Oxelösund är inte ensamma…

Just nu pågår en het debatt i Arboga om det lokala äldreboendet ”Trädgården”. Kommunen har bestämt sig för att ”Trädgården” inte längre skall drivas privat.

”Nyligen blev det känt att kommunen inte tänker förlänga kontraktet med Attendo utan i stället driva Trädgården i kommunal regi igen. Kommunen är nöjd med Attendo men vill genom sitt drag spara pengar.”

Oxelösund är inte den enda kommunen som sparar pengar genom konstiga förslag som i längden kan missgynna invånarna i kommunen.

”Även många av de boende på Trädgården och deras närstående har uttryckt att de inte vill att kommunen ska driva äldreboendet igen.”

Som sagt, man väljer i det röda Arboga att köra över brukarna och de närstående eftersom man själva vet bäst vad invånarna vill ha.

Diana Bäckman, undersköterska på ”Trädgården” säger följande i en intervju.

– ”Som anställda får vi mer utbildning och uppskattning än vi fick från kommunen, och alla får ta mer ansvar. Vi går hela tiden framåt och utvecklas.”

Tyvärr är det den ”risken” man tar om man jobbar inom den privata vården, att man fortsätter utbildas och får uppskattning. Det är tråkigt att det skall vara så, ingen förtjänar uppskattning…eller vänta nu? Jag är ju Moderat, inte Vänsterpartist. Självklart skall man få uppskattning för det jobb man gör!

Att Oxelösund som en utav väldigt få kommuner ännu inte infört LOV är nästan skamligt, nästan. För mig personligen så anser jag att brukare och närstående är de som vet bäst vad man vill ha, inte vi politiker!

Läs HÄR om hela ”Trädgård” konflikten!

//Dennis Nilsson, Moderata Ungdomsförbundet Oxelösund
Ersättare Utbildningsnämnden Moderaterna Oxelösund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*