Ännu ett alster från pappslöjdsexamen.

Visste du att journalister är en av de yrkeskårer som det svenska folket har minst förtroende för?

Minns ni när SN:s skjutjärnsjournalist Lasse Ringdahl spred lögnen om att jag skulle ha spridit sekretessbelagda uppgifter gällande asylboende? Detta trumperades ut på första sidan, längst upp till höger fullt synlig för alla som passerade ett tidningsställ med SN under måndagen den 2:a november.

sn_framsida

Väl inne i tidningen på sidan 5 (samt i nätupplagan redan den 30 oktober) kunde alla läsa följande:
sn_hänger_ut_tz

 

Denna artikel ledde till ett par minst sagt obehagliga samtal från upprörda medborgare som var minst sagt svåra att tala förstånd med. Det visade sig även att minst 6st ”synpunkter” inkommit till kommunen där medborgare tyckte att jag borde polisanmälas mm.
Kommunledningen valde då att kontakta SN för en rättelse.

Jag kan med ett leende konstatera att detta gick att läsa om man tittar noga på sidan 4 i dagens SN samt om man scrollar lite ned på SN:s webbsida:

rattelse

 

Om anklagelsealstret och dementin/rättelsen står i proposion till varandra låter jag andra bedöma. Det känns iaf bra att inte längre stå utpekad som sekretessbrytare, något som jag ALDRIG medvetet skulle göra!

22 thoughts on “Ännu ett alster från pappslöjdsexamen.

 1. Människorna som inte tycker att demokratin ska gälla för alla.

  Har åter igen visat sitt ”ansikte”, med eller utan maskering. Ni är för bedrövliga. Man skäms verkligen över er beteende.

  Ni är ”de” människorna som inte vet vad yttrandefrihet och åsiktsfrihet går ut på.

  ”Omkring 400 personer demonstrerade i protest mot Sverigedemokraternas landsmöte i Lund – ett 50-tal var maskerade.

  Vid 15.20 drabbade polis och demonstranter samman nära SD:s hotell och flera personer motades bort.

  – Vi har en väl tilltagen kommendering som ska säkra både att det politiska mötet och opinionsyttringen kan genomföras, säger Skånepolisens presskontakt Lars Förstell.”

  http://www.expressen.se/kvallsposten/polisen-kraftsamlar-infor-demonstration/

 2. Vi är tillbaka på ruta ett igen. M har redan nobbat SD. Man vill bilda en Allians-regering efter nästa val. Därmed grattar jag dom rödgröna till fortsatt regerings-innehav.

 3. SD vill regera ihop med M o KD. M förstår jag men KD lär inte överleva nästa val med en partiledare med rötter i Livets Ord. Fast SD o M får väl över 40%. Men får S över C o FP lär dom bli större. Hur det än går i nästa val blir det svårt att styra Sverige framöver. Kan M tänka sig att styra ihop med S? Inget är säkert längre sen S o M erkänt att SD haft rätt hela tiden. M går från ”öppna era hjärtan” till ”stängda gränser” Idag är det ”bara” V och C som står på flyktingarnas sida. Vem förstår?

 4. Hör på tv 4 nyheterna att vänsterfolk försöker stoppa SD:s landsmöte i Lund. Demokrati? Skulle detta kunna hända S eller M ? Troligen inte. Åter igen jag har INTE ändrat uppfattning men tycker detta är för jävligt. Fast sånt här gynnar alltid SD. ??????

  1. Jag och mina partikamrater KAN och FÅR INTE gå ut pga våldsvänstern.

   Tänk om dessa våldsverkare gav f-n i oss. Mycket pengar och polis skulle nyttjas till viktigare saker!

 5. SD är nu största partiet inom LO-kollektivet. Idag börjar SD:s lands dagar och LO:s kampanj mot SD. Vi får väl se hur det slaget slutar. Efter våra konflikter med S o Facket kan vi aldrig mer stödja dom. Vi kräver en uppgörelse som vi aldrig får. Då kan säkert många tycka varför inte stödja SD? Det går inte heller. Då förstår många att vårt samhälle är rörigt idag. 7 av 10 oroas över flyktingkrisen. Mitt hjärta blöder och ALLT känns bara fel idag. Kan någon ge mig tröst?

 6. Tack Peter! Det var intressant läsning. Allt tyder på att nästa val när det än kommer blir en rysare. Svarade på en enkät också och hoppas vinna två biobiljetter till jul. SD har alltså ökat med dryga 6% sen valet. Dom andra var väl marginella ändringar som jag kunde se. Vi får väl se efter denna dramatiska vecka om siffrorna ändras något. Min enkla mun mot mun metod säger ungefär dessa siffror. Skulle var MYCKET intressant om dessa siffror skulle kunna brytas ner till vårt landsting. Här känner jag att stora förändringar kan vara på väg. Snart JUL mina vänner och då skall vi vara glada o trevliga mot varandra. ALLA har rätt till sin åsikt. God Jul!

