, varje krona en skänk från oss skattebetalare.

  Tänk att det finns organisationer och politiska partier som stödjer detta…

 3. Ella Bergkvist får klä skott för en del RK toppar. Och det på ett förlöjligande sätt. Det är det humanisten Peter Skoglund har att komma med om allt det medmänskliga och goda arbete RK:s fotfolk utför i en svår samhällssituation.

  1. Hej Janne Hedberg!

   Humanisten Peter Skoglund får ”klä skott” för en hel del svenska politiker.

   Vet precis hur det är för ”fotfolket”. Precis det som Ella Bergkvist upplever och arbetar duktigt för.

   Vet du det Janne Hedberg?

   Trevlig helg hälsar ”humanisten” från det vackra Oxelösund.

  1. Du kan väl höra med dessa tre först Ella Bergkvist. De har lite att arbeta av ”frivilligt”.

   Nya problem rullas upp inom Röda Korset. Tar de aldrig slut?

   Ordföranden i kretsen Uddevalla polisanmäls nu för sina val att placera pengar i externa bolag, i så kallade lån. Pengarna har nämligen Röda Korset inte sett röken av sedan dess.

   Roger Pettersson……..
   http://bohuslaningen.se/nyheter/uddevalla/1.3063785-roda-kors-miljoner-ar-borta

   Johan af Donner……

   http://www.fokus.se/2010/02/korsfararen/

   Bengt Westerberg…..
   http://www.affarsvarlden.se/hem/nyheter/article2595208.ece

   Hälsas från det vackra Oxelösund.

 4. Full fart mot avgrunden verkar det vara.

  För inte så länge sedan påstods att asylinvandringen var en ren vinst, nu låter det annorlunda.

  I morse (19/10) sa statsministern i P1 att ännu mer pengar skulle tas från biståndet ”Vi måste komma ihåg att Sverige tar det ojämförligt största ansvaret i Europa, vad gäller flyktingar per innevånare. Och då finns den här möjligheten, den är helt internationellt erkänd, det är helt enligt OECD:s regler, och då gör vi det sade statsminister Stefan Löfven. – Vi har heller inte hur mycket resurser som helst.

  Idag på eftermiddagen säger finansministern att det är fullt möjligt att finansiera asylinvandringen via en ökad statsskuld, alltså ökad upplåning.

  Om det är värst att låta de fattiga i Afrika eller våra barn och barnbarn betala får var och en bedöma.

  För övrigt är regeringens nyligen presenterade budget beräknad på en asylinvandring av 80 000 människor och vi har redan, med tio veckor kvar på året, passerat 95 000.

  På torsdag kommer nästa prognos (gissning) över asylinvandringen.

  Migrationsverket lät 2012 meddela att man inte hade resurser för en sådan stor ökning av asylsökande som anlände. Då pratade man om 45 000 asylsökande under året. Migrationsverkets Anders Danielsson erkände då att ett stort antal av de asylsökande var ekonomiska migranter utan asylskäl.

  Tiderna förändras.

  Sverige quo vadis?

 5. I min värld kommer hälsan o kärleken före penningen. Läser idag om den fantastiska Kjell Wiklund i SN. Jag har inte en tiondel av hans godhet. Inom politiken råder fortsatt kaos med TRE block som vägrar samarbeta. Hur tar vi oss framåt?

Kommentarer är stängda.