Lägre priser och fler jobb, en fin julklapp!

När regeringen beslutade att halvera restaurangmomsen så var tanken att fler jobb skulle skapas. Och det har nu gett resultat.

Flera små restaurangkedjor har redan gått ut med att man kommer anställa fler nästa år än vad man brukar göra årligen. Dessutom har flera restaurangkedjor beslutat att man sänker priserna på den mat man lagar och serverar. Och idag släpper en av de större matkedjorna i Sverige en fräsch nyhet. McDonalds har beslutat att man både anställer 600 fler än vad man brukar göra när år och att man även sänker priserna på sina populäraste menyer på sina restauranger.

Redan i September gick matkedjan MAX ut med att man gör en liknande satsning som McDonalds. Man sänker priserna på sina menyer och man räknar med att kunna anställa runt 150-200 personer mer än vad man årligen brukar göra. Lägg även till TGI Friday som räknar med att anställa 15-20 fler än vanligt till sina totalt 3 restauranger i Sverige. Matkedjan RASTA har beslutat att man kommer öppna två nya restauranger, och det tack vare momssänkningen. Två nya restauranger innebär även det fler jobbtillfällen.

Flera småkedjor har även beslutat att ändra i sina koncept. Bland annat har kedjan HARRYS beslutat att man skall börja ha lunchöppet igen, vilket i sig resulterar i fler jobb.

Alliansen levererar fler jobb medan vänsterfallangen fortsätter komma med förslag som skapar mindre jobb och en större arbetslöshet bland unga!

//Dennis Nilsson, Moderata Ungdomsförbundet Oxelösund
Ersättare Utbildningsnämnden Moderaterna Oxelösund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*