Historiskt i Åre

Centerns stämmodagar i Åre ÄR redan historiska! En ny partiledare är vald; Annie Lööf, 28, och Maud Olofsson har tackt för sig och avtackats ordentligt för sina stora insatser i svensk politik.

För mig är det första gången som jag upplever en stämma i egenskap av ombud. Och det är en stor upplevelse. Tidigare har jag suttit på läktaren som åskådare eller referent/skribent. Nu är jag med och röstar och fattar beslut om partiets framtida politik. Det känns som ett privilegium!

Jag tänker återkomma här på bloggen om en del av de konkreta politiska besluten – de är många!

Träffade nyss Maudoch småpratade i några minuter (vi har ju ett gemensamt förflutet på Arbetsmarknadsdepartementet när Börje Hörnlund var statsråd). Jag frågade om Maud tänker använda denfåtölj somsom hon fick i gåva av partivännerna. Hon hoppas det, men hennes man, Rolf, tror inte att hon kommer att kunna slå sig till ro.

Maud är en ”doer” och det är till stor del hennes förtjänst att Alliansregeringen hållit ihop så bra som den gjort. Hon bidrog till att 2006 bryta ett långt maktinnehav av S. Segern upprepades i nästa val.

Nu önskar jag och andra Annie lycka till med partiledarskapet! Centern är på gång!