Väl kämpat, alliansare!

Krutröken har lagt sig. Valet är över. Nu diskuteras ”den parlamentariska situationen” i riksdag, landsting och kommuner. Centern behåller sitt mandat i Oxelösunds fullmäktige, vilket vi är tacksamma för.

I Oxelösund valde dock invånarna status quo vad gäller regerandet. Den kommun i regionen som hade vunnit mest på ett majoritetsskifte röstade inte för ett sådant.

Tyvärr får SD ett mandat, en stol som troligen kommer att stå tom i fullmäktige… Och i riksdagen blir det nu en knepig situation att hantera de främlingsfientliga.

Det käcka talesättet ”Väljarna har alltid rätt” har ännu inte hörts från så många håll… Gäller det bara när valresultatet blir som man själv önskat?

Trist är att KD åkte ut i Oxelösund fullmäktige. Men känner jag Mårthen Backman rätt så ger han inte upp i första taget.

Alliansen i Oxelösund har hur som helst gjort en historisk valrörelse, även om det inte räckte till egen majoritet och regimskifte i stålstaden.

Kampen för ett mer mångfärgat Oxelösund går vidare. Vi gav de röda en rejäl match i valrörelsen och de kommer att få en rejäl match i fullmäktige och nämnder framöver.

Men det finns också en politisk vardag med samarbete, kompromisser, resonemang och kamratskap över block- och partigränser. Den hör också till det politiska livet.

Bo Höglander, sannoliktersättare i fullmäktige (C ) kommande mandatperiod.