 7. Har tänkt på en annan sak. Hur är läget just nu inom politiken. Nu skriver man att SD minskar. Men allt över dom 13% man fick i förra valet är en ökning. S har däremot minskat. Man fick om mitt minne inte sviker 32%. Idag hamnar man på runt 25%. SD har ökat liksom kanske V. Övriga ligger väl ungefär på valresultatet. Vad lilla jag tycker kan kvitta. Men att MP sitter kvar nu är för mig en gåta. Minns ni 70-talet och Torbjörn Fälldin? Han avgick när mer kärnkraft skulle byggas. MP verkar oerhört maktkåta eller skall vi gissa att lönerna och makten berusar? Som sagt min fråga är vår mentala hälsa och den är inte på topp idag. Att höra dom styrande påstå att den är bra får mig att rodna. Vill ändå hedra V att som enda parti förutom SD stå för sina åsikter. MP är dom ett skämt eller? S som haft hög svansföring borde även dom skämmas. Till sist jag har inte ändrat uppfattning o velar inte som Pettersson brukar påstå. Jag vill att alla har det bra. Förlåt mig för det !

 8. Nu är det bara V och Jonas Sjöstedt som står kvar vid alla hjärtan-politiken. C har ännu inte satt ner foten men dom törs nog inte avvika gissar jag. Det betyder att flygbladen ”var rätt”. Dom upprörde mig rejält men jag är säkert en udda kuf. Om sen detta gynnar SD får framtiden utvisa. Men om övriga partier idag tycker som SD kanske Thom blir arbetslös. KNEPIGT!

  1. Roland, förslagen som kom igår från S+MP är för lite och försent. De ska utredas och baxas genom riksdagen och kanske får genomslag om ett halvår.

   Efter 15 år ligger sysselsättningen för asylinvandrare på c:a 50 %. För att asylinvandringen ska täcka sina egna kostnader så behövs en sysselsättningsgrad på 72 %.

   Årets asylinvandrare med anhöriginvandring blir c:a 300 000 och enligt norska statistiska centralbyrån kostar de 4,3 miljoner per person och livstid i snitt. Det blir ofattbara 1 290 miljarder bara för årets nysvenskar och det har hållit på sedan början på 1980-talet och fortsätter än idag.

   Det är kriminellt mot svenskarna men framförallt mot alla de riktigt fattiga i världen.

 9. Det var ett ärligt o rakt svar Leif. Men det får jag aldrig med mig Anette på. Hon säger så här: Vi har minst två partier att välja mellan, men båda har svikit oss. Att lägga ett blankt papper i ett kuvert är inte värt besväret. Men jag förstår hur du tänker Leif.

 10. Ser på tv nu att regeringen går SD till mötes i flyktingfrågan. Jag förstår inte frågan alls. Men skall vi ta emot fler måste vi givetvis bygga för det. En bonde är arg på C i dagens SN. Kanske börjar mjölkbönderna bli sverige-demokrater också. Arbetarna i LO blir ju alltmer positiva till SD. Jag har inte ändrat mig utan konstaterar enbart fakta. Min o gumman plats i soffan känns mer övertygande för var dag som går. Politiker höjer löner o arvoden. Ta chefen i landstinget som behåller 105.000 i lön trots att han fick sparken. Vad tror ni vanligt folk tänker? Dålig A-kassa o dylikt. SD drar till sig missnöjda väljare och dom verkar öka. Diplomat som jag är önskar jag alla partier: Lycka Till!

 11. Skulle vilja ställa några frågor. Jo Anette o jag har redan bestämt oss för att skippa nästa val. Vi blir alltså soffliggare. Politiker kan förstå det men rekommenderar oss att rösta blankt. Varför? Sen säger v-sidan att vi gynnar alliansen och SD genom att inte rösta. Alliansen säger att i då gynnar vänstersidan och SD. Förlåt men om man inte röstar gynnar man väl INGEN. Rätta mig om jag har fel! Jag har inga åsikter om flyktingfrågan men tycker i detta läge att alla skall hjälpa till. Mina frågor rör sig främst om vår mentala hälsa. Det är just därför vi inte vill rösta mer.

  1. Kan bara resonera utifrån mig själv hur jag skulle göra om jag av någon anledning inte kan/vill rösta på något av nuvarande partier.
   Jag skulle rösta blankt. Då gynnar jag i alla fall det demokratiska röstsystemet och möjligen att kunna rösta. Det ska man vårda.

 12. Jag velar skriver Pettersson. Självklart då jag ÄR sosse men aldrig mer kan rösta eller stödja dom. Vet att jag någon gång skrivit att jag kunde rösta SD i protest. Varje gång jag nämnt det har Anette protesterat hög. SD är inte kvinnornas parti i alla fall. Efter dom senaste veckornas händelser förstår jag att SD aldrig kan bli mitt parti. Handlar om som hos dom andra som är kritiska till SD på denna blogg om människovärdet där alla är lika mycket värda. Tråkigt att SN förmedlat felaktigheter vilket jag inte tror LR gjort med flit. Men visst kan SD få mellan 15-20% i nästa val. Men kommer debatten igång fullt ut kan SD minska. SD är inte ett parti som andra. Det finns för mycket hat o alldeles för lite kärlek.

Kommentarer är stängda.