Minskade ROT-avdrag slog hårt

Sänkningen av avdragen för Rot- och Ruttjänster har slagit ut tusentals företag från marknaden. Jämfört med förra året minskade antalet företag som arbetar med Rot-uppdrag med 17 procent. Motsvarande siffra för Rut-företagen är 14 procent. Det visar siffror från Skatteverket, presenterade av Svenskt Näringsliv (2016-03-08).

Det är tråkigt att konstatera. Det allra bästa är givetvis att det råder ett så positivt företagsklimat att den sortens skattevdrag som Rot och Rut inte behövs. Men med tanke på rådande läge verkar sådana åtgärder nödvändiga för att få fart på företagandet. Inte minst mot bakgrund av den kraftigt ökande migrationen.

Och i Oxelösunds kommun skulle införandet av LOV sannolikt bidra till ett ökat företagande.

3 thoughts on “Minskade ROT-avdrag slog hårt

  1. För mig är det viktigaste att varje människa får välja själv. Om samhället alltid är bäst skulle privata aktörer inte behövas. Tyvärr ser inte verkligheten ut så. En annan viktig sak för mig är att vi får nya VITA jobb inom rut-sektorn. Politiskt har inget förändras för Anette o mig. Vi är sossar men kan aldrig mer rösta på dom. Soffan känns ärligast för dagen. Ha det bra Bo !

  2. Hej igen Bo! Jag verkar inte poppis hos varken sossarna eller alliansen längre. Kan det bero på psykfrågan? Vill ni så gärna ha fler sjukpensionärer skall väl inte jag störa mer. Har nu lanserat en ny rehab-modell som kanske blir billigare att genomföra. Just att inget parti från V till SD vill lyssna på mig känns knepigt. Läste att Göran Person nu vill förbjuda tiggeri. Alla partier vill närma sig SD idag. Det går att bygga ett annat samhälle. Nåja efter nästa val lär väl M o SD bilda regering. Trevlig Helg Bo önskar en nybliven farfar.

Kommentarer är stängda.