En dröm om år 2012

2012 kan bli året då Oxelösund vänder skutan och dras loss ifrån grundet vi just nu står på. Hålen i skrovet lagas och seglen hissas. En dröm.

Men för att drömmen skall bli sanning så måste majoriteten inse att man måste börja prioritera rätt. Man måste börja lyssna på invånarna i kommunen och man måste börja förstå att man faktiskt BARA fick 50.2% i valet och var nära på att inte få majoritet. Även om Sossarna såg det som en vinst. Trots att dom förlorade två mandat. Vill Socialdemokraterna vara med och se till att Oxelösund dras loss ifrån det där grundet vi står på? Vill Socialdemokraterna vara med och hissa seglen? Ja då får man faktiskt ta och lära sig simma utan sin flytväst, Vänsterpartiet.

Oxelösund är en av de kommuner där Sossarna och Vänstern sammarbetar allra mest. Sammarbete är visseligen bra, men man får inte bli naiv. Det Oxelösund behöver just nu är en majoritet som vågar satsa och våga satsa rätt. Satsar man fel så kommer vi även nästa år få läsa nyheter som ”Oxelösund skär ner i äldreomsorgen”. Och det vill jag faktiskt inte behöva läsa ännu en gång.

Oxelösunds kommun behöver även se över kompetensen. Vi är just nu inne i en fas där en ny kommunchef skall rekryteras och så även en ny skolchef. Och där måste vi verkligen vara självkritiska. Ska vi anställa första bästa? Eller ska vi kanske vänta ett tag till och se om någon med mer kompetens och kunskap söker jobbet? Jag personligen ser gärna att det på båda jobben anställs personer som inte bara har kunskap och kompetens, utan även visioner att bli en bra kommun.
Skall Oxelösund bli den där skolkommunen man har som mål att bli, ja då måste saker och ting hända. Oxelösund är till exempel den kommun i Sörmland där lärarna har högst lön rent generellt. Samtidigt så är Oxelösund den kommun i Sörmland där lärarna har minst kompetens rent generellt. Och på denna fråga vet jag att jag faktiskt har med mig åtminstonde Britta Bergström (S) som är ordförande i Utbildningsnämnden. Även hon ser detta som ett ”problem”.

Min dröm för ett så bra 2012 som möjligt:
* Oxelösund klarar ekonomin, gärna med marginal.
* Oxelösund får bra PR när vi i Maj månad 2012 blir ”årets klättrarkommun” i FOKUS rankning över ”bästa kommun att bo i”. Många ser denna undersökning som nonsens, medans jag påstår att det är bra PR om man ligger bra i en sådan rankning.
* Sparandet inte går ut över invånarna. Vi skall inte behöva uppleva en till sommar med 1 meter högt gräs på offentliga ytor.
* Oxelösund öppnar sin allra första utomhusförskola. Detta är påväg att ske, men än så länge är det bara i uppstartsfas och mer behöver ses över. I Moderaterna Oxelösund valprogram 2010 hade vi med en punkt om alternativa förskolelösningar såsom utomhusförskola. Och det är kul att detta nu håller på att genomföras.
* Oxelösund skall fortsätta utvecklas till en modern och fräsch kommun som är tillgänglig för alla. Som exempel har vi redan i år belyst cykel och gångbanan till Femöre ifrån Gästhamnen.

//Dennis Nilsson, Moderata Ungdomsförbundet Oxelösund
Ersättare Utbildningsnämnden Moderaterna Oxelösund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*