Kan ju alltid ta med SN på dass!

brobyholm_dass4

Det är onsdag och klockan är 06.00. 10 grader kallt ute. Brygger sedvanligt en kanna kaffe. Hämtar den lokala morgontidningen, Sörmlands Nyheter, som ligger, allt som oftast i tid i postlådan. Jo, jag kan även läsa tidningen på nätet men jag har ju papperstidningen och någon nytta ska jag väl ha av prenumerationen.
På väg in igen så funderar jag om det kan vara något intressant att läsa i dagens lokala tidning. Det var länge sedan som den lokala reportern ringde även om jag sett att kommunstyrelsens ordförande uttalat sig en mängd gånger i tidningen.

Under de sista åren har jag funderat, nästan dagligen, varför har jag tidningen, varför har jag andra tidningar som Dagens Industri och SvD.  DI och SvD har många delar som jag har stort intresse av. För att hänga med vad som händer nationellt och internationellt.
SN har jag främst för det lokala som händer och då gärna i mitt närområde som Oxelösund och Nyköping. Framförallt så har jag SN för mitt politiska uppdrag. Där har jag möjlighet att läsa insändare och ledarsidan som aktuella händelser och sport. Jo, jag kollar dödsannonserna också. Det sistnämnda intresserade mig aldrig förr.
Jodå, jag har även möjlighet att skriva insändare eller en understreckare. Det finns även möjlighet att skriva på den här bloggen. Det är ju en bra möjlighet – om någon läser den. Det kanske även är bra för SN att lägga över en del av arbetet på bloggarna.

Kaffet doftar härligt i köket. Lägger ut tidningen bredvid min kaffekopp och förstasidan går snabbt förbi. Sidan tre har några insändare som jag läser noggrant. Hoppar ganska snabbt till ledarsidan.
Blir snart störd i mina tankar av min julklappsbok, skriven av den lokala SN reportern, Tommy Kägo, ” Kommunalrådet som försökte tysta pressen”. Den läste jag med intresse under julhelgen. Men varför skrev han boken, tänker jag i stunden. Varför ringer media så lite nu för tiden? Är det fel på mig? Har någon ett horn i sidan till mig? Eller har reportrarna tappat intresset genom de stora förändringar som är på gång inom mediabranschen? Eller är det bara lata reportrar? Varför är jag fortfarande en trogen prenumerant? Det är många tankar som far genom huvudet.
Läser lite förstrött vidare i tidningen innan jag går över och snabbläser DI och SvD för att sedan se Rapport på TV.

När jag började som heltidspolitiker 2011 så kunde jag gå in på SN:s lokala kontor och lämna lite uppgifter. Det blev ett positivt och proffsigt möte mellan politiker och media.  Även om det varit väldigt stor omsättning på journalister så har ju någon varit fysiskt knuten till den lokala orten. Jag fick också information när någon skulle lämna och vem som skulle komma att ersätta.

Att blogga kan vara ett bra komplement men slår aldrig det fysiska mötet för en politiker. Det måste väl ändå var så för media också?

Nu har det även kommit till min kännedom att den ”snälla” lokala reportern  slutat på SN. Trist att inte få information från rätt håll, alltså från SN.  Men det är väl inte oppositionens politiker värd.

Prenumerant eller inte?  Jag kan alltid ta med den på dass.

För att avsluta med något positivt så är ledarsidan bra, tycker Dag Bergentoft.

 

Hälsningar från en fundersam lokal politiker i Oxelösund!

 

image

Dag Bergentoft
Dag.Bergentoft@oxelosund.se
070-567 66 55

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*