Mot ljusare tider!

Hör ni, visst märks det att vi går mot ljusare tider? Tänk att vi redan är i mitten av januari! Julsakerna är nerplockade och tankarna går åt ett helt annat håll…

Även i politiken går vi förhoppningsvis mot ljusare tider. Det parti som räknat sig som statsbärande i Sverige brottas med sin framtid och våndas inför ett livsviktigt partiledarval.

I Oxelösund fick S ta hjälpav de illröda i vänsterpartiet för att klara majoriteten i höstens val. Och man blev nedröstade i kommunfullmäktige i frågan om posten första vice ordförande i KS. En seger för demokratin!

Alliansen gick fram i valet, vilket visar att så gott som hälften av invånarna i Oxelösund vill ha ett annat styre än det röda.

Men politik är inte bara konkurrens och tävlan om väljarna. Det finns en politisk vardag. Den innebär bland annatattallatillsammans jobbar på framåt för Oxelösunds bästa. Varje partioch block skastå försin egen politik, men också kunna att kompromissa, jämka och lyssna.

I nämnder och styrelser måste man ibland lägga partipolitiken åt sidan och se till vad som praktiskt är bäst för kommunen och dess invånare.

Oxelösund har potential, det får vi inte glömma! Nu är det 2011 och vi tar nya tag. Mot framtiden!