Olaglig kommun!

Idag i Aftonbladet skriverPär Cronhult, chefjurist, Konkurrenskommissionen vid Den Nya Välfärde och Micha Velasco, företagarombudsman, Den Nya Välfärden om ”Kommunernas olagliga affärer kostar miljarder”. En mycket läsvärd artikel som jag rekomenderar alla att läsa.

Några korta utdrag ur artikeln:
”I Sverige har kommunerna stort ansvar för sådant som rör vår vardag. Förvånansvärt ofta tas beslut som är olagliga eller till och med gränsar till det brottsliga. Besluten resulterar inte sällan i stora förluster som går ut över kommunmedborgarna eftersom de måste finansieras genom besparingar i till exempel vård och skola.”

———-

”Vi hoppades att kommunpolitikerna, då de insåg att besluten var olagliga, skulle börja fatta lagliga beslut. I stället gör nu många kommuner sitt bästa för att komplicera och mörka beslutsprocessen när det gäller olagliga beslut genom ofullständiga eller muntliga underlag, bolagsbildningar eller informella överenskommelser.”

———-

”Hur många vårdplatser ska få slösas bort och hur många småföretagare måste konkurreras ut innan alla de märkliga affärer, som förefaller ha inspirerats av det fiktiva kommunalrådet i Svinarp, slutligen stoppas på ett effektivt sätt?”

Visst doftar det lite Oxelösund över allt detta? Jag tänker lite på Ramdalshöjden där det hittades massa mysko i marken och där kommunen sen åkte på en rejält stor kostnad. Sen om det är en stank eller bara en touch man känner, det vet jag faktiskt inte.

LÄS HELA ARTIKELN HÄR!

//Dennis Nilsson, Moderata Ungdomsförbundet Oxelösund
Ersättare Utbildningsnämnden Moderaterna Oxelösund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*